Civic genel temizlik

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Selamlar arkadaşlar uzun zamandır yüklemek istiyordum yaptığım çalışmayı bu güne nasip oldu. Hayırlısı olur inşallah aracı şehir dışından aldım aracın yanına gidip içini gördüğümde ben şok. Araç çok kullanılmamıştı fakat kullanıldığı süre zarfında belki de hiç temizlenmemiş gibi bir hali vardı. Uzun da yol gittim içi pis diye bırakıp gelmek olmadı. Dedim işimiz bu değil fakat hobimiz zevkimiz bu seve seve yaparız. :) Aracı getirdim neresinden başlasam diye bi karamsar bakışlarım derken önce motordan başladım. Before-After olarak çektim fotoğrafları.
Yazmakta yada belirtmekte unuttuğum, atladığım bir şey varsa kusura bakmayın.

GENEL TEMİZLİK İÇİN KULLANDIĞIM MALZEMELER ŞU ŞEKİLDE

(Motor bölümü)
Valet Pro büyük detay fırçası
Bim mikrofiber bez
1/10 sulandırılmış Vp Bilbery
1/20 sulandırılmış Koch GS
Motor koruma olarak Koch Nano Magic Plast Care

(İç detay)
Vp iç detay fırçası
Bim mikrofiber bez ve sihirli bez :)
Köpük yapan 200ml şişe
Koltuk, tavan, taban döşemeleri 1/25 sulandırılmış VP Carpet Cleaner
Ön arka ve orta konsol, kapılar plastik aksamlar 1/30 sulandırılmış Koch Chemie GS
Würt Genel Temizleyici
Koch Refresh Cockpit care (iç plastikler)
Auto Finesse Hide (direksiyon)

(Jant-lastik-davlumbaz)
Tchibo üniversal jant-temizlik fırçası
Valet Pro büyük detay fırçası( motor da kullandığım)
Lampa Pro-Grip davlumbaz fırçası
Koch FB demir tozu temizleyici (jant)
1/10 sulandırılmış Vp Bilbery (jant)
1/30 sulandırılmış Flowey B33 ( lastik davlumbaz)
Meguiars Endurance (lastik)
3D Magic dressing (davlumbaz)

(Dış yıkama)
Ufs yıkama eldiveni
Gyeon Silk Dry kurulama havlusu
Vp detay fırçası ( ulaşılması zor bölgeler için)
1/10 sulandırılmış Vp Cıtrus Pre Wash
Vp Concentrated Car wash ( kova için)

(Camlar ve Final)
Bim cam bezi
Auto Finesse Crystal
Chemical Guys peluş cila bezi
Auto Finesse Finale

Kirli hali resimleri:

adam png

Temizlik sonrası :

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık hocam. Bir insan cidden bu kadar mı özensiz biner araca? Ben sadece içinin tozunu alıp uzun aralıklarla süpürüyorum. Günlük aktif aracı kullanmamıza rağmen böye olmuyor. Çok üzücü. Neyse siz can vermişsiniz. Hayırlı olsun, kazasız belasız binin :)

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Elinize sağlık hocam. Bir insan cidden bu kadar mı özensiz biner araca? Ben sadece içinin tozunu alıp uzun aralıklarla süpürüyorum. Günlük aktif aracı kullanmamıza rağmen böye olmuyor. Çok üzücü. Neyse siz can vermişsiniz. Hayırlı olsun, kazasız belasız binin :)
Teşekkürler valla kimisinin malı maalesef değersiz oluyor.

ilengiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Belki daha önce forumda konuşulmuş olabilir ama tcihibo jant fırçası yapı olarak nasıldır. Piano black jantlarda özellikle kullanımı sakıncalımı. Fiyat olarak uygun olduğu için sormak istedim. Teşekkürler.

Son düzenleme:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aracınz hayırlı olsun. Tertemiz bir temizlik olmuş :) Aracı eski sahibi bu fotoları görse aracı ucuza verdim diye dert yanardı, geri bile isteyebilirdi :D

Bol detaylı, keyifli günler dilerim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,şimdi içinize sinmiştir sanırım :) hayırlı olsun,kazasız belasız güzel günlerde kullanın

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@orhann490 ellerinize sağlık. O tabanda desenli olanlar kağıt mı? Çok güzel durmuş.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerinize sağlık
Özellikle iç kısımdaki değişim muazzam
Naçizane tavsiyem dış kısma finale yerine boyanızı koruyacak bir ürün kullanmanız yönünde
Bu uygulama hem sonraki yıkamanızı kolaylaştırır hem de aracınızın boyasını güneşin zararlı etkilerinden korur
Finale ilk etapta çok güzel görünse de bu görüntü çok çabuk kayboluyor ve koruması yok denecek kadar az

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Belki daha önce forumda konuşulmuş olabilir ama tcihibo jant fırçası yapı olarak nasıldır. Piano black jantlarda özellikle kullanımı sakıncalımı. Fiyat olarak uygun olduğu için sormak istedim. Teşekkürler.

Teşekkürler ben memnunum fakat zamanla bastırma yaparsanız çizme yapabilir. Temaslı yıkama sürekli dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Tchibo veya başka bir fırça durumu değiştirmez.
Aracınz hayırlı olsun. Tertemiz bir temizlik olmuş :) Aracı eski sahibi bu fotoları görse aracı ucuza verdim diye dert yanardı, geri bile isteyebilirdi :D

Bol detaylı, keyifli günler dilerim.
Teşekkürler görse olabilirdi sanki
Emeğinize sağlık,şimdi içinize sinmiştir sanırım :) hayırlı olsun,kazasız belasız güzel günlerde kullanın
Çok teşekkür ederim temizlik şart :)
@orhann490 ellerinize sağlık. O tabanda desenli olanlar kağıt mı? Çok güzel durmuş.
Teşekkürler @Murat hocam. Tabana serdiklerim kağıt değil bez kendim uyarladım onları orijinal paspaslarını kıyamıyorum
Teşekkürler ✋
Elinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler ✋
Ellerinize sağlık
Özellikle iç kısımdaki değişim muazzam
Naçizane tavsiyem dış kısma finale yerine boyanızı koruyacak bir ürün kullanmanız yönünde
Bu uygulama hem sonraki yıkamanızı kolaylaştırır hem de aracınızın boyasını güneşin zararlı etkilerinden korur
Finale ilk etapta çok güzel görünse de bu görüntü çok çabuk kayboluyor ve koruması yok denecek kadar az
Çok teşekkür değerli fikirleriniz için. Af finale o anlıktı sonrasında koruma olarak Fusso kullanıldı ✋

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bal dök yala olmuş resmen. Harika. İnsan binmeye kıyamaz ki şimdi buna...

Bu arada VP CPW güzel bir ön yıkama yapabildi mi? Ben son bir iki yıkamada verim alamadım çünkü.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Tertemiz, pırıl pırıl olmuş maaşalah, Allah kaza bela vermesin.