Ben arabayı aldığımdan beri shell den alıyordum, şu son 1 kaç aydır bp den alıyorum, hem km daha fazla yapıyor hem daha randımanlı çalışıyor, sesi belki biraz artmış olabilir, psikolojikde olabilir.
Konunun ilk mesajını okuyunca aynı şekilde Aklı kelden mazotu shellden diye geçirdim içimden tabi bu kadar tecrübe ve deneyim sonrasında verilen bilgilerin kıymeti çok yüksek. Listenin geneline baktığımızda genel geçer tecrübeleri destekler nitelikte olmuş. Shell'e devam bence de.
Mazot fişlerini saklıyorum, mecbur kalmadığım sürece shellden almaya çalıştım bir iki kez opet yada po'dan almışlığım var.
@technologyst güzel konu olmuş elinize ve tecrübelerinize sağlık. Türkiye Petrolleri hakkında ne düşünüyorsunuz deneme fırsatınız oldu mu ? Yerli olduğu için merak etmiyor değilim.
Son bir kaç depodur ben de bp ve shellin mazotlarını karşılaştırma fırsatım oldu. Shell'in mazotu bana daha performanslı geldi. Ancak titreşim ve ses olarak bp yi tercih ederim. Tüketim olarak da uzun yol karşılaştırması yapamadım. Ş. içi ne kadar doğru olur bilemem ama shell şuan daha az yakıyor gibi görünüyor.
Yakıt hususunda şöyle bir deneyimimi anlayatım ekim ayında megane 2 dizel arabamı aldım aldığımda ışık yanıyordu hemen gittim opette fullettim 54 litre almıştı ikinci sefere istanbul otogarın orada po var mazotu her daim %4 indirimli oradan da 52 litre aldı (sonradan fark ettim ki petrole girdiğimde kalan yakıt 14 litre yazıyordu yol bilgisayarında) depo da 60 litre yani 5-6 litre fazla koymuş gibi gösterdiler ayrıca yakıt tüketimi bariz arttı bir daha po ya uğramayacağım
Not: yol bilgisayarı yanlış değil mazot fiyatı hemen aynıydı Tl olarak da po %4 indirimli olmasına ve depo ilk seferde ışık yakmıştı daha boştu yani ona rağmen ikisi de aynı para tutu yani Tl olarak da doğruladım