Şimdi önünzde üç yol var.
1. Araçtaki çiziklerden temelli kurtulacam ve bunu sürekli olarak koruyacağım.
2. Araçtaki çiziklerden kurtulacağım. Ben wax, qw falan uygulayacağım ilerleyen zamanda eğer araç isterse tekrar polisaja başvuracağım
3. Araçtaki çizikler o kadar da şey değil. Biraz parlaklıkla aracım bakımlı olsun ve hobi edineyim
Bu üçünden birinş seçtiniz ya da arasında kaldınız
1. Kendinize güzel bir rotary buna uygun ped ve pasta kombinasyonu, bir DA makine ve buna uygun ped ve pasta kombinasyonu edinmelisiniz. Bu aşamaya gelmeden önceki malzemeleri elinizde var yahut bu bilgiye haiz olduğunuzu varsayıyorum.
2. Hakiki detailingçi bir arkadaşımıza aracınızı teslim edip sıfır çizik olarak teslim aldıktan sonra tercihe göre koruma ürünleriyle keyif çatacaksın.
3. Bütçene en uygun dolgu özellikli bir pasta, glaze( hd speed, menzerna 3in1, autoglanz supernova, af tripple, cg glosswork, amigo vs.) alıp yine koruma ürünleriyle gününü gün ediceksin.
Emin ol senin kafandakinin aynısını bu işlere ilk başladışımız yıllarda çoğumuz yaşadık. Ve yukarıdakilerin dışında seçenek yok. Ve genelde bir müddet burada mürekkep yaladıktan sonra 3. şıkkı seçersen 2. şık sonra 1.şık sana daha doğru gelmeye başlıyor
Elle çizik alınamaz diye bir klişe var. Klişe diyorum çünkü yeterince çalışmayla çizik alınır. Bu yeterince çalışmadan maksat yaklaşık 1 hafta ve günde en az 10-12 saat çalışma. Bunu kabul edersiniz ki ne zamana sığdırabilirsin ne de vucudun sağlığına. Yani büyük ironi yapıyorum.
Detay zevk işidir bütçene isteklerine göre şekillenecektir.