Detay ürünleri son kullanma tarihleri ve saklama yöntemleri

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kendi detail konumda bahsetmiştim elimde Meguiars Next Generation 2.0 sıvı wax var.

Bu waxı ben 2014 yılında almıştım. Aradan 5 yıl geçti acaba kullanırsam boya yüzeyine sıkıntı olur mu?

Ürüne baktığımda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor hala sıvı kıvamda.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Kendi detail konumda bahsetmiştim elimde Meguiars Next Generation 2.0 sıvı wax var.

Bu waxı ben 2014 yılında almıştım. Aradan 5 yıl geçti acaba kullanırsam boya yüzeyine sıkıntı olur mu?

Ben şimdiye kadar hiç bir meguiars ürününü bozamadım. Elimde ultimate compound var. 2012 yılından kalma. Tam 7 yıllık. Herhangi bir sıkıntısı yok. Ara ara kullanıyorum hatta. İşini de yapıyor.

Keza yine megin m105 m205 m83 aşındırıcıları da var. Onlar da bozulmadı. Ortalama 5-6 yıllık onlarda..

Şimdiye kadar elime geçen wax, glaze, aşındırıcı vs. gibi ürünlerden bir tek autoglym srp bozuldu.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben şimdiye kadar hiç bir meguiars ürününü bozamadım. Elimde ultimate compound var. 2012 yılından kalma. Tam 7 yıllık. Herhangi bir sıkıntısı yok. Ara ara kullanıyorum hatta. İşini de yapıyor.

Keza yine megin m105 m205 m83 aşındırıcıları da var. Onlar da bozulmadı. Ortalama 5-6 yıllık onlarda..

Şimdiye kadar elime geçen wax, glaze, aşındırıcı vs. gibi ürünlerden bir tek autoglym srp bozuldu.
Tamamdır o zaman kullanmaya devam edeyim.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Benim kullandığım Meg ürünlerinde de herhangi bir bozulma olmadı. Kıvamında hafif bir koyulaşma ya da akışkanlık oldu, fakat ürün görevini yerine getirmeye devam ediyor...

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Ben hani ilk detay ürünlerimin resmini atmıştım, 2011 den kalma, o ürünlerden hala elimde kalanlar var bozulmadı yaşamadım hala. Srp harici bozulan pek duymadım, en fazla çökme yaşanır. Çalkalarsın düzelir. Bir tek Gyeon ürünlerinin raf ömrü sıkıntılı olabiliyor diye hatırlıyorum bir de.

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
ag srp'yi küçük bir kaba koyup açıkta bırakınca kurumuştu ama suyun içinde kaybolup gidiyordu parçacıklar. denemesini yapmadım, aklımda bulunsun. kokusu neredeyse bir yıldır açıkta durmasına rağmen değişmedi bu arada, sürekli kokluyorum gelip geçerken. :D
meguiars endurance alırken aklımdayken satıcıya-horizon- sordum, hiçbir ürünümüzü 3 yıldan sonra kullanmayın dediı. elimde ultimate quik wax var en az 5 yıllık, en son kışın kullandım, gayet iyiydi. benimkiler güneşi doğrudan görmeyen yerde duruyor tabi ama satış stratejisi gibi geldi biraz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bazı ürünler mesela chemical guys'ın pasta grubu ölümsüz, en azından bendekiler 10 senedir ölmediler. Ama metal wax, metal polish gibi ürünler dibe çöktü ve çalkalamama rağmen hayata döndürmedim hepsi düz çizgi ve uzun biip sesi eşliğinde detailing mezarlığını boyladılar.
Nanolex Wash Coat kısa sürede renk değiştirebiliyor ama etkisi, kokusu bozulmuyor.
Flowey X50'de kısa sürede şişe dibinde tortular oluşturuyor. Çalkalayınca renk değişiyor ama sıkıntısız kullanılabiliyor.
Şimdilik gözlemlediklerim bu kadar. Bol bol değilde ihtiyaç kadar ürün almak en güzeli. Ha detailingden para kazanıyorsunuzdur o zaman zaten kısa sürede aldıklarınızı bitirme şansınız olur. Ama benim gibi dur şunu deneyeyim, o indirime girmiş bundan da alayım diye kumbaraya atarsanız bir müddet sonra ne aldığınızı da unutma durumu söz konusu olacağı gibi hangisini ne zaman aldığınızda karışmaya başlayacak. Ben bazı ürünlerin üzerlerine aldığım günün tarihini yazıyorum. Şimdilerde birçok ürünü sıraya soktum bitirdikçe oh be diye rahatlıyorum. Bitiremeyip bozulanlar için de cuma günü mevlüt var :D :D

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
ag srp'yi küçük bir kaba koyup açıkta bırakınca kurumuştu ama suyun içinde kaybolup gidiyordu parçacıklar. denemesini yapmadım, aklımda bulunsun. kokusu neredeyse bir yıldır açıkta durmasına rağmen değişmedi bu arada, sürekli kokluyorum gelip geçerken. :D
meguiars endurance alırken aklımdayken satıcıya-horizon- sordum, hiçbir ürünümüzü 3 yıldan sonra kullanmayın dediı. elimde ultimate quik wax var en az 5 yıllık, en son kışın kullandım, gayet iyiydi. benimkiler güneşi doğrudan görmeyen yerde duruyor tabi ama satış stratejisi gibi geldi biraz.
Satış stratejisinden çok kimse garanti veremez. Tamamen ürüne bağlı, kontrol edildikten sonra kullanılabilir tabi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Meguiars Pastalarının ben bozuldugunu hiç görmedim ancak Profesyonel Detay Grubunda Renk değişmesi oluyor Galon 4 lt grupta ama bir sıkıntı olmadı eski performansını koruyor Altta eklediğim fotodaki gibi (2 yıllık bir ürün)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bazı ürünler mesela chemical guys'ın pasta grubu ölümsüz, en azından bendekiler 10 senedir ölmediler. Ama metal wax, metal polish gibi ürünler dibe çöktü ve çalkalamama rağmen hayata döndürmedim hepsi düz çizgi ve uzun biip sesi eşliğinde detailing mezarlığını boyladılar.
Nanolex Wash Coat kısa sürede renk değiştirebiliyor ama etkisi, kokusu bozulmuyor.
Flowey X50'de kısa sürede şişe dibinde tortular oluşturuyor. Çalkalayınca renk değişiyor ama sıkıntısız kullanılabiliyor.
Şimdilik gözlemlediklerim bu kadar. Bol bol değilde ihtiyaç kadar ürün almak en güzeli. Ha detailingden para kazanıyorsunuzdur o zaman zaten kısa sürede aldıklarınızı bitirme şansınız olur. Ama benim gibi dur şunu deneyeyim, o indirime girmiş bundan da alayım diye kumbaraya atarsanız bir müddet sonra ne aldığınızı da unutma durumu söz konusu olacağı gibi hangisini ne zaman aldığınızda karışmaya başlayacak. Ben bazı ürünlerin üzerlerine aldığım günün tarihini yazıyorum. Şimdilerde birçok ürünü sıraya soktum bitirdikçe oh be diye rahatlıyorum. Bitiremeyip bozulanlar için de cuma günü mevlüt var :D:D
X50'nin yanına R10'unu da ekleyelim, X50 de olduğu gibi R10 da çökme yapıyor ama çalkalayınca kendine geliyor. Bende 6 7 aydır var.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Şahsi tecrübelerime göre glaze tarzı ürünler bu detay ürünleri arasındaki en dayanıksızları.

WAX grubu ise en dayanıklıları.

CG Glosworks glaze almıştım, geldiğinde bozuktu. Autoglanze geldi yurtdışından, 1 ay sonra o da bozuldu.

3 yıl önce aldığım AG HD wax halen taş gibi.

Önemli bir konu da sürekli araç bagajında kalmamaları. Waxlar resmen eriyor bagajda.. En iyisi evde tutup gerektiğinde araca indirmek :)