Çıkmayan balata tozu lekeleri

Tutankhamun

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar yaklaşık 8 aydır temizleme fırsatım olmadı jantlarımı derinlemesine işlemiş bazı noktacıkları ne denediysem çıkaramadım ipa m600 kenotek koch ch. Hatta balata spreyini beze bolca sıkıp yumuşatmayı denedim ama ancak bu kadar çıkarabildim görüşleriniz nedir nasıl çıkarabilirim :/

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar yaklaşık 8 aydır temizleme fırsatım olmadı jantlarımı derinlemesine işlemiş bazı noktacıkları ne denediysem çıkaramadım ipa m600 kenotek koch ch. Hatta balata spreyini beze bolca sıkıp yumuşatmayı denedim ama ancak bu kadar çıkarabildim görüşleriniz nedir nasıl çıkarabilirim

Bunlar zift lekesi hocam. Herhangi bir markanın zift temizleyicisi ile halledebilirsiniz. Veya gazyağı ile de çıkartabilirsiniz ama sonrasında güzel arındırın yüzeyi. Ama elinizde güzel bir zift-yapışkan sökücü olsun bence en güvenli temizliği o şekilde yaparsınız.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar yaklaşık 8 aydır temizleme fırsatım olmadı jantlarımı derinlemesine işlemiş bazı noktacıkları ne denediysem çıkaramadım ipa m600 kenotek koch ch. Hatta balata spreyini beze bolca sıkıp yumuşatmayı denedim ama ancak bu kadar çıkarabildim görüşleriniz nedir nasıl çıkarabilirim :/

Bunlar zift lekesi hocam. Herhangi bir markanın zift temizleyicisi ile halledebilirsiniz. Veya gazyağı ile de çıkartabilirsiniz ama sonrasında güzel arındırın yüzeyi. Ama elinizde güzel bir zift-yapışkan sökücü olsun bence en güvenli temizliği o şekilde yaparsınız.

Bunlar bana da zift lekesi gibi geldi ama M600 nasıl çıkartmadı o zaman? Orası ilginç...

Yine de bir zift temizleyici ile de denemekte fayda var.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Auto finesse oblitarate zif ve yapışkan temizleyicisini kullandım gayet başarılı bir ürün tavsiye ederim.

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
zift temizleyici veya gazyagı ile yüzeyi temizleyip konik jant polisaj süngeri ile güzel bi polisaj ile çiçek gibi olur

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
Ince bulaşık teli ile cikarabildim benzer lekeleri , m600 zifr çözücü ise yaramıştı
Sonrasında kil
Alttaki jant tamamen temizlenmiş üstteki ise temizlenmemis.

Bulaşık telini sürekli sıcak sulu bulaşık deterjanı olan kaptan ıslatarak temizlemistim

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ince bulaşık teli ile cikarabildim benzer lekeleri , m600 zifr çözücü ise yaramıştı
Sonrasında kil
Alttaki jant tamamen temizlenmiş üstteki ise temizlenmemis.

Bulaşık telini sürekli sıcak sulu bulaşık deterjanı olan kaptan ıslatarak temizlemistim
Bulaşık teli çok kötü çizer, fayda zarar karşılaştırmasında bence zararda olursun.

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
İlk S3 ile sildim.. sonra balata spreyi.. nafile..birde bulaşık süngeri yeşil kısmı ve gazyağı deneyeceğim..

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk S3 ile sildim.. sonra balata spreyi.. nafile..birde bulaşık süngeri yeşil kısmı ve gazyağı deneyeceğim..
Bendeki lekelerin birebir aynısı. Süngerin yeşil kısmı zımpara etkisi yapabilir, denemeyin bence. Demir tozu temizleyici sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Sonra nazikçe diş fırçasıyla fırçalayın. 2-3 defa tekrarlamak gerekebiliyor. Sonrasında orta sertlikte bir pasta yaparsanız sıfır gibi olurlar bence. Ben 1.5 saatlik uğraşla bu şekilde çok güzel sonuç aldım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bence bulaşık süngerinin sert kısmını deneme çizer büyük ihtimalle
Zımparanın arabanızı çizme ihtimali ne kadarsa bulaşık süngerinin yeşil kısmının çizme ihtimali de o kadardır, yani çizmeme gibi bir ihtimali yok.
Arkadaşlar o lekeleri çıkaracak daha etkili kimyasallar deneyin, bu tür zımpara tel falan çok pişman olabilirsiniz.
Mesela alın flowey t 52 kullanım tertemiz çıkar 2 dakikada, jant üstünde fazla bekletmeyin ama.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Gazyağı 2 tur 5 dk arayla uyguladım.. yinede tam anlamıyla çıkmadı.. yazlığa geçince polish yapacağım
Sonuç yaza kadar idare edecek kıvamının daha üzerinde olmuş. Hem yüzey yaralanmalarında bir nebze giderir polisaj çok iyi olur. Ellerine sağlık