EKU Uygulama Paylaşımları

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Size önceden de bahsettiğim gibi aracın içi gerçekten çok tozlu ve pisti. Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım..

Kirli halleri :

Gelelim temizliğe:
Taban halılarını şarjlı ile fırçalayıp tozları kaldırarak süpürdüm..

Buharlı makina ile 1:20 GS oranında hazneyi doldurarak heryeri buharla temizledim..

Bagajda bulunan zift üzerine yapışmış kirleri almak için çok uğraşmadım yoksa heryeri zift yapacaktım:)

Ardından 2lt suya 80 ml carpet 30 ml Green Star karıştırarak Kwazara hazırladıktan sonra taban halısı ve koltukları yıkadım.. Burada fotoğraf çekmeyi atlamışım.

Koltuk arkasını Würth araç içi temizleyici köpük ile temizledim..

Tavan ve bagaj döşeme temizliği sonraya bıraktım. Yaklaşık 6 saat güneşin altında bu işlemleri yaptığımdan yorulmadım değil :) Son hali..

Son olarak bu yıkama olayını ilk defa yaptım. İlerleyen zamanda daha iyi olacaktır umarım :)
Eline sağlık başkan iyi zaman almıştır ama değmiş.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu ne arkadaş herkes söküp takıyor :komik: bizim elimizden gelmiyor yapın yapın :utandim:..
Şaka bir yana eline sağlık hocam sağlam kır çıkmış, kondisyon toparlanmış..

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık diğer konulardada gördüm özellikle ön koltukları sökmek bana biraz riskli geliyor açıkcası tamamen bilgim olmadan ve mantık yürüterek konuşuyorum bilen açıklarsa daha iyi olur ama koltukları sabitleyen civatalar kaza anında yeterince sıkılı değilse yada gerekli tork sağlanmamış ise gibi gibi durumlarsa sıkıntı çıkarmaz mı en basitinden sonuçta yağ değişimlerinde bile her seferinde olmasa bile karter tapasını değiştirin diyorlar

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Elinize sağlık diğer konulardada gördüm özellikle ön koltukları sökmek bana biraz riskli geliyor açıkcası tamamen bilgim olmadan ve mantık yürüterek konuşuyorum bilen açıklarsa daha iyi olur ama koltukları sabitleyen civatalar kaza anında yeterince sıkılı değilse yada gerekli tork sağlanmamış ise gibi gibi durumlarsa sıkıntı çıkarmaz mı en basitinden sonuçta yağ değişimlerinde bile her seferinde olmasa bile karter tapasını değiştirin diyorlar
Çok teşekkürler @değişik hocam. Detay temizlik için mecburen sökmek gerekiyor. Sorunuzu şöyle cevaplayabiliriz koltuklar 2 vida ile sıkılıyor ve şarjlı ile sıktığımızda son tork değerinde sıkıyoruz en azından ben öyle yaptım. Civata bu sıkım sonrası sadece titreşim ile gevşeyebilir aksi halde kopması gerekir. Güvenlik açısından çok risk oluşturmayacağı görüşündeyim..

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, söküm yapılan uygulamalar her zaman yorucu olmuştur ancak her zaman da güzel ve keyifli hale getiriyor. :)

@değişik abi bende sökmüştüm, sökerken tek elle rahatlıkla sökmüştüm ancak takarken iki elimle son gücümle sıkmıştım. Gevşememesi için ise Loxel sürülüp sıkılabilir.

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ellerinize sağlık, söküm yapılan uygulamalar her zaman yorucu olmuştur ancak her zaman da güzel ve keyifli hale getiriyor. :)

@değişik abi bende sökmüştüm, sökerken tek elle rahatlıkla sökmüştüm ancak takarken iki elimle son gücümle sıkmıştım. Gevşememesi için ise Loxel sürülüp sıkılabilir.
Çok teşekkürler @Sercan20 kardeşim :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@EKU elinize sağlık. Aracın ilk halini de göz önüne alınca büyük değişim olmuş iç mekanda :) fotolara bakınca içi rahatlıyor insanın :) ilk halinin olduğu fotolarda koltuğa oturunca her yandan ayrı toz uçuşacakmış gibiydi.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Heh yavaş yavaş beklenen uygulamalar geliyor:D
Ellerine sağlık şahane olmuş

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Size önceden de bahsettiğim gibi aracın içi gerçekten çok tozlu ve pisti. Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım..

Kirli halleri :

Gelelim temizliğe:
Taban halılarını şarjlı ile fırçalayıp tozları kaldırarak süpürdüm..

Buharlı makina ile 1:20 GS oranında hazneyi doldurarak heryeri buharla temizledim..

Bagajda bulunan zift üzerine yapışmış kirleri almak için çok uğraşmadım yoksa heryeri zift yapacaktım:)

Ardından 2lt suya 80 ml carpet 30 ml Green Star karıştırarak Kwazara hazırladıktan sonra taban halısı ve koltukları yıkadım.. Burada fotoğraf çekmeyi atlamışım.

Koltuk arkasını Würth araç içi temizleyici köpük ile temizledim..

Tavan ve bagaj döşeme temizliği sonraya bıraktım. Yaklaşık 6 saat güneşin altında bu işlemleri yaptığımdan yorulmadım değil :) Son hali..

Son olarak bu yıkama olayını ilk defa yaptım. İlerleyen zamanda daha iyi olacaktır umarım :)
Ellerine sağlık. Sökülerek yapılan temizliklerin hayranıyım. :alkis:

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
@EKU elinize sağlık. Aracın ilk halini de göz önüne alınca büyük değişim olmuş iç mekanda :) fotolara bakınca içi rahatlıyor insanın :) ilk halinin olduğu fotolarda koltuğa oturunca her yandan ayrı toz uçuşacakmış gibiydi.
Eline sağlık mis gibi bir temizlik olmuş.
Ellerinize sağlık tertemiz olmuş
Guzel temizlik olmus ellerine saglik
Heh yavaş yavaş beklenen uygulamalar geliyor:D
Ellerine sağlık şahane olmuş
Ellerine sağlık. Sökülerek yapılan temizliklerin hayranıyım. :alkis:
Çok teşekkürler üstadlar. İlk kez böyle bir işe giriştim. Ama aracın için cidden toz yumağıydı :) Daha güzel uygulamalarla devam ederiz umarım :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Jantlarınız çok güzel konfora etkisi hakkında fikrinizi alabilirmiyim başka boyutta janttan mı geçtiniz bilmiyorum ama standart 18” jant sanırım tiguanda 19” e geçişte ne kadar konfor kaybı oluyor rahatsız ediyor mu

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Jantlarınız çok güzel konfora etkisi hakkında fikrinizi alabilirmiyim başka boyutta janttan mı geçtiniz bilmiyorum ama standart 18” jant sanırım tiguanda 19” e geçişte ne kadar konfor kaybı oluyor rahatsız ediyor mu
Çok sağolun hocam daha iyileri sizin olsun. Araç üzerinde 19 vardı. Lastik ebatı 235 50 r19. Lastik yanağı çokta ince olmadığından konfor ve yakıtından baya memnunum :)

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhaba arkadaşlar bugün Tiguanın koltukları temizledim. Hem Carpet Cleaner 1:30 hemde araç içi temizleyici kullandım. Kapı pandizotu, kol dayama ve koltuklar eskisinden çok daha iyi duruma geldi..

Ardından hanım evdeki koltukları da yıkattı. Tam bir bayram temizliği oldu :)

Kullandığım malzemeler

Kapı pandizotu öncesi

Kapı pandizotu sonrası

Aracın kirli koltukları :)

Temizlenmiş hallerimiz

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba arkadaşlar bugün Tiguanın koltukları temizledim. Hem Carpet Cleaner 1:30 hemde araç içi temizleyici kullandım. Kapı pandizotu, kol dayama ve koltuklar eskisinden çok daha iyi duruma geldi..

Ardından hanım evdeki koltukları da yıkattı. Tam bir bayram temizliği oldu :)

Kullandığım malzemeler

Kapı pandizotu öncesi

Kapı pandizotu sonrası

Aracın kirli koltukları :)

Temizlenmiş hallerimiz

Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor:kalplix:. Bir tur binilir buna tadı damağında kalır