Doğru Wax Uygulama Aşamaları Nelerdir ?

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Doğru wax uygulama aşamaları nelerdir ? Foruma baktım bu tarzda bir konu göremedim. Benim gibi bu işe yeni başlayan, doğru wax nasıl kullanılmalıdır neler yapılmalıdır bilmeyen arkadaşlara çok yardımcı olacağını düşündüğüm için böyle bi konu açmak istedim. Hazır kış geliyorken elimdeki Sams Detailing Hybrid Sealant ve Fusso Coatı kullanıp aracı kışa hazırlamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Doğru wax uygulama aşamaları nelerdir ? Foruma baktım bu tarzda bir konu göremedim. Benim gibi bu işe yeni başlayan, doğru wax nasıl kullanılmalıdır neler yapılmalıdır bilmeyen arkadaşlara çok yardımcı olacağını düşündüğüm için böyle bi konu açmak istedim. Hazır kış geliyorken elimdeki Sams Detailing Hybrid Sealant ve Fusso Coatı kullanıp aracı kışa hazırlamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Gayet güzel bir konu olmuş açtığınız için teşekkürler. Ben naçizane tavsiyelerimle sorunuzu yanıtlamak isterim.

1) Ön yıkama
2) Çift kova yıkama
3) Demirtozu temizliği (ardından isterseniz tekrar köpükleyip durulayın, isterseniz direkt durulayın - ben tekrar köpükleyip duruluyorum)
4) Kil temizliği ( yumuşak bir kil kullanmanızı ve ıslak yüzeye çalışmanızı öneririm - ppf kaplama kullanan kişilerin bazıları kil temizliğine gerek duymuyor)
5) Çift kova yıkama ve kurulama
6) ipa ile yüzey temizliği (örn K2 Klinet)
7) wax uygulaması

*Waxı ped ile yüzeye yaydıktan sonra yüzeyden silerken ben kısa tüylü bez tercih ediyorum, sonrasında ise uzun tüylü biz bezle parlatma aşamasını gerçekleştiriyorum.

Umarım işinize yarar :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bende araç yeni olduğundan güzel temizlik sonra fuso99 ' u elimle uyguladım. Bu konuda ustaların fikrini bende merak ediyorum. :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Gayet güzel bir konu olmuş açtığınız için teşekkürler. Ben naçizane tavsiyelerimle sorunuzu yanıtlamak isterim.

1) Ön yıkama
2) Çift kova yıkama
3) Demirtozu temizliği (ardından isterseniz tekrar köpükleyip durulayın, isterseniz direkt durulayın - ben tekrar köpükleyip duruluyorum)
4) Kil temizliği ( yumuşak bir kil kullanmanızı ve ıslak yüzeye çalışmanızı öneririm - ppf kaplama kullanan kişilerin bazıları kil temizliğine gerek duymuyor)
5) Çift kova yıkama ve kurulama
6) ipa ile yüzey temizliği (örn K2 Klinet)
7) wax uygulaması

*Waxı ped ile yüzeye yaydıktan sonra yüzeyden silerken ben kısa tüylü bez tercih ediyorum, sonrasında ise uzun tüylü biz bezle parlatma aşamasını gerçekleştiriyorum.

Umarım işinize yarar :)
Teşekkür ediyorum bilgilerinizi paylaştığınız için. Ben daha öncesinde fusso uyguladığımda ne demirtozu uygulaması yaptım nede kil uygulaması direk aracı güzelce yıkadıktan sonra waxı uyguladım :)

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız? burada son yaptığım uygulamayı anlatmıştım size yardımı dokunabilir kullandığım ürünleri de paylaştım fakat siz bütçenize ve beklentinize göre başka ürünlerde seçebilirsiniz

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Teşekkür ediyorum bilgilerinizi paylaştığınız için. Ben daha öncesinde fusso uyguladığımda ne demirtozu uygulaması yaptım nede kil uygulaması direk aracı güzelce yıkadıktan sonra waxı uyguladım :)
fusso her şeye rağmen dayanımı ve tutunma kabiliyeti yüksek bir wax :) demirtozu ve kil temizliği yaparsanız daha temiz bir yüzey oluşacağı için koruma ürünleri de daha uzun ömürlü olurlar :) aracınıza da maşallah

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız? burada son yaptığım uygulamayı anlatmıştım size yardımı dokunabilir kullandığım ürünleri de paylaştım fakat siz bütçenize ve beklentinize göre başka ürünlerde seçebilirsiniz
Evet o konunuzu görmüştüm. Merak ettiğim birşey var ben ufak kille uğraşmaktansa kil eldiveni almayı düşünüyorum. Çinden marflo marka alsam acaba hem pislikleri sökmede hemde aracı çizmeme konusunda başarılımıdır. ufak kili alırsam camlara felan kullanırım herhalde öbür türlü kaporta bitmek bilmez.

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
fusso her şeye rağmen dayanımı ve tutunma kabiliyeti yüksek bir wax :) demirtozu ve kil temizliği yaparsanız daha temiz bir yüzey oluşacağı için koruma ürünleri de daha uzun ömürlü olurlar :) aracınıza da maşallah
Evet dediğiniz gibi dayanımı yüksek hızlı cilayla desteklediğimde 4-5 ay dayanıyor. teşekkürler güzel yorumlarınız için

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet o konunuzu görmüştüm. Merak ettiğim birşey var ben ufak kille uğraşmaktansa kil eldiveni almayı düşünüyorum. Çinden marflo marka alsam acaba hem pislikleri sökmede hemde aracı çizmeme konusunda başarılımıdır. ufak kili alırsam camlara felan kullanırım herhalde öbür türlü kaporta bitmek bilmez.
Bende dediginiz kil eldiveninden aldim fakat kil eldiveni kil hamurundan daha cok ugrastiriyor. Gecen hafta yaptigim uygulamada kil eldiveni ile kaput uzerinden recine noktalarini bir turlu cikaramadim, gittim evden soft 99 kil imi aldim ve 5 dk da tum kaputtaki kahverengi noktalar cikmis oldu. Bundan sonra da tum araci hamur ile yaptim. Kil eldiveni duzenli kullanimda yani her 3-5 yikamada kullanilirsa ise yarar dusuncesindeyim.

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende dediginiz kil eldiveninden aldim fakat kil eldiveni kil hamurundan daha cok ugrastiriyor. Gecen hafta yaptigim uygulamada kil eldiveni ile kaput uzerinden recine noktalarini bir turlu cikaramadim, gittim evden soft 99 kil imi aldim ve 5 dk da tum kaputtaki kahverengi noktalar cikmis oldu. Bundan sonra da tum araci hamur ile yaptim. Kil eldiveni duzenli kullanimda yani her 3-5 yikamada kullanilirsa ise yarar dusuncesindeyim.
o zaman hem eldiven hem kil hamuru alacağız anlaşılan teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Öncelikle kil seçimi boyanın durumuna bağlı olarak yapılmalıdır aşırı pürüzlü boyada soft kil veya medium kil eldiveni extra zorlayacaktır boyanızın durumuna göre soft medium heavy kil veya kil eldiveni seçebilirsiniz ama deneyimime göre medium kil eldiveni = soft kil diyebiliriz ona göre bir seçim yapabilirsiniz eldiveni tavsiye edermisin derseniz kullanım kolaylığı bakımından kesinlikle evet ve daha tasarruflu

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracınızın durumu iyiyse valet pro mavi kil + medium kil eldiveni ekleyin envanterinize kil eldiveninin yetersiz kaldığı alanlarda kil ile üzerinden geçersiniz bölgesel olarak
Aracın durumu iyi arabayı sürekli 2 haftada bir ön yıkama + kova şeklinde yıkıyorum araç 1.5 yıllık yeni araç

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Aracın durumu iyi arabayı sürekli 2 haftada bir ön yıkama + kova şeklinde yıkıyorum araç 1.5 yıllık yeni araç
Aslında boya durumunu yıkama aralıklarıyla değil de bulunduğunuz bölge park edilen yerler etkiler mesela kaynak yapılan yere park etmek demir kesimi yapılması ağaç altı v.b şeyler ile yüzeyde reçine demir tozu birikmesi olur yüzeyi kontrol etme yöntemleri YouTube da var kil nasıl yapılır videolarında bahseder ordan yüzeyinizi değerlendirebilirsiniz

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@emirhaneness boya yüzeyini ne kadar pürüzsüz hale getirirseniz wax'ın dayanımını o kadar arttırırsınız. Örneğin demirtozu + kil + polisaj da yapabilirsiniz.

Aracınızın boya durumu iyi ve kontamisyon (kir, boyaya yapışan reçine, demirtozu vb.) az ise soft kil işinizi görecektir.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ellerinize sağlık hocam :) kil kullanımı sonrasında çiziklerde artış gözlemlediniz mi?