Daha önceden boyanmış yüzeyin, boyadan arındırılması.

Enx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba, iyi forumlar. Aracımın benden önce ki sahibi maalesef aracımın kapı döşemesini(bir kısmı deri bir kısmı vinil) direksiyonunu(deri) ve kol dayamasını (deri), deri boyası ile boyamış. Tabi boyalı yüzeyler parladığı için beni rahatsız etti. CG markasının araç içi genel temizleyicisi elimde mevcut idi onun ile tüm yüzeyleri fırça ile temizliyorum. Küçük bir kısmı boyanın çıktı ama maalesef büyük kısmı duruyor. Araç içi temizleyici çok minimal oranda söküyor boyayı. Bana daha hızlı bir şekilde boyayı sökecek aynı zamanda yüzeye zarar vermeyecek bir ürün ve uygulama önerisine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Colourlock, sihirli süngerin boyayı sökmede yardımcı olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Aslına bakarsanız kaliteli bir uygulama merkezinde deri tamiri yaptırırsanız düzgün hale gelecektir.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Colourlock, sihirli süngerin boyayı sökmede yardımcı olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Aslına bakarsanız kaliteli bir uygulama merkezinde deri tamiri yaptırırsanız düzgün hale gelecektir.
Sihirli sünger bir nevi zımparadır. O bakımdan önermem.

Enx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
maalesef küçük bir ilçede yaşadığım için deri üzerine çalışan bir merkez yok hatta bağlı olduğumuz ilde bile yok o yüzden ben bir şekilde çözmeye çalışacağım. yardımlarınızı bekliyorum :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Colourlock Spirit to degrase ile boyayı geri almak mümkün diğer alternatif zippo benzin öneriliyor bazı durumlarda. Daha sonrası bildiğiniz üzere gerekiyorsa dolgu sonrası boyama işlemi

Enx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Colourlock Spirit to degrase ile boyayı geri almak mümkün diğer alternatif zippo benzin öneriliyor bazı durumlarda. Daha sonrası bildiğiniz üzere gerekiyorsa dolgu sonrası boyama işlemi
cevap için teşekkürler. Elimde dolgu malzemesi ve boya var satıcı mat görünüm olacağını söğlemişti satıcı ama test ettim o boyada parlak duruyor maalesef. Aslında benım amacım sonradan yapılmış işlemi söküp altta kendi boyasını ortaya çıkartmak. alt katmana zarar vermeden üstteki boyayı almak mümkün olmaz mı?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
cevap için teşekkürler. Elimde dolgu malzemesi ve boya var satıcı mat görünüm olacağını söğlemişti satıcı ama test ettim o boyada parlak duruyor maalesef. Aslında benım amacım sonradan yapılmış işlemi söküp altta kendi boyasını ortaya çıkartmak. alt katmana zarar vermeden üstteki boyayı almak mümkün olmaz mı?
Altta muhtemelen tahribat var bu yüzden işlemlidir diye tahmin ediyorum. Bahsettiğim markanın ürünü bu amaç için kullanılıyor hiç tecrübe etmedim kendim. Hangi ildesiniz belki profesyonel bir yardım daha iyi olabilir bu durumda :dusun:

Enx

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
ben çanakkaleliyim burada deri işi yapan yer yok

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
ben çanakkaleliyim burada deri işi yapan yer yok
o halde iş size düşüyor malzeme temini gerekebilir o esnada da boya tonu,matlığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Boya çıkarma ve sonrası işlemler hakkında