Cilala Parlat - Yıkama ve Çeşitli Uygulamalar

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Herkese merhaba,

Nasil ve nereden baslayim bilemiyorum, bakalim sonunu getirebilir miyim :)

Hatirlayanlar olacaktir, en son bosch aquatak 120 almistim, kisa bir yikama deneyimim olmustu ama bugun uzun soluklu da kullanma firsatim oldu. Makine ile ilgili yorumum aquatak 120 > k2. Ikisini de kullandim, gerek aksesuar gerek kucuk ayrintilar ve kullanim kolayligi olarak bu seviyede bosch karcherdan üstün. En begendigim ozelligi tabanca tetigini kilitleyebilmek oldu. Surekli basili tutmaniza gerek yok yani. Hortumun tabacaya giren kismi ve tabancanin sapi kendi ekseni etrafinda donebiliyor, bu inanilmaz manevra kabiliyeti veriyor. Basinc olarak pek.bir beklentiniz olmasin, bu kompaktlikla amatorun isini fazlasiyla gorur diyeyim. Bir de foam lance ile kopuk performansina bakmak lazim.

6 metre kendi kablosuna 6 metre uzatma kablosu ekledim. Soran olmustu, ekleme yeri su sekilde. Zemin duz olmadigi icin arada yere takildi rahatsiz etti acikcasi.

Ben eski makinemde de su mekanizmayi kullaniyordum tavsiye ederim. Boylece hem basinc ucu hem de normal hortumu ayni anda kullanabiliyorum.

Neyse makine hakkinda soyleyeceklerim simdilik bu kadar.

Bir bagaj esya ile kalktim geldim baldizin mustakil evine.

Uzun zamandir arabayi durulama ile baslamiyorum yikamaya, on yikama ardindan durulama yapiyorum. Tavanda fusso bagaj ve kaputta extreme, yanlarda da tw ceramic vardi. Fusso haric vedalastik hepsiyle.

Kirliler;

Jant temizliginde 1:5 hazirladigim flowey r1 jant temizleyici ve 1:1 hazirladigim flowey r10 demirtozu temizleyici kullandim. Davlumbazlarda goz karari hazirladigim flowey b33 on yikama kopugu ve su karisimi kullandim.

Kova yikamasini velvet kova sampuani ile yaptim. Cok seviyorum kiyamiyorum kullanmaya, keske yine getirsen @MoonDance

Guzelce durulama ardindan flowey r10 ile demirtozu temizligi yaptim. Arabanin yarisi gunes altindaydi, bu nedenle kisim kisim ilerledim. R10 ile ilgili yorum yapmama gerek yok ustadlar yorumladi zaten ben de cok begendim. Cok fazla demirtozu cikmadi hatta tek tuk çıktı. Siktim, calistigini gordugumde eldiven ile yaydim.

Arabayi tekrar duruladim, mothers speed clay 2.0 kil blogu ve 1:5 sulandirdigim gyeon clay luber ile kil temizligi yaptim. Tekrar duruladim. Yine bu islemi de kisim kisim yaptim. Fotograf yok maalesef.

Gecenlerde bir polisaj makinesi almistim. Shine mate ex 603, 12 mm salinimli 75 mm tablali dual action bir makine. Rupesin sari, yesil ve beyaz pedlerini almistim, pasta olaeal ise flowey @FloweyTurkiye 'den 3.2, 3.3 ve 3.4 pastalarini almistim. Hayatimda polisaj makinesini elime almisligim yoktu, pastayi sadece dogum gunlerinde gormustum. Ama vakti gelmisti ve de geciyordu.

Aracimda yerli yersiz ufak tefek kurulama ve yikama kaynakli cizikler var. Yikama cizigi diyince akliniza hareler falan gelmesin, cok dikkatli gözlerin belli isiklar altinda görebileceği ciziklerden bahsediyorum. Gerek makine secimi olsun gerek pasta ped kombinleri vs konularında kahrimi ceken tum arkadas, kardes ve abilerime tesekkur ederim. Adini unuttugum olduysa kusura bakmasin. @onurçiko @Mugzy @Mentalfeed @Detail 35 @CNR Detailing

Arabami sifir almistim aldigimdan beri polisaj gormedi. Ama hic disarda ve bilincsiz sekilde de yikanmadi.

Bugunku planim glaze uygulamak ve makineyi tanimak polisaja giris yapmakti. Ama kasinti bu tutuyor insani, cizik alma amaci olmadan ustunden bir ölü topragi da almis oldum :)

Glazei 1 ve 2. devir arasinda cok seri olmayan ama yavas da sayilmayan bir tarama hizinda uyguladim, inanilmaz tatli bir seymis zevkten 4 kose oldum :) ped olarak rupes beyaz ped kullandim. Sonra baktim ki atla deve degil, bir de hare giderici diye gecen fine cut bir pasta ile zemin temizligi yapayim dedim.

Sonucta soyle bir kombin ile kaput ve on iki camurlugu gecmis oldum;

Rupes sari ped ve flowey 3.4 fine cut, uzerine rupes beyaz ped ve prima amigo glaze, uzerine soft99 authentic. En son da tac system shinee wax :)

Bugun sadece on tarafi yapar birakirim diyordum ama hosuma gidince surdurme karari aldim. Bir yemek molasi ardindan bagaja gectim. Bagajda yine bir deneme yapayim dedim, bagaji üçe ayirdim, en sola fine cut uzeri glaze uzeri tw ceramic, ortaya sadece glaze uzeri tw ceramir, en saga sadece tw ceramic.

Sonra dedim ki su piano blacklere bir el atayim, ama tadini almisim ya bir ona bir buna nereye saldiracagimi bilemedim. Piano blackte once rupes yesil ped ile medium cut flowey 3.3 denedim. Ancak 3.4 ve sarı ped daha iyi sonuc verdim, acemilik ve korku ile yesilde bastirmamis olma ihtimalim de etkin olabilir bu sonucta :)

Koruma olarak fusso uyguladim piano blacklere.

Dedigim gibi bugunku amac asla cutting degildi. Makineye el alissin o hissi tadayim maksadindaydim.

En son kapilar ve arka camurluklari da fine cut+glaze+shinee wax uclemesi ile tamamladim. Islem gormeyen tek yer tavan kaldi ve gun bitti :)

Bundan sonra polisaj ile uğraşan arkadaslara saygim artmis bir sekilde yoluma devam edecegim. Inanilmaz zevkli ama bir o kadar da yorucu bir is.

Finaller ile sizi basbasa bırakayım ;)
Cok konustum affola.

Jant ve davlumbazlarin korumalari ile yarin ilgileneceğim ;) lastiklerde tw ceramic uzeri sarp vardi. Fazla fircalamadim hala var, temiz ve aktif.

Yol gosteren ve nazimi cekenlere tekrar tesekkurler. Uyarilariniz var ise mutlaka soyleyin, ogrenmeye açım bu konuda da :)

Sevgiler.
Ömer'im ellerine sağlık, bayağı büyüttün işleri. Velvetin tadını çıkar, merak etme çok yakında tekrar getireceğim.:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Güne yağmurla başladık :) temiz arabaya yağmuru severiz. Tw ceramic tam kurlesemeden yagmur gordu, benim test gitti yine :)

Prima amigo uzeri authentic

Zayıflattığım ama yikamadığım fusso

Shinee wax

Tw ceramic test alani

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi ellerine sağlık, tatlı anlatışına ve açıklayıcı notlarına bayıldım. :) İnşallah bu süreçlerden ben geçiceğim, tek korkum makina ile yanlış birşey yapmak. Abi sana lafım yok ancak sen ilk de küçük çizikleri almış olduğuna göre bende alırım diye düşünüyorum :)
Rotaryler nasil fikrim yok, aslinda bu makineyle de cizik alma denemesi yapmadigim icin bilemiyorum ama kafamdaki kurguda orbital ile cok zor hata yapmak. Baya dalip gitmek gerekli diye dusunuyorum :)

Senin de basari ile altindan kalkacagina suphem yok, bir kere cok iyi okuyup, anlayip, uygulayip, yorumluyorsun. Dogruyu bulmanin en iyi yontemi zaten :)

Tesekkur ederim.
Abi maşallah ellerine sağlık finaller çok güzel ve pianoblacklerin finalindeki gülüşün ne kadar keyif aldığını gösteriyor ve bize de hissettiriyor :nazar::alkis:
Sorma, detaya bastan baslayacak olsam ilk makine alirdim o derece zevkli bir ismis. Tabi agir ciziklerle ugrasmak falan bilemiyorum ama boyle parlatayim derdiyle yapilan islem cok hos :)

Tesekkur ederim kardesim.
Şahane uygulama olmuş abi eline koluna sağlık. İlk kez makina kullanan biri için fazla bile :taraa: b sütunlarını çekerken ağzın kulaklarına varmış :komik: devamını merakla bekliyorum.
Valla ben de merak ediyorum Arda ahahaha :)

Tesekkur ederim.
Elinize sağlık. Tac system shine wax parlaklık olarak nasıl sizce ? Birde sarfiyatı ?
Sarfiyati ml olarak bilemiyorum, ama cok az.
Ürünü ben parlaklik icin aldim zaten, bu glossmeter ile olcumlerde 10 birim artış gostermisti ki bu gozle bile anlasilabilen bir artis miktariymis :)
Abi buraya gelirken makineyi getir lütfen, benim C sütununda da böyle bir dokunuşa ihtiyaç var :) Ne yazacağımı bilemedim, bir bagajla değil evi taşımışsın resmen. Senin başarıp zevk alarak devam ettiğini okudukça kendim başarmış gibi sırıtarak gururla okudum eline koluna sağlık :alkisss:

Araba ayna olmuş ayna ! Allahın izniyle benimki de bir gelse de bende prima amigoyu bassam üstüne :of:
Makineleri birlestirip her yil guzel isler cikartiriz insallah :)

Aklimda kalacagina bagajda kalsin diye ne varsa attim valla bagaja, tesekkur ederim cok.
Ellerinize sağlık. Bende düz hortumla yıkıyorum. Bosch bu ufak makinaları çok aklımı çeliyor. Hortum dışında birde elektrik gerekecek daha fazla üşenmeme sebep olur mu acaba diye düşünüyorum.

Foam lance büyük bir etki yaratıyor mu sizce ?
Üsenen detay yapamaz :)

İlk konuya bakarsaniz 40 metre hortum ve 40 metre kablo ile cok yikama yaptim, usenmeyin zevkini alinca gozunuzde kuculur zahmeti.

Tesekkur ederim.
Maşallah emeğine sağlık çok başarılı çalışma olmuş.
Tesekkur ederim.
Ömer hocam eline sağlık, ilk polisaj deneyimi için çok güzel sonuçlar almışsın. @Kzmsefa hocama katılıyorum, piano blacklerin finalindeki aha da işte budur, oldu bakışı herşeye değer:mutlu:
Tesekkur ederim Ercin hocam, ogrenmeye basladik bakalim sonumuz hayrolsun :)
pianoblackteki yüz ifadesi uygulamanın keyfini anlatmaya yeterli :)
Simdi sizleri daha iyi anliyorum :)

Hep derdim neyinden zevk aliyorlar diye...
Ömer hocam ellerine sağlık. Bende yeni bir başlangıç yapıcam dewaltla. Sizin gibi işk denememde başarırım inşallah :)
Sizin biraz daha dikkatli olmaniz gerekiyor sanirim. Benim hata yapma luksum daha fazlaydi. Ama korkulacak seylet de degilmis :)
Ömer'im ellerine sağlık, bayağı büyüttün işleri. Velvetin tadını çıkar, merak etme çok yakında tekrar getireceğim.:)
Getir kardesim, insin uçaklar artik :)

Tesekkur ederim.
Emeklerine sağlık virüsü çok kötü kaptın bir daha bırakmayacaksn makineyi elinden :)
Tesekkur ederim, dediginiz kadar varmis bakalim hayirlisi :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Orbital makine ile final yapmak çok keyifli yüzey parladıkçada uzun uzun çalışası geliyor insanın :) ufak bir not düşeyim piano black ler temiz ped istiyor

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Orbital makine ile final yapmak çok keyifli yüzey parladıkçada uzun uzun çalışası geliyor insanın :) ufak bir not düşeyim piano black ler temiz ped istiyor
Temizden kasıt nedir? Pedler sıfırdı, yeni anlaminda temiz mi yoksa dolmamis ped anlaminda mi?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ömer hocam eline sağlık, polisaja başlangıç yapmışız hayırlı olsun :) Başlangıç için orbital çok iyidir zarar verme olasılığın baya az biraz pratik yapınca bi rotaryde eklersin :mutlu:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese merhaba,

Hatirlayanlar olacaktir, en son bosch aquatak 120 almistim, kisa bir yikama deneyimim olmustu ama bugun uzun soluklu da kullanma firsatim oldu. Makine ile ilgili yorumum aquatak 120 > k2. Ikisini de kullandim, gerek aksesuar gerek kucuk ayrintilar ve kullanim kolayligi olarak bu seviyede bosch karcherdan üstün. En begendigim ozelligi tabanca tetigini kilitleyebilmek oldu. Surekli basili tutmaniza gerek yok yani. Hortumun tabacaya giren kismi ve tabancanin sapi kendi ekseni etrafinda donebiliyor, bu inanilmaz manevra kabiliyeti veriyor. Basinc olarak pek.bir beklentiniz olmasin, bu kompaktlikla amatorun isini fazlasiyla gorur diyeyim. Bir de foam lance ile kopuk performansina bakmak lazim.

6 metre kendi kablosuna 6 metre uzatma kablosu ekledim. Soran olmustu, ekleme yeri su sekilde. Zemin duz olmadigi icin arada yere takildi rahatsiz etti acikcasi.

Ben eski makinemde de su mekanizmayi kullaniyordum tavsiye ederim. Boylece hem basinc ucu hem de normal hortumu ayni anda kullanabiliyorum.

Uzun zamandir arabayi durulama ile baslamiyorum yikamaya, on yikama ardindan durulama yapiyorum. Tavanda fusso bagaj ve kaputta extreme, yanlarda da tw ceramic vardi. Fusso haric vedalastik hepsiyle.

Kirliler;

Jant temizliginde 1:5 hazirladigim flowey r1 jant temizleyici ve 1:1 hazirladigim flowey r10 demirtozu temizleyici kullandim. Davlumbazlarda goz karari hazirladigim flowey b33 on yikama kopugu ve su karisimi kullandim.

Kova yikamasini velvet kova sampuani ile yaptim. Cok seviyorum kiyamiyorum kullanmaya, keske yine getirsen @MoonDance

Guzelce durulama ardindan flowey r10 ile demirtozu temizligi yaptim. Arabanin yarisi gunes altindaydi, bu nedenle kisim kisim ilerledim. R10 ile ilgili yorum yapmama gerek yok ustadlar yorumladi zaten ben de cok begendim. Cok fazla demirtozu cikmadi hatta tek tuk çıktı. Siktim, calistigini gordugumde eldiven ile yaydim.

Arabayi tekrar duruladim, mothers speed clay 2.0 kil blogu ve 1:5 sulandirdigim gyeon clay luber ile kil temizligi yaptim. Tekrar duruladim. Yine bu islemi de kisim kisim yaptim. Fotograf yok maalesef.

Gecenlerde bir polisaj makinesi almistim. Shine mate ex 603, 12 mm salinimli 75 mm tablali dual action bir makine. Rupesin sari, yesil ve beyaz pedlerini almistim, pasta olaeal ise flowey @FloweyTurkiye 'den 3.2, 3.3 ve 3.4 pastalarini almistim. Hayatimda polisaj makinesini elime almisligim yoktu, pastayi sadece dogum gunlerinde gormustum. Ama vakti gelmisti ve de geciyordu.

Aracimda yerli yersiz ufak tefek kurulama ve yikama kaynakli cizikler var. Yikama cizigi diyince akliniza hareler falan gelmesin, cok dikkatli gözlerin belli isiklar altinda görebileceği ciziklerden bahsediyorum. Gerek makine secimi olsun gerek pasta ped kombinleri vs konularında kahrimi ceken tum arkadas, kardes ve abilerime tesekkur ederim. Adini unuttugum olduysa kusura bakmasin. @onurçiko @Mugzy @Mentalfeed @Detail 35 @CNR Detailing

Arabami sifir almistim aldigimdan beri polisaj gormedi. Ama hic disarda ve bilincsiz sekilde de yikanmadi.

Bugunku planim glaze uygulamak ve makineyi tanimak polisaja giris yapmakti. Ama kasinti bu tutuyor insani, cizik alma amaci olmadan ustunden bir ölü topragi da almis oldum :)

Glazei 1 ve 2. devir arasinda cok seri olmayan ama yavas da sayilmayan bir tarama hizinda uyguladim, inanilmaz tatli bir seymis zevkten 4 kose oldum :) ped olarak rupes beyaz ped kullandim. Sonra baktim ki atla deve degil, bir de hare giderici diye gecen fine cut bir pasta ile zemin temizligi yapayim dedim.

Rupes sari ped ve flowey 3.4 fine cut, uzerine rupes beyaz ped ve prima amigo glaze, uzerine soft99 authentic. En son da tac system shinee wax :)

Bugun sadece on tarafi yapar birakirim diyordum ama hosuma gidince surdurme karari aldim. Bir yemek molasi ardindan bagaja gectim. Bagajda yine bir deneme yapayim dedim, bagaji üçe ayirdim, en sola fine cut uzeri glaze uzeri tw ceramic, ortaya sadece glaze uzeri tw ceramir, en saga sadece tw ceramic.

Sonra dedim ki su piano blacklere bir el atayim, ama tadini almisim ya bir ona bir buna nereye saldiracagimi bilemedim. Piano blackte once rupes yesil ped ile medium cut flowey 3.3 denedim. Ancak 3.4 ve sarı ped daha iyi sonuc verdim, acemilik ve korku ile yesilde bastirmamis olma ihtimalim de etkin olabilir bu sonucta :)

Dedigim gibi bugunku amac asla cutting degildi. Makineye el alissin o hissi tadayim maksadindaydim.

En son kapilar ve arka camurluklari da fine cut+glaze+shinee wax uclemesi ile tamamladim. Islem gormeyen tek yer tavan kaldi ve gun bitti :)

Bundan sonra polisaj ile uğraşan arkadaslara saygim artmis bir sekilde yoluma devam edecegim. Inanilmaz zevkli ama bir o kadar da yorucu bir is.

Cok konustum affola.

Jant ve davlumbazlarin korumalari ile yarin ilgileneceğim ;) lastiklerde tw ceramic uzeri sarp vardi. Fazla fircalamadim hala var, temiz ve aktif.

Yol gosteren ve nazimi cekenlere tekrar tesekkurler. Uyarilariniz var ise mutlaka soyleyin, ogrenmeye açım bu konuda da :)

Sevgiler.
Ellerine sağlık gri çok nankör olmasına rağmen sonuç mükemmel. Maşallah:nazar:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık kardeşim
Maaşallah polisaja gayet iyi bir giriş olmuş
Piano Black deki yansıma da mutluluğun fotoğrafı olsa gerek :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@omrslhmms güzel uygulamaların devamı polisajla gelmiş :) sıfırdan başlayanlar için yine güzel içerikler geliyor. ben de takipteyim :) şu tac shinewax çok merak ettiriyor :D dayanımı konusunda onu da takipteyim :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese merhaba,

Kirliler;

Cok konustum affola.

Sevgiler.
Abi ellerine sağlık. Ne güzel bir çalışma ve anlatım olmuş böyle çok beğendim :alkis:

Polisaj çok zevkli bir olay. Yer ve zaman sıkıntısı olmadığında insanın sürekli yapası geliyor :komik:

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık, başlangıç için gayet yeterli sonuçlar. Zaten kendi araçlarımız fazla aşındırmaya gerek olmayacak kadar az çizildiğinden, konu komşu aracına uygulama yapmayacaksanız rotary ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
Final yansımaları çok başarılı :)