detailing oto bakım

eroglumuraat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Öncelikle bütün forum üyelerine merhabalar ismim murat .Detaylı oto bakım ile hobi olarak ilgilenirken son zamanlarda butik bir iş yeri açma fikri oluştu .Detaylı araştırmalarım sonucunda uygun ve ferah bir dükkan kiralamak istiyorum.Öncelikle fikrimden bahsetmek istiyorum .Butik bir işyeri açmak istiyorum içeride maks 2 araç alacağım .Dükkan içerisinde ufak bir kafetarya oluşturmak istiyorum gelen müşterilerim araçlarının durumu izleye bilmeleri ilerleyişi ve işlemleri görebilmeleri için.İçeride loş bir ortam ufak bir şömine ahşap desenli koltuklar ahşap masa otomotiv sektörü ile alakalı dergiler duvarlarda tablolar vs kısacası müşterinin geldiği zaman oturup dergisini gazetesini okuyacağı kafasını dinleyeceği güzel bir ortam oluşturmak.Uygulama alanına gelirsek eğer makinalarımı (koltuk yıkama-süpürge-basınçlı yıkama ve köpük ) karcher markasını tercih etmek istiyorum kaliteli bulduğum için .Polisaj makinalarım için rupes ve bosch marka polisaj makinalarını tercih etmek istiyorum.Ürünlerimi colourlock deri temizliği ve deri bakımı için .Polisaj ve dış temizlik için koch markasını tercih etmek istiyorum .ürünler ile ilgili birçok seçenek tabiki mevcut .Uygulama alanında bir adet zemn içerisine gömülü lift koymak istiyorum .Uygulama yapılacak alana led tünel yapmak istiyorum .Daha ayrıntılı ve daha sağlıklı hizmet vermek adına .Projemde birçok detay mevcut hepsini yazamıyorum ama önceliğim ürünlerimin ve makinalarımın kalitesi biliyosunuz makina yapar el övünür.Sonrası da kaliteli bir işçilik ile müşterilerime kaliteyi satmak istiyorum.Önceliğim para asla değil sevdiğim bir işi meslek olarak yapmak istiyorum.

eroglumuraat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Öncelikle hoş geldiniz. İlk sorum şu olur; boya koruma, kusur düzeltme konusunda bilgi/tecrübe var mı ?
hoşbulduk alican bey bu konular ile alakalı uzmanların yanına eğitim almak için gitmeyi düşünüyorum .Tabiki bunlar şu anda projelendirme döneminde henüz faaliyete geçmedim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar keyifli ve aktif forumlar dilerim. Biraz tezcanlısınız heralde, hızlı bşe giriş yapmışsınız.
Fikirleriniz çok güzel, bu hobiyle ilgilenen, detailingi sevda ile yapan bir çok insan gibi sizde bu işi yapmak istiyorsunuz heralde. Buradaki nüans bizim hepimiz önce hobi sonra iş olmasını istedik, lakin sizdeki durum biraz tersi olmuş sanırım biraz.
Bu işle iştigal eden neredeyse bütün butik işletmecileri tanırım tanımasamda da öncesini bilirim. Hepsi önce bu işi hobi olarak başlamış sonra meslek olarak yapmışlardır. Neden bunları yazıyorum, yanlış anlamayın şevkinizi kırmak için değil, lakin tecrübenin çok çok önemli olduğu bir sektör bu. Hani dediniz ya makina kalitesi çok önemli, evwt kesinlikle katılıyorum burada ki eksik en az bu makinalar kadar önemli hatta çok daha önemli olan tecrübe lazım. İş yeri açsanız bile öncelikle nazınızın geçeceği akraba ve eş dost arabasıyla başlayın en azından bence.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hoşgeldiniz keyifli ve aktif forumlar dilerim. @onurçiko masterım gerekli şeyleri yazmış.
Heyecanınızı kaybetmeden, ince eleyip sık dokuyarak. Doğru kişilerden eğitim alarak bu işi yapmanız dileğiyle diyorum. Rabbim muvaffak etsin :)

eroglumuraat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Merhabalar keyifli ve aktif forumlar dilerim. Biraz tezcanlısınız heralde, hızlı bşe giriş yapmışsınız.
Fikirleriniz çok güzel, bu hobiyle ilgilenen, detailingi sevda ile yapan bir çok insan gibi sizde bu işi yapmak istiyorsunuz heralde. Buradaki nüans bizim hepimiz önce hobi sonra iş olmasını istedik, lakin sizdeki durum biraz tersi olmuş sanırım biraz.
Bu işle iştigal eden neredeyse bütün butik işletmecileri tanırım tanımasamda da öncesini bilirim. Hepsi önce bu işi hobi olarak başlamış sonra meslek olarak yapmışlardır. Neden bunları yazıyorum, yanlış anlamayın şevkinizi kırmak için değil, lakin tecrübenin çok çok önemli olduğu bir sektör bu. Hani dediniz ya makina kalitesi çok önemli, evwt kesinlikle katılıyorum burada ki eksik en az bu makinalar kadar önemli hatta çok daha önemli olan tecrübe lazım. İş yeri açsanız bile öncelikle nazınızın geçeceği akraba ve eş dost arabasıyla başlayın en azından bence.
Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim ,tabiki burada en önemlisi tecrübe ve parayla satın alınamayan ender şeylerden birisi.Kafamda taslağı oluşturup sonrasında bu işe eğitim ve pratikle başlamak istiyorum .Bu konuda sizlerin ve diğer tecrübe sahibi grup üyelerinin yardımına ihtiyacım var .Burada bunları yazmamın sebebi anlatabildiğim kadarıyla dilimin döndüğü kadarıyla bu tarz bir işletme de ne gibi eksikler ortaya çıkar .İlginiz için teşekkür ederim.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende aynı düşüncelerdeyim ama işin içi karışık bir çok alet edevatım olmasına rağmen sıkıntılı bir süreç var. Bulunduğunuz ilde önemli. Örneğin tutacağınız dükkanın kirası önemli. Ben hali hazırda çalışıyorum işimden fazla kalan zamanlarda yapmak istiyorum bütçeme uygun dükkan bulamıyorum bulunca en azından detaylı yıkama hizmeti bile versem kendi maliyetini çıkarır

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aramıza hoşgeldiniz projeniz istediğiniz gibi hayata geçerse güzel olur

DENİZLİ

Son düzenleme:

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
@onurçiko üstadım çok güzel bir dille anlatmış konuyu. Fizibilite çalışmasından daha önemlisi; gerçekten iyi bir tecrübe. Yoksa parayı basan en kral malzemelerle en kral yeri açar. Önce başlangıç için yeterli malzemeleri temin edip, bu işe hobi olarak girişmek gerekiyor. Burada çoğumuz şuan o yönde ilerliyoruz. Gün gelir belki de bir kısmımız hobiden ticari uygulamalara geçer. Ben bilgisayar mühendisiyim, sistem mühendisi olarak çalışıyorum ve bizim sektörde bir nevi staj gibi bir yöntemimiz var. Adına shadowing deniyor. Örneğin şirketimizin Frankfurt ofisinde, bizim mesleğimizde guru diyebileceğimiz tecrübede bir çalışan var. Ayarlayıp 1 hafta 10 gün süreyle onun yanına gidiyoruz ve çalışma şeklini, püf noktaları vs gözlemleyip sorular sorup notlar alıyoruz. Parası ile herhangi bir eğitim kurumundan alınamayacak bilgileri bu şekilde ediniyoruz. Detailing alanında da uygun altyapı ayarlanıp profesyonel uygulama yapan arkadaşlarla bu şekilde çalışılabilir. Bir nevi çıraklık diyelim. Sonrasında el alıştıkça tecrübe arttıkça zaten yavaş yavaş eş dost akraba arabası derken, biraz da reklamla bir yerlere gelinebilir. Yazım biraz uzun oldu ama kusura bakmayın :) pek hata kaldırmayan bir alan bu polisaj-boya düzeltme işi. Bir müşterinin boyasını açtığını düşün, bunun geri dönüşü oldukça ağır olur bir uygulamacı için.

lordofthelions

Acemi Detaycı
Üye
İl
KOCAELİ
Bu konuda üstadlar çok güzel yorumlar yapmış bende şunları eklemek istiyorum 2 araca müdahale etmek için sizden başka bir personel daha olması lazım ve bunun giderleri olacak ve dükkan sizinmi yoksa kiramı olacak bunların giderleri olacak uygulama başına nekadar malzeme kullanılacak bunu zamanla uygulama yapa yapa ön görebilirsiniz ve buna göre fiyat politikanızı yaparsınız bu fiyatın sizin dükkanınızın bulunduğu yerde iş yapmanıza negatif etkisi olacakmı Buda çok önemli uzunlafın kısası çok etken var ve bunların hepsinin göz önünde bulundurularak fizibilite çalışması yapılması gerekiyor ve Buda tamamen zamanla yaptığınız tecrübe ile kazanırsınız kesinlikle kulaktan duyma bilgilerle işlem yapmayın ve en iyi şartlarda işletmeniz 6 ay ile 9 ay arası kendini döndürmesi çok zor sabit giderlerinizin bu zaman zarfında sizin tarafınızdan karşılanması gerektiğini unutmayın inşallah hayallerine kavuşursun ve sevdiğin işi yaparsın herşeyin gönlünüze göre olmasını dilerim

Son düzenleme:

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Uzun uzun yazmıştım ama üstadların da müsadesiyle, burada öğrendiğim bir iki bilgiyi daha ekleyeyim. Henüz kendim polisaja başlamamış olsam da enine boyuna çok araştırma yaptım, yapıyorum. Marka gruplarının vernik sertliği de farklı oluyor, buradan da deneme yanılma ve test spot ile zaman içinde optimum kombinasyonlar ortaya çıkıyor. Bunu da şu yüzden ekliyorum; sadece koch chemie h9-f6-m3 kombinasyonla her arabada başarı alınamaz. Yeri gelir menzerna 400-2500-3800 iş yapar, yeri gelir tac system refinish serisi ürünler kullanılır, yeri gelir aracın boyası iyidir tek kat d300 geçilir kendine gelir. Rupes elbette iyi marka, ama o kadar para vermeden de başarı getirebilecek makineler var, bunlar iyi araştırılıp olabildiğince f/p mottosuyla ilerlenmeli. Benim nacizane önerim, burada evelden de açılmış olan uygulama konularını enine boyuna incelemeniz. Her uygulama ayrı bilgi/ayrı tecrübe.

mahmut0382

Amatör Detaycı
Üye
İl
adana
+1 Onur abi güzel açıklamış

Bende hobi olarak başladığım bu işi 3 yıldır olabilecek en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum . Size tavsiyem 1000 düşünün 1 yapın hiç birşey uzaktan görüldüğü gibi değil özellikle bizim sektör çok acımasız herkes işin en iyisini istiyor fakat iş hakkını vermeye geldiğinde süreç çok sancılı . Hakkınızda hayırlısı olsun .
Benimde tavsiyem önce yakın çevrenize yapmaya başlayın .