Durulamasız Yıkama (Rinseless Wash)

Modi

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, sokakta yıkamanın yasak olduğu veya elektrik ve suya erişimin olmadığı yerlerde kullanmak için bu yöntem şuanda aşırı popüler vede giderek ürün çeşitliliği artıyor. Bende benzinlik kalabalığından, acelesinden bıkmış biri olarak denemeyi düşünüyorum. Ancak bizim şehirlerimiz pis maalesef. Kış aylarında çoğu aracın plakası dahi okunmayacak şekilde çok çabuk kirleniyor arabalar. Bizim ülkemizde bu yöntem iş yaparmı acaba? Youtube da çamurlu arabayla bile videolar var. Ancak basınçla bile zor çıkan o jantlardaki kirler nasıl çıkar felan hep kafama takıldı. Sizin tecrübeleriniz ve ürün tavsiyelerini var mı bu konuda? Bunun için hertürlü ekipmana bütçe ayırabilirim. Yeterki benzinlikten kurtulayım

Benim videolardan anladığım bir kovaya durulamasız yıkama şampuanı ve su koyuluyor. O kovadan spreye de dolduruluyor. O spreyi panele sıkıp biraz bekledikten sonra durulamasız yıkamaya özel süngerle ( içi oluklu) temaslı yıkama yapılıyor. En sonda bir quick detailer ve havluyla bitiriliyor.

Son düzenleme:

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Rinseless wash tekniğinde de su/elektrik gerekir çünkü pre-wash da yapılıyor. "Durulamasız" tekniğinin olayı sadece temaslı yıkamanın ardından durulama olmaması. Onun haricinde her şey normal yöntemle aynı. Sizin sorduğunuz aslında "Waterless" wash diye geçiyor. Suya erişim olmadığı yerde son çaredir. Ama kirli araçta güvenli değildir.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,
Araç tozlu veya hafif kirliyse bu yöntem çok işe yarıyor. Güzel de sonuç alınıyor. Uygulamada biraz dikkatli olmak lazım sadece.
Ağır kirlerde işe yarayacağını düşünmüyorum. İşe yarasa bile aracı çizme riski çok yüksek.
Adam's Rinseless Wash, Optimum No Rinse, Auto Brite Quick Shine kullanmıştım.
Şu an için piyasada Vonixx ve Gyeon rahatlıkla bulabilirsiniz.

Modi

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Rinseless wash tekniğinde de su/elektrik gerekir çünkü pre-wash da yapılıyor. "Durulamasız" tekniğinin olayı sadece temaslı yıkamanın ardından durulama olmaması. Onun haricinde her şey normal yöntemle aynı. Sizin sorduğunuz aslında "Waterless" wash diye geçiyor. Suya erişim olmadığı yerde son çaredir. Ama kirli araçta güvenli değildir.
Hocam bir kova su ve bir sprey pompa yeterli oluyor. Yani suya ve elektriğe erişime gerek yok

Son düzenleme:

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Kirli araç için söylüyorum. "Çiziksiz" yıkamak için Pre-wash şart. Çizikler önemli değilse tabi ki şart değil.

Modi

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Kirli araç için söylüyorum. "Çiziksiz" yıkamak için Pre-wash şart. Çizikler önemli değilse tabi ki şart değil.
Prewashtan kastınız aslında makine ve su hortumunun şart olduğu değil mi? Bir sprey pompayla da prewash yapabilirsiniz. Ben burda apartmanda oturup makinesiz yapanların bilgi ve tecrübelerini paylaşması için soru sordum. Zaten o şekilde de bir çok video var internette. Makine olmadan da bir çok kişi rinseless wash tekniğini kullanmış kürlü araçlarda. Zaten olayı makine kullanmamak. Makineyi çıkarıp kurabildikten sonra niye durulamasız yıkamayla uğraşayım?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Biz Askeri araçlarimizda kullaniyoruz.

Araçlarimiz genelde uzun yol yapmaz Maksimum git gel 10 km sehirici asfalt yolda kullanilir.
Faaliyet dönüşü tozlanma oldugunda bu tarz ürünü kullaniyoruz.Öncesinde Meguiars in vardi ondan bayagi kullandik.

Soyle bir durum var yagmur yagdiginda araclar toz toprakla kaplandiginda mecburen yikama yapiyoruz.

Bu tarz ürünler cokta ülkemiz şartlarina uygun degildir.
Her yer toz toprak ve camurlu hâl böyle olunca yogun kirlenen araçlarda Ecoclean tarzi ürünler pek iş yapamaz yüzeyin çizilme ihtimali yüksek vede temizlemek icin arac basina bez sarfiyatida fazla cikar ayni bezi her panelde kullanamazsiniz.

Bu tarz ürünler is yeri ile ev i arasinda fazla km yapmayan bireysel kullancilar icin avantajli.

Ankaradasin galiba hocam

Örnek ;
Eryamandan/Bakanliklar bolgesinde calisan kisiler icin hic uygun olmaz hele ki hava yagisliysa (Git gel Plaka ve Camlar Toz Camurundan gözükmez bile :))

Apartmanda oturan kisiler nasil yapiyor sorusuna gelecek olursak.

Herkez siz veya bizler gibi degil.

1 Kova su + Firca + Kurulama bezi ile oldu bittiye getiriyor.Yapamayanlarda ayda 1 Avm Otoparkinda yikatiyor.Geneli boyledir.

Tekrar diyorum
Benzinlikte arac yikamak her babayigitin harci degildir.
Zaman İster-Emek İster-Sabir İster-Güç İster.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Üretici Marka Firmalar - Distribütörler - Bayilikler

Her zaman markalarinin reklamini cok güzel yapar.Olayin Temelinde Para vardir.

Hic unutmam Fireball Dist.Koreli vatandas Ankara ya egitim seminerine geldiginde sunu soyledi.
Fireball - Dok do Seramik Maksimum dayamimi 2 Yil süredir;Devaminda 1 nci senesini doldurduktan sonra yenilemek sartiyla 2 yil dedi yani 1 Şiseyi 1 yil icinde 2 kez kullanarak toplamda 2 yil dayanim elde edebilirsiniz dedi.

Ben ve diger arkadaslar ya dedik nasil olur 5 yil diye yaziyor dedik

O sizin Türkiye deki Satis icin yapilan Reklamlariniz dedi.Biz böyle birseyin garantisini vermiyoruz dedi.

Bunum gibi bende çok örnek ler var anlatsam yazsam detaydan sogumaniza neden olur o yuzden bende sizler gibi aldigim.urunleri yorumlayarak deneyerek sizlere yardimci oluyorum maddiyattan dolayi eskisi kadar premium diye adlandirilan esasinda pek de premiumla alakasi olmayan ürünlere ulaşamiyoruz.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Prewashtan kastınız aslında makine ve su hortumunun şart olduğu değil mi? Bir sprey pompayla da prewash yapabilirsiniz. Ben burda apartmanda oturup makinesiz yapanların bilgi ve tecrübelerini paylaşması için soru sordum. Zaten o şekilde de bir çok video var internette. Makine olmadan da bir çok kişi rinseless wash tekniğini kullanmış kürlü araçlarda. Zaten olayı makine kullanmamak. Makineyi çıkarıp kurabildikten sonra niye durulamasız yıkamayla uğraşayım?

Ben zaten makine olmadan yapamazsınız demedim. "Çiziksiz" yapamazsınız dedim. İsterseniz susuz bile yıkayabilirsiniz.
Yeri geliyor bazı yapışan böcekler 150 barlık makineyle bile zor çıkıyor. Yani illaki gözle görünen veya görünmeyen bir "cisim" eldivene/süngere yapışacak ve siz bunu panele sürteceksiniz. Bunun kaçarı yok. Ha birçok kişiye göre bu önemsiz bir olay ama bence önemli.

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Susuz yıkama toz almak için ideal, ama sadece toz almak için, yerinde duran kapalı garaj arabası için onun haricinde tamamen gereksiz, aracın boyasını çizecek ve temizlik yapmayacaktır. Araca basınçlı su değmeden kovadan sampuani almadan temizlik maalesef olmuyor.

Modi

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu yöntemde geleneksel şampuan kullanılmıyor zaten farklı teknolojiye sahip kirleri kapsülleyen bir şampuan kullanılıyor, Zaten bizim ülkemizde o rinseless şampuanlarının çoğu bulunmuyor. Bir iki marka var sadece.

Son düzenleme:

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu yöntemde geleneksel şampuan kullanılmıyor zaten farklı teknolojiye sahip kirleri kapsülleyen bir şampuan kullanılıyor, Zaten bizim ülkemizde o rinseless şampuanlarının çoğu bulunmuyor. Bir iki marka var sadece.
Carpro Echo2 bu metod için gayet iş gören bir ürün tavsiye ederim.Ben elimde ki ONR leri bitirdiğim için yoluma kendisi ile devam ediyorum.

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben zaten makine olmadan yapamazsınız demedim. "Çiziksiz" yapamazsınız dedim. İsterseniz susuz bile yıkayabilirsiniz.
Yeri geliyor bazı yapışan böcekler 150 barlık makineyle bile zor çıkıyor. Yani illaki gözle görünen veya görünmeyen bir "cisim" eldivene/süngere yapışacak ve siz bunu panele sürteceksiniz. Bunun kaçarı yok. Ha birçok kişiye göre bu önemsiz bir olay ama bence önemli.
Pre-wash uygulamasını yine bir rinsless wash ürünü yada apc ile yapabilirsiniz.Kaliteli bir akülü yıkama tabancası ile gayet yeterli bir ön temizlik sağlanıyor.Bu tip yıkama ürünlerinin en büyük özelliği , sah.ip oldukları polimer teknoloji ile kirleri içlerine hapsederek yüzüyden ayırmaları.Bu iş için üretilen sünger yada çoklu mikrofiber bez kullanarak gayet güvenli bir yıkama yapabilirsiniz.
Sünger yerine microfiber bez kullanarak ürün sarfiyatını komik miktarlara düşürebilirsiniz.Benim gibi Üsküdar vb. yerlerde oturanlar için can kurtaran bir yıkama seçeneği olduğuna emin olabilirsiniz.Ama akülü yıkama tabancası ile yapılması bence olmazsa olmazı gibi bir durum.Tabi ki tercih edenler yine benzinlik tercih edebilirler.Ama inanın arabayı park yerinden kaldırmadan yıkamak çok ileri düzeyde alışkanlık yapıyor.

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pre-wash uygulamasını yine bir rinsless wash ürünü yada apc ile yapabilirsiniz.Kaliteli bir akülü yıkama tabancası ile gayet yeterli bir ön temizlik sağlanıyor.Bu tip yıkama ürünlerinin en büyük özelliği , sah.ip oldukları polimer teknoloji ile kirleri içlerine hapsederek yüzüyden ayırmaları.Bu iş için üretilen sünger yada çoklu mikrofiber bez kullanarak gayet güvenli bir yıkama yapabilirsiniz.
Sünger yerine microfiber bez kullanarak ürün sarfiyatını komik miktarlara düşürebilirsiniz.Benim gibi Üsküdar vb. yerlerde oturanlar için can kurtaran bir yıkama seçeneği olduğuna emin olabilirsiniz.Ama akülü yıkama tabancası ile yapılması bence olmazsa olmazı gibi bir durum.Tabi ki tercih edenler yine benzinlik tercih edebilirler.Ama inanın arabayı park yerinden kaldırmadan yıkamak çok ileri düzeyde alışkanlık yapıyor.
Merhaba hocam, konu sahibi @Modi ve senin yorumlarından yola çıkarak rinseless wash metodu araştırdığımda sokakta kapımın önündeki aracımı yıkayabilmem adına benim için en pratik, en maliyeti düşük ve en zahmetsiz yöntem olduğuna kanaat getirdim. Yalnız iki sorum var.

1- Türkiye'de sanırım şampuan olarak çok seçeneğimiz yok. CarPro Echo2 "rinseless" değilde "waterless" şampuan olarak geçiyor. Echo2'yi rinseless olarak hangi oranda kullanıyorsunuz? Ürün açıklamasında 1:15 yazılmış.

2- Mikrofiber bez olarak öneriniz var mı?
videosunda 5:18'de peluş ve saten kenarlı bi mikrofiber bez kullanıyor bende bunun ülkemizdeki muadilinden 4-5 adet almak istiyorum aracım için, ismi ne olarak geçer? Fiyat performans ürünü var mı önerdiğiniz? AliExpress veya Temu ürünü de olabilir acelem yok.

@irfan yalınay @Modi tecrübelerinize dayanarak yorumlarınızı bekliyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba hocam, konu sahibi @Modi ve senin yorumlarından yola çıkarak rinseless wash metodu araştırdığımda sokakta kapımın önündeki aracımı yıkayabilmem adına benim için en pratik, en maliyeti düşük ve en zahmetsiz yöntem olduğuna kanaat getirdim. Yalnız iki sorum var.

1- Türkiye'de sanırım şampuan olarak çok seçeneğimiz yok. CarPro Echo2 "rinseless" değilde "waterless" şampuan olarak geçiyor. Echo2'yi rinseless olarak hangi oranda kullanıyorsunuz? Ürün açıklamasında 1:15 yazılmış.

videosunda 5:18'de peluş ve saten kenarlı bi mikrofiber bez kullanıyor bende bunun ülkemizdeki muadilinden 4-5 adet almak istiyorum aracım için, ismi ne olarak geçer? Fiyat performans ürünü var mı önerdiğiniz? AliExpress veya Temu ürünü de olabilir acelem yok.

https://www.adbl.com.tr/urun/adbl-puffy-towel-light-hafif-havlu-600-gsm-41x41-cm

Gorseldeki havlu bez bunlardan forum.indirimi ile 200₺ geliyor.

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Merhaba ; Echo2 aynı zamanda rinseless wash olarak kullanabileceneğiz bir ürün. 256:1 oranında yada en basit olarak 4 lt Su Başına 15 ml ürün olarak kullanabilirsiniz. 1:15 ve 1:25 aralığı qd için uygun oranlar.

Bu arada rinseless wash yapacaksanız dry aid için mutlaka bu karışımı deneyin

Microfiber olarak 4-5 bez ile devam etmeniz çok zor. İlk etapda yıkama kolaylığı için 10 adet ve üzeri beze ihtiyacınız olacak.Zira aracı yıkamak için zaten 6-8 adet arası beze ihtiyacınız olacak.Bu adette bez içinde makine çalıştırmak anlamsız olduğu için beze yüklenmenizi öneririm.
Ben şahsen Temu dan alışveriş yapmayı tercih ediyorum.Örnek olarak bunları inceleyebilirisiniz.

https://share.temu.com/CEOEveERhyA
https://share.temu.com/iKWexR8D78A
https://share.temu.com/qEyxyzis0VA

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba ; Echo2 aynı zamanda rinseless wash olarak kullanabileceneğiz bir ürün. 256:1 oranında yada en basit olarak 4 lt Su Başına 15 ml ürün olarak kullanabilirsiniz. 1:15 ve 1:25 aralığı qd için uygun oranlar.

Microfiber olarak 4-5 bez ile devam etmeniz çok zor. İlk etapda yıkama kolaylığı için 10 adet ve üzeri beze ihtiyacınız olacak.Zira aracı yıkamak için zaten 6-8 adet arası beze ihtiyacınız olacak.Bu adette bez içinde makine çalıştırmak anlamsız olduğu için beze yüklenmenizi öneririm.
Ben şahsen Temu dan alışveriş yapmayı tercih ediyorum.Örnek olarak bunları inceleyebilirisiniz.

Drying aid karışımı güzel duruyor ıslak ve parlak görüntü severim, ürünleri aldığımda deneyeyim

Kenarlı mikrofiberler sanırım katlama ve açma konusunda daha pratik çünkü bir bezi 4'e katlayıp 8 tane yüzü de kullanırken baya açma katlama yapılacak gibi :sırıtan1:
Kenarsızlar bu konuda katlanan yüzleri ıslak olduğu vakit kenarlıdan biraz daha fazla yorar gibi geldi

Ama şu anlık rinseless wash method'a alışana kadar attığınız bezleri tercih etmekte fiyattan dolayı daha mantıklı

Önerileriniz için çok teşekkürler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Bu linkteki bezlerle ıslak uygulama yapmak çok zordur bunlar yorar direk yuzeye yapisir biz bu tarz bezleri buff yani kati wax sonrasi parlatma bezi olarak.kullaniyoruz.İslak uygulamada kisa tüylü bezler tercih etmek gerekiyor.

https://www.adbl.com.tr/urun/adbl-neon-10-adet-40x40-cm-dikissiz-mikrofiber-bez

Silme için en ideal bezlerden biri budur.10 lu paket forum.indirimi ile 470₺ geliyor güzel fiyat