drerdogan'ın uygulamalarına buyrun

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Teşekkür ederim.
Yaklaşık 14 aydır Astra Ceyranlı kullanıyorum. Çok da memnunum. Elektrikliye alışınca astranın yanına, volvonun yerine, daha büyük bir elektrikli daha düşünüyorum. Evden şarj imkanı olunca fosile veda ediyorum. :kovboyyx:

Hayırlı olsun, güle güle kullan. Ben henüz elektrikliye hazır değilim. Düzenli bir hayat lazım. Tabi birde meblağı şu kadar olan fatura artık şu kadar olacak dedikleri ve sanki ucunun da açık, çarpanın da bol ve değişken olduğu intibası oluştu.
Ayrıca, geçenlerde İspanyada olan elektrik kesintisi, geçmişte bizde olan genel kesinti ve benzer durumlarda nasıl bir aksiyon almak gerektiğine dair bilgiyi geçtim tecrübem olmadığı için cereyanlı ile bağ kuramıyorum.
Tabi birde bu tip otomobiller bana maalesef çok ruhsuz geliyor. Tesla Dual Motor kullanmıştım, makinanın hissiyatı olmadığı için sürekli her hızlı girdiğim virajda kontra hareket yapabilmek için tetikte kullanmıştım.
Beni anca hibrit paklar :)

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Hayırlı olsun, güle güle kullan. Ben henüz elektrikliye hazır değilim. Düzenli bir hayat lazım. Tabi birde meblağı şu kadar olan fatura artık şu kadar olacak dedikleri ve sanki ucunun da açık, çarpanın da bol ve değişken olduğu intibası oluştu.
Ayrıca, geçenlerde İspanyada olan elektrik kesintisi, geçmişte bizde olan genel kesinti ve benzer durumlarda nasıl bir aksiyon almak gerektiğine dair bilgiyi geçtim tecrübem olmadığı için cereyanlı ile bağ kuramıyorum.
Tabi birde bu tip otomobiller bana maalesef çok ruhsuz geliyor. Tesla Dual Motor kullanmıştım, makinanın hissiyatı olmadığı için sürekli her hızlı girdiğim virajda kontra hareket yapabilmek için tetikte kullanmıştım.
Beni anca hibrit paklar :)
Hibrit sizin gibi elektrikli araca mesafeli duranlar için bir çözüm ama mantıklı değil.
Prizsiz hibritler vadedilen tasarrufu çok sağlayamıyor. Hele şehir dışında daha fazla bile yakıyor. Prizli olanları ise şarj etmezsen pek işe yaramıyor. O zaman da pil küçük olduğu için sık şarj gerekiyor, sonra dank ediyor, ben bu benzinli motoru neden taşıyorum diyor insan. Velhasıl gelip gecici bir hevestir hibrit.

Global Elektrik kesintisinde unutmayın petrol istasyonları da, pompalar da durur, yakıt akışı kesilir. ama elektiik kaynağının tedarik çeşidi var, arabanı şarj ederek devam edebilirsin. Nitekim 2.araba da elektriğe geçince kendime ait ges kuracağım, şebekeden bağımsız.

Sen gene bir düşün abi, elektrikli kullanan tekrar fosile dönmek istemiyor genelde.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende çok önyargılı idim ama her geçen gün biraz daha ısınıyorum sankı :) hele Evinde sarj edebilmek çok büyük nimet bir de ges ile bu işi yapacaksanız çok daha şanslısnz. Telefonu sarj eder gibi hergun aracı sarj edebilmek çok güzel. Bende uzun yol için hala riskli görüyorum çünkü menzil sorun olduğu için 110-120 geçilemiyor. Ama şehir içinde sanki artık daha makul. Birde tesla gibi araçlar artık otomobilden çok öte bir teknoloji. Sabah kalktığınızda güncelleme gelmiş ve matrix farınız olmuş olabiliyor :)

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Bende çok önyargılı idim ama her geçen gün biraz daha ısınıyorum sankı :) hele Evinde sarj edebilmek çok büyük nimet bir de ges ile bu işi yapacaksanız çok daha şanslısnz. Telefonu sarj eder gibi hergun aracı sarj edebilmek çok güzel. Bende uzun yol için hala riskli görüyorum çünkü menzil sorun olduğu için 110-120 geçilemiyor. Ama şehir içinde sanki artık daha makul. Birde tesla gibi araçlar artık otomobilden çok öte bir teknoloji. Sabah kalktığınızda güncelleme gelmiş ve matrix farınız olmuş olabiliyor :)
Ülkemiz elektrili araç ve şarj istasyonu büyüme potansiyelinde çinden sonra dünya 2.si. Geçen sene şubat ayında 13bin küsür şarj cihazı varken şu an 28 bine yaklaştı. Gelecek burada sonuçta. İnsanlar 1 gün elektrikli araba aldığında "ben boşuna fosillerle sürünmüşüm" diyecekler. Bir defa şanzuman olmaması bambaşka bir dünya

drerdogan

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Son yıkamamda ön yıkamada 100 ml valet pro foamula + 100 ml auto Brite magic foamı 1 lt ye tamaladım

Lastikler bilbery + Koch Chemie gs, eldiven temu işi

Devamında temalı yıkama velvet kullandım.
Bitince durulamadan önce Koch Chemie pw sıktım ve kuruladım.

Lastikler meguiars endurance, ve sonuç