Civic Detailing (Sonax perfect finish- meguiars White wax - zymöl detail wax)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkaşlar,
Geçen 1 aylık yağmur çamur sürecinde oldukça kirli kalan arabamı hafta sonu karantina günlerin de el atma fırsatı yakaladım. Niyetim sadece yıkamaktı lakin yıkamaya başladım fakat gördüm ki trafik filmi korumayı öldürmüş. Hadi bir demirtozu bir kil derken bir baktım temizlik polisaj yapıyorum. Arabama yaslanan birinin de kıçından hatıra bir kaç da hare görmemle olay bu noktaya kadar geldi. Neden yaslanırlar, sürtünürler arabalara anlamıyorum.
Kirli hallerimiz ile başlayalım hemen resimlere.

gif png yapma

fotoğrafları yükle

Ön yıkama işlemine her zamanki gibi Davlumbazlar ile başladım. Şoktan denemek üzere aldığım Asperox u kullandım. Hafif limon kokulu bir ürün. Davlumbazlarda kullanır gibi geldi bana ilk kullanım itibariyle.

Sırada jantların kirini atmak üzere Carpro ıronX kullandım. Hızlı çalışan kokusu üzmeyen bir ürün. Sprey başlığını harika bir atımı var ama videoda uygulasında göreceğiniz üzere

Ürünlerin kurumasına izin vermeden foam lance ile Bilt Hammer auto-foam ile ön yıkamaya devam ediyorum. Bakalım bu trafik filmini alabilecek mi.

Malesef etkili ama yeterli olmadı temizliği. Bu halde temaslı yıkamaya geçemeyeceğim için en etkili silahımız Ceviz ile müdahale ettim. Saf halde bel altı bölgelere sıkıp tazyikli su ile geçtim. Tertemiz elle müdahaleye uygun bir yüzey elde ettim.

Bu arada valet pro fırçam ile detaylarımızı yaptım.

Temaslı yıkama mı çoklu eldiven ve Angelwax Angelwash ile yaptım.

Önce foam lance ile ıslatma şeklinde sonra kova ve eldiven ile giriştim.

Durulamanın ardından araç ıslak iken Bilt Hammer Korrosol ile demirtozu temizliğini yaptım.

Kil işlemini Matflo kil eldiven ile gerçekleştirdim. Aracınız düzenli temizlik işlemlerini yapıyorsanız bu kil eldiven yada blokları bulunmaz nimet bizler için.

Çoğumuz bu işlemleri yapıp polisaj aşamasına geçiyor. Ben genellikle araya bir de yüzeyin iyice temizlendiğinden emin olmak için Ad jtt ile aracı bir tur geçiyorum ki genelde de kir çıkıyor.

Unuttum bu işlemde önce kurulama işlemini koreli arkadaş ve spark a yaptırıyorum.

Arada yazmadığım ve resimlerini çekmediğim jant, lastik ve davlumbaza detayları da vardı....
Bu işlemlere Cumartesi saat 6 sularında başladım ve saatin 10 a yaklaşmasıyla ertesi gün devam etmek üzere bıraktım.

Pazar yine saat 7 sularında polisaj işlemi ile başladım detayını devamına.
Kullandığım ürün Sonax perfect finish. Makina Shine master. Pad olarak Buffand Shine Polish-finish kullandım.

Polisajı mızı bitirdik ve korumaya geçtik. Seçimimdi pek mevsime uymasada uzun zamandır kullanmadığım bir ürünü kullanmak için Meguiars White wax dan yana kullandım.
Shine Master makina ve Shine Master finish pad ile uygulama yaptım.
Uygulama sonrası silmek için 1 saat bekledim. Makina ile ilk defa uyguladım ve elle yaptığım uygulamaya göre çok daha iyi sonuçlar aldım. @Sefa46 ya teşekkür ederim. Aslında ürünü sırf makina ile nasıl sonuç alacam merakıyla uyguladım:)

Waxı silmeyi beklerken ;
davlumbazlara CG bare bones

Girdili çıktıı plastik aksama selsil tire

Jantlara Sonax zamazingozu,

Lastiklerde Meg Endurance,

resmi link yapma

Dış plastik aksama Koch nmpc,

Kapı içlerine CG p40,

Camlara Meg. Perfect Clarty glass cleaner, Meg water magnet ile

Dış piano blacklere ise zymöl Detail wax uyguladım.

Meg. White wax silme ve buff işlemlerinin ardından buyurun finaller.

Bu güzelliği hatanın yağmur olmasından dolayı kıyamayıp bir gün boyunca garajda çıkarmadım kirlenmesin diye, yürüyerek gittim geldim her yere :) ama son resimlerde görüldüğü üzere bugün mecburen çıkardım ver kirlettim:)

Buyurun videomuz, keyifli seyirler.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Onur abi ellerine sağlık, sonunda yılan olan Civic'in yıkama ve polisaj videosu geldi. :)
Bu arada birisi yaslanıp çizmiş dediği yerde kılcak çizikden daha küçük çizikler vardı ve bunları 20 wattlık bir led ampülünden yansıyan ışıkda fark etti. :D :D Bak şurada çizik varmış diyor ben 2 saat baktım bulamadım. :) :D
@Sefa46 Sefa abiyede teşekkürler, Meg'i bize alıştıracak galiba. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi Eline saglik cok guzel uygulama olmus Uygulamanin uzerine soylenecek hicbirsey yok zaten hersey ortada Bende Senden ve Diger arkadaslardan cok sey ogreniyorum adini ilk defa duydugum malzemeleri burada sizlerin sayesinde gordum ogrendim Finaller Sahane olmus Bastacisin:)<3

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Onur abi ellerine sağlık, sonunda yılan olan Civic'in yıkama ve polisaj videosu geldi. :)
Bu arada birisi yaslanıp çizmiş dediği yerde kılcak çizikden daha küçük çizikler vardı ve bunları 20 wattlık bir led ampülünden yansıyan ışıkda fark etti. :D:D Bak şurada çizik varmış diyor ben 2 saat baktım bulamadım. :):D
Teşekkür ederim kardeşim. İnşallah vakit bulup daha sık uygulama yaparım. Şu anda jantlar hariç sıfır çizik durumda. Önümüzdeki günlerde jantlara bir el atmak lazım.
Ellerine sağlık abi özlemişiz senin detayı. Finaller şahane gözüküyor maşallah
Teşekkür ederim kardeşim. O senin güzel bakışın...

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu arada birisi yaslanıp çizmiş dediği yerde kılcak çizikden daha küçük çizikler vardı ve bunları 20 wattlık bir led ampülünden yansıyan ışıkda fark etti. :D:D Bak şurada çizik varmış diyor ben 2 saat baktım bulamadım. :):D
Tesekkurler Kardesim guzel olan hersey bizimle <3:)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi Eline saglik cok guzel uygulama olmus Uygulamanin uzerine soylenecek hicbirsey yok zaten hersey ortada Bende Senden ve Diger arkadaslardan cok sey ogreniyorum adini ilk defa duydugum malzemeleri burada sizlerin sayesinde gordum ogrendim Finaller Sahane olmus Bastacisin:)<3
Teşekkür ederim kardeşim, forumun amacı bu, hepimizin hepimizden öğrenecek bir şeyleri var.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi terzi kendi söküğünü dikmiş :) emeğine sağlık yine güzel ürünler keyifli finaller maşallah diyelim
Birde ben kendi sokugumu dikebilseydim yilda 200 e yakin polisaj yapiyorum ancak kendi aracima sadece yikama lastik parlatma bide usenmezsem Wax yapiyorum ne zaman niyet etsem baslamadan bitiyor darisi basimiza :terlisırıtan:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Birde ben kendi sokugumu dikebilseydim yilda 200 e yakin polisaj yapiyorum ancak kendi aracima sadece yikama lastik parlatma bide usenmezsem Wax yapiyorum ne zaman niyet etsem baslamadan bitiyor darisi basimiza :terlisırıtan:

Hazır kış bence bi ilgi alaka şart hocam,en kısa zamanda diyelim o zaman :)I

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Once youtubdan videoyu izliyorum sonra gelip konuyu okuyorum videoda asperoxu merak ettiydim burda yazmissin abi. Eline saglik araca ve yapilan isleme kullanilan urunlere diycek bisey yok zaten masallah nazar degmesin eline saglik gule gule kirlet :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Once youtubdan videoyu izliyorum sonra gelip konuyu okuyorum videoda asperoxu merak ettiydim burda yazmissin abi. Eline saglik araca ve yapilan isleme kullanilan urunlere diycek bisey yok zaten masallah nazar degmesin eline saglik gule gule kirlet :)
Teşekkür ederim kardeşim, bu gün güle güle kirlettim:)

Eline sağlık abi. Civicin detayı görmek güzel hissettirdi. Bensiz girişmisin olmadı bu kısıtlama..:argox:
Teşekkür ederim kardeşim, seni tam arıyordum dedim nasıl gelecek adam, karantina var:)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad eline sağlık, arayı bu kez çok açtın. Özlettin kendini..

Beyaz yine formunda son dokunuşlarla da tam olarak taçlandırmışsın..

Detail wax ı benimde aklımdan geçiyordu Kapı çıtlarındaki piano black bölümlere uygulamak. Dayanım pek olmaz diye hep ertelenmiştim. Senin düşüncen nedir?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Oo masterim ellerine sağlık, öttürmüşsün yine ortalığı:partix: parti kurmadın ama olsun gönlümüz seninle

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Onur abi eline sağlık baya uzun zaman olmuştu konu açmayalı goremiyorduk seni özlemişiz güzel detay olmuş cizigi @Sercan20 gibi bende aradım :kahkahaa: tekrardan ellerine sağlık :)
Ben gerçekte göremedim :D :D Bırak fotoğrafı çamurlukla göz göze geldim hala göremedim. :kahkahaa:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Üstad eline sağlık, arayı bu kez çok açtın. Özlettin kendini..

Beyaz yine formunda son dokunuşlarla da tam olarak taçlandırmışsın..

Detail wax ı benimde aklımdan geçiyordu Kapı çıtlarındaki piano black bölümlere uygulamak. Dayanım pek olmaz diye hep ertelenmiştim. Senin düşüncen nedir?
Teşekkür ederim, inşallah artık daha sık konu açma fırsatı yakalayacığım.
Ben daha öncede kullanmıştım bu tür parçalara, dayanım evet çok uzun olmuyor ama çok kısa da olmaz. Desteklerle elimden geldiğince uzatacaz bakalım. Ne kadar dayanır bakacağız.
Onur abi eline sağlık baya uzun zaman olmuştu konu açmayalı goremiyorduk seni özlemişiz güzel detay olmuş cizigi @Sercan20 gibi bende aradım :kahkahaa: tekrardan ellerine sağlık :)
Teşekkür ederim kardeşim, çizik yoktu zaten. Çamurlukta bir kıç alanı genişliğinde bir bölüm hafif harelenmişti. Kaputun küçük bir yerinde vardı. Serviste ustalar yaptı büyük ihtimalle.
Oo masterim ellerine sağlık, öttürmüşsün yine ortalığı:partix: parti kurmadın ama olsun gönlümüz seninle
Teşekkür ederim kardeşim. Yaşlandık, hızımız düştü artık:)
Elinize sağlık bende siz gibi araca yaslanan insanları anlamam temiz buluyorlar ya bizim araçları direk g*t çamurlukta sonra goy goy muhabbete dalıyorlar sinir oluyorum öyle tiplere
Teşekkür ederim. Bir de bazen uyarıyorum yaslanma çiziliyor diye, öyle yedik mi kardeşim der gibi bakıyor...