Direksiyon Boyama (güncelleme 22.04)

BlaJKeagle

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık hocam, bu yöntem ile sonuç istediğiniz gibi olmazsa, deri kaplatın yeniden derim. Şöyle delikli deri ya da alcantra , aracın havası değişir :)
Şu an için memnunum boyada çlkma ele gelme vs yok. İlerde düşünebilirim. Teşekkür ederim

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şu an için memnunum boyada çlkma ele gelme vs yok. İlerde düşünebilirim. Teşekkür ederim

Elinize sağlık bende yapmıştım bu uygulamayı birkaç sene önce kullanıldıkça yapış yapış olmaya başlamıştı benim ellerim çok fazla terliyor bunun sıkıntısı olabilir belkide bi gözlemlemek lazım uzun süre kullanımda ne gibi belirtiler verecek

BlaJKeagle

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Elinize sağlık bende yapmıştım bu uygulamayı birkaç sene önce kullanıldıkça yapış yapış olmaya başlamıştı benim ellerim çok fazla terliyor bunun sıkıntısı olabilir belkide bi gözlemlemek lazım uzun süre kullanımda ne gibi belirtiler verecek
Koruma ürünü kullanmışmıydınız. 3d deri temizlik ve koruma kullanıyorum boyamadan önce yapış yapış oluyordu. Şu an sorun yok ama Farklı bir ürün mü denesem diye düşündüm şimdi. Varmı tavsiyeniz..

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koruma ürünü kullanmışmıydınız. 3d deri temizlik ve koruma kullanıyorum boyamadan önce yapış yapış oluyordu. Şu an sorun yok ama Farklı bir ürün mü denesem diye düşündüm şimdi. Varmı tavsiyeniz..

Hiç koruma kullanmadım birkaç ay sonra yapış yapış olmaya başladı anlam veremediğim bi olaydı

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
Apc ile fircalayip, boyadım.. bayağı kötü idi öncesi cekseydim fark daha net görülürdü..

BlaJKeagle

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Gayet güzel olmuş.

Sizinki deri olmadığı için apc kullanımında sorun yok. Deri olupta boyamayı düşünenler için uyarı yapayım yeri gelmişken. Zaten yıpranmış olduğu için apc deriyi hemen kurutuyor. Çok kötü bir hale getiriyor. Deri direksiyon için uygun bir temizleyici kullanılmasını tavsiye ederim.

BlaJKeagle

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
2 aya yakın zaman olmuş. Bu arada 2 kez 3d deri temizlik ve koruma ürünü ile bakım yapıldı. Genel olarak memnunum ancak elim terliyken hafif yapışma hissi oluşunca yazın sıcak günlerde rahatsız edeceğini düşünerek forumda çok övülen colourlock ürünleri ile korumak istedim. Hafif deri temizleyici ile temizleyip kuruduktan sonra deri kalkanı ile korumaya aldım. İlk izlenim önceki haline göre deri üzerinde bir kalkan oluştuğunu, sağlamlığını hissettiriyor. Birkaç günlük kullanımda sonuç çok iyi. Umarım yaz sıcağında sorun yaşatmaz. IMG_20190422_174733.jpg IMG_20190422_174724.jpg IMG_20190422_174716.jpg
Bu süreçte Deriklinik ile yaptığım görüşmeleri, önerdiği işlemleri ve videoları buraya aktarayım, boyamayı düşünenler için yol gösterici olabilir.
Yetkilinin ilk söylediği yapışma hissi boyanın çözünmesinden kaynaklanıyor. Normalde boya sonrası deri kalkanı kullaılması gerekiyor ama Deri kalkanı sorunu çözermi garanti vermedi çünkü boya öncesi hazırlıkta yağ çıkarmak için farklı aşamalar öneriyor. (Umarım boyama öncesi apc ve güçlü deri temizleyici ile yaptığım temizlik yağlardan arındırma işini yapmış olsun.)
Gelen maili derleyerek aktarıyorum..
"Direksiyon derileri, otomobildeki en zor ve uğraştırıcı restorasyonlardan biridir.
Direksiyonlarda tamir söz konusu olana kadar deri üzerindeki boya katı ve boya katını koruyan şeffaf koruyucu tabaka (üst kaplama) zarar görmüş ve deri tüm el terini ve dolayısıyla vücut yağını emmiş oluyor.
Derinin içine nüfuz eden bu yağlar çıkarılmadan yapılan tamir tutunmuyor ve yağ sürekli yukarı çıkma eğiliminde olduğu için yapılan boyanın da bozulmasını sağlıyor.
Yağ çıkartma işlemi:
Yağ çıkartma işlemi her kat 2-3 saat bekleyerek yapılır ve tüm yağ tamamen çıkana kadar 3 bazen 4 kat halinde uygulanır.
Yağ çıkarıldıktan sonra yüzeyde ki hasarlar daha da belirgin bir hale gelir ve hasarlı yüzey doğru ürünlerle tamir edilmelidir.
Yağ çıkarma ve dolgu işlemleri tamamlandıktan sonra yüzey Colourlock ürünleri ile tamir edilebilir.
Direksiyon tamiri videosu

Biraz uzun oldu. Umarım sıkıcı olmamıştır.

Son düzenleme:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@BlaJKeagle abi demek ki benim sıkıntı ellerimin çok terlediğiymiş aynı yapışma sorunu sende de olmuş koruma arasını biraz sık tutarsan sorun olmaz diye tahmin ediyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bilgilendirme için teşekkürler. Direksiyon derisi detay severlerin sıkıntı çektiği bir bölge gerçekten.