Eaglemre’nin Amatör Uygulama Paylaşımları

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Ben de izniniz olursa yaptığım amatörce uygulamaları bu başlık altında paylaşmak istiyorum. Yaptığm uygulamaların da videolarını paylaşmaya çalışacağım.

Bugün bizim mavi boncuk a genel bir dış temizlik ve sonrasında da Nasiol Cam su kaydırıcı uyguladım.

Araç çok kirli olduğu için jantlar fırçayla temizlenmesi gerekiyordu. Bunun için benzinlikte zaman kaybetmemek için kapının önünde tüm jantları temizledim. Jant temizliği için manuel pompa içerisine citrus pre wash ve magifoam karıştırdım. Sgcb large jant fırçası ve detay fırçası ile jantları güzelce temizledim, duruladım , kuruladım ve hızlıca benzinliğe gittim.

jant temizliği :

Benzinlikte yıkama için 2 manuel köpük pompası, 30ml magifoam+sıcak su, ab kovası içine 17lt su + 15ml purple velvet , lastiklere ab gloss tyre , camlara k2 pro nuta

temaslı yıkama sonrası araç ıslak iken turtle wax dry and shine uygulaması için benzinlikten araç yıkayan bir arkadaştan yardımcı olmasını rica ettim :) sagolsun yardımcı oldu, o panellere turtle wax ı sıktı, bende arkasından basınçlı suyla duruladım. Turtle wax sıvı cilayı ilkkez kullandım. İlk kullanıma göre memnunum fakat bir miktar leke bırakıyor. Araç kuruduktan sonra kalan lekeleri de almak durumunda kaldım.

Benzinlikte araç yıkama :

Benzinlik sonrası bir avm otoparkına gittim. Tüm camları k2 klinet ile kirlerden arındırmaya çalıştım. Sonrasında da tüm camlara, ön ve arka farlara nasiol cam su kaydırıcı uyguladım.

Nasiol su kaydırıcı:

Uygulama sonrası fotolar :

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@SubaruOutback turtle wax dry and shine uzmanı olarak size birşey sormak istiyorum. Bugün araç iyice kuruduktan sonra araç üzerinde bez ile silinmiş görünümde küçük küçük su damlaları şeklinde koyu renkli izlet vardı (umarım anlatabilmişimdir :) bu izler turtle wax tan mı yoksa bezlerin üzerinde bir kalıntı kaldı ondan mı tam anlayamadım. Turtle wax ı ilk kez kullanıyorum daha önceki yıkamalarında böle bili yoktu. Bugün 3d final touch ve mikrofiber bez ile lekelerin üzerinden geçtim, lekeler kayboldu

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Şuraya arabanın renginde, güzel bir nazar boncuğu bırakayım :nazar:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@SubaruOutback turtle wax dry and shine uzmanı olarak size birşey sormak istiyorum. Bugün araç iyice kuruduktan sonra araç üzerinde bez ile silinmiş görünümde küçük küçük su damlaları şeklinde koyu renkli izlet vardı (umarım anlatabilmişimdir :) bu izler turtle wax tan mı yoksa bezlerin üzerinde bir kalıntı kaldı ondan mı tam anlayamadım. Turtle wax ı ilk kez kullanıyorum daha önceki yıkamalarında böle bili yoktu. Bugün 3d final touch ve mikrofiber bez ile lekelerin üzerinden geçtim, lekeler kayboldu
Estağfurullah :) TW yüzeyde kurumuş gibi gözüküyor :( Neyse ki silince çıkmış :)

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Turtle wax hakkinda bir kac arkadas daha kalinti biraktigi konusunda yorum yapmislardi, sonra calkalamadan uyguladiklari icin oldugu kanaatine varilmisti, ben uygulama baslangicinda bir hayli calkaladim, uygulama sonrasi ve durulama arasinda da 15-20 sn anca vardir. Nese bir sonraki uygulamada tekrardan degerlendiririm

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Turtle wax hakkinda bir kac arkadas daha kalinti biraktigi konusunda yorum yapmislardi, sonra calkalamadan uyguladiklari icin oldugu kanaatine varilmisti, ben uygulama baslangicinda bir hayli calkaladim, uygulama sonrasi ve durulama arasinda da 15-20 sn anca vardir. Nese bir sonraki uygulamada tekrardan degerlendiririm
Hocam merhaba. Ürünü yüzeye sıkarsanız leke olur. Bir mf ped veya yıkama eldivenine sıkıp sürün ve durulayın. Leke olmayacak.

ıslak yüzeye sıktığınızı düşünüyor olabilirsiniz belki ama su boncuklanma yaptığı için aradaki kuru yerlere temas eden ürün leke bırakıyor.

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Berkay hocam tsk ederim, haklisiniz tum yuzey tam islak olmuyor ve kuru yerlerde kuruma yaptigindan lekelenme oluyor olabilir, Ben kullanim kolayligi nedeniyle kisin bu tarz urunler kullanmayi planliyordum. TW tan sonra da carpro hydro2 lite almayi planliyordum. Ama bnlari da yuzeye birsekilde manuel olarak surmek gerekiyorsa diger sprey waxlardan bir farki kalmiyor :(

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
@Berkay hocam tsk ederim, haklisiniz tum yuzey tam islak olmuyor ve kuru yerlerde kuruma yaptigindan lekelenme oluyor olabilir, Ben kullanim kolayligi nedeniyle kisin bu tarz urunler kullanmayi planliyordum. TW tan sonra da carpro hydro2 lite almayi planliyordum. Ama bnlari da yuzeye birsekilde manuel olarak surmek gerekiyorsa diger sprey waxlardan bir farki kalmiyor :(
Ben her iki ürünü de kullanırken aracın etrafında ( camlar ve jantlar da dahil) hızlıca fıslama yapıyorum ve basınçlı su ile iyice ıslatıyorum , bu zamana kadar hiç leke, iz bırakma vs. gibi durumla karşılaşmadım. Carpro da şişenin yarısı kaldı, TW da 2 şişe daha var.. Bence kış için çok ideal.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün corolla aracıma hiç görmediği bir bakış görüş uyguladım.

ilk once araci magifoam ile on yikama yaptim, sonrasinda tum yuzeylere k2 pro demirtozu temizleyici sıktım. Daha once demirtozu temizligi yapmadigim icin aracin her tarafi morardi :)

sonrasinda duruladim ve meguiars sari sampuan ile temasli yikama yaptim. Temasli yikama sonrasi durulama yaptiktan sonra soft 99 kil ve sprey sise icerisine hazirlanan sampuanli su kullanarak aracin tum yuzeylerini kil ile temizledim. Arac a ilk kez kil uyguladim ve kil resmen yesil den kahverengi bir hal haldi. Yuzeyde baya recine vardi. Kil temizligi sonrasi duruladim ve araci guzelce kuruladim.

kuruladiktan sonra camlari ve tum kaporta yuzeylerini K2 klinet ile temizledim. Boylece kaporta meguiars 3 in 1 wax uygulamaya , camlar da nasiol cam su kaydirici uygulamaya hazir hale geldi.

oncelikle tum camlara nasiol uyguladm ve icinden cikan bez ile kuruladim. Daha sonra da kaportaya meguiars wax pedi ile 3 in 1 wax uyguladim. Uygulamayi bolge bolge yaptim ve bir bolge bittikten sonra hemen fazlaligini mikrofiber bez ile aldim. Meguiars wax pedi uygulama yaparken kayip yere dusme ihtimali yuksek oldugu icin, parlatanadamlardan aldigim takoz seklindeki wax uygulama applikatoru ile devam ettim. Aplikator ile uygulamak daha kolay oldu.

tum bunlari yapmak baya yorucu oldu ama sonunda elde edilen sonucu gorunce yorgunluga degdi :)

3in 1 wax i yorumlayacak olursam, bence cizik giderme konusunda cok basarili degil, kafa lambasi ile baktigimda hala yuzeyde kilcal ciziklerin kaldigini goruyordum. Ama uygulamasi ve silmesi cok kolay. Ufak tefek kapi vurma izleri vardi onlari da cikardigini gordum. Genel anlamda el ile uygulanan bir waxtan yeterli performans sergiledigini soyleyebilirim. Yagmur kar oncesi bir koruma yapayim dedim bakalim kis sartlarinda kaliciligi ne kadar surecek.

bunlarda finaller ;

dun spreyle su testi yapamamistim, bugun yagmur yagmis, aracin tum yuzeyi boncuk boncuktu :)

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün corolla aracıma hiç görmediği bir bakış görüş uyguladım.

ilk once araci magifoam ile on yikama yaptim, sonrasinda tum yuzeylere k2 pro demirtozu temizleyici sıktım. Daha once demirtozu temizligi yapmadigim icin aracin her tarafi morardi :)

sonrasinda duruladim ve meguiars sari sampuan ile temasli yikama yaptim. Temasli yikama sonrasi durulama yaptiktan sonra soft 99 kil ve sprey sise icerisine hazirlanan sampuanli su kullanarak aracin tum yuzeylerini kil ile temizledim. Arac a ilk kez kil uyguladim ve kil resmen yesil den kahverengi bir hal haldi. Yuzeyde baya recine vardi. Kil temizligi sonrasi duruladim ve araci guzelce kuruladim.

kuruladiktan sonra camlari ve tum kaporta yuzeylerini K2 klinet ile temizledim. Boylece kaporta meguiars 3 in 1 wax uygulamaya , camlar da nasiol cam su kaydirici uygulamaya hazir hale geldi.

oncelikle tum camlara nasiol uyguladm ve icinden cikan bez ile kuruladim. Daha sonra da kaportaya meguiars wax pedi ile 3 in 1 wax uyguladim. Uygulamayi bolge bolge yaptim ve bir bolge bittikten sonra hemen fazlaligini mikrofiber bez ile aldim. Meguiars wax pedi uygulama yaparken kayip yere dusme ihtimali yuksek oldugu icin, parlatanadamlardan aldigim takoz seklindeki wax uygulama applikatoru ile devam ettim. Aplikator ile uygulamak daha kolay oldu.

tum bunlari yapmak baya yorucu oldu ama sonunda elde edilen sonucu gorunce yorgunluga degdi :)

3in 1 wax i yorumlayacak olursam, bence cizik giderme konusunda cok basarili degil, kafa lambasi ile baktigimda hala yuzeyde kilcal ciziklerin kaldigini goruyordum. Ama uygulamasi ve silmesi cok kolay. Ufak tefek kapi vurma izleri vardi onlari da cikardigini gordum. Genel anlamda el ile uygulanan bir waxtan yeterli performans sergiledigini soyleyebilirim. Yagmur kar oncesi bir koruma yapayim dedim bakalim kis sartlarinda kaliciligi ne kadar surecek.

bunlarda finaller ;

dun spreyle su testi yapamamistim, bugun yagmur yagmis, aracin tum yuzeyi boncuk boncuktu :)

Eline sağlık havalar soğudu baya iyi uğraşmışsın bu kadar helal olsun valla :sırıtan1: :nazar:

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık havalar soğudu baya iyi uğraşmışsın bu kadar helal olsun valla :sırıtan1::nazar:
Tesekkur ediyorum,

Aynen artik havalar cok sogudu, kisin bndan snra uygulama ve yikamalara ara veriyorum, ancak hava iyiyken yika durula yaparim. Stok acisindan yaz a hazirlik yapmak lazim :)

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hafta sonu mavi boncuğu uzun zaman sonra yıkadım. (Hava durumunda yapmur olmamasına rağmen yıkama sonrası aralıklı şekilde 4 kere yağmur yağdı, nese sağlık olsun, yapmur yağsın yeter ki :)

araç oldukça kirliydi, öncelikle citrus pre wash u 1-10 oranında sprey şişe ile kaput ve arac alt kısımlarına sıktım.

üzerine 2 adet akbel pompa magifoam sıktım. Sonrasında durulama ve ardından ab purple velvet ile temaslı yıkama gerçekleştirdim.

uzun zamandır carpro hydro2 kullanmak istiyordum bugüne nasipmiş. Temaslı yıkama sonrası tüm yüzeylere sıktım ve duruladım. Sonuçtan oldukça memnun kaldım.

Yıkama sonrasındaki boncuklanma;

aracı kuruladıktan sonra, benim için aracı gösteren yerler olan davlumbaz ve siyah plastik aksamlar ile ilgilendim. Damlumbaz içlerine meguiars hyper dressing 1:1 şeklinde uyguladım ve sildim. Tüm çevre siyah plastiklere de meguiars m40 uyguladım. Bu ikiliden çok memnunum. Aşağıdaki fotolarda m40 uygulaman arka kapı plastiği ile ön kapı plastiği arasındaki fark görülebilir

bunlar da finaller ;

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam masallah aracimiza ve ellerinize saglik. Benim de ayni renk lacivert bir seat aronam var ben de inceden baslamak icin heveslendim yazilarinizdan sonra :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tesekkur ederim hocam, koyu renkli araclara bakmak malesef braz daha zor ama bakimli olunca da emeklerinizi cok guzel gosteriyorlar :) siz de ufaktan baslayin, bu forumda ne tur bilgi isterseniz var, kafaniza takilan herseyi sorabilirsnz

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
tesekkur ederim hocam, koyu renkli araclara bakmak malesef braz daha zor ama bakimli olunca da emeklerinizi cok guzel gosteriyorlar :) siz de ufaktan baslayin, bu forumda ne tur bilgi isterseniz var, kafaniza takilan herseyi sorabilirsnz
Cok tesekkurler hocam,soru sormak icin kara listeye aldim sizi :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun zamandır corollanın motor temizliğini yapmak istiyordm fakat yağışlardan dolayı 2 aydır ne aracı ne de motoru yıkayabildim. Bgn hava yagisli olmayinca once motor yikadim sonra da araci yikayarak islemi tamamladim.

gecen hafta kaput kecesini sokup ayrica yikayip kurutmustum. Motor temizligi icin @Sefa46 hocamdan aldigim meguiars degreaser i kullandim. Sonrasinda citrus prewash sıktım ve fırcaladım, ardından bir tur da magifoam köpük ile fırçalayarak duruladım. En son plastiklere m40 sürerek koruma
Öncesi :

sonrası :

motor suyu akana kadar aracı yıkayım dedim ama trafik filmi üzerine işlemiş resmen ne apc ne magifoam çıkaramadı malesef. Ön yıkama sonradı iki kez temaslı yıkama yapmak zorunda kaldım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Uzun zamandır corollanın motor temizliğini yapmak istiyordm fakat yağışlardan dolayı 2 aydır ne aracı ne de motoru yıkayabildim. Bgn hava yagisli olmayinca once motor yikadim sonra da araci yikayarak islemi tamamladim.

gecen hafta kaput kecesini sokup ayrica yikayip kurutmustum. Motor temizligi icin @Sefa46 hocamdan aldigim meguiars degreaser i kullandim. Sonrasinda citrus prewash sıktım ve fırcaladım, ardından bir tur da magifoam köpük ile fırçalayarak duruladım. En son plastiklere m40 sürerek koruma
Öncesi :

sonrası :

motor suyu akana kadar aracı yıkayım dedim ama trafik filmi üzerine işlemiş resmen ne apc ne magifoam çıkaramadı malesef. Ön yıkama sonradı iki kez temaslı yıkama yapmak zorunda kaldım.

Eline saglik hocam Motor temizligi cok guzel.olmuş

Meg Super Degreaser Nasil Begendiniz mi ?