Civic İç Temizlik

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar;
Hava şartlarından ve yoğun geçen işlerden dolayı aracımın iç kısmını şhmal etmiştim.Bulduğum ilk fırsatta hallettim.Hatta temizliği parça parça iki günde yaptım.Tek günde o kadar süre ayıracak vaktim olmadı.Yine yeni ürün denemelerim olacak. Şimdiden iyi seyirler diliyorum.

Kirlilik durumu;
IMG_20190215_142855.jpg
IMG_20190215_142902.jpg
IMG_20190215_142907.jpg
IMG_20190215_142912.jpg
IMG_20190215_142926.jpg
IMG_20190215_142931.jpg
IMG_20190215_142944.jpg
IMG_20190215_142956.jpg

Paspaslarımızı dışarı alarak başlıyorum işe, güzelce süpürüp matkap ile fırçalama aparatıyla sıfırlıyorum. Flowey interior Cleaner kullandım. 1/10 sulandırma oranı ile. Daha önce yorumlarımı yapmıştım ürün ile ilgili, kokusunu ve temizliğini oldukça beğendiğim bir ürün. İç temizlikte favorilerimden.
IMG_20190215_144506.jpg
IMG_20190215_144730.jpg

Sonrasında taban halılarını süpürme işlemiyle devam ettim.
IMG_20190215_145825.jpg
IMG_20190215_145815.jpg

Tozlanan koltuklarımızı Soft99 Wash Mist isimli ürünüyle temizledim. koltuğa ve beze sıkıp bez ile sildim, sonra kuru bez ile kuruladım. Koltuklarda sadece toz olduğu için bu işlem yeterli geldi. Wash Mist yine vazgeçemediğim iç temizlik ürünlerinden, çok severek kullanıyorum onuda.
IMG_20190215_150700.jpg

Sonrasında plastik askamların tozunu alma ve detaylarına girme safhamızı geçtim.Marflo yumuşak kıllı fırça ile özellikle piano blacklerde gönül rahatlığı ile çalışabiliyorum.
IMG_20190216_135824.jpg

Klima peteklerini temizlemek için aldığım zımbırtıda oldukça pratik oldu;
IMG_20190216_135921.jpg

Aracımmda sadece direksiyon ve vites topuzu deri, bu arkadaşların temizlik ve bakımını Flowey ürünlerini deneyerek yaptım. Temizlik ürününü oldukça başarılı buldum. Direksiyon ve topuza matlığını geri verdi. Ürün çok köpürmüyor ama etkili bir temizliği var. Güvenle kullanabilirsin izlenimi veriyor, yani apc faan kullanırken aman zarar verirmiyim hissi hiç oluşmadı kullanırken. Şimdiye kadar aldığım en temiz ve mat yüzeye ulaştım temizlikten sonra. Tek sevmediğim yani hafif yapış yapış bir his vermesi oldu. Yani nemli bez ile temizlik sonrası, koruma öncesi mutlaka yüzeyden geçilmesi gerekiyor.
IMG_20190216_140849.jpg
IMG_20190216_141041.jpg

Temizlenmiş taraf,
IMG_20190216_141448.jpg

Temizlenmemiş taraf
IMG_20190216_141505.jpg

50/50
IMG_20190216_141517.jpg
IMG_20190216_141518.jpg
IMG_20190216_141708.jpg

Temizliğini bitirip korumasını uyguladım.Finişi güzel, ürün güzel emildi. hafif yumuşak bir yüzey ile beraber rahatsız etmeyen, yapsız bir yüzey bıraktı.
IMG_20190216_142825.jpg

Plastik aksamların temizliğini Yine yeni aldığım Turtlewax dash and Glass ürününü deneyerek yaptım.Kokusu ferah bir ürün, temmizlik kabiliyeti üst düzey değil, rütin temizlikte ,tozlu yüzeylerin temzliğinde gayet yeterli gelecek bir ürün.Çok kirli bir arabayı temizleyeyim, lekeleri çıkarayım beklentisiyle kullanan hayal kırıklığına uğrayabilir. Aldığım fiyata bakınca, oldukça güzel ürün.Ama benim aldığım fiyata. Bir de ürünün uv korumalı olması ayrıca hoşum gitti.
IMG_20190215_040757.jpg

Cam performansını görmek için bir karşılaştırma yaptım. Cam performansını daha iyi buldum. Zorlu rakipleri karşısında başarıyla mücadele etti.
IMG_20190216_145313.jpg

Kapı aralarını Cg Speed Wipe kullanarak temizledim ve korudum.

IMG_20190216_143112.jpg
IMG_20190217_030136.jpg

Camlarımızı Meguirs Glass Cleaner ile temizldim ve parlattım.Bu ürünün temizliği ayrı güzel kokusu ayrı güzel.
IMG_20190216_150312.jpg
IMG_20190216_150317.jpg

Plastiklerde koruma olarak en sevdiğim Sonax Mat Effect kullandım.Şahane ürün.
IMG_20190216_151805.jpg

İşin en zevkli kısmına geldik benim için, Zymöl uygulmaya. Uygulayabiliceğim bütün yüzeylere uyguladım. Muhteşem bir his bırakıyor. Kapı açma kollarından tutun, koltuk kızaklarına kadar aklma gelen yerlere uyguladım. Ama en güzel tabii ki piano blackler oluyor.
IMG_20190216_152429.jpg
IMG_20190216_152743.jpg
IMG_20190216_152858.jpg
IMG_20190216_153020.jpg
IMG_20190216_153133.jpg

Dezektektasyoncu arkadaş Floweyden Odor Eliminator .Uygulaması çok kolay olduğu için ayrıca seviyorum.

IMG_20190216_153242.jpg
Poor Boys ile ortam kokumuzu da sağladıktan sonra finaller diyebiliriz. Koku yorumunu ypacak olursk, benim en favori koku ürünlerimden biri. Kokusundan ziyade hijyenik özelliklerin dolayı çok hoşuma gidiyor.
IMG_20190216_153425.jpg

Finaller. umarım beğendiniz.
IMG_20190216_152808.jpg
IMG_20190216_152814.jpg
IMG_20190216_152819.jpg
IMG_20190216_152932.jpg
IMG_20190216_152939.jpg

Arada resmini çekmeyip atladığım şeyler olabilir. idare edin artık bu seferlik.

Ekli dosyalar

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhabalar;
Hava şartlarından ve yoğun geçen işlerden dolayı aracımın iç kısmını şhmal etmiştim.Bulduğum ilk fırsatta hallettim.Hatta temizliği parça parça iki günde yaptım.Tek günde o kadar süre ayıracak vaktim olmadı.Yine yeni ürün denemelerim olacak. Şimdiden iyi seyirler diliyorum.

Kirlilik durumu;
Ekli dosyayı görüntüle 5902
Ekli dosyayı görüntüle 5903
Ekli dosyayı görüntüle 5904
Ekli dosyayı görüntüle 5905
Ekli dosyayı görüntüle 5906
Ekli dosyayı görüntüle 5907
Ekli dosyayı görüntüle 5908
Ekli dosyayı görüntüle 5909

Paspaslarımızı dışarı alarak başlıyorum işe, güzelce süpürüp matkap ile fırçalama aparatıyla sıfırlıyorum. Flowey interior Cleaner kullandım. 1/10 sulandırma oranı ile. Daha önce yorumlarımı yapmıştım ürün ile ilgili, kokusunu ve temizliğini oldukça beğendiğim bir ürün. İç temizlikte favorilerimden.
Ekli dosyayı görüntüle 5910
Ekli dosyayı görüntüle 5911

Sonrasında taban halılarını süpürme işlemiyle devam ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 5912
Ekli dosyayı görüntüle 5913

Tozlanan koltuklarımızı Soft99 Wash Mist isimli ürünüyle temizledim. koltuğa ve beze sıkıp bez ile sildim, sonra kuru bez ile kuruladım. Koltuklarda sadece toz olduğu için bu işlem yeterli geldi. Wash Mist yine vazgeçemediğim iç temizlik ürünlerinden, çok severek kullanıyorum onuda.
Ekli dosyayı görüntüle 5914

Sonrasında plastik askamların tozunu alma ve detaylarına girme safhamızı geçtim.Marflo yumuşak kıllı fırça ile özellikle piano blacklerde gönül rahatlığı ile çalışabiliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 5915

Klima peteklerini temizlemek için aldığım zımbırtıda oldukça pratik oldu;
Ekli dosyayı görüntüle 5916

Aracımmda sadece direksiyon ve vites topuzu deri, bu arkadaşların temizlik ve bakımını Flowey ürünlerini deneyerek yaptım. Temizlik ürününü oldukça başarılı buldum. Direksiyon ve topuza matlığını geri verdi. Ürün çok köpürmüyor ama etkili bir temizliği var. Güvenle kullanabilirsin izlenimi veriyor, yani apc faan kullanırken aman zarar verirmiyim hissi hiç oluşmadı kullanırken. Şimdiye kadar aldığım en temiz ve mat yüzeye ulaştım temizlikten sonra. Tek sevmediğim yani hafif yapış yapış bir his vermesi oldu. Yani nemli bez ile temizlik sonrası, koruma öncesi mutlaka yüzeyden geçilmesi gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 5917
Ekli dosyayı görüntüle 5918

Temizlenmiş taraf,
Ekli dosyayı görüntüle 5919

Temizlenmemiş taraf
Ekli dosyayı görüntüle 5920

50/50
Ekli dosyayı görüntüle 5921
Ekli dosyayı görüntüle 5922
Ekli dosyayı görüntüle 5923

Temizliğini bitirip korumasını uyguladım.Finişi güzel, ürün güzel emildi. hafif yumuşak bir yüzey ile beraber rahatsız etmeyen, yapsız bir yüzey bıraktı.
Ekli dosyayı görüntüle 5924

Plastik aksamların temizliğini Yine yeni aldığım Turtlewax dash and Glass ürününü deneyerek yaptım.Kokusu ferah bir ürün, temmizlik kabiliyeti üst düzey değil, rütin temizlikte ,tozlu yüzeylerin temzliğinde gayet yeterli gelecek bir ürün.Çok kirli bir arabayı temizleyeyim, lekeleri çıkarayım beklentisiyle kullanan hayal kırıklığına uğrayabilir. Aldığım fiyata bakınca, oldukça güzel ürün.Ama benim aldığım fiyata. Bir de ürünün uv korumalı olması ayrıca hoşum gitti.
Ekli dosyayı görüntüle 5925

Cam performansını görmek için bir karşılaştırma yaptım. Cam performansını daha iyi buldum. Zorlu rakipleri karşısında başarıyla mücadele etti.
Ekli dosyayı görüntüle 5926

Kapı aralarını Cg Speed Wipe kullanarak temizledim ve korudum.

Ekli dosyayı görüntüle 5927
Ekli dosyayı görüntüle 5928

Camlarımızı Meguirs Glass Cleaner ile temizldim ve parlattım.Bu ürünün temizliği ayrı güzel kokusu ayrı güzel.
Ekli dosyayı görüntüle 5929
Ekli dosyayı görüntüle 5930

Plastiklerde koruma olarak en sevdiğim Sonax Mat Effect kullandım.Şahane ürün.
Ekli dosyayı görüntüle 5931

İşin en zevkli kısmına geldik benim için, Zymöl uygulmaya. Uygulayabiliceğim bütün yüzeylere uyguladım. Muhteşem bir his bırakıyor. Kapı açma kollarından tutun, koltuk kızaklarına kadar aklma gelen yerlere uyguladım. Ama en güzel tabii ki piano blackler oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 5933
Ekli dosyayı görüntüle 5934
Ekli dosyayı görüntüle 5935
Ekli dosyayı görüntüle 5936
Ekli dosyayı görüntüle 5937

Dezektektasyoncu arkadaş Floweyden Odor Eliminator .Uygulaması çok kolay olduğu için ayrıca seviyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 5938
Poor Boys ile ortam kokumuzu da sağladıktan sonra finaller diyebiliriz. Koku yorumunu ypacak olursk, benim en favori koku ürünlerimden biri. Kokusundan ziyade hijyenik özelliklerin dolayı çok hoşuma gidiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 5939

Finaller. umarım beğendiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 5940
Ekli dosyayı görüntüle 5941
Ekli dosyayı görüntüle 5942
Ekli dosyayı görüntüle 5943
Ekli dosyayı görüntüle 5944

Arada resmini çekmeyip atladığım şeyler olabilir. idare edin artık bu seferlik.
İki gün sürdü diyince heyecanlandım iki sayfa konu geliyor mu diye:heyecan:
Bayiden çıkınca iç aksamlar bu böyle parlamıyordu, temizliğine zaten bişi diyemiyorum:alkis:

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Abi eline saglik gercekten arkadaslarinda dedigi gibi sifirlanmis araba. Flowey in deri temizlik urununu begenmene sevindim ileride aklimda bulunsun alternatif olarak. Bu arada arka koltugun sol uc kisminda sanki bir leke gozlemledim muhtemelen detayli girisince yaparim diye aklindadir senden kacmaz Bu paspaslar icin matkapli sisteme cok isinmaya basladim sonuclari gordukce. Tabiiki her seyde oldugu gibi yikama suresini uzatacak kesin ama sonuc icin deger duruyor. Waxa ise yorum dahi yapamiyorum, tam bir detail...

Sent from my iPhone using Tapatalk

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi eline sağlık. Aracın temiz haline bayılıyorum. Fabrikadan yeni çıkmış havası yaratıyor. Bakalım önce hangimizin aracı eskiyecek. Gerçeği @Dragstar Süleyman abinin araçlarına bakınca hiç eskimeyecek gibi geliyor :D

Şoför koltuğunda ise gözüme takılan bir iki yer oldu Onur abi. Birincisi kapı tarafındaki sırt desteği. Sanırım inip binmeden kaynaklı leke olmuş gibi. Bir de oturduğun yer yani popo kısmında küçük bir leke gözüme çarptı.

Cam temizliği olarak da Meg'in temizleyicisini bir türlü alamadım. Denk getirirsen affetmeyeceğim :D

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
ellerine sağlık benimde iç temizlik yapmam lazım motivasyon oldun :)
flowey testleri için teşekkürler sayende markaya karşı sempatim oldu fakat aylardan beri şampuanlarını bekliyoruz diğer ürünlerinide ayrıca
hala satışa çıkmaması beni başka markalara yönlendiriyor

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Aman allahım :eek:
Onur o arabanın hali ne diyerek başladım okumaya
Tabi her zamanki gibi finalde beklenen sonuca ulaşmışsın
Eline sağlık kardeşim
Deri ürünlerini takipteyim
Koruma ürünü de flowey sanırım
Flowey ürünleriyle tanışmamıza vesile olan herkese teşekkür
Başta sen tabi ;)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Abi eline sağlık,uygulamalarına diyecek söz yok :) bizimde içimiz rahatlıyor böyle temizlik gördükçe :komik:

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Flowey deri ürünü anladim kadariyla biraz zahmetli ama resimlerde direksiyon harika bir matt finish birakiyor.
ellerine emegine saglik.Sabah Sabah kalkip keyiflen takip ettim.

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık. iki sorum olacak
ilk olarak ön camı içten temizlerken bir taktiğiniz var mı? meguiars'ı vs ipa dersek hangisi daha iyi olur sizce?
ikinci sorum ise Floweyden Odor Eliminator uygulamasını nasıl yaptınız?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık sensei on numara temizlik olmuş keyifle okudum bu araba sıfırından daha temiz görünüyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Abi ellerine sağlık da koltuk kızaklarına Zymöl uygulamak nedir allasen ya?
karikatür.jpg

Şaka bir yana çok fazla deri temizleyici ürün çeşidi kullanmadım ancak genelde Colourlock öneriliyor. Diğer markalarla kıyaslarsak Flowey hangi seviyede?

Son düzenleme:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkür ederim,
İki gün sürdü diyince heyecanlandım iki sayfa konu geliyor mu diye:heyecan:
Bayiden çıkınca iç aksamlar bu böyle parlamıyordu, temizliğine zaten bişi diyemiyorum:alkis:
Teşekkür ederim, iç temizlikte resim falan az çekebiiyorum .2 sayfa çıkmıyor:)
Eline sağlık abi sıfır gibi yapmışsın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim kardeşim.
Elinize sağlık sabah sabah gene zevkle okudum :D
Teşekkür ederim, sabah postasına yetiştireyim dedim:)
Yine çok güzel iş çıkarmışsın hocam, eline-emeğine sağlık..
Teşekkür ederim.
Eline sağlık abi tertemiz olmuş MaşAllah :)
Teşekkür ederim kardeşim.
Abi eline saglik gercekten arkadaslarinda dedigi gibi sifirlanmis araba. Flowey in deri temizlik urununu begenmene sevindim ileride aklimda bulunsun alternatif olarak. Bu arada arka koltugun sol uc kisminda sanki bir leke gozlemledim muhtemelen detayli girisince yaparim diye aklindadir senden kacmaz Bu paspaslar icin matkapli sisteme cok isinmaya basladim sonuclari gordukce. Tabiiki her seyde oldugu gibi yikama suresini uzatacak kesin ama sonuc icin deger duruyor. Waxa ise yorum dahi yapamiyorum, tam bir detail...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Teşekkür ederim kardeşim., o lekeleri kaçırma gibi bir şamsım olamaz tabii ki ama inanki o lekeler çıplak gözle belli olmuyor.lekeleri bende resim çekince ekrandan gördüm. nasıl bir iş anlamış değilim. Oraya detaylı gireceğim, bir kaç güne.
Matkaplı sistemi tavsiye ederim. İşlemi uzatmadan ziyade kısaltıyor ve kolaylık sağlıyor. Birde etkili bir temizlik yapıyor.
Fantazide sınır yok, daha nereleri waxlarım bakalım:tesekkur2:
Abi eline sağlık. Aracın temiz haline bayılıyorum. Fabrikadan yeni çıkmış havası yaratıyor. Bakalım önce hangimizin aracı eskiyecek. Gerçeği @Dragstar Süleyman abinin araçlarına bakınca hiç eskimeyecek gibi geliyor :D

Şoför koltuğunda ise gözüme takılan bir iki yer oldu Onur abi. Birincisi kapı tarafındaki sırt desteği. Sanırım inip binmeden kaynaklı leke olmuş gibi. Bir de oturduğun yer yani popo kısmında küçük bir leke gözüme çarptı.

Cam temizliği olarak da Meg'in temizleyicisini bir türlü alamadım. Denk getirirsen affetmeyeceğim :D
Bizim araçlar eskimez aksine her defasında dahada güzelleşir.Benim arabam aldığımdan daha iyi kondisyonda kesinlikle. Sürekli kullanıp deforme olan yeler harici.Bunlardan biri o koltuğun ya kısmı.Oraya ben inip binerken sürekli sürtünüyorum alışkanlık, yamayayım diyorum olmuyor.Bu yüzden deforme oldu beyazlama yaptı biraz. Koltuğun ortasındaki leke resimde var gerçekte yok. Yok arkadaş görünmüyor çıplak gözle o leke. Kafayı yiyecem.
Meg ve flowey Glass cleaner edin bence.
ellerine sağlık benimde iç temizlik yapmam lazım motivasyon oldun :)
flowey testleri için teşekkürler sayende markaya karşı sempatim oldu fakat aylardan beri şampuanlarını bekliyoruz diğer ürünlerinide ayrıca
hala satışa çıkmaması beni başka markalara yönlendiriyor
Teşekkür ederim, @FloweyTurkiye ile görüştüm mesajınıza istinaden, elinde olmayan sebeplerden geçikmiş siparişleri.Kısa zamanda gelecek diyor.Benimde özellikle beklediğim ürünleri var.Bende sabırsızlanıyorum..
Aman allahım :eek:
Onur o arabanın hali ne diyerek başladım okumaya
Tabi her zamanki gibi finalde beklenen sonuca ulaşmışsın
Eline sağlık kardeşim
Deri ürünlerini takipteyim
Koruma ürünü de flowey sanırım
Flowey ürünleriyle tanışmamıza vesile olan herkese teşekkür
Başta sen tabi ;)
Teşekkür ederim hacı, biraz iç kısmı ihmal etmek durumunda kaldım. Ama neyse toparladım.
Evet koruma ürünüde Flowey.
Rica ederim, marka iyi çıktı ben ne yapayım:)
Abi eline sağlık,uygulamalarına diyecek söz yok :) bizimde içimiz rahatlıyor böyle temizlik gördükçe :komik:
Teşekkürler kardeşim, temiz arabanın içine binmek çok büyük bir zevk, haz veriyor insana. İçi açılıyor adamın. O hijjen hissi muhteşem.
Flowey deri ürünü anladim kadariyla biraz zahmetli ama resimlerde direksiyon harika bir matt finish birakiyor.
ellerine emegine saglik.Sabah Sabah kalkip keyiflen takip ettim.
Teşekkür ederim, aslında bir zahmeti yok sadece nemli bez ile silmesi şart bana göre. Ddiğiniz gibi finali çok hoşuma gitti. Takibe devam:)
Abi ellerine sağlık gerekeni yapmışsın :alkis:
Teşekkürler kardeşim.
Elinize sağlık. iki sorum olacak
ilk olarak ön camı içten temizlerken bir taktiğiniz var mı? meguiars'ı vs ipa dersek hangisi daha iyi olur sizce?
ikinci sorum ise Floweyden Odor Eliminator uygulamasını nasıl yaptınız?
Teşekkür ederim. Bir taktiğim yok ama taktik sayılırmı bilmem yolcu koltuğuna oturup o taraftan silerim komple ön camı. Beze sıkar silerim, kuru tarafıyla parlatırım.
Ben cama ipa kullanma taraftarı değilim o yüzden kesinlikle meg. yada meg olmasıda önemli değil herhangi bir cam temizleyiciyi ipaya tercih ederim.
Ellerine sağlık sıfırından daha temiz olmuş :)
Teşekkür ederim:utandim:
Ellerine sağlık sensei on numara temizlik olmuş keyifle okudum bu araba sıfırından daha temiz görünüyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkür ederim Sensei, seninkilere ne demeli.Müzeye kaldırmaları lazım seninkileri.
Abi ellerine sağlık da koltuk kızaklarına Zymöl uygulamak nedir allasen ya?
Ekli dosyayı görüntüle 5945

Şaka bir yana çok fazla deri temizleyici ürün çeşidi kullanmadım ancak genelde Colourlock öneriliyor. Diğer markalarla kıyaslarsak hangi seviyede?
Kardeşim Allah müstehakını versin, öyle bir kahkaha attım ki karikatürü görünce, hatun ne oluyor deli der gibi süratıma baktı.Çok güldüm ya, Alahta seni güldürsün kardeşim.
Colurlock kullanmadım, o yüzden bir kıyaslama yapamayacağm.Çok fazla markanın ürününüde kullanmadım deri için.Meg. kullandım bir marka daha kullandım hatırlamıyorum.Bu markaların çok üzerinde buldum ürünü. Beni oldukça tatmin etti.
Teşekkür ederim.