Civic hb soft99 F7

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bugün beyazını korumasını yenilemeye karar verdim ve ancak 2 saat uyuyup detail aşkı ile kalkıp kolları sıvadım.
Üstündeki koruma hala varlığını sürdürüyor olsada artık beni tatmin etmiyordu.
Ayrıca belli belirsiz çok ince çizdikleri de almaya yönelik bir temizlik polisajida yapmak istedim. Neyse gelelim konuya.
Geceden hazırlık aşaması, bir kamyon malzeme.

Öncelikle kirli halimiz.

Davlumbaz ile başlıyoruz. Yeni bir ürün bulana kadar değişilmezim arexons fulcron.

Jantlara vp dragon's sıkıp basınçlı su ile kirleri akıtıyorum ki jantı fırça ile girdiğimde çizmeyeyim.

Jant detaylı temizliğimizi cg Diablo ile yapıyorum.

2 kapak döküp şampuan gibi köpürtüyoruz

AliExpress den gelen yeni davlumbaz fırçasını kullanma fırsatınıda kaçırmak olmaz

Bi Fırça karşılaştırma testi de yapalım arada. Yün Fırça çizme riski yok, sıçrama ve eli kolu batırma derdi yok. Temizleme kabiliyetde olumlu not aldı. Fakat sapı sert olduğundan hareket kabiliyeti sınırlı.Tel Fırça kullanım kolaylığı ve pratiklik olarak daha önde.

Bu taraf yumuşak yün Fırça ile temizlediğim taraf

Bu tel fırça tarafı

Ön yıkamaya geçiyorum.vp citrus pre wash basınçlı pompa ile

[video=youtube]

2 gün önce Isparta seyehatinden kalan sinek ölüleri

Snow foam olarak 200ml vp combo 2 kullanıyorum

[video=youtube]

7 Eldiven metodu ile kova yıkamasına start veriyorum.

Şampuan olarak Sonax turuncu tam polisaj öncesi Şampuanı bence

Detayı hiç elden bırakmıyoruz

Hemen vakit kaybetmeden demir tozlarını kaportadan sökmek için Koch chemie demir tozu sökücü kullanıyorum.Şişede nigrin yazdığına bakmayın:)

[video=youtube]

Jantlar dan daha çok kaportadan demir tozu çıktı.Koch kaportada çok iyi çalışıyor.

Kil Eldiven çıktı, kilin papucu dama atıldı. Çizmeden çok kolay çalışma imkanı sağlıyor.
Kil kaydırıcı olarak bu sefer Dr. Beasley's Clay spreyi test ediyorum.performansı beni oldukça tatmin etti. Kile oldukça akıcılık kazandırıyor.Hiç takılma yaşamadım.Daha önce şampuanlı su ile kullanımımda yaşadığım bazı sıkıntıları hiç yaşamadım. 360 ml lik şişesi 2 araba çok rahat çıkarır.Ki ben bol bol sıktım.

Kurulamayı yeni gelen twisted pile ile yaptım. İlk defa mamut un üstüne gül kokladım.Koklamaya da devam edecem gibi. Elinize alınca bu ne böyle kalitesiz birşey diye içinizden geçiyor.Yani o mamutun yada silverin o ağır havası yok.Fakat kullandıkça fikriniz değişiyor. Arabanın yarısından sonra heralde doldu diyorsunuz ama arabayı bitiriyor sorunsuzca. Bitince de ilk ağırlığının heralde 20 katı falan oluyor. Bir de poşetinden çıkarıp direk kullandım. Bir sonraki yıkamada daha iyi çalışır diye tahmin ediyorum.

[video=youtube]

Dip bucak Air blower ile girişiyorum, su kalmasın.

[video=youtube]

Artık polisaja geçebiliriz. Polisaj için Meguiar's m205, torq ve cg Mikrofiber soft ped kullanacağım.

[video=youtube]

Kaputun polisaj sonrası;

[video=youtube]

Pede chemical guys ped Conditioner Mutlaka tavsiye ediyorum, özellikle makina hakimiyetinde zorlanan arkadaşlara büyük yardımı olacaktır.Benim gözlemim 2 fıs her parça geçişinde pede uygulayınca pedin dolma durumu oldukça geçikiyor.Ped yağ gibi kayıyor yüzeyde.Açıkçası ben bu denli işe yarar bir şey olduğunu düşünmemiştim.Evet ağır aşındırıcı bir pasta uygulamadın ama şu resimler fikir verecektir size.
Bu fıslatmadığım zaman ki pedin hali;

Bu fıslatıktan sonra ki pedin hali;

Her parçayı bitirince üstünden Gyeon Prep ile pasta yağlarında arındırmak için geçiyorum.

Bir 50/50 videosu gelsin o zaman;

[video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?v=RwK8-LgIxwo[/video]

Beyazdan bir yansıma alalım oluyor mu bakalım;Valla olduğu kadar artık.

Artık Konuyu nihayete ulaştırma vakti geldi, uzun uzun düşünmeden sonra acaba ne uygulasam bu sefer diye kararı meraklar içinde olduğum Soft99 un F7 sini uygulamaya arar vermekle sonuca vardırmaya karar verdim.

Uygulaması oldukça basit, kutu içeriğinden iki adet sünger çıkıyor.ürünü süngere döküp yayıyorsunuz, kuruduktan sonra silip parlatıyorsunuz.Kuruyunca beyaz bir tabaka bırakıyor.Silmeside kolay. Ve finaller.

Bu resimler hemen sildikten sonra çektim, ürün zaman geçtikçe yani kürleştikçe parlaklık seviyesini arttırıyor.Biraz önce işten gelirken baktığımda parlaklık önemli nisbette artmıştı.Ürünü beğendim.Kimyasal adamlardan indirimli falan yakalarsanız kaçırmayın bence.Dayanımı ve boncuklanma ile ilgili bilgilendirme yıkamalardan sonra takibim altında olacak.
Bu arada işe de geç kaldım bitirecem diye, bu detailing yüzünde işsizde kalacaz:)

Günün kısa özeti;

Umarım beğenirsiniz...

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@onurçiko nedense malzemeler çok tanıdık geliyor :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mbdriver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haydaaaa yayın en güzel yerinde kesildi . Onur yine yapmışsın yapacağını :) helal olsun kardeşim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Valla onur abi dizi gibi oldu. Devamı haftaya aynı saatte. Valla takipci sayısında zirve yaparsın. RTÜK de başı çekersin.
Abi bu Air blower dan memnun musun. Bende bir tane alıp ucuna elektrik süpürge hortumundan monte edip kullansam diyorum. Nasıl olur acaba.
HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Konu güncellendi, baştan bakabilirsiniz. Videolar falan da ekledim çünkü.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Oguzbzkrt' Alıntı:
sizi kınıyorum... en guzel yerinde kalan dizi gibi oldu ne guzel okuyodum:)
Çok bekletmedim hemen geldi; telefonla abartmıyorum 2 saattir uğraşıyorum.Benim telefon biraz kafayı yedi artık uzatmaları oynuyor.Eve gelince hemen bilgisayardan devem edeyim dedim.
Murat' Alıntı:
@onurçiko" nedense malzemeler çok tanıdık geliyor :)
Tanıdık gelecek tabi, ailemizin tedarikçisi kim:)
RecepGürışık' Alıntı:
eline sağlık abi devamını bekliyorum :D
Geldi bile:)
Mbdriver' Alıntı:
Haydaaaa yayın en güzel yerinde kesildi . Onur yine yapmışsın yapacağını :) helal olsun kardeşim

Ben bu kadar uğraşıyorum, yok öylee hemen okumak:)
ttopak' Alıntı:
Valla onur abi dizi gibi oldu. Devamı haftaya aynı saatte. Valla takipci sayısında zirve yaparsın. RTÜK de başı çekersin.
Abi bu Air blower dan memnun musun. Bende bir tane alıp ucuna elektrik süpürge hortumundan monte edip kullansam diyorum. Nasıl olur acaba.
HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Detailing dizisi iyi fikir bak:) Valla air blower yeri geliyor gayet yararlı bir ihtiyaç oluyor, bence al kardeşim.Olması gerekli bence stokta.

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah herzamanki gibi bir onurçiko efsanesi daha :) Anlatımında bir o kadar güzel onur abi. Ellerin dert görmesin

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Motors' Alıntı:
Maşallah herzamanki gibi bir onurçiko efsanesi daha :) Anlatımında bir o kadar güzel onur abi. Ellerin dert görmesin
Teşekkür ederim kardeşim,  :blush:

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Eline sağlık abi senin konuların fotoğrafla anlatımın çok güzel

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@onurçiko bugün tedarikliydim işe gitmeden okumaya dalmadım yoksa geç kalıyom :D
Abim ellerine sağlık harbiden yine kitap gibi olmuş ellerine sağlık ürünler işçilik harika yaz gelsede bende yapsam şöyle uzun uzun bu arada maşallah nazardan saklasın Rabbim

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@onurçiko yine çok başarılı bir uygulama ve kılavuz niteliğinde anlatımlar. Bir dahaki sefere şöyle göz yakan bir renk alırsınız inşallah arabayı da hepten gözümüz gönlümüz açılır.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@onurçiko abi ellerine sağlık ne güzel bir detay günü olmuş öyle :)

Boyada ki simlere de bayıldım. Allah kaza bela vermesin inşallah..

oguztiryaki

Acemi Detaycı
Üye
İl
SAMSUN
Maşallah Allah nazarlardan saklasın çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Fusso f7 yorumlarinizi merak ediyorum. Bende almistim kullandim baya uygulamasi kolay parlakligi güzeldi.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Detail Guy' Alıntı:
Eline sağlık abi senin konuların fotoğrafla anlatımın çok güzel

Teşekkürler Dursun.
Atocan' Alıntı:
@onurçiko" bugün tedarikliydim işe gitmeden okumaya dalmadım yoksa geç kalıyom :D
Abim ellerine sağlık harbiden yine kitap gibi olmuş ellerine sağlık ürünler işçilik harika yaz gelsede bende yapsam şöyle uzun uzun bu arada maşallah nazardan saklasın Rabbim
:) Bu sefer ben geç kaldım:) Teşekkürler kardeşim.Yazı bekleme , gel sizi buralara alalım:)
Paian' Alıntı:
@"onurçiko" yine çok başarılı bir uygulama ve kılavuz niteliğinde anlatımlar. Bir dahaki sefere şöyle göz yakan bir renk alırsınız inşallah arabayı da hepten gözümüz gönlümüz açılır.
Teşekkür ederim.Bu 6. arabam, hep bir siyah bir beyaz oluyor.Daha hiç sıralama bozulmadı.Fakat kısmet olursa bu sefer bozup kırmızı düşünüyorum.
_CaN_' Alıntı:
@"onurçiko" abi ellerine sağlık ne güzel bir detay günü olmuş öyle :)

Boyada ki simlere de bayıldım. Allah kaza bela vermesin inşallah..
Teşekkür ederim Can, bende onlarla avunuyorum zaten .Beyaz olunca elde çok birşey kalmıyor.
oguztiryaki' Alıntı:
Maşallah Allah nazarlardan saklasın çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Fusso f7 yorumlarinizi merak ediyorum. Bende almistim kullandim baya uygulamasi kolay parlakligi güzeldi.
Teşekkür ederim, F7 yorumuma gelince ilk uyguladım, bu ne lan böyle dedim.Alalade bir qd uygulasam aynı sonucu alırdım dedim.Keşke wax uygulasaydım diye aklımdan geçirip kahırlanım.o kadar emek sonuçta.Fakat gece işten çıkınca arabadaki parlaklık, ışığın yansıması, derin ve camsı yüzey beni çok memnun etti.Bekledikçe parlaklık artmış.İlk başta değil ama sonradan beğendim ürünü.uygulamaya devam ederim, özellikle kışın waxa iyi bir alternatif.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
ellerine saglık onur, mükemmel bir uygulama konusu daha keyifle okudum.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@onurçiko abi zaten ankarayı terketme düşüncem olursa eğer ilk tercihim antalya olur ne güzel sıcacık :)