İnceleme Dk Chemie CS şampuan

mirafiori

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni bir inceleme ile karşınızdayım, ürünün kokusu çok güzel tam çözemedim ne olduğunu fakat güzel bir koku, köpürmesi çok başarı, direkt sebeke basıncında dahi kovayı doldururken güzelce köpürüdü, kayganlık hissiyatı epey hoşuma gitti. Öncesinde Pw ile ön yıkama yapmıştım Cs için gözle görülecek pek kir kalmamıştı, güzel iki olumuş bu ürünler. Ph dengeli bir ürün olduğu için korumaya dokunmayacağı aşikar. Çok uzatmadan iyi seyirler diyeyim.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Yeni bir inceleme ile karşınızdayım, ürünün kokusu çok güzel tam çözemedim ne olduğunu fakat güzel bir koku, köpürmesi çok başarı, direkt sebeke basıncında dahi kovayı doldururken güzelce köpürüdü, kayganlık hissiyatı epey hoşuma gitti. Öncesinde Pw ile ön yıkama yapmıştım Cs için gözle görülecek pek kir kalmamıştı, güzel iki olumuş bu ürünler. Ph dengeli bir ürün olduğu için korumaya dokunmayacağı aşikar. Çok uzatmadan iyi seyirler diyeyim.

kokusunun güzel olduğu çok belli oluyor ;)

Foam lance ile de denemeni önemle, özellikle, bastıra bastıra rica ediyorum

eline koluna sağlık

beğenmene mutlu oldum

selamlar

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
kokusunun güzel olduğu çok belli oluyor ;)

Foam lance ile de denemeni önemle, özellikle, bastıra bastıra rica ediyorum

eline koluna sağlık

beğenmene mutlu oldum

selamlar
Köpük yapan pompa ile kullanılabiliyor mu? Kullanılabiliyor ise oranı nedir? Ve asıl kullanım yöntemi yüzeye köpük şeklinde uygulamak mı?

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Köpük yapan pompa ile kullanılabiliyor mu? Kullanılabiliyor ise oranı nedir? Ve asıl kullanım yöntemi yüzeye köpük şeklinde uygulamak mı?
CS mekanik temizlikte kullanılması için özellikle geliştirildi. Zengin içeriği boyanın parlaması, su itmesi ve kir itmesine yardımcı olacaktır.

Kova sisteminde kullanılabilir elbette. ANCAK ürünün geliştirilirken ki esas amacı köpük formunda yüzeye sıkılması ve mekanik etkinin min şekilde gerçekleşmesi.

Bir başka deyişle özellikle 1:5 foam lance ile uygulandığında kalın bir köpük bariyeri oluşturarak eldiven/sünger/vb ile yüzeyin çizilmesini engellenmesi hedeflendi.

Köpük yapan pompalar değişkenlik gösterdiği için oran vermek çok doğru değil. Biraz deneme yanılma ile siz, en uygun sonucu bulacaksınızdır. Ancak ben aracımı yıkayacak zamanı bulabilsem PW ve CS dışında başka bir şeye bakmazdım. ;)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Emeklerinize sağlık, hem geliştirene hem kullanana :)

En kısa zamanda foam lance ile çekim yaparak deneyelim. Aracımda seramik var, perdeleme durumu kabul edilebilir seviyede mi, destekler nitelikte mi görüp konuyu güncelleyelim @mirafiori
Bir de ürünü yüzeyde bilerek kurutup leke kalma durumunu gözlemleyeceğim.

Bu arada cilalı şampuan denince akla perdeleme olayı gelir ve hep kötü bir durummuş gibi bir algı var. eğer kir, toz tutma durumu değişmiyor hatta daha iyi oluyorsa, korumanızın ömrünü bir miktar uzatacaktır :)
Doğru mu düşünüyorum @Dorukkutluay

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık test için. Yerli bir firmanın bu işe el atması güzel .

Anladığım kadarıyla ürün köpük pompası ve foamlance için geliştirilmiş. Firma keşke bir de kova şampuanı geliştirse. ,

Bir de firmanın RF-asidik kir temizleyici diye bir ürünü var ben onu da merak ettim. Sanırım @Berkay hocamın seramik kaplı araçların asidik bir ürünle yılda bir kez yıkanmasına ilişkin bir tavsiyesi vardı. Bu sebeple ben bu ürünü de merak ettim. Ya da @DetayDeposu Tonyukuk hocamın da böyle bir tavsiyesi olabilir tam hatırlayamadım. Ama bu forumda yazıldı böyle bir mesaj onu söyleyebilirim. :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Anladığım kadarıyla ürün köpük pompası ve foamlance için geliştirilmiş. Firma keşke bir de kova şampuanı geliştirse. ,

Bir de firmanın RF-asidik kir temizleyici diye bir ürünü var ben onu da merak ettim. Sanırım @Berkay hocamın seramik kaplı araçların asidik bir ürünle yılda bir kez yıkanmasına ilişkin bir tavsiyesi vardı. Bu sebeple ben bu ürünü de merak ettim. Ya da @DetayDeposu Tonyukuk hocamın da böyle bir tavsiyesi olabilir tam hatırlayamadım. Ama bu forumda yazıldı böyle bir mesaj onu söyleyebilirim. :)
Hocam yorumunuz için teşekkürler,

Evet bu konuyu ben dillendirmiştim konusu da mevcut. Berkay ile de telefonda sık sık konuşuruz böyle konularda. Seramik kaplı araçların seramiğin Ph tölerans aralığı belirlenerek asidik şampuanla yıkanması gerekiyor. Genel olarak da hafif asidik snow Foam ve kova şampuanları tercih edilmeli. Seramikli araçlara wax qd muamelesi yapmak korozyon ve kireç lekesinden başka bir şey getirmez. :)

Bu yüzden son iki yılda neredeyse tüm markalar asidik veya hafif asidik şampuanlar geliştirdi.

Bu bilgiyi de ancak forumda paylaşabiliyorum. Çünkü buradaki insanlar gelişime ve yeni bilgiye her zaman açık. Başka yerde bunu söyleyince “delirmiş bu, Allah kurtarsın” muamelesi görüyorum. :D :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Hocam selamlar öncelikle.
Cs yi kova sampuani olarak kullanabilirsiniz. Foam lance için de uygundur.

Asit, trafik filmini daha iyi çözüyor hatta bugün magifoam ile karşılaştırmalı bir test yaptık @Dorukkutluay ile. Bu film zamanla gözle görülemeyecek şekilde yüzeye tutunup seramiğin yüzeyini kirletiyor, perdeliyor. Zaman zaman kullanilmasi çok faydalı. En kisa zamanda karşılaştırmalı bir konu açacağım. Fazla fotoğraf olmamakla birlikte bol yorum yapacağım. Sizler de konuya katkı sağlarsanız çok sevinirim :)

@DetayDeposu istişarelere devam her zaman :)

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Emeklerinize sağlık, hem geliştirene hem kullanana :)

En kısa zamanda foam lance ile çekim yaparak deneyelim. Aracımda seramik var, perdeleme durumu kabul edilebilir seviyede mi, destekler nitelikte mi görüp konuyu güncelleyelim @mirafiori
Bir de ürünü yüzeyde bilerek kurutup leke kalma durumunu gözlemleyeceğim.

Bu arada cilalı şampuan denince akla perdeleme olayı gelir ve hep kötü bir durummuş gibi bir algı var. eğer kir, toz tutma durumu değişmiyor hatta daha iyi oluyorsa, korumanızın ömrünü bir miktar uzatacaktır :)
Doğru mu düşünüyorum @Dorukkutluay
Su iticilik boncuk yada perdeleme şeklinde gerçeklesebiliyor. Görsel açıdan boncuklanma daha çok beğeniliyor olsa da suyun bur bütün halinde akıp gitmesi de ayrı bir keyif veriyor bence...

CS yıkama sırasında oluşabilecek su izlerini azaltacak içeriğe sahip olsa da özellikle sıcak panellere direkt sıkılmasını yada güneş altında kurutulmasını tavsiye edemem.

Kurutma testinin sonucunu ben de merakla beklıyorum. Ama sonuç ne olursa olsun tavsiyem gölge bir yerde uygulanması ve kurutulmaması yönünde olacaktır ;)

Son düzenleme:

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul

Cs yi kova şampuanı olarak da keyif ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Rf özellikle profesyonellerin uygulama öncesi ve/veya bilinçli kullanıcıların özellikle yoğun ön kış kirinin, yoldaki tuzun, vb kirlerin temizliğinde bir on yikama yardımcısı olarak kullanılması amacıyla geliştirilmiştir.

Kuru yüzeye sıkıldıktan sonra 2-3 dakika beklemenizi, sonrasında durulanmadan bazik bir şampuan sıkarak yeniden 2-3 dakika beklemenizi ve basınçlı suyla yıkadıktan sonra gerekiyorsa mekanik yıkamaya uygun şampuanla yıkamaya devam etmenizi tavsiye ederim.

Güvenli bir temizlik için her zaman asidik ürünlerin üzerine bazik bir şampuan sıkarak asidi nötre doğru götürmenizi ve böylelikle asidin uzun süreli etkisini tamamlanmasını sağlamanızı önemle tavsiye ederim.

Asidik veya bazik ürünler doğru kullanılırsa kesinlikle zarar vermeyecektir.

Ancak lütfen unutmayın; rf ve hd özellikle uygulama öncesi yüzeyin (boyalı yüzey, lastik, jant, davlumbaz, araç altı, vs) derinlemesine temizlenmesi ve aracın polisaja hazırlanması için geliştirilen ürünlerdir. Basit ve mukavemetsiz cila, boya koruma ürünleri bu temizlikten etkileyecektir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam selamlar öncelikle.
Cs yi kova sampuani olarak kullanabilirsiniz. Foam lance için de uygundur.

Asit, trafik filmini daha iyi çözüyor hatta bugün magifoam ile karşılaştırmalı bir test yaptık @Dorukkutluay ile. Bu film zamanla gözle görülemeyecek şekilde yüzeye tutunup seramiğin yüzeyini kirletiyor, perdeliyor. Zaman zaman kullanilmasi çok faydalı. En kisa zamanda karşılaştırmalı bir konu açacağım. Fazla fotoğraf olmamakla birlikte bol yorum yapacağım. Sizler de konuya katkı sağlarsanız çok sevinirim :)

@DetayDeposu istişarelere devam her zaman :)
Ben asidik şampuandan çok , iron snow foam tarzı hafif demirtozu yumuşatan şampuanları merak ediyordum . Özellikle bu şampuanlarında ph nötr olmasının dışında , normal şampuandan farklı olup yüzeyde perdelenen kiri söktüğünü yada korumayı rahatlattığını düşünüyorum ama kanıtlayamam.
Bu yüzden asidik şampuan ile testi oldukça meraklı bekliyorum. Özellikle seramik , yada gerçekten güzel ve kaliteli bir waxın birkaç ay sonraki yüzeyinde test edilse öncesi ve sonrasını daha kolay ayırt edeceğimizi düşünüyorum :gulumsemex::terlisırıtan:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İron snow hakkında hiçbir bilgim yok :)
Waxın yüzeyinde test etmek pek gerçekçi olmaz, wax zaten birkaç ay dayanabilen bir koruma ürünü değil genel olarak şartlar istisnai değilse. Asidik kimyasal kalan waxı sökecektir. Seramik kaplamalı araçta çekim yapmadım, aklımda yapacağım:begenixx:

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@DetayDeposu @Berkay @Dorukkutluay Mesajların içeriği çok doyurucu. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Benim araçta seramik var ve 1 yılı geçti 14. ayda. Arada hafif agresif yıkama yapmak istiyorum. Sanırım sizin ürünlerinizden birini satın alacağım teşekkürler bilgilendirme için.

Berkay hocam konu açtıktan sonra resime çok takılmayın, ki ben hiç beceremedim resim çekme işini bu arada. Ben çoğu zaman resimlere bakmadan direk konu sahibinin subjektif yorumunu okuyorum. Eğer konu sahibi ehil biriyse yaptığı subjektif yorum benim için daha değerli resimden.

Saygılar.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben asidik şampuandan çok , iron snow foam tarzı hafif demirtozu yumuşatan şampuanları merak ediyordum . Özellikle bu şampuanlarında ph nötr olmasının dışında , normal şampuandan farklı olup yüzeyde perdelenen kiri söktüğünü yada korumayı rahatlattığını düşünüyorum ama kanıtlayamam.
Bu yüzden asidik şampuan ile testi oldukça meraklı bekliyorum. Özellikle seramik , yada gerçekten güzel ve kaliteli bir waxın birkaç ay sonraki yüzeyinde test edilse öncesi ve sonrasını daha kolay ayırt edeceğimizi düşünüyorum :gulumsemex::terlisırıtan:
Carpro nun ironx isimli bir dermirtozu çıkarma etkili şampuanı vardı 50 ml mini ürününü alıp 1 kere denedim fakat öyle aşırı bir toz sökme görmedim. Tabi öncesinde yüzeye demir tozu sökücü uygulamıştım. Altta kalan atlanan yer varsa kalanları da şampuan söksün dedim fakat malum şampuanın içeriği ve yüzeyin ıslak olması etkisini azaltıyor. Ama yeni gelistirilecek ürünlerde demir tozu sökücü miktarı belki arttırılabilir.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Önceden uzun uzuuuun çalıştığım bir konu.

Carpro beğendiğim ve incelemeye aldığım bir marka. Carpronun ürününü ilk duyduğumda neden olmasın demiştim. Ancak denemeler sonrasında neden olmadığını gördüm... Ürün her ne kadar güzel şeyler vadetse de 3ü1 arada kahve mantığında bir ürün. Ph dengeli iyi kir çözen bir şampuana demir tozunu da iyi söksün derseniz, pırlanta fiyatına çıkıyor ürün. Yok bu karışım fiyatı da zorlayarak bile olsa kabul edilebilir ölçülerde olsun derseniz de Carpro'nun ki kadar olabiliyor...

Ferroff'da demir tozu, endüstriyel tozu çözebilen içeriği ile birlikte kuvvetli sabun bazlı yüzey aktifler de bulunmaktadır. Çok para harcamak isterseniz 1:5 sulandırarak foamlancelerde kullanabilirsiniz. Ancak çok verimli bir köpük olmayacağı gibi foamlancein zarar görmemesi için içinde çıplak metal veya kaplamalı parçalar varsa her kullanımdan sonra çok iyi durulamanızı önemle tavsiye ederim.

Çok para harcamak istemezseniz yıkanmış ve temizlenmiş yüzeye uyguladığınız Ferroff'un etkileşime geçmesini bekledikten sonra yumuşak bir süngerle kil yaparmış gibi bir uygulama yapar ve sonrasında yüzeyi basınçlı su ile durularsanız, boyanın çok daha parlak ve keyifli olduğunu tecrübe edeceksinizdir.

Sonrasında temizlenmiş olan bu yüzeye fırsatınız da varsa bir boya koruma uygularsanız, boya korumanın çok daha verimli olacağını söyleyebilirim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Carpro beğendiğim ve incelemeye aldığım bir marka. Carpronun ürününü ilk duyduğumda neden olmasın demiştim. Ancak denemeler sonrasında neden olmadığını gördüm... Ürün her ne kadar güzel şeyler vadetse de 3ü1 arada kahve mantığında bir ürün. Ph dengeli iyi kir çözen bir şampuana demir tozunu da iyi söksün derseniz, pırlanta fiyatına çıkıyor ürün. Yok bu karışım fiyatı da zorlayarak bile olsa kabul edilebilir ölçülerde olsun derseniz de Carpro'nun ki kadar olabiliyor...

Ferroff'da demir tozu, endüstriyel tozu çözebilen içeriği ile birlikte kuvvetli sabun bazlı yüzey aktifler de bulunmaktadır. Çok para harcamak isterseniz 1:5 sulandırarak foamlancelerde kullanabilirsiniz. Ancak çok verimli bir köpük olmayacağı gibi foamlancein zarar görmemesi için içinde çıplak metal veya kaplamalı parçalar varsa her kullanımdan sonra çok iyi durulamanızı önemle tavsiye ederim.

Çok para harcamak istemezseniz yıkanmış ve temizlenmiş yüzeye uyguladığınız Ferroff'un etkileşime geçmesini bekledikten sonra yumuşak bir süngerle kil yaparmış gibi bir uygulama yapar ve sonrasında yüzeyi basınçlı su ile durularsanız, boyanın çok daha parlak ve keyifli olduğunu tecrübe edeceksinizdir.

Sonrasında temizlenmiş olan bu yüzeye fırsatınız da varsa bir boya koruma uygularsanız, boya korumanın çok daha verimli olacağını söyleyebilirim.
Benzer şekilde fusso uyguladım ben de, hatta 4 ay sonrasında tekrar dermirtozu sonrasında yıkama ve tekrar fusso ile devam ediyorum bakalım ne kadar gidecek

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Carpro nun ironx isimli bir dermirtozu çıkarma etkili şampuanı vardı 50 ml mini ürününü alıp 1 kere denedim fakat öyle aşırı bir toz sökme görmedim. Tabi öncesinde yüzeye demir tozu sökücü uygulamıştım. Altta kalan atlanan yer varsa kalanları da şampuan söksün dedim fakat malum şampuanın içeriği ve yüzeyin ıslak olması etkisini azaltıyor. Ama yeni gelistirilecek ürünlerde demir tozu sökücü miktarı belki arttırılabilir.
Açıkçası şampuanın başta morarmadığını bilerek yapmakta fayda var , çoğu kişi sizin gibi şampuan morarmadığı için demirtozu sökmez diyor, kaldı ki morarma da demirtozunu söktüğü anlamına gelmiyor.

Açıklama için teşekkürler , imkanı bulduğum ve elimdekiler biraz azaldığında mutlaka ferrofu alıp deneyeceğim. Bu yaza kadar 3/4 ayda bir mutlaka demirtozu temizliği yapıyordum , morarma oluşmasa bile dediğiniz gibi sanki boya açılıyordu ve rahatladığını düşünüyorum. Bu yüzden (bence ) benim gibi sanayiye yakın yerlerde yaşayan varsa muhakkak düzenli olarak yapılmasını öneriyorum

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Açıkçası şampuanın başta morarmadığını bilerek yapmakta fayda var , çoğu kişi sizin gibi şampuan morarmadığı için demirtozu sökmez diyor, kaldı ki morarma da demirtozunu söktüğü anlamına gelmiyor.
Doğrudur, kimi ürünler çok hızlı renk değiştiriyor, mesela geçenlerde divortex in ürününü denemiştim jantlarda çok fazla morarma yaptı, fakat daha uzun süre aracı yikamayip carpro ya da autoglym ürünü ile temizlik yapmaya çalışınca ortaya çıkan morarma çok daha az. Burada aracın kullanım süresi fren kullanma miktarları tabi ki fark edecektir fakat tahmini olarak benzer süreçlerde benzer yolda gündelik kullanılan araç. Bir de ürünlerin içeriğindeki etken madde oxalic asit ise dediğiniz gibi renk vermez onu da göz önüne almak lazım