Detail Sıcak Fırsatlar

bilalyildirim

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Avrupa
Öne çıkan konu #521
Öncelikle Merhaba ;
Herkese Selamlar.
Mükemmel bez diye bir şey maalesef yok. Keşke Olsa inanın üretir sizleri yormaz / kendimizi'de kurtarırız :)
Tek tip bir ürün yaparız , 5 tanede ebat keseriz , Herşey kolay olurdu...
Zamanla bezlerde eskime veya su çekmeme problemi maalesef tüm ürünlere , markalara has bir özellik . Hepimiz onlarca çeşit bez kullanıyoruz ve hepsinde benzer durumları yaşıyoruz. Bazısı iyi su çekiyor ama kullanımı zor ,Bazıları az su çekiyor ama kullanımı kolay , bazısının ebatı küçük , bazısının kenarı çiziyor, vs….
Hayatta önemli olanın F/P bir ürün ile işimizi görmek olduğunu düşünüyorum.
Bizim Uber Blue üzerinden konuşacak olursak %70 / %30 karışımda bir kurulama havlusu . Bu karışım en dengeli ve dayanıklı karışım.
80/20 yapsak az su çeker . 60/40 yapsak yırtılır.
Ebatı 60x90 cm . Kurulama için gayet yeterli bir ebat .
420 gsm gramajda suyu yeterli boyutta çeker mi ? Çeker.
1 aracı kurular mı ? Kurular.
Cam Siler mi ? Silmez. Leke bırakır.
Kenarları çizermi ? Çok Bastırırsan kılcal çizik yapar . Sonuçta Overloklu.
Zamanla bozulur mu ? Ne bozulmuyor ki…
Su emmediğinde bezleri atın çamaşır makinasına 60 derecede perwoll vs. + sirke ile yıkayın, Çıkartıp kurutma makinasında da orta ısıda kurutun pırıl pırıl çıkar. Su emme performansı geri gelir.
Sonuçta bu havlu ile işinizi fazlasıyla görürsünüz. Şu anki fiyatıda kurulama havluları arasında göreceğiniz işe oranla bizce gayet iyi. Beğenmeyenler tabiyki olacaktır…

Mesela Şu anda Twisted pile diyerek adlandırdığımız iplikle üretilen kurulama havluları satılıyor. Bu ürün yeni çıktı gibi lanse ediliyor ama bu iplik yer moplarında 6 /7 senedir zaten kullanılıyor. 6 tane iplik bükülüp tek iplik yapılıyor , doğal olarak suyu iyi emiyor.
Zaten üretim amacı Yer Paspaslamak.
Güzel bir ürünmü bencede güzel … Sonuçta paspas ipliğinden Kurulama havlusu yapmayı düşünmek bile ciddi bir inovasyon örneği.

Ayrıca Kuruyken her bez su emiyor. Mesela Twisted pile bezleri komple ıslatın sonra sıkın kaportaya sürün su izi illa bırakacak her bez gibi. Kullandıkca kimyasallar bu bezi’de bozacak , Suyu emmeyecek . 3/4 ay sonra bu bez de iş görmüyor ne yapalım nasıl yıkayalım diyeceğiz .
Bu arada Bezin fiyatı da 150 / 170 bandında geziyor :eek: . Kimse için F/P ürünü olduğunu pek sanmıyorum .
Bu bezde işe yaramaz derken Pat diye Kapitalist sistem yeni bir ürün piyasaya sürecek ve diğer tüm bezler kötü kategorisine atılarak herkes o yeni bezi almaya başlayacak :)

Bu kısır döngü hep sürecek ,

İnşallah ilerleyen teknoloji imkanları sayesinde kendini temizleyen , yenileyen - bozulmayan bir iplik çıkarsa bizde ondan temizlik bezi üreterek sizlere sunarız.

Biraz uzun oldu , Kusura Bakmayın . Tekrardan Selamlar.
İlk havlumu alacakken önerildi,öneri üzerine aldım.Aldığıma pişman mıyım? Hayır. Çok aşırı memnun muyum? Yine hayır.Yani en azından birçok kişinin önerdiğine göre çok yüksek performans veriyor olmalı diyerek aldım.Sorun şu ki d segmenti bir aracı ne yaparsam yapayım kurulamaya yetmiyor maalesef.Ortalama iki panelde iz bırakıyor.Hele ki ilk önce tavandan başlanırsa bu panel sayısı 3 ü buluyor.Camlarda zaten leke bırakır demişsiniz ona bir şey demiyorum cam için cam bezlerim var zaten.Türk malı olduğunu sonradan öğrendim öğrendiğimde de yalan yok sevindim.Yabancılara gideceğine bizde kalsın paramız.Ama 2. bezi alma ihtiyacı duyuyor kullanıcı ister istemez en azından ben gerek duydum.Boyutu vs. güzel ama sanki bir tık daha su emse tadından yenmez.Kar-zarar ilişkinizi bilemem tabiki ama biraz daha emici olup fiyatı bir tık daha yüksek olsa ama bir arabaya bir havlu yetse şahsen benim için tadından yenmez.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öncelikle Merhaba ;
Herkese Selamlar.
Mükemmel bez diye bir şey maalesef yok. Keşke Olsa inanın üretir sizleri yormaz / kendimizi'de kurtarırız :)
Tek tip bir ürün yaparız , 5 tanede ebat keseriz , Herşey kolay olurdu...
Zamanla bezlerde eskime veya su çekmeme problemi maalesef tüm ürünlere , markalara has bir özellik . Hepimiz onlarca çeşit bez kullanıyoruz ve hepsinde benzer durumları yaşıyoruz. Bazısı iyi su çekiyor ama kullanımı zor ,Bazıları az su çekiyor ama kullanımı kolay , bazısının ebatı küçük , bazısının kenarı çiziyor, vs….
Hayatta önemli olanın F/P bir ürün ile işimizi görmek olduğunu düşünüyorum.
Bizim Uber Blue üzerinden konuşacak olursak %70 / %30 karışımda bir kurulama havlusu . Bu karışım en dengeli ve dayanıklı karışım.
80/20 yapsak az su çeker . 60/40 yapsak yırtılır.
Ebatı 60x90 cm . Kurulama için gayet yeterli bir ebat .
420 gsm gramajda suyu yeterli boyutta çeker mi ? Çeker.
1 aracı kurular mı ? Kurular.
Cam Siler mi ? Silmez. Leke bırakır.
Kenarları çizermi ? Çok Bastırırsan kılcal çizik yapar . Sonuçta Overloklu.
Zamanla bozulur mu ? Ne bozulmuyor ki…
Su emmediğinde bezleri atın çamaşır makinasına 60 derecede perwoll vs. + sirke ile yıkayın, Çıkartıp kurutma makinasında da orta ısıda kurutun pırıl pırıl çıkar. Su emme performansı geri gelir.
Sonuçta bu havlu ile işinizi fazlasıyla görürsünüz. Şu anki fiyatıda kurulama havluları arasında göreceğiniz işe oranla bizce gayet iyi. Beğenmeyenler tabiyki olacaktır…

Mesela Şu anda Twisted pile diyerek adlandırdığımız iplikle üretilen kurulama havluları satılıyor. Bu ürün yeni çıktı gibi lanse ediliyor ama bu iplik yer moplarında 6 /7 senedir zaten kullanılıyor. 6 tane iplik bükülüp tek iplik yapılıyor , doğal olarak suyu iyi emiyor.
Zaten üretim amacı Yer Paspaslamak.
Güzel bir ürünmü bencede güzel … Sonuçta paspas ipliğinden Kurulama havlusu yapmayı düşünmek bile ciddi bir inovasyon örneği.

Ayrıca Kuruyken her bez su emiyor. Mesela Twisted pile bezleri komple ıslatın sonra sıkın kaportaya sürün su izi illa bırakacak her bez gibi. Kullandıkca kimyasallar bu bezi’de bozacak , Suyu emmeyecek . 3/4 ay sonra bu bez de iş görmüyor ne yapalım nasıl yıkayalım diyeceğiz .
Bu arada Bezin fiyatı da 150 / 170 bandında geziyor :eek: . Kimse için F/P ürünü olduğunu pek sanmıyorum .
Bu bezde işe yaramaz derken Pat diye Kapitalist sistem yeni bir ürün piyasaya sürecek ve diğer tüm bezler kötü kategorisine atılarak herkes o yeni bezi almaya başlayacak :)

Bu kısır döngü hep sürecek ,

İnşallah ilerleyen teknoloji imkanları sayesinde kendini temizleyen , yenileyen - bozulmayan bir iplik çıkarsa bizde ondan temizlik bezi üreterek sizlere sunarız.

Biraz uzun oldu , Kusura Bakmayın . Tekrardan Selamlar.
Twisted pile havlu 6 ayda 1 senede bozulmaz sizin ultra wooly gibi merak etmeyin. Ultra wooly satış fiyatınız nedir şu an sitede? Ben çok kurulama havlusu kullandım denedim çeyizimde de var hala sizin uber blue eskiden cleanyourcar dan alınma orijinal uber blue; zwipes waffle; klin korea duo large vs. Başkalarının ürettiği ve kimsenin şikayer etmediği sadece sizin pahalı fiyatı ve talep oluşmaz biz yaparsak bahanelerine sığındığınız bir havlu twisted pile. Son tüketici olarak 160 170 180TL fiyat ödeyip kullananlae bile şikayetçi değilken sizin bu ürüne bu şekilde yüklenmeniz, mucize havlu yok eninde sonunda performansı dülecek komple ıslatırsanız su çekmez kurulama yapmaz argumanlarınız sizin sattığınız ürün burada reklam ediliyorken bahsetmeniz bence gereksiz ve en basit tabirle alakasız olmuş. Sirkeye yatıron 60 derecede yıkayın bi tur kurutun başınızın üstünde 3 kere döndürün kendine gelir durumları da trajikomiktir. Forumdan kaç kişi sizden ürün almış kaç kişi memnjm o ürünlerden kaç kişi ultrawooly leri paspas yapmış bir anker açın twisted pile teknolojisi eskive mop lar için yapılmış diyene kadar. İyi bir esnafsınız sizden ürün çok aldım ama malesef ürünlerinizin kalitesi artık benim beklentilerimi karşılamıyor. Wax silme bezleirniz tüy döküyor; ultra wooly ler paspas olarak hayatlarına devam ediyor ve uber blue bu işe bizim gibi gönül verenler için ancak tampon kapı arası kurular. Acı ama gerçek. Toyota markası Mercedesi kötüleyip biz f/p ürünüyüz o kadar para vermeyin Mercedese demez kendi işine odaklanır dayanıklı nispeten maliyeti düşük bakımı kolay ve dayanıklı güvenilir 2.el i başarılı araç yapmaya odaklanır. Hele ki hiç demez ki yapsak kim alacak x adet yapmamız lazım diye. ;) lütfen kişisel algılamayın ama yerli üretim bence yetersiz o kadar basit. Adamlar yapıyor Koreliler bu işi biz de bahane üretip kötilemeye uğraşıuoruz ama o iş öyle olmaz. :)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Bir bez muhabbeti dönmüş ben yokum olmaz ki :) dünya literatüründe her türlü bezi inceleyen biri olarak özellikle microfiber bezler (twisted pile burgu iplik şeklinde olanlar hariç) dayanım kısa vadeli değil. yani öyle 6 ayda filan ömrü bitmez ama tabiki performans düşer. Almanyadan silverback xl getirdim 1200 gsm microfiber i 1800 gsm purple monster aldım kullandım ki hala bundan daha kalın bir bez yok gsm olarak, Klin korea duo, klin korea evo, çinli twistedlar, koreli I hate 001 ne ararsan var yani,
şimdi üretim kısmına değinmeyeceğim bilmiyorum çünkü @SuperClean yetkilileri ancak bir twisted pile üretmiyorsanız distribütör 0labilirsiniz bu çok zor değil bence :).

Gelelim diğer konuya düzgün yıkama ile bezlere bir şey olmaz en azından bir microfiber bezi 1 sene tam performansta kullanırsınız ama bunu twisted ile karşılaştırırsanız twisted microfiber tüylülere göre ömürlük olur performansı düşmüyor düşse de geri kendine getirebiliyorsunuz.
Dayanım konusunda microfiber bezlerin en büyük sorunu tüylerin birbirine yapışması ve ıslak aracı emerken sadece yüzeydeki tüy kısımlarının emmesi sonucu diplere su gitmediğinden araç üzerinde iz bırakması.

Bunun için yıkama da yüksek devir yaptıktan sonra bezi makineden çıkarıp deli gibi çırpmak lazım eğer tüyleri ıslakken açmazsanız o tüyler birbirinin içine geçiyor ve emme performansı yüzeyde kalıyor.

Bezleri lütfen araç yıkamasından sonra yıkayınız her ne kadar temiz ya bir şey olmaz deseniz de kimyasal çamur toz v.s içinde kalacaktır. Bir dahaki kullanımda buda aracı çizebilir.

Araçta bezleri bekletmeyin yıkayın kurutun özelllikle benzinlik tayfası dostlar.

Bez pahalı bir yatırım bakın bende ciddi bez stoğu var yani çok paralar verdim sattım aldım getirdim ama bezi basit bir detay ürünü olarak görmeyiniz en pahalı ürünlerden biri 2 tane klin alın şuan 300 lirayı buluyor bu açıdan bakıldığından bezlerinize iyi bakın bakımı ihmal etmeyin.

bununla ilgili size karşılaştırma yapacağım havanın güzel olmasını bekliyorum.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Biraz bekleyelim, demekki yeni ürünler eklenecek. Ahmet abi sağolsun tane tane yükler :D Akşama bakarız 5-6 tane daha yeni ürün yüklemiş olur :)
Yapar bize bir güzellik herhalde :)
Bende öyle düşünerek sipariş geçmedim. Yoksa çoktan... İndirim kampanya ellerinden öper o vakit. Bi çıtlat bakalım seni kırmaz. Takip

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ben alırım bunu. Fussocuyum ben :D

Şaka bir yana @Kimyasal Adamlar Ahmet abi bir kampanya düzenlerse eğer, şöyle yazı erken getiren cinsten. Hiç düşünmem alırım.
Kampanyalı olursa 2şer alırız abi videolardan gördüğümüz kadarıyla güzel ürün ama bu fiyata "asla" almam :D