Cilalı şampuan korumayı nasıl perdeler, perdeleme nedir.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Müdür dur dur hemen öyle genelleme yapma, malum Soft99'un da cilalı şampuanları var. Yüzeyde ciladan çok az eser kalmış bir otomobilde soft99 super cleaning shampoo+wax kullanmıştım etkisi yanlış hatırlamıyorsam 15 günden fazla sürmüştü :)
Ha tabi o şampuan coating ile uyumlu değil onun için başka şampuan kullanmak lazım...vs vs
Fakat, chemical guys'ın şampuanda yüzeyi bildiğin mok etmiş :(
Bunlar ayrı bir dünya Hakan, hızlı cila gibi şampuan bunlar:)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Üstad eline sağlık, tam aranan kan kıvamında bir video olmuş. Yalnız acayip perdelemiş bu şampuan valla :)
Hocam bu şampuanı ilk kullanım anımı anlatayım, yüzeyde cayır cayır zymöl vardı, boncuk boncuk, bununla bir yıkadım anaaa zymöl yok:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hangi hızlı cilayı uyguladınız.
Üste hangi ürün varsa onun karakterini sergiler yüzey, karaktersiz iyi bonvuk yapmayan bir ürünse, üstte o olduğu için boncuklanma bozulacaktır elbette.
Koch pw yapmıştım ama ne kadar da olsa fusso boncuğuna yaklaşan hızlı Cila zor diye biliyorum :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi eline koluna sağlık çok iyi anladım mevzuyu. Bir uzmanlık sorusu: Bende banana gloss var ben bunu ne maksatla kullanacağım şimdi ? Banana glossla yıkadığım araca hızlı cila atmayayım değil mi ?
Uygulayabilirsin, çok bir şey farketmez, rahat rahat uygulayabilirsin.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık Onur çok güzel bir konuya değindin gerçekten.

bu şampuan parlaklığı biraz artırdığı ama diğer taraftan toz tutma konusunda da mıknatıs olduğunu görmüştüm YouTube’da. Öyle mi üstad senin tecrübelerinde Antalya şartlarında yıkama sonrası toz tutma performansı nasıl?

sedatdurna

Çaylak Detaycı
Üye
Elinize sağlık hocam benim gibi acemi detaycı arkadaşlar İçin açıklayıcı bi video olmuş

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu şampuanı siyah arabada bir gör. Ondan sonra konuşalım :)
Kullandık ya senin arabada abi biliyorum ama bu tarz yapay tepki veren ürünleri sevmiyorum hele ki cilalı şampuanları hiç sevmiyorum ortada olan tüm etkiyi bitiriyor :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Cilalı şampuan etkisi bi süre sonra. Tabakası kaybolur. Altta koruma tekrar yüzeye çıkar. Herşey eski haline gelir . Diyebiliriz yani ))

Teşekkürler video için. Bende seramik kaplama var elimde meguiar’s cilalı şampuan var 3 litre nerdeyse ))

Anladığım kadarı ile. Ben bu cilalı şampuan ile arabayı yıkayınca. İnce bi kat koruma üzerinde bi katman yaratıyor korumayı kısa süreli olsa da dış etkenlerden. Güneşten koruyoruz diye bakıyorum. Bakış açım bu ))

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni arkadaşlarda oluşan perdeleme ile ilgili kafa karışıklığını yazarak anlatmaya çalışmıştım daha önce, söz verdiğim üzere bu sefer bir video ile daha da pekiştirmek istedim.
Öncelikle temizlediğimiz kaputa Turtle wax seal and shine uyguladım. Gayet başarılı bir su itiş yakaladık, bunun üstüne cilalı şampuan olarak en beğendiğim şampuan olan Chemical guys extreme wash and wax ile yıkamasını yaptım. Videoda göreceğiniz üzere o su iticilik neredeyse tamamen kayboldu ve bir perdeleme meydana geldi.

Peki cilasız bir şampuan kullanılsaydı (Vp concentrated v.b.) Turtle Wax' ın bu etkisi devam edecek miydi, Performansında kayıp yaşanmayacak mıydı?

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Peki cilasız bir şampuan kullanılsaydı (Vp concentrated v.b.) Turtle Wax' ın bu etkisi devam edecek miydi, Performansında kayıp yaşanmayacak mıydı?
Evet performansı devam edecekti. Tabiki temaslı yıkamadan Çok minimal bir kayıp olacaktır ama bu da kaçınılmaz.