drerdogan'ın uygulamalarına buyrun

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Merhaba arkadaşlar. Ben erdoğan, neredeyse 10 yıllık hekimim; Isparta'da köyün birinde aile hekimi olarak çalışıyorum ve yaklaşık 5 yıldır detailing dünyası içindeyim, Bazı dostları eskiden beri tanıyorum, iyi ki varsınız, iyi ki bu platform var. :tesekkurr::tesekkurr::tesekkurr:

Ortak konulara günlük, haftalık uygulamalarımızı koyuyoruz ama yeri geliyor kendi uygulamalarımızı bulamıyoruz, kaybolup gidiyor. Madem ustalar kendine ait birer konu açıyor, belki bize de ustalık bulaşır diye ben de naçizane bir kendi konumu açayım dedim. Ustalara selam olsun buradan:alkisss::alkisss::alkisss:

Bu detailing camiasında en sevdiğim kısım gerçekten bu iş ile uğraşan insanlarda alavare dalavera olmuyor. Nitekim bu tarz insanların detailing ile uğraşacak vakti olmuyor. Basıyor parayı yaptırıyor sonuçta en kaliteli(!) yerlere. Kaç defa alım/satım, ortak organizasyon yaptık, hiç birinde canımın yandığı, üzüldüğüm olmadı. Çünkü bu hobi keyifle, özveri ile candan yapılacak bir mevzu, alışverişimin olduğu herkese teşekkürler. :nazar::begenixx:

Kendi ve yakınlarım araçlarına yaptıklarım, ufak tefek araç dışı uygulamalar vs buradan paylaşacağım. Artık duruma göre ortak konulardan buraya veya tam tersine link paylaşırız, duruma göre bakarız.:cay:

İzninizle ilk mesaj uygulamasını 4 yaşındaki oğluma ithaf ediyorum, biraz değişiklik biraz espri olsun istedim. :hava:

******************************************************************************************************************************************************************
Yakın zamanda baya tozlu bir dağ macerasına çıkmıştık dostlarla. Bizim ufak kumandalı araçlar oldukça kirlendi ve sağlam bir detailing hak ettiler.

Araçlar çin işi, yeşil olan gearbestten, kırmızı olan aliexpressten, ufak tefek farkları var lakin oldukça benzerler. Bir defa 4*4 olması harika bir özellik, 90 derece dik duvara gelip önünü kaldırıp ters bile düşüyor keratalar:mutlu:
Sökülebilen kısımları söktüm, lastikleri çıkarım ve elde olan Scholl Concepts Spam apc ile muamele ettim. Neden diye sormayın, elimde eskiden beri var, bitirecek yer arıyorum.
Valet pro ince fırça ve ıslak mendili yıkayım durulayıp girebildiğim kadar ince yerlere girdim.

Son fotoğrafta latiklerin kirli ve yıkanmış parlatılmış halleri arasındaki farkı görebilirsiniz. Lastikleri yokluk bir günde benzinlikten aldığım ismini hatırlamadığım bir marka ile parlattım. Bu arada kırmızı olanın kumandada direksiyon idare eden kısımda içinde kırık olmuş, onu da tamir ettim ve topladım. Yalnız Jant aralarına @Mentalfeed in en küçük fırçası bile girmedi, kendisini esefle kınıyorum. :halay:

Son fotoğraflar ise şöyle:

Bu arabaların 4 pili var birbirlerine uyumlu fakat çılgın bir değişiklik yapma yolundayım. Bizi izleyin anacağım:atess:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerinize sağlık, bende bir şeye detaya başladığımda sökmekden kendimi alamıyorum. :)

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Elinize sağlık okurken büyük araç bekledim

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizi mi kıracağız, perşembe günkü rutin yıkamayı paylaşayım o zaman.
Hafta sonu düğün dernek var diye daldım kırmızılıya. Ön yıkama flowey ev13, çift boya () kovası yıkama zymöl ile yapıldı. (grit guard uyumludur kendisi) Camlar yine flowey. Torpidoya c5 matte kaplama yenilendi. Lastikler auto finesse.

Ekstra olarak ön cam uğraştırdı. Camlarda sinek pisliği büyüklüğünde beyaz lekeler vardı. Şampuanlar çıkarmamış, ne olduğunu anlayamadım, fotoğrafta da çıkmadı. Kil ile büyük orada kayboldu. Fotoğraflar uygulama sırasıyla koyuyorum. @Mentalfeed in jant fırçasını ilk defa kullandım, oldukça memnun kaldım, Allah razı olsun, tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük boy kaliper ile jant arasına bile girdi, tam ayarında yani.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler Muzaffer, yine buyur gel, beklerim her zaman
Aksilik çıkmaz ise Eylül ortası ya da en geç Eylül sonu gibi bir Isparta yolculuğu var gibi abi, gelince mutlaka haber ederim :) Hanımın ailesi Isparta' da olduğu için epeydir gidemedik daha bu sabah muhtırayı yedim niye gelmiyorsunuz diye :komik:

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Aksilik çıkmaz ise Eylül ortası ya da en geç Eylül sonu gibi bir Isparta yolculuğu var gibi abi, gelince mutlaka haber ederim :) Hanımın ailesi Isparta' da olduğu için epeydir gidemedik daha bu sabah muhtırayı yedim niye gelmiyorsunuz diye :komik:
Yakında alırız seni buraya o zaman

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sizi mi kıracağız, perşembe günkü rutin yıkamayı paylaşayım o zaman.
Hafta sonu düğün dernek var diye daldım kırmızılıya. Ön yıkama flowey ev13, çift boya () kovası yıkama zymöl ile yapıldı. (grit guard uyumludur kendisi) Camlar yine flowey. Torpidoya c5 matte kaplama yenilendi. Lastikler auto finesse.

Ekstra olarak ön cam uğraştırdı. Camlarda sinek pisliği büyüklüğünde beyaz lekeler vardı. Şampuanlar çıkarmamış, ne olduğunu anlayamadım, fotoğrafta da çıkmadı. Kil ile büyük orada kayboldu. Fotoğraflar uygulama sırasıyla koyuyorum. @Mentalfeed in jant fırçasını ilk defa kullandım, oldukça memnun kaldım, Allah razı olsun, tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük boy kaliper ile jant arasına bile girdi, tam ayarında yani.

Ellerinize sağlık abi, çok güzel olmuş :) Ancak iç final fotoğraflarınıda bekleriz. V40ların taban halısını süpürmek çok keyifli oluyor, güzel kaliteli bir yapısı var halının. İyi bir süpürmeyle kirlerin çoğu temizlenebiliyor. Volvo'nun genel olarak derileri ise çok hassaslar çok dikkat etmek ve bakmak gerekiyor maalesef ki.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık hocam, bayılıyorum senin şu kırmızı Volvoya. Antalya'ya geldiğinde bekliyoruz artık, yıllardır bir görüşemedik.

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Ellerinize sağlık abi, çok güzel olmuş :) Ancak iç final fotoğraflarınıda bekleriz. V40ların taban halısını süpürmek çok keyifli oluyor, güzel kaliteli bir yapısı var halının. İyi bir süpürmeyle kirlerin çoğu temizlenebiliyor. Volvo'nun genel olarak derileri ise çok hassaslar çok dikkat etmek ve bakmak gerekiyor maalesef ki.
Volvo genel olarak malzemeyi kaliteli olarak kullanıyor zaten. Zaten ondan dolayı psa motoru ve powershift şanzuman kendisinin olmayınca, tam olarak arkasında duramayınca bıraktı. Benimki bu kombinasyon, henüz bir sıkıntı yok şükür. Derisi de orjinal deri olduğu için oldukça hassas. Geyik diye söylemişlerdi, emin değilim. Bundan dolayı eski Volvoların derileri genelde kötü durumda oluyor.
Eline sağlık hocam, bayılıyorum senin şu kırmızı Volvoya. Antalya'ya geldiğinde bekliyoruz artık, yıllardır bir görüşemedik.
O buluşma bir gün olacak üstad
Elinize sağlık hocam keyifle okudum konularınızı:) Ben de Dokuz Eylül Üniversitesinde aile hekimliği uzmanlığındayım :)
Vay vay ne saklı cevherler varmış burada. Beni Sahu kontenjanından alsana hocam :)

@DMR o günün akşamından bir fotoğraf

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Volvo genel olarak malzemeyi kaliteli olarak kullanıyor zaten. Zaten ondan dolayı psa motoru ve powershift şanzuman kendisinin olmayınca, tam olarak arkasında duramayınca bıraktı. Benimki bu kombinasyon, henüz bir sıkıntı yok şükür. Derisi de orjinal deri olduğu için oldukça hassas. Geyik diye söylemişlerdi, emin değilim. Bundan dolayı eski Volvoların derileri genelde kötü durumda oluyor.

O buluşma bir gün olacak üstad

Vay vay ne saklı cevherler varmış burada. Beni Sahu kontenjanından alsana hocam :)

@DMR o günün akşamından bir fotoğraf
Buyur gel hocam kapımız açık :) önce tayin iste İzmir’e sonra sahu misler gibi yaşarsın

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Eline sağlık abi. Onur abininde dediği gibi kaç yıl oldu bir türlü görüşemedik. Süleyman amcayla görüştüm senle görüşemedim :gulumsemex:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@drerdogan elinize sağlık. araç şahane, renk şahane, finaller şahane :) torpidoya flowey c5'i pede sürüp mü uyguladınız acaba? Uzun zamandır spritz in sık sil rahatlığına alışınca c5'i pede sürüp silmek falan baya uğraştırıcı gelmişti :)