Ortak Alım Ceviz Prewash V2 DetailForum'a Özel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ceviz v2 stoğu bitmiştir, kullanan üyelerimizin yorumlarını ve uygulamalarını bekliyoruz.
Ürün stokta olduğunda almak isteyenler bu konuya yazarlarsa yeni talep listesinde öncelik sağlanacaktır.

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Yaklaşık iki aydan sonra nihayet temizliğe fırsat bulabildik. Tam da ceviz v2 üzerine geldi çok amatörce tesk yapayım dedim.

Sol tarafa Valet Pro ANSF 100 ml ürün 400 ml su foam lance ile
Kirli hali ;

Yıkama sonrası

Ceviz V2 yi 150 ml ürün 350 ml su toplam 500 ml foam lance ile sağ tarafa uyguladım.
Kirli hali ;

Köpük performansı

Fotoğrafta traş köpüğü gibi görünüyor ama hemen akıp gidiyor. Bu fotoğrafı köpüğü attıktan hemen sonra çektim.

Köpük olarak ayarı en sona getirmeme ve oranla daha fazla ürün koymama rağmen ANSF gibi köpük yapmadı.
Yıkama sonrası ;

Neticeye gelirsek köpük performansı olarak daha fazla ürün konulmasına ve ANSF ye göre ayarı daha fazla açmama rağmen dilediğim gibi köpük aldım sayılmaz . Bu ayar da ANSF ile yapsam bildiğiniz traş köpüğü gibi kalın köpük yapabiliyorum. Ama fazla önemsemiyorum bu durumu. Temizlik durumuna gelirsek Ceviz V2 biraz daha iyi temizlik yapmış gibi geldi.
Fiyat performans olarak değerlendirirsem
ANSF 100 ml 4 TL
Ceviz V2 150 ml 2.25 TL (Tabi tam köpük alamadım 200 ml yaparsam belki alabilirim 3 tl)
Temizlik olarak bu oran benim için yeterli geldi , eğer aynı köpüğü yakalamaya çalışırsam ANSF maliyetine yaklaşırım. Tercih olarak ilerleyen zamanlarda ki fiyatlar etkili olacaktır :)
Temizlik olarak bayağı başarılı geldi emeği geçen herkese teşekkürler. Daha iyisini geliştirme dileğiyle...

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yaklaşık iki aydan sonra nihayet temizliğe fırsat bulabildik. Tam da ceviz v2 üzerine geldi çok amatörce tesk yapayım dedim.

Sol tarafa Valet Pro ANSF 100 ml ürün 400 ml su foam lance ile
Kirli hali ;

Yıkama sonrası

Ceviz V2 yi 150 ml ürün 350 ml su toplam 500 ml foam lance ile sağ tarafa uyguladım.
Kirli hali ;

Köpük performansı

Fotoğrafta traş köpüğü gibi görünüyor ama hemen akıp gidiyor. Bu fotoğrafı köpüğü attıktan hemen sonra çektim.

Köpük olarak ayarı en sona getirmeme ve oranla daha fazla ürün koymama rağmen ANSF gibi köpük yapmadı.
Yıkama sonrası ;

Neticeye gelirsek köpük performansı olarak daha fazla ürün konulmasına ve ANSF ye göre ayarı daha fazla açmama rağmen dilediğim gibi köpük aldım sayılmaz . Bu ayar da ANSF ile yapsam bildiğiniz traş köpüğü gibi kalın köpük yapabiliyorum. Ama fazla önemsemiyorum bu durumu. Temizlik durumuna gelirsek Ceviz V2 biraz daha iyi temizlik yapmış gibi geldi.
Fiyat performans olarak değerlendirirsem
ANSF 100 ml 4 TL
Ceviz V2 150 ml 2.25 TL (Tabi tam köpük alamadım 200 ml yaparsam belki alabilirim 3 tl)
Temizlik olarak bu oran benim için yeterli geldi , eğer aynı köpüğü yakalamaya çalışırsam ANSF maliyetine yaklaşırım. Tercih olarak ilerleyen zamanlarda ki fiyatlar etkili olacaktır :)
Temizlik olarak bayağı başarılı geldi emeği geçen herkese teşekkürler. Daha iyisini geliştirme dileğiyle...
Ellerine sağlık inceleme için teşekkürler. Aslında ceviz V2 köpük yapsada foam lance köpük ürünlerinden ayrı bir ürün. Ürünün pre wash şeklinde pompa ile kullanımı kir sökme açısından daha etkili olacaktır.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık inceleme için teşekkürler. Aslında ceviz V2 köpük yapsada foam lance köpük ürünlerinden ayrı bir ürün. Ürünün pre wash şeklinde pompa ile kullanımı kir sökme açısından daha etkili olacaktır.

FL i olmayan ve secho ile ön yıkama işini görmeye çalışan biri olarak pre wash ürünü olması en sevdiğim özelliği :)

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu

Teşekkürler. Foam lance olunca pompa ile uğraşası gelmiyor insanın . O yüzden direk foam lance ile denedim. Bir dahaki sefere oran artırıp uygulama yaparım öyle de olmazsa pompa ile devam ederim. Bu şekilde de iyi temizlik yaptı birde citrus olarak denerim.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ürün güzel temizliyor. Alta Foam 2000 ile denedim. Yalnız olumsuz yönünü belirtmemde fayda var.
@onurçiko kardeşimizden dış trimler için Koch Chemie PSS alıp uyguladım. Bir hafta sonra Ceviz ile 1/4 oranında sulandırıp Alta pompa ile sıktım. Aracın etrafında bir tur atana kadar diğer taraf kurudu. Kuruyan trim bölgelerinin olduğu yerler PSS uygulamasından önceki sararmış haline geri döndü. Geçen hafta abimin aracına da uyguladık aynı tepkiyi verdi ürün. Oysa kullandığım shiny GARAGE mavi köpük aynı şekilde kuruyordu hiç bir olumsuz etki etmedi. Demek ki Cevizi kurutmamak gerekiyormuş o da bende şu an mümkün değil el pompasıyla ancak yapabiliyorum.
O yüzden 400ml kullandığım Ceviz’i isteyene verebilirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Ürün güzel temizliyor. Alta Foam 2000 ile denedim. Yalnız olumsuz yönünü belirtmemde fayda var.
@onurçiko kardeşimizden dış trimler için Koch Chemie PSS alıp uyguladım. Bir hafta sonra Ceviz ile 1/4 oranında sulandırıp Alta pompa ile sıktım. Aracın etrafında bir tur atana kadar diğer taraf kurudu. Kuruyan trim bölgelerinin olduğu yerler PSS uygulamasından önceki sararmış haline geri döndü. Geçen hafta abimin aracına da uyguladık aynı tepkiyi verdi ürün. Oysa kullandığım shiny GARAGE mavi köpük aynı şekilde kuruyordu hiç bir olumsuz etki etmedi. Demek ki Cevizi kurutmamak gerekiyormuş o da bende şu an mümkün değil el pompasıyla ancak yapabiliyorum.

secho ile atınca kuruma olmuyor imkan varsa deneyebilirsiniz

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

pre wash türü ürünleri kuruttuğunuzda birçok pre wash ürününde benzer durum olacaktır. bu tür ürünlerin kir sökme gücü yüksek olduğu için yüzeyden kiri kaldırır ve durulama olmadığı için leke olarak kalır. bunun üzerinden tekrar trim veya sentetik wax gibi bir ürün kullanırsanız lekeleri kolaylıkla kaldırabilirsiniz.

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon

Arkadaşların alternatiflerinden hiç birini uygulayamazsanız şunu önereyim.
Bölgesel çalışın. Aracın üst kısmına sıkın durulayın, sağ panellere köpükleyin durulayın, sol panellere geçin durulayın, kurutmadan indirmiş olursunuz köpüğü. Araba tam soğumamışsa ya da hava çok sıcaksa foam lance kullanmama rağmen ben bile bu alternatiflere yöneliyorum, açık hava yıkamalarında maalesef durum böyle. Bir de aracı güneş ışığı altında yıkamayın.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Aranızda sanırım en uzun süredir ceviz v01 ve v02 versiyonlarını kullanan ve test eden benim. Ürünü övmek yada yermek için herhangi bir şey söylemiyorum. Ürünün talebi oldukça hatta üretim yaptırılıp satışını yapıyoruz sürekli stok bulundurduğumuz bir ürün değil.

Ceviz v01 olan ürün v02 ye göre hem köpük yapmıyordu hemde foam lancede kullanamıyorduk v02 ile bu sorun ortadan kalktı ama benim kullanımımda herhangi korumaya zararını görmedim ki sürekli kullanıyorum. Aşırı kirli uzun süre yıkanmamış araçlarımda bile tek seferde gayet iyi kir söküyor. Olumsuz bir yanı ürün eğer kurursa yüzeyde beyaz leke yapabiliyor. Ama onun dışında ben bu ürünü araç dışında da başka uygulamar yapıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Şöyle bir olay var ayrıca valet pro ansf de yüzeyde kuruyunca iz yapıyor ve yıkamayla çıkmıyor hemen. Hemen hemen bir çok ürün yüzeyde kuruyunca leke yapabiliyor. Autobrite magifoam, magifoam blue da bu örnekler arasında.

Ürünü beğenirsiniz yada beğenmezsiniz o size kalmış ürün tek ürün beğenilseydi şuana kadar olan tüm markaları boşa deniyoruz derdik o nedenle herşey size bağlı. Ben kullanıyorum ürünü, ön yıkama, jant temizliği, davlumbaz temizliği motor temizliği yaptım, yüzeyde kuruyup durulanmadığı zaman beyaz leke oldu ama suyla durulayınca onlarda gitti, herhangi bir zararını görmedim, yada geçmeyen bir lekeye maruz kalmadı.

Ürünle ilgili bir problem olduğunda mutlaka bu konuya yazın, bizim atladığımız bir konu olabilir test etmediğimiz bir yer olabilir bunları söylerseniz bizde ürünün üretiminde bunlara göre bileşenleri değiştirtebiliriz yada ürün çok zarar veriyorsa üretimini yaptırmayız.

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ceviz ve genel olarak prewash ürünler için en etlili yöntem sprey şişe ile kirli yüzeye püsküryip durulamak mı yokaa durulanmış yüzeye püskürtmek mi?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
kuru yüzeyde ıslanarak ( ürünle) tutunma daha fazla olacaktır. yaz aylarında ıslak yüzey daha cazip gibi dursada kuru yüzeye uygulama zeminin sıcaklıgının ve hava etkisiyle kuruması hızlanır lakin bunu uygulama şişesi bitince (2-3 dk sonra ) aynı şişeye su koyarak bir tur dönerek yüzeyi dolayısıyla da ürünü ıslatmış olursunuz. buda etkileşim sürenizi uzatmanıza daha iyi bir temizlige giden yoldur.

her çeşit temizleme ürünü suyla reaksiyona girerek çözülmeye yani temizlemeye beraberinde bulundukları zemin üzerindeki kirin moleküler yapısını bozmaya yönelik üretilir ve bu özelliklerinin başarasıyla ürün kalitesi belirlenir.

kısaca suyu az verip çözülmeyi kirle beraberken yapabilmek ( yıkarken akıp gider.) önemlidir.

şöyle düşün : suyla çözülme mi hızlı olur -- temizleme .ürünüyle çözülme mi ??? ;) yoksa bu ikisin aynı anda mı?

bir ipucu daha bir çok ürün su bazlıdır. :halay:

her çeşit yöntem tecrübeyle sabittir.:hava:

@nuriksari dostum umarım biraz fikir verebilmişimdir.:fisilti:

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
V2 yi ilk kullandığımda 1/8 gibi seyreltik bir seviyede sulandırarak kullanmıştım ve beğenmemiştim. Ancak ikinci kullanımda V1 ile aynı seviyede 1/4 oranında sulandırdım. Sonuç olarak, 20 günlük kire rağmen neredeyse çift kovaya gerek kalmadı. Kullanırken kuru yüzeye Secho ile püskürtüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...