Detailforum Si2 Wax

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar, araba biliyorsunuz @Muratcan kardeşimin. Bu uygulamamızda aslında amaç kusurlu olan yüzeyi testlere hazır hale getirmek. yapacağımız testlerin daha sağlıklı neticeler vermesi için hazırladık arabayı. Sonrasında da uygulamalarımızı ve testlerimizi yaptık. Bu uygulamamızda @Murat ın ev yapımı si2 ve t2 içerikli olan waxını kullanacağım. Daha öncesince arabanın jantlarıyla başlıyoruz. burada biliyorsunuz koch fb ve tuga karşılaştırması yapmıştım. jantları durulayıp Flowey B33 ile ön yıkamamızı yaptık, bu arada davlumbaz ve jantların detayını yaptık. Kova yıkamamızı da yaptık, ama ne ile yaptık onu hatırlamıyorum.Sanırım cg Clean State ile yaptık. Sonrasında Koch fb ile kaportadaki demirtozlarından kurtulup, kil işlemine geçtik. Akabinde çizikli yüzeyimizi üzerinden geçip en kısa zamanda en iyi hale getirdik. Bu işlemde pasta tercihim çok sevdiğim meguiars D300 oldu. M700 ile aracı komple geçtikten sonra kaput ve tavan haricinde diğer kalan bölgelere Murat'ın özenle, sevgisini katarak hazırladığı waxıın ilk katını uyguladım. Sonra başka bir test e geçip onu yaptım aradan geçen 45 dk dan sonra ikinci katını uyguladım. Jantlara da aynı üründen kullandım lakin jantlara tek kat uygulama yaptık.

Gelelim izlenimlerimize:
Kullanımı ve silinmesi kolay denemilecek bir ürün, fazla bekletirseniz silmesi oldukça zorlaşıyor. Hava sıcaklığına göre kışın iki panelde, yazın her panele uyguladıktan sonra silinmesi gerekli.
Boncuklanma gayet tatminkar, kir tutması az, ön yıkama ile oldukça kolay bir şekilde temizlendi. Dayanım daha önce ki küçük alanda yaptığım tesbitlere göre 2 ay gideceğini tahmin ediyorum. daha fazlada gidebilir. bu uygulamada net olarak ortaya çıkacaktır. wax jantlarda bile tek kat olmasına rağmen çok iyi durumda.
Parlaklık olarak daha önce ki küçük uygulamamda belirtmiştim, Infinity'den daha başarılı bulmuştum. Bu boyada çok aşırı bir durum yaratmadı çünkü pastadan sonra arabanın kendisi zaten çok parladı.

Neyse güzel ve keyifli bir uygulama oldu, unuttuğum atladığım yerleri @Muratcan ekleme yaparsın. buyurun videomuz.

Yağmur sonrasıb boncuk resimlerini buldum, ekleyeyim.

IMG-20200328-WA0001.jpg
IMG-20200327-WA0006.jpg
IMG-20200328-WA0000.jpg

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Wow efsane gözüküyor boncuklar. Bizim forumun malı mı olacak bu waxlar. Ceviz gibi üretip aramızda üleştirseniz bizde nasiplensek.:foto:

DetforWax si2
DetforWax carnabua
:alkis:

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Abi öncelikle eline sağlık. Emeğin için çok teşekkür ederim. Arabayı olması gerektiği hale getirdin. Benim için araç mükemmel hale geldi. D300 araca tam uydu. Tek katla ve en kısa sürede bu sonucu alabilmek muazzam. Ama tozuyor :) Kova şampuanını bende tam hatırlayamadım fakat bizi şaşırtan turtle wax süper güçlü şampuan mıydı neydi. Yüzey temizleyeceğiz diye kullandık boncuk yaptı şampuan :deli:

Waxa gelecek olursak el yapımı bir wax için şahane diyebilirim. @Murat abi eline sağlık.
Uyguladıktan hemen sonra silmek gerek kesinlikle çünkü 2. Katı attıktan sonra bile zor siliniyordu. Boncukları çok güzel. İlk defa bu içerikte bir wax kullandığım için mi böyle oldu bilmiyorum fakat ben bu waxı aşırı beğendim. Özellikle el yapımı olması benim için çoğu waxtan öne geçirdi bu waxı. Bakalım dayanımı nasıl olacak. Jantlarda da uzun süre dayanırsa seri üretime rahat bir şekilde geçilir :)

Son düzenleme:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık agalar renk mükemmel kocaman bir maşaAllah diyelim :nazar:
Uygulama ve testler harika olmuş murat abinin wax gerçekten çok harika düzgün yüzeylerde birçok waxı bozar biraz geliştirilirse harika olacak emeği geçenlere selam olsun konu muhteşem ilerliyor :alkisss:

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Elinize,emeğinize sağlık çok güzel olmuş.İnşallah bu wax’ta ceviz gibi seri üretimi olur.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi ellerinize sağlık, renk çok tatlı olmuş maşallah :nazar::)
Waxda çok iyi duruyor, forum olarak bizde faydalanırız inşallah :D

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Wow efsane gözüküyor boncuklar. Bizim forumun malı mı olacak bu waxlar. Ceviz gibi üretip aramızda üleştirseniz bizde nasiplensek.:foto:

DetforWax si2
DetforWax carnabua
:alkis:
Teşekkür ederim kardeşim, ben uygulama yaparım, gerisine karışmam, ürerim departmanı Murat, ona çökün:) topu attım Murat'a:)
Abi öncelikle eline sağlık. Emeğin için çok teşekkür ederim. Arabayı olması gerektiği hale getirdin. Benim için araç mükemmel hale geldi. D300 araca tam uydu. Tek katla ve en kısa sürede bu sonucu alabilmek muazzam. Ama tozuyor :) Kova şampuanını bende tam hatırlayamadım fakat bizi şaşırtan turtle wax süper güçlü şampuan mıydı neydi. Yüzey temizleyeceğiz diye kullandık boncuk yaptı şampuan :deli:

Waxa gelecek olursak el yapımı bir wax için şahane diyebilirim. @Murat abi eline sağlık.
Uyguladıktan hemen sonra silmek gerek kesinlikle çünkü 2. Katı attıktan sonra bile zor siliniyordu. Boncukları çok güzel. İlk defa bu içerikte bir wax kullandığım için mi böyle oldu bilmiyorum fakat ben bu waxı aşırı beğendim. Özellikle el yapımı olması benim için çoğu waxtan öne geçirdi bu waxı. Bakalım dayanımı nasıl olacak. Jantlarda da uzun süre dayanırsa seri üretime rahat bir şekilde geçilir :)
Teşekkür ederim kardeşim, arabanı kobay kullanıyorız, temiz olması önemli benim için. Çizme bak arabayı:)
Elinize sağlık agalar renk mükemmel kocaman bir maşaAllah diyelim :nazar:
Uygulama ve testler harika olmuş murat abinin wax gerçekten çok harika düzgün yüzeylerde birçok waxı bozar biraz geliştirilirse harika olacak emeği geçenlere selam olsun konu muhteşem ilerliyor :alkisss:
Teşekkür ederim kardeşim, Adama yardım ette wax yapsın:)
Elinize,emeğinize sağlık çok güzel olmuş.İnşallah bu wax’ta ceviz gibi seri üretimi olur.
Teşekkür ederim, inşallah olur. Bizim neyimiz eksik elin ingilizinden
Abi ellerinize sağlık, renk çok tatlı olmuş maşallah :nazar::)
Waxda çok iyi duruyor, forum olarak bizde faydalanırız inşallah :D
Teşekkür ederim kardeşim. İnşallah, bu haliylede heiayet başarılı ama daha da geliştirip çok daha başarılı olur umarım.
Onur abi, eline koluna sağlık. @Muratcan hadi yine iyisin bro :)
Teşekkür ederim kardeşim. Murat halinden memnun:)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anacım elinize, emeğinize sağlık :) Sonuç güzel gözüküyor :)

P.S: Ya yanlız nacizane tavsiyem ismini bir elden geçirin :) Söyleyen olur, söyleyemeyen olur, dili sürçen olur. :):) (kızmayın ulen, kızmayın, bu yaşta akıl farklı çalışıyor işte :D:D )
Ahamda wax a koyulacak isim ortaya çıktı :kop::kop::kop:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Mesaideyim arabada giderken okuyorum gülüyorum hatta kahkaha atıyorum arkadaşlar iyice deli sanacaklar sen çok yaşa emi abi :komik:
Moral olsun diye yapıyorum, güldürüp moral verebiliyorsam ne mutlu bana :)
Yanlız işi uzatırsam adminler beni bu abilere teslim edecek :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Anacım elinize, emeğinize sağlık :) Sonuç güzel gözüküyor :)

P.S: Ya yanlız nacizane tavsiyem ismini bir elden geçirin :) Söyleyen olur, söyleyemeyen olur, dili sürçen olur. :):) (kızmayın ulen, kızmayın, bu yaşta akıl farklı çalışıyor işte :D:D )
Teşekkür ederim Hakan, isim seçmedik aslında ben öylesine yazdım, yazaeken sıkıntı yoktu ama söyleyince olay değişti. Neyse forumun nami yürür:)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Onur abi, eline koluna sağlık. @Muratcan hadi yine iyisin bro :)
Sağolasın hocam. Onur abi büyük velinimet :)

Teşekkür ederim kardeşim, ben uygulama yaparım, gerisine karışmam, ürerim departmanı Murat, ona çökün:) topu attım Murat'a:)

Teşekkür ederim kardeşim, arabanı kobay kullanıyorız, temiz olması önemli benim için. Çizme bak arabayı:)

Teşekkür ederim kardeşim, Adama yardım ette wax yapsın:)

Teşekkür ederim, inşallah olur. Bizim neyimiz eksik elin ingilizinden

Teşekkür ederim kardeşim. İnşallah, bu haliylede heiayet başarılı ama daha da geliştirip çok daha başarılı olur umarım.

Teşekkür ederim kardeşim. Murat halinden memnun:)
Emrine amade abi araba biliyorsun :) Kirletme diyorsun da geceden sabaha kadar fırtına :D Heryeri sarı sarı olmuş polenlerden :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bir kaç gündür sessizliğin sebepler belli oluyor, yine buradan @Muratcan ’ı kıskandık :utandim:
Waxın tepkileri güzel görünüyor @Murat abinin elinden geliyor bu tarz işler emeğine sağlık abi :sarki: @onurçiko emeklerinize sağlık,maşallah diyeyim :nazar: