Öncelikle Hurşit'e teşekkür ederim fikirlerime güvenip fırçaları bana test ettirdiği için. Objektif bir biçimde fırçalar hakkındaki düşüncelerimi kendisine söyledim elimden geldiğince sizlerede anlatmak isterim.
Öncelikle uzun zamandır wheel woolies fırçalarını severek kullanıyorum. Gyeon fırçaları ise bir heves aldım ama ww ler elimdeyken kolay kolay elim onlara gitmiyor bazen değişiklik olsun diye kullanıyorum. Hurşit'in fırçalarını ise bir kez test yaparken kullandım . Bunları göz önüne alarak söylediklerimi değerlendirin lütfen. Çünkü uzun vadede bütün fırçaları kullanmadan kesin konuşmak doğru olmayacaktır.
Fırçaları bazı başlıklar altında değerlendirmenin doğru olduğunu düşünüyorum .Tüylerin sertliği, sıklığı ve boyu , fırça kısmının uzunluğu , sapın esnekliği ve boyu.Bu başlıklarda aralarındaki farkları yazıp en sonunda kendi fikrimi belirteceğim.Yapılan karşılaştırmalarda gyeon fırçalar değerlendirilmemiştir.
Tüylerin Sertliği
Sertlik konusunda bizim dikkat edeceğimiz nokta tüylerin çizmemesi.
Çizme konusunda test ettiğimiz fırçaların birbirine karşı bir üstünlüğü yok . Elbette hepsi çizebilir ancak kirli jantlarda ön yıkama yapıp uygun şampuanlar kullandıktan sonra çizme konusunu dert etmeye gerek yok.
Tüylerin Sıklığı
Ww fırçaların tüy sıklığı çok daha fazla bu yüzden ıslak halinde bile görünen hacmi küçülmüyor. Özellikle büyük boy ww fırça bastırarak çalıştığınızda daha yumuşak hissettiriyor.
Tüylerin Boyu
Ww büyük boy ile Dtwk fırçalarının tüy boyları birbirine yakın , orta boy ww ten ise uzun.
Fırça Uzunluğu
Fotoğraflardanda gördüğünüz üzre Dtwk Ww'in her iki boyundanda uzun . Aralarında en kısa olanı ww orta boy. Kolunuzla aynı hareketi yaptığınızda fırçaların değdiği alan açısından kıyaslarsak Dtwk> Ww büyük boy > Ww orta boy. Bu sayede aynı sürede daha fazla alanı temizleme şansınız var.
Sapın Esnekliği
Ww büyük boy en esnek olanı bu sayede çalışmayı kolaylaştırıyor , jant kollarının arkasınıda temizleyebiliyorsunuz . Ww orta boy sapının kısalığından ötürü çok esnek olmasada Dtwk ya göre esnek kabul edilebilir.
Sapın Boyu
Ww büyük boy ve Dtwk nın uzun olanı , Ww nin orta boyu ile Dtwk in küçük boyu birbirine yakın.
Şimdi gelelim benim fırçalar hakkında yorumuma .
Dtwk içindeki 2 fırçanın sap boyları dışında bir farklarının bulunmamasından ötürü büyük boy fırça küçük olanın yaptığı işleri ve fazlasını yapabiliyor.
Dtwk fırçalarını Wheel woolies ler ile kıyasladığımızda ise sapının esnek olmaması ve tüy sıklığının daha az olmasından ötürü büyük boy Ww fırçaya karşı geride kaldığını söyleyebilirim. Ancak yine aynı şekilde tüy sıklığının daha az olmasından ötürü Ww fırçanın giremediği yerlerede girebiliyor ve uç kısmının daha uzun olmasından ötürü aynı sürede daha fazla alana dokunuyor.
Orta boy Ww ile karşılaştırırsak büyük boy Dtwk fırça ve sap kısmının uzun olması ve dar yerlere rahatlıkla girebilmesi sayesinde daha önde olduğunu söyleyebilirim. Ww orta boy fırçanın kısa saplı olmasından ötürü jantın dar yerlerinde en arka taraflarına ulaşmak zor oluyor ve uç kısmının küçük olmasından ötürü her yeri temizlemek uzun sürüyor.
Sonuç olarak ben fırçaları beğendim ama iki fırçanın sap boyları dışında aynı olmasından ötürü uzun saplı olanı almayı tercih ederim ve kullanırım. Wheel mitt ile jant kollarının arkasını temizlersem uzun saplı Dtwk fırça ile jant temizliğimi bitirebilirim.Eğer jant kollarının arkasını fırça ile temizlemek isterseniz esnek olmayışı sebebiyle pek mümkün değil.
Yüzyüze söylemiştim ama burdan tekrar söyleyeyim. Ben uzun saplı olandan istiyorum en acilinden

.