Cilalı şampuan korumayı nasıl perdeler, perdeleme nedir.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yeni arkadaşlarda oluşan perdeleme ile ilgili kafa karışıklığını yazarak anlatmaya çalışmıştım daha önce, söz verdiğim üzere bu sefer bir video ile daha da pekiştirmek istedim.
Öncelikle temizlediğimiz kaputa Turtle wax seal and shine uyguladım. Gayet başarılı bir su itiş yakaladık, bunun üstüne cilalı şampuan olarak en beğendiğim şampuan olan Chemical guys extreme wash and wax ile yıkamasını yaptım. Videoda göreceğiniz üzere o su iticilik neredeyse tamamen kayboldu ve bir perdeleme meydana geldi.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Yeni başlayanlar için çok sorulan bır soruydu teşekkurler hocam

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Video güzel açıklayıcı olmuş.Cilalı şampuanlara oldum olası ısınamadım zaten fakat son dönemlerde Koch nms,Gyeon Bathe +,Tac system Mystic gibi şampuanları seviyorum ama diğer cilalı şampuanlara hala ısınamadım.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık abiii cilalı şampuan bana göre gereksiz maalesef güzelim kaplumbağayı pert etti

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Elinize sağlık hocam.

Daha önce sormuştum bu perdeleme olmaması için hızlı cilada mı uygulamamalıyız peki ?

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Emeğine sağlık abi. Çok net bir kıyas olmuş.
Teşekkür ederim, yararlı bşr konu olduysa ne mutlu bana.
Yeni başlayanlar için çok sorulan bır soruydu teşekkurler hocam
Teşekkür ederim, konuya açıklık getirebilmişimdir umarım.
Video güzel açıklayıcı olmuş.Cilalı şampuanlara oldum olası ısınamadım zaten fakat son dönemlerde Koch nms,Gyeon Bathe +,Tac system Mystic gibi şampuanları seviyorum ama diğer cilalı şampuanlara hala ısınamadım.
Bizim gibi sürekli koruma ile gezenler için pek kullanılmasada koruma zayıflayınca pratiklik açısından güzel ürünler ama iyisini kullanırsanız. Mesela bu ürün çok güzeldir, çok beğenirim parlaklığını, sizin saydıklarınızda oldukça iyi ürünler, arada onlardanda kullanırım ve severim.
Çok teşekkürler, ellerinize sağlık ustam.
Teşekkür ederim.
Eline sağlık abiii cilalı şampuan bana göre gereksiz maalesef güzelim kaplumbağayı pert etti
Teşekkür ederim kardeşim, @Muratcan konusunu açınca parlaklığı fikrini değiştirebilir:)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni arkadaşlarda oluşan perdeleme ile ilgili kafa karışıklığını yazarak anlatmaya çalışmıştım daha önce, söz verdiğim üzere bu sefer bir video ile daha da pekiştirmek istedim.
Öncelikle temizlediğimiz kaputa Turtle wax seal and shine uyguladım. Gayet başarılı bir su itiş yakaladık, bunun üstüne cilalı şampuan olarak en beğendiğim şampuan olan Chemical guys extreme wash and wax ile yıkamasını yaptım. Videoda göreceğiniz üzere o su iticilik neredeyse tamamen kayboldu ve bir perdeleme meydana geldi.

Elinize sağlık çok açıklayıcı bir video olmuş. Birde şu merak ediliyor olabilir perdeleme geçici bir durum mu yani bir sonraki yıkamada cilasız bir şampuan kullanılırsa alttaki kampumbağa yada kullanılan koruma her neyse yaşıyor mu yoksa kaplumbağanın yada alta uyguladığımız korumanın selası verildi mi?

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık hocam.

Daha önce sormuştum bu perdeleme olmaması için hızlı cilada mı uygulamamalıyız peki ?
Hızlı cila bir nevi destek üründür, uygulayabilirsiniz. Kendi başına da bir korumadır. Mesela bu araçta hali hazırda sadece hızlı cila var zaten. Demem o ki hızlı cilanın koruması ve su iticiliği şampuanın zaten çok üzerindedir.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık çok açıklayıcı bir video olmuş. Birde şu merak ediliyor olabilir perdeleme geçici bir durum mu yani bir sonraki yıkamada cilasız bir şampuan kullanılırsa alttaki kampumbağa yada kullanılan koruma her neyse yaşıyor mu yoksa kaplumbağanın yada alta uyguladığımız korumanın selası verildi mi?
Selası verilmedi sadece maskelendi, dayanımına göre tekrar gelecektir. Şampuanın cilası zaten fazla bir dayanım göstermez, birkaç gün anca gider.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Hızlı cila bir nevi destek üründür, uygulayabilirsiniz. Kendi başına da bir korumadır. Mesela bu araçta hali hazırda sadece hızlı cila var zaten. Demem o ki hızlı cilanın koruması ve su iticiliği şampuanın zaten çok üzerindedir.
Anladım hocam hızlı cilada büyük bir kayıp olmuyor ama cilalı şampuan tamamiyle öldürüyor gibi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Anladım hocam hızlı cilada büyük bir kayıp olmuyor ama cilalı şampuan tamamiyle öldürüyor gibi.
Aslında her cilalı şampuanda böyle etki olmuyor birde her cilalı yazan da cilalı olmuyor. Bende kullandığım bazı sözde cilalı şampuanlar için bir video hazırlayacağım :)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selası verilmedi sadece maskelendi, dayanımına göre tekrar gelecektir. Şampuanın cilası zaten fazla bir dayanım göstermez, birkaç gün anca gider.
Şunun için yazmıştım eğer konunun sonuna ekleme yaparsanız yeni gelen yada daha önce bu durumu yaşamamış arkadaşlar sonrasında korumanın tamamen yok olduğunu düşünmesinler. Tekrar ellerinize sağlık çok güzel ve açıklayıcı bir video olmuş.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Aslında her cilalı şampuanda böyle etki olmuyor birde her cilalı yazan da cilalı olmuyor. Bende kullandığım bazı sözde cilalı şampuanlar için bir video hazırlayacağım :)
Evet katılıyorum Hakan, bu şampuanı özellikle seçtim zaten, güçlü ve kaliteli bir cilalı şampuandır. Mesela meg sarıdan bu sonucu alamazsınız. Senin videolarıda bekliyoruz, gönder gelsin.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hızlı cila konusunda daha farklı bir soru sorayım :) Waxlı bir araçta yıkama sonrası hızlı Cila uygulamak da perdeleme yapar dimi? Fusso üstüne uyguladığım hızlı Cilalarda bu durumu yaşadım çünkü

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Selası verilmedi sadece maskelendi, dayanımına göre tekrar gelecektir. Şampuanın cilası zaten fazla bir dayanım göstermez, birkaç gün anca gider.[/QUOTE
Müdür dur dur hemen öyle genelleme yapma, malum Soft99'un da cilalı şampuanları var. Yüzeyde ciladan çok az eser kalmış bir otomobilde soft99 super cleaning shampoo+wax kullanmıştım etkisi yanlış hatırlamıyorsam 15 günden fazla sürmüştü :)
Ha tabi o şampuan coating ile uyumlu değil onun için başka şampuan kullanmak lazım...vs vs
Fakat, chemical guys'ın şampuanda yüzeyi bildiğin mok etmiş :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Evet katılıyorum Hakan, bu şampuanı özellikle seçtim zaten, güçlü ve kaliteli bir cilalı şampuandır. Mesela meg sarıdan bu sonucu alamazsınız. Senin videolarıda bekliyoruz, gönder gelsin.
Soft99'un bir şampuanı var onu kullanacağım ama biraz daha wet coat etkisi azalsın diye bekliyorum :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık, tam aranan kan kıvamında bir video olmuş. Yalnız acayip perdelemiş bu şampuan valla :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hızlı cila konusunda daha farklı bir soru sorayım :) Waxlı bir araçta yıkama sonrası hızlı Cila uygulamak da perdeleme yapar dimi? Fusso üstüne uyguladığım hızlı Cilalarda bu durumu yaşadım çünkü
Hangi hızlı cilayı uyguladınız.
Üste hangi ürün varsa onun karakterini sergiler yüzey, karaktersiz iyi bonvuk yapmayan bir ürünse, üstte o olduğu için boncuklanma bozulacaktır elbette.