Eaglemre’nin Amatör Uygulama Paylaşımları

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline saglik hocam Motor temizligi cok guzel.olmuş

Meg Super Degreaser Nasil Begendiniz mi ?
bence işini çok güzel yapıyor sefa hocam, belki hiç fırçalamasam bile işini yapacaktı ama ben yine de fırçalamayı tercih ettim. Acaba bir motor trmizleyici alsam mi diye dusundum , brz baktim da 3d orange degreaser var, birde 3d grand slam. Bnlar f/p olarak daha makul gorunuyor ama meguiars kadar etkili olur mi bilmiorm, bu konuda snn dusuncen nedir?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
bence işini çok güzel yapıyor sefa hocam, belki hiç fırçalamasam bile işini yapacaktı ama ben yine de fırçalamayı tercih ettim. Acaba bir motor trmizleyici alsam mi diye dusundum , brz baktim da 3d orange degreaser var, birde 3d grand slam. Bnlar f/p olarak daha makul gorunuyor ama meguiars kadar etkili olur mi bilmiorm, bu konuda snn dusuncen nedir?
Bilinen ve memnun kalinan üründen devam edelim hocam :)

3D Enteresan bir firma Pastalari güzel ama Detay ürünler i bir o.kadar iyi degil aralarinda hatri satilir bir lastik parlaticisi var

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bilinen ve memnun kalinan üründen devam edelim hocam :)

3D Enteresan bir firma Pastalari güzel ama Detay ürünler i bir o.kadar iyi degil aralarinda hatri satilir bir lastik parlaticisi var
3D'nin ürünleri endistüriyelden gelme uygun fiyatlıydı. Serileri güncelleseler eski fiyat politikalarıyla alınır ama pek hevesleri yok gibi. Her sene markalar sürekli ürün çıkarıyor, ben Koch'u çok severim ama o kadar çok ürünleri var ki ben sevmeme rağmen takibine yetişemiyorum.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık hocam. Gayet güzel temizetmişsiniz. M40 ürünü kullanmadığım için yorum yapmıyorum ama MP ürünü aylarca güzel koruyor hemde çileğimsi kokusu güzel :)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Eaglemre, Elinize sağlık Emre hocam. Amatör olarak başlayıp profesyonelliğe doğru gidiyorsunuz :) Bende KC motor plast satın aldım ama sözde 1 yıldır motor temizliği yapacağım :terlisırıtan: bana ilham oldunuz ama inşallah ben vakit ve mekan bulup halledebilirim.

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Eaglemre, Elinize sağlık Emre hocam. Amatör olarak başlayıp profesyonelliğe doğru gidiyorsunuz :) Bende KC motor plast satın aldım ama sözde 1 yıldır motor temizliği yapacağım :terlisırıtan: bana ilham oldunuz ama inşallah ben vakit ve mekan bulup halledebilirim.
Teşekkür ederim hocam, bu işe gönül verdik elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz :sırıtan1: sizde planlamanızı yapıp sonra işe koyulun, çıkan işi görünce eminim hoşunuza gidedek

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı 10 gün kadar önce yola çıkmadan yıkamıştım bayram da uzun yol yapınca araç baya kirlendi. Sinek, böcek ölüleri, çamur vs derken yorgun olmama rağmen aracı o şekilde bir hafta daha bekletmek içime sinmedi.

aracın kirli hali;

araç kirli olduğu için önce basınçlı suyla kiri, çamuru indirdim. Normalde önce su vurmam ama bu sefer baya kirliydi. Sonrasında 1:10 karıştırılmış 2 lt citrus pre wash u ön tampon , kaput ve yanlara uyguladım. Tamponu sert bir fırça ile kaputu ise çok soft fırça ile fırçalayarak böcek ölülerinden ve izlerinden anca kurtuldum. Durulama sonrası 2 pompa ile magifoam sıktım ve yan plastikler ile jant ve lastikleri bildiğimiz uzun saplı fırça ile fırçaladım. Araç büyük ve hava sıcak olduğu için plastik aksamı fırçalarken ,araç üzernfr magifoam kurumuş ve silerken fark ettim ki lekelenme yapmış . Bu nedenle foam lance olmazsa olmaz sanrm.

ön yıkama sonrası;

hizliresim gif

Bunlar da malzemeler ;

ön yıkama sonrasında purple velvet ile temaslı yıkama yaptım ve son kalan turtle wax ı da uygulayarak yıkama işlemini tamamladım. Dış plastiklere dr meguiars m40 uyguladım. İç paspasları da yıkadım ve aracın içini de süpürdüm. Baya yorucu oldu :(

bunlar da finaller;

Son düzenleme:

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yazin hic sunroof temizligi yapmamistim, cok kirli deildi ama temizleyim dedim. Firca ve apc ile kanallari temizledim, fitilleri temizledim sonra da hyperdressing ile koruma altina aldim.
Sonrasinda birde yikayim dedim,

genelde on yikama kopugu olarak magifoam kullaniyordum ama yazin arac cok kirlenmiyor diye flowey ev 13 almistim , ikidir foam lance ile ev13 kullaniyorum ve cok memnunum. 15 gun kadar once yikadigimsa hydro2 uygulamistim, bgn ev13 un hydro ya hic dokunmadigini gorunce sasirdim genelde magifoam baya yipratiyordu. Ayrica ev13 un foam lance ile kopuk kalitesi de oldukca guzel ben sahsen begendim.
Sunroof icin elimize apc ve firca alinca tum marjbiyel ve dis plastikleri de guzelce fircaladm ve temasli yikama sonrssinda hyperdressing ile korumaya aldim.
Temasli yikamayi purple velvet ile yaptim. Yaparken cok foto cekemedm ama yikama bittikten sonra ufak bir video cektim :)

Like a mirror

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Yazin hic sunroof temizligi yapmamistim, cok kirli deildi ama temizleyim dedim. Firca ve apc ile kanallari temizledim, fitilleri temizledim sonra da hyperdressing ile koruma altina aldim.
Sonrasinda birde yikayim dedim,

genelde on yikama kopugu olarak magifoam kullaniyordum ama yazin arac cok kirlenmiyor diye flowey ev 13 almistim , ikidir foam lance ile ev13 kullaniyorum ve cok memnunum. 15 gun kadar once yikadigimsa hydro2 uygulamistim, bgn ev13 un hydro ya hic dokunmadigini gorunce sasirdim genelde magifoam baya yipratiyordu. Ayrica ev13 un foam lance ile kopuk kalitesi de oldukca guzel ben sahsen begendim.
Sunroof icin elimize apc ve firca alinca tum marjbiyel ve dis plastikleri de guzelce fircaladm ve temasli yikama sonrssinda hyperdressing ile korumaya aldim.
Temasli yikamayi purple velvet ile yaptim. Yaparken cok foto cekemedm ama yikama bittikten sonra ufak bir video cektim :)

Like a mirror
Elinize saglik bende bu aralar böyle küçük parça temizlikler yapiyorum cok yormadan güzel oluyor fitilleri ve kanallari yaglamayi unutmayin benden küçük bir öneri hyperdressingin bu etkisi var mi bilmiyorum

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize saglik bende bu aralar böyle küçük parça temizlikler yapiyorum cok yormadan güzel oluyor fitilleri ve kanallari yaglamayi unutmayin benden küçük bir öneri hyperdressingin bu etkisi var mi bilmiyorum
Aslinda subroof fitil ve kanallari icin silikon sprey almstim ama bunu pek metal yuzeylerde kullanmak istemedim. Siz sunroof yaglamasi icin ne kullaniyorsunuz? Sivi gress mi?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aslinda subroof fitil ve kanallari icin silikon sprey almstim ama bunu pek metal yuzeylerde kullanmak istemedim. Siz sunroof yaglamasi icin ne kullaniyorsunuz? Sivi gress mi?
13 yaşındaki renault aracımda sunroof temizliğini bende periyodik olarak belli zamanlarda yapardım. Fitillere silikon sprey sıkmak ciddi anlamda fitilin ömrünü ve mukavemetini arttırıyor. Kızaklara würth marka sıvı gres sıkabilirsiniz lakin onunda şöyle bi durumu oluyor. Sıvı gres kıvamlı bi yağ olduğu için kızaklara fazla sıktığınız takdirde bir süre sonra sunroof kızağından ön kısıma akıp oradan da su giderlerine gidiyor. Bir süre sonrada sunroof su giderinde birikme ve tıkama yapabiliyor gres. Ona dikkat etmeniz lazım harici dikkat etmeniz gereken bi durum yoktur.

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün mavi boncuğun bakım günüydü.

yeni sarjlı köpük pompası almıştım, hem onu deneyim, hem de araca uzun zamandır wax uygulamamıştım, birde wax uygulayım derken işler biraz uzadı :) uygulama yaparken de biraz video çektim

önce paspasları , jantları ve plastik aksamları magifoam ile bol köpüklü fırçaladım.

Sarjlı Pompa Deneyimi

Jant temizliği

ardından magifoam ve foam lance ile ön yıkama, ardından çift kova ile temaslı yıkama yaptım.

Temaslı yıkama sonrası demirtozu yapıp ardından soft kil ve şampuanlı su ile kil temizliği yaptım

Kil Temizliği

sonrasında bölge bölge k12 klinet ile silip, önce meaguiars hybrid pre wax uygulayıp sildikten sonra, üzerine meguiars hybrid ceramix wax uyguladım.
Önce prep ardından wax uygulamak oldukça yorucu. Hızlı cilaların gözünü seveyim

baştaki ilk hali, ortadki prep sonrası, en sondaki wax sonrası

Finalleri alamadım çünkü artık hava kararmıştı. Tam eşyaları toparlıyordum ki birde yağmur başladı :) on numero beş yıldız oldu nese sağlık olsun tabiki

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

yeni sarjlı köpük pompası almıştım, hem onu deneyim, hem de araca uzun zamandır wax uygulamamıştım, birde wax uygulayım derken işler biraz uzadı :) uygulama yaparken de biraz video çektim

önce paspasları , jantları ve plastik aksamları magifoam ile bol köpüklü fırçaladım.

Sarjlı Pompa Deneyimi

Jant temizliği

ardından magifoam ve foam lance ile ön yıkama, ardından çift kova ile temaslı yıkama yaptım.

Temaslı yıkama sonrası demirtozu yapıp ardından soft kil ve şampuanlı su ile kil temizliği yaptım

Kil Temizliği

sonrasında bölge bölge k12 klinet ile silip, önce meaguiars hybrid pre wax uygulayıp sildikten sonra, üzerine meguiars hybrid ceramix wax uyguladım.

Finalleri alamadım çünkü artık hava kararmıştı. Tam eşyaları toparlıyordum ki birde yağmur başladı :) on numero beş yıldız oldu nese sağlık olsun tabiki

Eline emeğine sağlık, şarjlı el pompası takip ettiğim bir ürün idi. Biraz daha takip edip kullanıcı yorumları ile bir karşılaştırma yapıp ya alta yi modifiye edeceğim ya da şarjlı el pompası alacağım. :) . Şimdilik kol kası kuvveti ile alta ile geçinip gidiyorum :) .

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eline emeğine sağlık, şarjlı el pompası takip ettiğim bir ürün idi. Biraz daha takip edip kullanıcı yorumları ile bir karşılaştırma yapıp ya alta yi modifiye edeceğim ya da şarjlı el pompası alacağım. :) . Şimdilik kol kası kuvveti ile alta ile geçinip gidiyorum :) .
Şarjlı pompanın videodan gördüğüm kadarıyla sarfiyatı fazla galiba. Normalde ben marolexte 1.3-1.4 lt su 40 ml şampuan ile jant lastik davlumbaz ve c suv aracı komple dönüyorum artan ile eve gelip şişelere fırçalara sıkıp temizliyorum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Şarjlı pompanın videodan gördüğüm kadarıyla sarfiyatı fazla galiba. Normalde ben marolexte 1.3-1.4 lt su 40 ml şampuan ile jant lastik davlumbaz ve c suv aracı komple dönüyorum artan ile eve gelip şişelere fırçalara sıkıp temizliyorum.
Evet şarjlı pompanın sarfiyat normal pompalara göre daha fazla o yüzden bende sadece jantlarda ve etek altı kısımlarda kullanıyorum.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

Sarjlı Pompa Deneyimi

Jant temizliği

Kil Temizliği

Eline, koluna, ağzına sağlık hocam

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sarjlı Pompa Deneyimi

Jant temizliği

Kil Temizliği

Elinize sağlık hocam. Şarjlı pompadan ben de memnun kaldım. Alta foam a göre sarfiyat fazla gibi geldi. Alta foamda tek şişeyle aracı dönüyordum. Bunda 1.5 şişe falan harcadım. İlk kullanım diye böyle olmuştur belki dedim. Şişe içi iyi karıştırılmazsa çok noktasal atıyor, karıştıkça atım açısı yeterli seviyeye geliyor. Köpük kıvamı falan de iyiydi. Pompaya su gitti, eğmedin dik tuttun derdi olmaması süpermiş. Jant, lastik, davlumbaz gibi yerlerde süper rahatlık sağlar diye düşünüyorum.

Finaldeki yansımalar süper duruyor maşallah. Paspasta shiny lastik temizleyici kullanıyordum, magifoam ile deneyeyim bir de.

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet sarjlı pompanın sarfiyatı biraz fazla gibi ama bn jantlara 2-3 defa sıkarak fırçaladım. Direk bir ön yıkama düşünürsek benim araç için öncr kaput, tavan ve bagaja 1.5 litre sıkar durularım sonrasında bir kez daha hazrlayıp etek kısımlara 1.5 lt harcarım . Bu şekilfe benim içime siner. Ben daha önce xiaomi ile modifiye de yapmıştım fakat bir eline pompayı bir elinle xiaomi yi tut, arada bir yeri fırçalarken yere koymak dert oluyordu. Bu nedenle sarjlı pompa baya kullanışlı. Amazon da da kampanya vardı, 640tl gibi bir fiyata geldı.

Dün wax sonrası yağmur yağmıştı ve araç benek benek toz olmuştu, sabah dayanamadım indim ev13 ile köpüklü yıkama yaptım sonrada plastiklere m40 sürdüm. Dün çekemediğim finaller de aşağıda :)

Son düzenleme: