Chemical guys kova ve dirt trap

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Merhaba,

Şurada dilini anlamasam da sonuçlarıyla karşılaştırması var.

Bende iki tipten de var, hatta cg de çin malı cg de var. Dirt traplerin giriş delikleri geniş, çıkış delikleri dar, yani huni şeklinde. Bu nedenle dibe çöken kir geri daha zor çıkıyor. Grid guardlarda ise girdap önleyici oturgaçlar var, bunlar suyun dibinin çalkalanmamasını ve çalkanıp kirlerin yükselmemesini sağlıyor, delik olarak bir avantajı yok.

Ben aralarında bariz bir fark göremedim, çünkü genelde tek bir eldiven ile yıkama yapmıyorum, ya da ön yıkama sürecini iyi yönettiğimi düşündüğüm için araç kova yıkaması öncesi çok kirli olmuyor.

Şimdi alacak olsam hangisine ulaşabiliyorsam onu alırım ki o da Türkiye'de sadece grid guard var bildiğim kadarıyla.

Ayrıca @cihanoner siz ne kadar da duruladım temiz bu eldiven ya da sünger deseniz de içerisindeki küçücük kirler, kumlar temiz kovanıza da sıçrayacaktır. Bu nedenle iki kovada da olması gerekli. Tabii ki şampuanlı kovadaki diğeri kadar fayda gösteremeyecektir.

@omrslhmms
Çok güzel açıklamışsın benim için faydalı oldu teşekkür ederim. Kova için chemical guys almam gerekir mi? Yoksa dirt trap aldığımda herhangi bir kova işimi görür mü?

Tekrar teşekkür ederim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms
Çok güzel açıklamışsın benim için faydalı oldu teşekkür ederim. Kova için chemical guys almam gerekir mi? Yoksa dirt trap aldığımda herhangi bir kova işimi görür mü?

Tekrar teşekkür ederim.
Sadece tabana tam oturuyor mu bu önemli, 1 milyoncu kovasıyla tek farkı daha sağlam ve dayanıklı oluşu. Yoksa kovanın hiçbir esprisi yok.

Bunların çapları oluyor, 23.5 cm 26 cm gibi. Kova taban çapını ölçün, buna göre alın yeterli, Kova markasının önemi yok.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Zaten temiz suyla süngeri temizleyip şampuanlı kovaya sokucaz. Neden şampuanlı kovada trap olması gerekir?
Ayrıca dirt trap ile grit guard arasında fark nedir? Hangisini tavsiye edersiniz?
Arkadaşlar açıklamasını yapmışlar, sağolsınlar.
İkisininde artılar eksileri var, sonuçta ikiside işinizi görür. Bir video da ben atayım daha açıklayıcı olsun.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Merhaba,

Şurada dilini anlamasam da sonuçlarıyla karşılaştırması var.

Bende iki tipten de var, hatta cg de çin malı cg de var. Dirt traplerin giriş delikleri geniş, çıkış delikleri dar, yani huni şeklinde. Bu nedenle dibe çöken kir geri daha zor çıkıyor. Grid guardlarda ise girdap önleyici oturgaçlar var, bunlar suyun dibinin çalkalanmamasını ve çalkanıp kirlerin yükselmemesini sağlıyor, delik olarak bir avantajı yok.

Ben aralarında bariz bir fark göremedim, çünkü genelde tek bir eldiven ile yıkama yapmıyorum, ya da ön yıkama sürecini iyi yönettiğimi düşündüğüm için araç kova yıkaması öncesi çok kirli olmuyor.

Şimdi alacak olsam hangisine ulaşabiliyorsam onu alırım ki o da Türkiye'de sadece grid guard var bildiğim kadarıyla.

Ayrıca @cihanoner siz ne kadar da duruladım temiz bu eldiven ya da sünger deseniz de içerisindeki küçücük kirler, kumlar temiz kovanıza da sıçrayacaktır. Bu nedenle iki kovada da olması gerekli. Tabii ki şampuanlı kovadaki diğeri kadar fayda gösteremeyecektir.
Verdiğin bilgiler çok faydalı oldu teşekkür ederim. Grid guard ve kovasını almaya karar verdim fakat firmanın dediğine göre grid guard kovanın tabanına oturmuyormuş ve 10cm yukarda sıkışıyormuş. Bu şekilde kirler yukarı çıkar mı? Satın almak mantıklımıdır? Tekrar tşk ederim

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Verdiğin bilgiler çok faydalı oldu teşekkür ederim. Grid guard ve kovasını almaya karar verdim fakat firmanın dediğine göre grid guard kovanın tabanına oturmuyormuş ve 10cm yukarda sıkışıyormuş. Bu şekilde kirler yukarı çıkar mı? Satın almak mantıklımıdır? Tekrar tşk ederim
Yamaçlar mı? Benim başıma da gelmişti bu durum, ben keserek tabana oturacak forma getirmiştim.

Oturması gerekli evet...

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Grit guard ın amacı suyun dibindeki çalkantıdan dolayı kirlerin havalanmaması. Dibe temas etmeden de grit guard bir işe yaramaz.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Eğer 1-2 cm havada kalıyorsa oraya Halıların altına kaymasın diye satılan plastik paspaslardan kesilip konulabilir . Benzeri materyaller var ama açıklamasını bilmiyorum ((

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eğer 1-2 cm havada kalıyorsa oraya Halıların altına kaymasın diye satılan plastik paspaslardan kesilip konulabilir . Benzeri materyaller var ama açıklamasını bilmiyorum ((
Bunda o fark öyle 1-2 cm değil ama tabana zorladığınızda oturuyor.

Şu konuda fotoğrafını görebilirsiniz.

https://detailforum.com/konu/yikama-kovasi-ve-grit-guard-ariyorum.2416/#post-73869

Bir alternatif de son halkayı kesmek. Ben öyle kullanmıştım. Son halkayı kovaya göre uydurmuştum açıkçası. Kesmek ısıtılmış bir bıçakla inanılmaz kolay, göz korkutmasın.

Ayrıca bir de temizlik madeni ile konuşmanızı öneririm, aynı durum onlarda da var mı acaba?