Chevrolet cruze iç temizlik

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Merhaba arkadaşlar bugün bir arkadaşımın aracının iç temizliğini yaptım

Araç aslında gayet temiz gibi duruyordu ama detaylara indikçe haliyle kir çıktı iş yoğunluğundan dolayı her detayı çekemedim haliyle ancak çekebildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim
. Kullanılan mazemeler
Karcher puzzi 8/1
Work stuff detay fırçaları
Koltuklar için valet pro carpet cleaner
Plastik aksamlar için auto finesse verso apc
Buhar makinesi
Fitiller için sonax gummipfleger
Koltuk başlıkları rayları için turtle wax metal polish

İlk olarak göğüs ve havalandırma ızgaralarından başladım verso ve detay fırçalarını kullandım

Vitesi söküp içine bakınca vites çerçevesinide çıkardım ve etrafınıda söktüm tırnaklı kırılma riski yok yapacak arkadaşlar biraz zorlarsa tık tık tık hemen bırakıveriyor kendisini

Vitesin kendi gresli bölümlerini ellemedim

Fan hızı düğmesi ve klima ısıtma soğtuma düğmesi öncesi var sonrası kaynamış bulamadım ama orayıda temizledim

Kapı kolları içi hepsi aynı şekildeydi hepsini verso ve detay fırçası ile temizledim

Biraz karışık gibi gidiyor ama çektiklerimden bişeyler çıkarmaya çalışıyorum

Gaz pedalında lastik yoktu en azından sökülecek bişey yoktu bunları söküp buhar makinesi ile ve apc ile temizledim

Kapılarda gözümüzden sık kaçan(kullanıcı olarak, detaycı arkadaşlarımızın gözünden bişey kaçmaz) yerleri fitil aralarını temizledim bunun öncesini bulamadım instagram sayfamdaki story'den aldım biraz bulanık

3. Stoptaki tozlar itici duruyordu söktüm bagajı açıp altına girince yukarıda 2 adet yıldız tornavida ile sökülen vidası var bakmayın rahat rahat anlattığıma boynunuz gövdenize ağır geliyor sökene kadar

Arka kapı kolu sökme deliğinde kir vardı orayıda ihmal etmeden yaptık

Ayak altı havalandırması

Fitilleri söktüm kapının ordaki bakalit parçalarıda söküp alt kısmını temizledim

Koltuk rayları

Başka kapı fitil arası

Koltukları hiç çekmemişim dediğim gibi aşırı pis değildi ama çokta temiz değildi leke vb şeyler yoktu yılların vermiş olduğu toz vb.
Şeyler vardı kahve falı gibi çıkmış

Gördüğüm yerleri ihmal etmeden devam ettim

Koltuk başlıkları takmadan önce metal polish ile ufak bi dokunuş yapıp parlattık

Komple işlemleri bitirip içini cocpit coat ile bir kat daha geçip korumaya aldım

Fitillere de sonax ile son dokunuşu yaptım final fotoğraflarını çekip atıcam bittiğinde geceydi biraz uyku basmıştı

İnstagram adresimi takip ederseniz sevinirim @mantisdetailing

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine sağlık, senin detaylı ve anlatımı güzel uygulamalarına hasret kaldık. :) Kahve falın da 3 vakte kadar dış detaylı temizlik konusu gelicek görünüyor. :D

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Abi ellerine sağlık, senin detaylı ve anlatımı güzel uygulamalarına hasret kaldık. :) Kahve falın da 3 vakte kadar dış detaylı temizlik konusu gelicek görünüyor. :D
Sanırım yarın başlıcam 2-3 güne konusunu açarım

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@bugrahongul Ellerine sağlık Buğra hocam, her zaman ki gibi ince işçilik ve detaylar unutulmamış. :alkis:

Konu görsel açıdan düzenlendi.:)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İnce ince işlemişsin, eline sağlık. Fitiller en pislik biriken yerler gerçekten.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Buğra hocam elinize sağlık. Dip bucak girişmişsiniz :) Pedallardaki plastikler nasıl çıktı acaba? Ben temizlerken çok zorlanıyorum da :)

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Bir de bu aracın trimleri gerçekten çok kolay sökülüyor. Cam fitillerini direkt yukarı doğru çekince elinize geliyor :) Bir de dikkatimi çekti, dikiz aynasının bakaliti bu araçta da soyulmuş. Boya tutmuyor bir şekilde :)

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Bir de bu aracın trimleri gerçekten çok kolay sökülüyor. Cam fitillerini direkt yukarı doğru çekince elinize geliyor :) Bir de dikkatimi çekti, dikiz aynasının bakaliti bu araçta da soyulmuş. Boya tutmuyor bir şekilde :)
Kronik rahatsızlığı malesef dış işleminde boyuyacam yakında konunusu açarım sökümü takımı vb teşekkürler

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Buğra hocam elinize sağlık. Dip bucak girişmişsiniz :) Pedallardaki plastikler nasıl çıktı acaba? Ben temizlerken çok zorlanıyorum da :)
Önceki söktüğüm araçlardan çok rahattı diğer araçlar takarken ızdıraba dönüştürür bunu elle söküp elle taktım