CNR Detailing- DS Automobiles- Do It Yourself

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@CNR Detailing Ellerinize, emeklerinize ve paylaşımına sağlık :) Harika olmuş :) Ayrıca, boya ile ilgili verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim :) Ben şahsen glasurit 55'in hangi marka/modelde kullanıldığını bilmiyordum. (kim glasurit kullanıyor onu da bilmiyordum ya...:( )

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
@CNR Detailing Ellerinize, emeklerinize ve paylaşımına sağlık :) Harika olmuş :) Ayrıca, boya ile ilgili verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim :) Ben şahsen glasurit 55'in hangi marka/modelde kullanıldığını bilmiyordum. (kim glasurit kullanıyor onu da bilmiyordum ya...:( )
Hakan abim teşekkürler beğenmene sevindim. Glasürit denen arkadaş boya malzemesinin rolls royce dur. Hatta çizilmez strach vernikleri de var ciddi olarak baya baya çizilmiyor fakat çizildiği zamanda düzeltmek çok zor. Strach vernikleri uygulama ortamı da en az ameliyat haneler kadar temiz olmalı pislik düşerse zımpara yapılmıyor :)

Güzel ince uzman işçilik daha ne olsun elinize sağlık :alkıssx:

Devamı için beklemedeyiz:)
Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim
Müthiş anlatım, mükemmel uygulamalar. Ellerinize sağlık.. :) Part2 ne zaman geliyor gözümüz yollarda kaldı :D
Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim. Boya aşamaları yolda fırın fotoğraflarını kısa bir süre sonra paylaşacağım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hakan abim teşekkürler beğenmene sevindim. Glasürit denen arkadaş boya malzemesinin rolls royce dur. Hatta çizilmez strach vernikleri de var ciddi olarak baya baya çizilmiyor fakat çizildiği zamanda düzeltmek çok zor. Strach vernikleri uygulama ortamı da en az ameliyat haneler kadar temiz olmalı pislik düşerse zımpara yapılmıyor :)

Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim

Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim. Boya aşamaları yolda fırın fotoğraflarını kısa bir süre sonra paylaşacağım :)
Evet öyleymiş ben eskiden beri markayı biliyorum ama eskiden üzerinde papağan logosu vardı (yanlış hatırlıyor olabilirim) o zaman bana pek güven vermemişti hatta markayı merdiven altı marka bile sanmıştım. O değilde ya sen niye Ankara'dasın arkadaş ya :(

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet öyleymiş ben eskiden beri markayı biliyorum ama eskiden üzerinde papağan logosu vardı (yanlış hatırlıyor olabilirim) o zaman bana pek güven vermemişti hatta markayı merdiven altı marka bile sanmıştım. O değilde ya sen niye Ankara'dasın arkadaş ya :(
Aslinda Turkiye nin Tam ortasinda hocam az kirikkale yi beri kaydirirsak tam ortalanir :) Yani herkez e daha yakin oldu

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Abi boyacılar glasürit deyince bilmez papağanlı boya deyince anlar eskiden beri böyle :) Napalım abi kader bizi Ankaraya getirmiş :D

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar tekrardan herkese selamlar yine bir güncel ve en önemli can alıcı bir paylaşım ile beraberiz. Aracımız boyadan çıktı gözümüz aydın. Boyamak fırını uzun bir süre kiralamak maddi olarak çok yorsada şükür sorunsuz olarak şoklamasını yaptık.

Astar sonra siyah arabalarda genelde base katı siyaha boyamamız gerekli ki yoklama kaçaklarını görmek için bu işlemde bizde gerekeni yaparak altlığı siyaha boyadık ve kontrol aşamasına geçtik.

Tahmin edildiği gibi yoklama kaçaklarını görüyoruz. Yoklama macunu pembe renk macun olmak zorunda eğer standart bir macun ile yoklama yapılrısa boya emiş yapar ve o kısım harita gibi kıvrışır. Normal macun yapılmazmı yapılır fakat üst kısma tekrar astar atılması gerekiyor e 25krş kadar yerlere tek tek astar atmamak için sağolsun pembe macun üretilmiş ve kullanıma sunulmuş. Ama gelin görünki 100 tane oto boyahaneye girin bir tanesi kullanmaz :)

Son kontroller yapıldı doğru fırına :)

Şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kaliteli malzemeler ile elbetteki kaliteli bir iş çıkabilir fakat fabrikasyon orange peel olayını yapan usta nadirdir. Son görsellere bakacak olursak fabrikasyon deseni tutturduk çok da kolay olmadı esasında :)

Bu postluk bu kadar herkese keyifli forumlar dilerim :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Yine gereken yapılmış mami bey :) ustamızında sizinde emeğinize sağlık

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Şiir gibi ya, diyecek bir şey yok. Yine efsane bir final bizi bekliyor. Büyük merakla bekliyorum.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık muammer fabrika orjinal portakal görünümünü vermek öyle her ustanın harcı değil.

DENİZLİ

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık üstat. Yine detaylar vererek çoğunuzun bilmediği konular hakkında bilgilendirmeler yapmışsın. :alkıssx:

Açıkçası ben şunu çok merak ediyorum. Böyle bir işlemin maliyeti son kullanıcıya ne oluyor acaba. Yani ufak tefek göçük düzeltmeleri ve komple boya. Ama senin işçiliğin ve takibin dahilinde. Tam fiyat vermek istemez isen aralıklı bir fiyatta olur.

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Yine gereken yapılmış mami bey :) ustamızında sizinde emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim Cancım. Usta işini layıkıyla yaptı.
Teşekkürler Sefa finale daha çok uzağız yaa
emeğinize sağlık harika işçilik ve emek
Teşekkürler senin rumuz tam konuluk :)
Şiir gibi ya, diyecek bir şey yok. Yine efsane bir final bizi bekliyor. Büyük merakla bekliyorum.
Breaking bad ile aynı heyecanı yaşıyoruz :p
Burdayız köşeden izliyorum canımmm
Emeğine sağlık muammer fabrika orjinal portakal görünümünü vermek öyle her ustanın harcı değil.

DENİZLİ
Çok teşekkür ederim abi beğenmene sevindim.
Ellerine sağlık üstat. Yine detaylar vererek çoğunuzun bilmediği konular hakkında bilgilendirmeler yapmışsın. :alkıssx:

Açıkçası ben şunu çok merak ediyorum. Böyle bir işlemin maliyeti son kullanıcıya ne oluyor acaba. Yani ufak tefek göçük düzeltmeleri ve komple boya. Ama senin işçiliğin ve takibin dahilinde. Tam fiyat vermek istemez isen aralıklı bir fiyatta olur.
Cancım kaporta boya, boya malzemesi, sıfır stoplar armalar, eksik olan Davlumbazlar, mekanik eksikler ve aklıma gelmeyecek bir takım işler totalde şuan 20 bini geçiyor. 30 da biter sanırım İnş temennimiz o şekil :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Evetttt boya işlemler bitti. Neler yapıldı bu süreçte;

Ön soyulan panjur Opak siyah boyandı
Alt nikelaj çerçeve soyulmuştu Opak siyaha boyandı
Ön panjur Opak siyaha boyandı.
Ön gündüz ledleri beyazdan sarıya çevrildi
Nikelajlar takıldı.
Spoiler orj de füme gelirken biz gövde rengine boyadık
Ayna ısı sensörü bozuktu değişti.
Kör nokta sensörü bozuktu değişti.
Tampon braketleri ve stoplar sıfırı ile değişti.

Devamında süreç şu şekilde işleyecek, Komple wet sanding orange peel remov işlemi, 19'' Genuine Citroen Alloy jant, Coilover. Geçelim fotolara.

Fotoğraf azlığından dolayı kusura bakmayın detailing kısmında baya bi fotoya boğulacağız şuan yoğunluk sebebi ile anca bu kadar görüşmek üzere :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eskiden beni baştan yarat diye bir program vardı, onun arabalara yapılan versiyonusun sen .

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu DS otomobillerini seviyorum, uygun fiyatlı kaliteli oluyor. İnce detaylarla yürümüşsünüz emeğine sağlık Muammer abi.