Dezenfektan tahribatı ve lekesi düzeltme.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese merhaba

Malum içerisinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde dezenfektan kullanımı çok fazla. Benim hanımda jeepin kapı iç çekme kolunu alkol bazlı dezenfektan mendil ile silmiş sonuç lekeli mat bir plastik.

Bende durumu düzeltmek istedim benim araçta durumu toparladım. Tabi bu uygulama herkesin araçta aynı etkiyi gösterecek diye bir durum yok minik bir test yapıp uygulamaya öyle başlayın efem

Dezenfektan mendil ile silinmiş plastik.

Öncelikle etrafı bantladım

Sonrasında m700 tiner ve makyaj pamuğuyla yüzeydeki ölü plastiği aldım.

Yüzey kuruduktan sonra yüzeye glass coat uyguladım elinizde plastik restorer bir ürün varsa deneyebilirsiniz.

Sonuç olarak plastiği eski haline getirmeyi başardım.

Keyifli forumlar.

DENİZLİ

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Son derece faydalı bir konu olmuş, ellerine sağlık Süleyman abi. :) Bizim arabanın vinil kısmında aynı şekilde problem vardı, örnek alarak çözüceyim. :)
Vinil kısımda m700 ü kullanmayabilirsin. M700 vinil kısımlarda tahribata yol açmasın. Kir sökücü hafifden bir apc geçebilirsin.

DENİZLİ

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba

Malum içerisinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde dezenfektan kullanımı çok fazla. Benim hanımda jeepin kapı iç çekme kolunu alkol bazlı dezenfektan mendil ile silmiş sonuç lekeli mat bir plastik.

Bende durumu düzeltmek istedim benim araçta durumu toparladım. Tabi bu uygulama herkesin araçta aynı etkiyi gösterecek diye bir durum yok minik bir test yapıp uygulamaya öyle başlayın efem

Yüzey kuruduktan sonra yüzeye glass coat uyguladım elinizde plastik restorer bir ürün varsa deneyebilirsiniz.

Keyifli forumlar.

DENİZLİ
Elinize saglik hocam bu konuyla alakali genel bir paylasim yapayim ben aklimdaydi dezenfektasyon islemi ile alakali soru cevap seklinde bir paylasim hazirlayayim bu hafta

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Vinil kısımda m700 ü kullanmayabilirsin. M700 vinil kısımlarda tahribata yol açmasın. Kir sökücü hafifden bir apc geçebilirsin.

DENİZLİ
Soft bir apc ile denerim olmazsa biraz yoğun hazırlayıp siliyim, ardından vinil koruyucu süreyim. :) Tavsiye için teşekkürler.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Dragstar Emeğine sağlık harika olmuş :)

Ben aktivex, deepfresh (alkolsüz) ve selpak mendillerden kullanıyorum. Bazen eczacıbaşının alkollü ama berbat kokan maratem adlı ürününden de kullanıyorum.
Duster'da çok denedim hatta her temas ettiğim yeri bu saydığım alkolsüz mendiller ile siliyorum daha aşınan, rengi dönen olmadı. Subaru ve Volvo'u kullandığımda ise ellerimi kurulayıp öyle direksiyonu, vitesi...vs parçayı tutuyorum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Süleyman abi. Ölü deriyi alıp glass coat uygulamak güzel fikirmiş. Yazdım kenara :utan:

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba

Keyifli forumlar.

DENİZLİ
Tam kurban olduğumun çinlisi diyeceğim ama aklıma corona geliyor. :)

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, sonuç çok iyi olmuş.
Teşekkürler Berkay.

Eline sağlık suleyman abi çok faydalı bir içerik olmuş güzel şeyler öğrenmiş oldum.
Teşekkürler Atalay

Eline sağlık abi,başarılı bi sonuç almana sevindim :)
Teşekkürler Can

@Dragstar Emeğine sağlık harika olmuş :)

Ben aktivex, deepfresh (alkolsüz) ve selpak mendillerden kullanıyorum. Bazen eczacıbaşının alkollü ama berbat kokan maratem adlı ürününden de kullanıyorum.
Duster'da çok denedim hatta her temas ettiğim yeri bu saydığım alkolsüz mendiller ile siliyorum daha aşınan, rengi dönen olmadı. Subaru ve Volvo'u kullandığımda ise ellerimi kurulayıp öyle direksiyonu, vitesi...vs parçayı tutuyorum.
Teşekkürler Hakan alkol bazlı olanlar zarar veriyor birde sıvı olanlar deriye falan damlarsa direk boyayı bozuyor. Birde şöyle bir şey okumuştum alkol bazlı olmayanlar bakteri için alkol bazlı olanlar virüs için diyorlar.

Ellerine sağlık Süleyman abi. Ölü deriyi alıp glass coat uygulamak güzel fikirmiş. Yazdım kenara :utan:
Teşekkürler Can

Tam kurban olduğumun çinlisi diyeceğim ama aklıma corona geliyor. :)
Aman diyeyim kurban olmayalım.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Plastiğin aşısını da siz buldunuz Sensei:D
Bu aralar hep Türkler buluyor:) Elinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş:gulumsemex: Benim arabada da var bir deneyeyim:begenixx:

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkürler Hakan alkol bazlı olanlar zarar veriyor birde sıvı olanlar deriye falan damlarsa direk boyayı bozuyor. Birde şöyle bir şey okumuştum alkol bazlı olmayanlar bakteri için alkol bazlı olanlar virüs için diyorlar.

.
Vallahi bir iddiam yok. Zaten bu süreçte doğrularım eğrilerim, günlerim, haftalarım... herşey birbirine girdi. Bende şöyle düşünüyorum, bakteri yüzeyde uzun süre kalabiliyor. Alkol bazlı olanların üzerinde de bakterilerin %99,9'unu yok eder diyor. Bakteriyi yok ediyorsa virüsü de yok eder diye düşünüyorum. (yanlış düşünüyor olabilirim, bilenler destek olsun lütfen :) )Gerçi dediğim gibi hem mendil ile siliyorum hem de kolonya ile de siliyorum. İşimi şansa bırakmıyorum.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Vallahi bir iddiam yok. Zaten bu süreçte doğrularım eğrilerim, günlerim, haftalarım... herşey birbirine girdi. Bende şöyle düşünüyorum, bakteri yüzeyde uzun süre kalabiliyor. Alkol bazlı olanların üzerinde de bakterilerin %99,9'unu yok eder diyor. Bakteriyi yok ediyorsa virüsü de yok eder diye düşünüyorum. (yanlış düşünüyor olabilirim, bilenler destek olsun lütfen :) )Gerçi dediğim gibi hem mendil ile siliyorum hem de kolonya ile de siliyorum. İşimi şansa bırakmıyorum.
Bende tam bilmiyorum da sabunun öldürdüğünü o mendiller alkollü alkolsüz rahatlıkla öldürür diye düşünüyorum. Bizde neyi nasıl yapacağımızı şaşırdık.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bende tam bilmiyorum da sabunun öldürdüğünü o mendiller alkollü alkolsüz rahatlıkla öldürür diye düşünüyorum. Bizde neyi nasıl yapacağımızı şaşırdık.
Sabun ile yıkayınca gidiyorsa da mendiller ile de gitmez mi diye de düşünmüyor değilim. Bitse de bir an önce normale dönsek. Gerçi ben bitti deselerde herhalde uzun süre maskesiz dolanmam, kalabalık ve kapalı yerlere girmem.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bakteriyi öldüren her virüsü öldürmez ama zarflı virüsleri öldürür koronavirüs de zarflı virüs yani dış ortam şartlarına dayanıksız ama istisnai çift zarfı var ve zarflı olmasına rağmen fekal oral bulaşan tek virüs(Bu bulaş şeklinde pnömoni değil gasteroeneterit yapar) bunlar geleceğin Tus soruları:terlisırıtan:
Aslında birçok yağı çözebilen temizleyici coronayı da öldürüyor alkole gerek yok hatta soft99 wash mist öldürdüğünü iddia ediyor
En temizi eli ağıza buruna götürmemek eli buruna değdirmedikten sonra bulaş imkansız zaten