Detay için ekipman ve ürün tavsiyelerine ihtiyacım var

igr0k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Yalova
Merhaba değerli detailforum üyeleri, aranıza katılalı çok kısa bir süre olsada forumdan oldukça bilgi edinmeye çalıştım, aranızda ametör bir forum üyesi olarak sizin bilgilerinize ihtiyacım var. Bu zamana kadar aracımı benzinliklerde yıkamak yerine kapımın önünde çift kova yöndemi ve hortum ile kendim yıkamaya özen gösteriyordum, DetailForum'u bulduktan sonra işleri bir tık ileri taşımaya karar verdim ve basınçlı yıkama makinesi ile foam lance sipariş verdim ve elime ulaştılar şuan elimde olan ürünlerim şöyle;

Niflisk Core 130
Bear Force Snow Foam Lance
Turtle Zip Wax Wash
Kalitesiz diyebileceğim süngerler, bez ve havlular var.

Konuyu çok uzatmadan sizden tavsiye istediğim ürünler ise;

1. Şampuan ( ne kadar amatör biri olsamda turtle leke bırakıyor ve temizlik konusunda beğendiğimi söyliyemem)
2. Bez, Havlu ve eldiven
3. Hare giderici. (Aracımda derin çizikler olmasada bol bol hare bulunmakta)
4. Cila ve boya koruma ürünleri.
5. Jant temizleme ve Genel temizleme ürünü

Bu arada aracımın rengi ürün konusunda önemli mi önemsiz mi bilmediğimden belirmek isterim aracım koyu tonlarda kırmızı renk ( LAL Kırmızısı ). Çok fazla bir bütçemde yok açıkcası amatör bir üye için yeterli ürünler olması işime daha çok gelecektir. Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
1. olarak Carpro Reset olabilir. FL için şampuan arıyorsanız kışları AB Magifoam veya VP ANSF olabilir ancak ANSF biraz daha maliyetli oluyor ancak magifoamdan daha güvenlidir.
2. @Adam’s Garage ile iletişime geçebilirsiniz. Normal temizlikte kullanılacak bezleri de 5'li Bim bezi alarak kullanabilirsiniz.
3. Hare olarak bahsettiğiniz çizikler normal yıkama çizikleridir diye tahmin ediyorum güneşte fotoğraf atabilirseniz daha net cevaplayabilirim, ekipman havuzunuzdan anladığım kadarıyla da polisaj makineniz yok bunları normal en az 2 aşamalı polisaj ile anca alabilirsiniz. Bu aşamayı atlamanızı ve doğru yıkama, ön hazırlık ve boya koruma uygulamalarına ağırlık vermenizi tavsiye ederim.
4. Boya koruma olarak ezbere bir üründen önce ihtiyacınıza göre bir seçim yapılmalı. Önceliğinizin dayanım, parlaklık, su itiş, dolduruculuk gibi sıralandırıp o şekilde seçilebilir.
5. Jant temizlemede periyodik olarak istiyorsanız Flowey R1 tavsiye ederim. Ancak temassız temizlemez fırçalamanız gerekir.
Genel temizleyici olarak Koch Chemie GS, sadece iç mekanda daha hafif kirler ve periyodik kullanım için ise interior cleaner olarak geçen ürünler mevcut. VP Advanced Interior, Flowey i2, Koch Chemie MZR vs.

igr0k

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Yalova
1. olarak Carpro Reset olabilir. FL için şampuan arıyorsanız kışları AB Magifoam veya VP ANSF olabilir ancak ANSF biraz daha maliyetli oluyor ancak magifoamdan daha güvenlidir.
2. @Adam’s Garage ile iletişime geçebilirsiniz. Normal temizlikte kullanılacak bezleri de 5'li Bim bezi alarak kullanabilirsiniz.
3. Hare olarak bahsettiğiniz çizikler normal yıkama çizikleridir diye tahmin ediyorum güneşte fotoğraf atabilirseniz daha net cevaplayabilirim, ekipman havuzunuzdan anladığım kadarıyla da polisaj makineniz yok bunları normal en az 2 aşamalı polisaj ile anca alabilirsiniz. Bu aşamayı atlamanızı ve doğru yıkama, ön hazırlık ve boya koruma uygulamalarına ağırlık vermenizi tavsiye ederim.
4. Boya koruma olarak ezbere bir üründen önce ihtiyacınıza göre bir seçim yapılmalı. Önceliğinizin dayanım, parlaklık, su itiş, dolduruculuk gibi sıralandırıp o şekilde seçilebilir.
5. Jant temizlemede periyodik olarak istiyorsanız Flowey R1 tavsiye ederim. Ancak temassız temizlemez fırçalamanız gerekir.
Genel temizleyici olarak Koch Chemie GS, sadece iç mekanda daha hafif kirler ve periyodik kullanım için ise interior cleaner olarak geçen ürünler mevcut. VP Advanced Interior, Flowey i2, Koch Chemie MZR vs.
Cevabınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz ürünlere en kısa sürede bakacağım.

Polisaj makinem malesef yok bu kısmı güvenilir bir oto yıkama firması ile hallettirebilirim en azından kendi polisaj makinemi alana kadar.
Boya korumadaki önceliğim ilk olarak parlaklık ve sonrasında dayanım diyebilirim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Cevabınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz ürünlere en kısa sürede bakacağım.

Polisaj makinem malesef yok bu kısmı güvenilir bir oto yıkama firması ile hallettirebilirim en azından kendi polisaj makinemi alana kadar.
Boya korumadaki önceliğim ilk olarak parlaklık ve sonrasında dayanım diyebilirim.
Aracınıza kusursuz bir işlem yapılıp sıfır çiziğe yakın bir hale gelse dahi yanlış yıkama veya yanlış ön hazırlıktan dolayı tekrar çizilmeler meydana gelecektir. Onun için ciddi bir matlık vs. yoksa bu konuyu erteleyebildiğiniz kadar ertelemenizi tavsiye ederim.
O zaman hibrit waxlara yoğunlaşmanızı öneririm. Bilt Hamber Double Speed, Soft99 Kiwami gibi, bir de sio2 içerikli hibrit waxlar mevcut onlarda bütçeye uyarsa daha iyi olur açıkçası.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Hocam merhaba kova şampuanı olarak auto brite velvet kullanıyorum ve memnunum. Ön yıkama şampuanım magifoam @EmirhanYigiter hocamın tavsiyesine katılıyorum ve kullanmaktayım . İç temizlik bakım ve koruma olarak K2 purio- K2 satina kullanıyorum. Rutin kullanım jant temizleyici Flowey R1 Demir tozu temizligi için K2 Pro roton kullanıyorum. Koruma olarak meguiars 3 in 1 wax ve sonax NPT tercih ediyorum. Kurulama havlum wizard of gloss ve eskiden aldıgım bir kaç havlu. Yıkama eldiveni gtechniq Wm2 kullanıyorum. Genel temizlik K2 pro apc neutral. Ürünleri kullanıyorum ve tavsiye ederim. Benimde makinam yok ve hareler aracımda mevcut meguiars ile şimdilik idare ediyorum :) Eldiven ve diger ürünler için benim alışveriş yaptıgım @Sefa46 ve @DetayDeposu

Son düzenleme:

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhabalar, bende bu işlere yeni başlayan ve olabildiğince az ürünle devam etmeye çalışan biri olarak, kendimce önerilerde bulunayım.

şampuan;
1- autobrite magi foam; ön yıkama için güzel ürün. köpük tabancasıyla atıyorum. araba çok kirli değilse 1 kez yetiyor.
araba çok kirliye, kirli arabaya köpük, tazyikli durulama, bir daha köpük, bir daha tazyik. sonra kova yıkamaya geçiyorum.

2- autobrite purple velvet, kova şampuanı. ben ön yıkamaya çok uğraştığım için, purple velvet işimi görüyor. ona çok iş düşmüyor

havlu,bez
1- adams garage öneririm, türk markası ve kore'den malzeme ithal ediyor, malzemeler güzel (bana göre güzel, bin farklı havlu test etmedim :D )

hızlı cila
1- vonixx blend seramik carnabua sprey kullanıyorum, uygulaması kolay.
parlaklık ve hidrofobi fena değil.
hızlı toz tutuyor, araç siyah renkse hoşunuza gitmeyebilir.

jant temizleme
jant temizlemek için özel bir şey yapmıyorum, şampunlayıp jant eldiveniyle ovalıyorum
uzun yol falan yaptıysam da k2 roton demir temizleyici kullanıyorum.

yazdığım ürünler, kendim deneyimledeğim ürünlerdir. fiyatları da çok pahalı değildir.

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba değerli detailforum üyeleri, aranıza katılalı çok kısa bir süre olsada forumdan oldukça bilgi edinmeye çalıştım, aranızda ametör bir forum üyesi olarak sizin bilgilerinize ihtiyacım var. Bu zamana kadar aracımı benzinliklerde yıkamak yerine kapımın önünde çift kova yöndemi ve hortum ile kendim yıkamaya özen gösteriyordum, DetailForum'u bulduktan sonra işleri bir tık ileri taşımaya karar verdim ve basınçlı yıkama makinesi ile foam lance sipariş verdim ve elime ulaştılar şuan elimde olan ürünlerim şöyle;

Niflisk Core 130
Bear Force Snow Foam Lance
Turtle Zip Wax Wash
Kalitesiz diyebileceğim süngerler, bez ve havlular var.

Konuyu çok uzatmadan sizden tavsiye istediğim ürünler ise;

1. Şampuan ( ne kadar amatör biri olsamda turtle leke bırakıyor ve temizlik konusunda beğendiğimi söyliyemem)
2. Bez, Havlu ve eldiven
3. Hare giderici. (Aracımda derin çizikler olmasada bol bol hare bulunmakta)
4. Cila ve boya koruma ürünleri.
5. Jant temizleme ve Genel temizleme ürünü

Bu arada aracımın rengi ürün konusunda önemli mi önemsiz mi bilmediğimden belirmek isterim aracım koyu tonlarda kırmızı renk ( LAL Kırmızısı ). Çok fazla bir bütçemde yok açıkcası amatör bir üye için yeterli ürünler olması işime daha çok gelecektir. Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım.
merhaba ,

1-Şampuan için ön yıkamada bende magifoam kullanıyorum. fazla kirliyse magifoam öncesinde citruswash ürünleri kullanıyorum üstüne magi sonrasında da kova şampuanı yapıyorum.
kova şampuanı için velvet-bathe plus-reset-vfloc arasında dönüyorum. nanolex ve leraton ürünlerine de bakabilirsiniz ( denemedim ama aklımda olan bir şampuandır).

ön yıkama magifoam + kova yıkama velvet (bence en iyi fp yıkama ürünleri)

2-bez havlu grubunda @Adam’s Garage ürünleri kaliteli ve piyasadaki ürünlere oranla uygun fiyatlı olacaktır.
Amazon türkiyede bazen uygun fiyata güzel mf havlular oluyor. oradan da bakabilirsiniz. ben en son nuke guys diye bi marka almıştım. fena sayılmaz fiyatına göre iyiydi bence. liquids elementsin vardı bir dönem. takip edilip amazon tr de tercih edilebilir.

1000gsm ve üzeri twisted bir havlu bence doğru tercih olacaktır. 90x70 havlu ile 2 adet d sedan kurulayabilirsiniz. 45x75 veya 50x80 kullanımı daha rahat gelebilir. herhangi biri bence yeterli olacaktır.

3- hare giderici vb ürünlere çok vakıf değilim. makinem olmadığı için elle uygulama yapıyorum. periyodik olarak 3d hd-menzerna 3in1-glaze gibi ürünlerle uygulama yapıyorum ve benim açımdan yeterli oluyor.

4-cila ve boya koruma içinse katı wax deneyimim sadece 1 kere oldu o da vonixx hybrid wax o yüzden pek katı wax hakkında yorum yapmam doğru olmaz,. sıvılar için kışın sonax npt veya koch s0.01, yazın tac system shinee wax kullanabilirsiniz.

tac system shinee wax
vonixx blend black
vonixx native

deneyip beğendiğim ürünlerdir.

kışın yıkayıp hızlıca cila yapıp aradan çıksın diyen için veya vakti dar ama arabayı temizlemek isteyen için en iyi formül Koch PW, Gyeon Wetcoat tarzı suyla aktif olan ürünler ( gerçi sık-sil de yapan varmış ama denemedim hiç ). Bu alandaki ürünlerde de tercihim Carpro Hydro2 Lite yönünde.
K2 maxima merakımda ve radarımda ama denemedim.

5-jantlar için demirtozu olarak shiny garage d-tox kullanıyorum. rutin yıkama içinse shiny garage ef wheel cleaner ve lastiklerde shiny garage pure black cleaner kullanıyorum. jant eldiveni-work stuff black detay fırçası-mikrofiber jant fırçası üçlüsünü kullanıyorum.

jantlar için hatta genel anlamda dış yüzey için motor temizliği de dahil apc olarak koch green star benim favorimdir. sulandırma oranına göre temizlik kabiliyeti artan veya azalan bir ürün olması ve performansını beğendiğim için severim bu arkadaşı.

jantlara koruyucu olarak da armor all balata tozu itici kullanıyorum. ortalama 1 ay ve üzeri gidiyor. memnunum üründen.

Son düzenleme: