Merhabalar, bir suredir bu konuyu arastırıyorum. Aracımı bu yöntemle yıkamayı düşünüyorum. Maksat makine kullanmamak ama ağır kirli bir araçta önce benzinlikte basınçlı su ile kaba kirler uzaklaştırılıp sonrasında bu yöntem ile boyaya zarar vermeden temizlik yapılabilir mi? Deneyimi olan oldu mu acaba?
hocam çok kirliyken aslında basınçlı suda kirleri kazıdığı için aslında bir parçada olsa çiziyor.
bizim amacımız ve yöntemimiz nedir normalde ?
- basınçla üstten kaba ve kalın kirleri al,
- güzel bir şampuanı kirle boya arasına yastık yapıp, mikrofiber eldivenle kiri kaldır
- mümkünse biri durulama biri şampuanlı olmak üzere 2 kova kullan, kirli eldiveni durula ve yeniden şampuanlı suya daldır
ve süreci tamamla.
bence rinse less wash ürünler basınçlı yıkama öncesi pre wash yerine kullanmak çok daha iyi benim gözümde.
benim evde tüm imkanlarım var ama bagajda biraz ürünle benzinci de de işe yarar.
rinse less ile aracı baştan aşağı ıslat (2 veya 5lt pompa) kirler polimeriçine kapsülize olacak. basıncı vurunca sadece su vurmanın ötesinde bir temizlik olacak zaten.
şu katlanan kovalardan ve 5lt su ve eldivenle 2. kez basınca veya 2.kovaya ihtiyaç duymadan işinizi kenarda halledebilirsiniz.
rinse less + basınçla yıkama yaptıktan sonra
kovada rinse less ürün ,yıkama eldiveni ve kurulama bezi, panel panel gitmekte fayda var. ilk kiri baştan aldıığınız için çok fazla bez ihtiyacı da kalmaz.
şuan gyeon eco wash ta piyasa da mevcut aynı işlem için. koch un RRW ürünü var ama TR de daha satılmıyor sanırım .