Ortak Alım Ceviz Prewash [Ana Konu] Detail Forum'a Özel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
RE: Ceviz Halkla Buluşuyor.Kullanım Bilgisi Eklendi

Yangsagan' Alıntı:
Ürün geldi. Teşekkürler.
Kendi aramızda böleceğiz ayarladık.
Kargo da istanbula 5lt ürün için 12.tl tuttu. Bence gayet makulmuş. Korktuğumuza değmedi.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı uğurlu olsun, sağolsun indirimli gönderdik @Ozgur_gs_91 ün sayesinde. Güle güle kullanın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

onurçiko' Alıntı:
Yangsagan' Alıntı:
Ürün geldi. Teşekkürler.
Kendi aramızda böleceğiz ayarladık.
Kargo da istanbula 5lt ürün için 12.tl tuttu. Bence gayet makulmuş. Korktuğumuza değmedi.

Hayırlı uğurlu olsun, sağolsun indirimli gönderdik @Ozgur_gs_91 ün sayesinde. Güle güle kullanın.
Bende başta kargo belirsizliginden dolayı almak istemedim,geçenlerde bir litre ürüne 20 lira kargo ücreti verdim Artık İkinci sefere artık.

Fatih Şahin

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ceviz Halkla Buluşuyor.Kullanım Bilgisi Eklendi

Kargosu paketlemesi üretimi. Herkesin eline sağlık. Bu devirde 5lt ceviz yağı için bedava.
Kızartmalara yemeklere herşeye kullanırım artık.
Hafta sonu test var. Bakalım bizim ceviz ne kadar çetin çıkacak

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi

.
Kesinlikle beğeneceksin hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Yangsagan' Alıntı:
Kargosu paketlemesi üretimi. Herkesin eline sağlık. Bu devirde 5lt ceviz yağı için bedava.
Kızartmalara yemeklere herşeye kullanırım artık.
Hafta sonu test var. Bakalım bizim ceviz ne kadar çetin çıkacak

Çok çetin cevizdir kendileri :)

Kullanın ve yorumunuzu paylaşın lütfen.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşlar ph olayı için bir kaç şey söylemek istiyorum.

Ph derecesi bir ürünün wax'a ya da kaportaya zararını belirlemede tek başına bir kriter değil.

Benim waxa karşı bildiğim en agresif ürün Sikkens M600 tiner. Bu tiner anti-wax gibi bir şey. Fussoyu bile iki üç fısta yok eder. Araçtaki zift lekelerinin de yokeder, sıktığınız zaman ziftin aktığını görürsünüz. Yani yüzey temizliği için mükemmel ürün.

M600 tinerin Ph'ı 7 dir. Saf suyla aynı. Ph bize sadece ürünün asitik veya bazik olduğunu söyler.

Valetpro citrus ph nötr yazanlar olmuş. Bizzat test etmedim, fakat Süleyman Abi'nin Valetpro Citrus waxa elliyor yazdığına eminim, kendi konularının birinde. Öte yandan en çok beğenilen foam şampuanlarından olan magic foam'ın ph'ının 12 olduğunu da belirteyim.

Normalde mesajlarımda bir anlam bütünlüğü olur yalnız biraz meşgulüm bölük pörçük yazdıysam kusura bakmayın, ama ne demek istedğimi anladınız sanıyorum.

Saygılar.

alper_c

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

umrdmr' Alıntı:
Arkadaşlar ph olayı için bir kaç şey söylemek istiyorum.

Ph derecesi bir ürünün wax'a ya da kaportaya zararını belirlemede tek başına bir kriter değil.

Benim waxa karşı bildiğim en agresif ürün Sikkens M600 tiner. Bu tiner anti-wax gibi bir şey. Fussoyu bile iki üç fısta yok eder. Araçtaki zift lekelerinin de yokeder, sıktığınız zaman ziftin aktığını görürsünüz. Yani yüzey temizliği için mükemmel ürün.

M600 tinerin Ph'ı 7 dir. Saf suyla aynı. Ph bize sadece ürünün asitik veya bazik olduğunu söyler.

Valetpro citrus ph nötr yazanlar olmuş. Bizzat test etmedim, fakat Süleyman Abi'nin Valetpro Citrus waxa elliyor yazdığına eminim, kendi konularının birinde. Öte yandan en çok beğenilen foam şampuanlarından olan magic foam'ın ph'ının 12 olduğunu da belirteyim.

Normalde mesajlarımda bir anlam bütünlüğü olur yalnız biraz meşgulüm bölük pörçük yazdıysam kusura bakmayın, ama ne demek istedğimi anladınız sanıyorum.

Saygılar.
Çok güzel bir açıklama olmuş, ph değeri üzerinden ürünlerin kötü olduğuna dair çok yorum yapılıyor, bence de denemeden, test etmeden ph'a bakarak yorum yapmak çok yanlış..

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Aslında bu ph olayı biraz sorgu meselesi. Bende ph yüksek olunca korumaya ve diğer narin parçalara zarar verecek sanıyordum.

Ama yaptığımız testlerde bazen kendimizle çelişiyoruz.

Böylece doğruyu buluyoruz.

@Dragstar" , @"umrdmr" , @"Eraycan", @"onurçiko" , @"Murat ve diğer kurucularımız bu konu ile ilgili çok kafa yordular gerçekten.

Biliyorsunuz forumumuzda ph ölçümü ile ilgili bir arşiv bile var. Yine de ph değerleri bir kenarda dursun sorun yok :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

pH değerini ben sormuştum ama kötüniyetli değil aman yanlış anlaşılmasın. Ürünün kokusu ve sulandırma oranı Koch Chemie Greenstar ile benzerlik arz ediyor anladığım kadarıyla. Greenstar'ın pH değeri de bu civarlar. Ceviz onu anımsattı bana. Bir de Koch Chemie, Green Star'ın hassas parçalara zarar vermediğini belirtmek için "Special corrosion inhibitors ensure high material compatibility with regard to sensitive components such as, eg, anodised aluminium. " şeklinde bir açıklama yapmış acaba aslı astarı var mı bu açıklamanın diye merak ettim. Yanlış anlaşıldıysak affola.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Paian' Alıntı:
pH değerini ben sormuştum ama kötüniyetli değil aman yanlış anlaşılmasın. Ürünün kokusu ve sulandırma oranı Koch Chemie Greenstar ile benzerlik arz ediyor anladığım kadarıyla. Greenstar'ın pH değeri de bu civarlar. Ceviz onu anımsattı bana. Bir de Koch Chemie, Green Star'ın hassas parçalara zarar vermediğini belirtmek için "Special corrosion inhibitors ensure high material compatibility with regard to sensitive components such as, eg, anodised aluminium. " şeklinde bir açıklama yapmış acaba aslı astarı var mı bu açıklamanın diye merak ettim. Yanlış anlaşıldıysak affola.
Sizinle bir alakası yok bu durumun :)

Aslında açıklanması gereken ya da açıklığa kavuşturulması gereken bir şey sadece.

Hepimiz detay dünyasının şifresini çözmeye çalışıyoruz :D Sizinde bir katkınız oluyor böylelikle.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

PH konusunu ben actim ancak pH notr urunler korumayi ellerken bazi bazik urunler korumaya zarar vermiyor. Hatta pH konusunun son sayfalarinda da belirttim. Bende anlamaya calisiyorum :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

@Yigit bu konuyla ilgili gorusmelerimiz devam ediyor. Umitliyiz diyelim. Birde kullanan arkadaslarin yorumlarinida merak ediyoruz

Yigit

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Eraycan' Alıntı:
@Yigit bu konuyla ilgili gorusmelerimiz devam ediyor. Umitliyiz diyelim. Birde kullanan arkadaslarin yorumlarinida merak ediyoruz
Tamamdır abi hayırlısı olsun :) önümüzdeki günlerde kullananlarda görüşlerini aktarır herhalde hakikaten elinize sağlık herkesin yapabileceği bir iş değil :)

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Dün gelen cevizi 1/5 sulandırma ile 1lt lik af citrus şişesine doldurup, en son anlaştığım yıkamacının yolunu tuttum. Ama adam bugün erken kapatıcam falan diyip beni başından savdı.
Bende benzinliğe gittim. Ama çok müsait olmadığı için yıkama yapmaktan vazgeçtim. Zaten bugün hanım arabayı sürtmüş biraz canım sıkkındı. Yine de cvz i denmek için 1lt cvz yi jant davlumbaz dahil her yere sıktım. Sprey şişesi ile 1lt yi bitirmek uzun sürüyor gerçekten.
Beklemeye gerel kalmadı. Zaten su olmuş 3.tl. bastım suyu. Alttaki bsd nin de etkisiyle kirler hiç kalmadı diyebilirim.
Korumaya zararı olacağını da düşünmüyorum. Çünkü bsd olduğu gibi duruyordu. Kova ile yıkamadan kurulama yapasım geldi.
Detaycılığımdan utandım yapamadım.

Ben çok anlamam ama af citrus tan çok daha başarılı geldi bana. Tabi araçta yoğun çamurda yoktu. Ayrıca af citrus un 1lt si dünya para olduğundan daha ekonomik kullanmak zorundaydım.

Ben ürünü başarılı buldum. Yeni parti çıksın yine alırım. Stoklayalım.

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bu arada hanım çarptıktan sonraki fotoğrafı(altta) ve cvz+su sıktıktan sonraki fotoğraf(üstte). Çizikler bile gitmiş.
Sektör battı. ..

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

@Yangsagan biraz daha sıksan rötuş bile yaparmış :D

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

@Yangsagan geçmiş olsun. Cevi işini yapmış. Saf halde çiziğe sür rötuş bile yapar hale gelmiş :)z tabiki şaka bu :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Bu ceviz daha ne yapsın arkadaş

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

Cevizim geldi arkadaşlar
Yanında adams şampuan ve vp carpet cleaner la beraber
Özenli paketleme için Murat a teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...