İnceleme Custom Panjur Projem

yakupkilic

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba. değerli detailforum ailesi bugün üzerinde epey zaman düşünüp araştırma yaptığım custom panjur projem hakkında çalışmamı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle bir passat b8 kasa aşığı olarak tasarımını ve önündeki panjur detaylarındaki kromlara varana kadar hastası olduğum bir araçtır kendileri.
Bu nedenle ben de bunu araştırır yaparım diyerek işe başladım.

Öncelikle aracım 2011 ve 6r diye geçen makyajsız kasa polo önünde tek bir kromaja sahip olan oldukça zevksiz Alman mühendisleri tarafından tasarlanmış bir panjur tasarımına sahip :d

Size öncelikle bu eski panjurun resimleri ile başlayayım

Görüldüğü üzere hayli çirkin ve boş bir görüntüye sahip. Fikrim kişisel ama yenileri gördükçe inanın iç karartıcı bir görüntü :D

foto link alma

Önceki panjurumuza ait diğer bir fotoğrafımız

Benim bu orijinal takıntım sebebiyle hem parçanın orijinal olması hem de araca taktığımızda kitap gibi durmasını istediğimden üzerinde epeyce düşünüp hatta bi ara vazgeçip arabayı bile sattırmaya kadar iten bir çaresizlikti :D
Neyse ki internette ilanlarda aracıma fiyat belirlerken en son kasanın bir önceki yani 2014 ile 2017 yılları arasında üretilmiş makyajlı kasa diye tabir edilen polo 6c ile karşılaşınca arabayı satmaktan vazgeçtim.

Bu arabanın önünü görünce ve yine ön kısmındaki eksiklikleri fark edince bende gece gece parlak fikirler oluşmaya başladı :D
öncelikle 6c diye tabir edilen kasanın ön panjurunu bulmaya koyuldum. Ankara içinde olmam sebebiyle çıkma parça olarak özellikle orijinal aradım. Bi yandan parçayı araştırırken bi yandan da makyajlı kasanın panjuru acaba bana uyar mı diye düşünürken birkaç gün boyunca yine ilan araştırması yapıp motor kaputu açık araç ilanlarından vida ve panjurun geçtiği kısımları ölçüp biçmeye çalıştım. :D

Daha sonra Ankara içerisinde ilanlarda çıkma hatasız denilecek üzerinde çizik dahi bulunmayan 2017 üretimli 3 parça veya bölümlü diye tabir edilen panjura ulaştım. Arkadaşımız bu konuda kendisi çok yardımcı oldu. Şaşmazda kendisi. Çıkma ve orijinal parça konusunda her türlü yardımcı olabileceğini belirrti. Bir de ekleyerek benim gibi takıntılı insanlar için özellikle sadece hatasız panjurlara deposunda yer veriyormuş. Bunu öğrenince iyice içime sindi :D

Hatasız panjurumuz üzerinde logo dahil olması ekstra bir masraftan da kurtarmış oldu.

Şöyle bi bakıyorum aracın üzerinde nasıl olur diye :D

photo url converter

Şimdi buraya kadar parça temini ve alım olayı bittikten sonra sırada b8 panjurumuzu karşımıza alıp nasıl olur diyerek bilgisayar başına oturup photoshop aracılığıyla arabanın üzerinde nasıl olur diye araştırmamı paylaşayım :D

Bunun böyle kötü durduğuna bakmayın elimden geldiğince shoplamaya çalıştım :D

Baktım ki güzel duruyor bu panjuru alıp doğruca tanıdığım benim gibi takıntılı nikelajcı ustamızın yanına koyuldum.

Alt kısımda bulunan nikelaja ek olarak üst kısımlara da yaptırmak isteyince.. Abi sen naptın nerden aklına geldi diye gülüşmemiz eksik olmadı :D
İşe koyulmaya başladık ve bir gün boyunca bunu hatasız bir biçimde kırıp dökmeden nikelajı oluşturmaya çalıştık. Panjurun bombeli bir yapısı olduğundan düz olan nikelajın arkasına kurşun dökerek oradaki plastiğin tam olarak panjurun bombeli şeklini almasını bekledik. Yaklaşık 2 saat soğumasını bekledikten sonra bölgesel olarak diğer bölümlere de aynı işlemi uyguladık .
Parçalar tam olarak şeklini aldıktan sonra yıkama esnasında herhangi bir zarar gelmemesi adına iç kısımlarına siyah silikon sürerek bölgeye tam olarak tabiriyle cuk diye oturttuk :D

Parçaların tam olarak birleşmesi adına nikelaj kısımlara plastik kelepçe yardımıyla sabitledik.
İşlem sonu şöyle orijinal b8 görünümlü panjur ile şöyle bir bakışmamız...

vee mutlu son finaller
farkı hissedebilmek adına ilk fotoğrafı eski panjurdan diğerlerini finallerden paylaşıyorum.

Değerli vaktini ayırdığı ve okuduğu için tüm forum üyelerine teşekkür ederim

Öncesi:

İşlem sonu: 1-2 güne kadar oradaki plastik kelepçeler sökülecek lütfen mazur görün :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu otomobili kullananlar genelde GTi havası katmak ister, sizin ki farklı bir çalışma olmuş. Bu otomobil bende olsaydı bende alttaki kromu ya mat siyah ya da kırmızı yapardım :) Panjurdaki ince krom çizgisini de aynı şekilde ya mat siyah ya da kırmızı yapardım :)
Şimdi sizin Polo, Mercedes'deki gibi Exclusive oldu :)
Güle güle kullanın :)

yakupkilic

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu otomobili kullananlar genelde GTi havası katmak ister, sizin ki farklı bir çalışma olmuş. Bu otomobil bende olsaydı bende alttaki kromu ya mat siyah ya da kırmızı yapardım :) Panjurdaki ince krom çizgisini de aynı şekilde ya mat siyah ya da kırmızı yapardım :)
Şimdi sizin Polo, Mercedes'deki gibi Exclusive oldu :)
Güle güle kullanın :)
Çok teşekkür ederim hocam beğenmenize sevindim. :D Mercedes tabirinizi çok yakıştırdım :D :D

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Custom deyince ben Ford Custom bekledim :komik: Eline saglik kardesim gule gule kullan.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Değişik bir proje olmuş emeğinize sağlık:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hiç tarzım değil kendi arabamdan soğuma sebebi oludu. Ama keyfiniz, sevginiz çoğaldıysa arabaya karşı gerisi angarya. Güle güle bin

yakupkilic

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık :)
Logo dahil mat siyah olsada güzel dururmuş diye düşünüyorum
Hocam bu aracın siyah rengi genelde gti modelde tercih edildiği için yapanlar ön bölüme kırmızı şerit ekliyorlar ya da komple gti tampon veya r400 tamponla zifiri bir siyah hale getiriyorlar. Ben farklılık katayım istedim. Zira sizin gözünüzde mat siyahın oluşma sebebi çoğunlukla siyah renk bu araçta (tampon detayları, gti modelde arkadaki flap vs.) yaparak spor görüntü yapmak için değerlendirilebilir. Sizin de mat siyah tavsiyenizi birçok siyah gti olmasından kaynaklı göz aşinalığınız olarak değerlendirdim. Ama tabii ki spor görünüm açısından mat siyah da güzel duracağını düşünüyorum. Değerli yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, çok güzel olmuş, inanılmaz değiştirmiş, premium hava katmış otomobile. Çok beğendim.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
elinize sağlık, arabanın eski sıkıcı siyah görüntüsüne hava katmış, sıkılırsanız yada satmak isterseniz eski panjurunu yine takabileceksiniz değil mi?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, işin arka planındaki Ar-Ge de takdire şayan doğrusu. Özellikle koyu renk araçlarda krom detaylar çok hoş duruyor, sizin dokunuşunuz da çok yakışmış bence :)