Eski Detaycının Yeni Arabası A3/8V

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Herkese merhabalar,

Neredeyse lise yıllarında ehliyetim bile yokken tanıştığım detailing hobisini 12 yıla yakın bir süre yol arkadaşım olan 09' Polo ile sürdürmüştüm. Ancak geçtiğimiz son 1 - 1,5 yıllık süreçte hem İstanbul'dan Kayseri'ye taşınma işi, hem yeniden sil baştan bir ofis kurma süreci derken hobiden de forumdan da epey uzak kaldım. En son Ocak ayında emektar Polo'yu satıp bir süre arabasız kaldıktan sonra ise gönlüme göre bir A3 bularak yeniden ayağımı yerden kesmiş oldum. Aşağı hem eski emektar Polo'nun hem de yeni karakız A3'ün fotoğraflarını ekliyorum :)

Ofiste işlerin düzene girmesi ve siyah renk bi araba almanın getirdiği hevesle tekrar foruma ve hobiye dönmek için fırsat buldum kendime. Henüz hiç yıkanmamış olsa da önümüzdeki günlerde hem detay hem de oem yükseltmeler ile kendisiyle epeyce vakit harcayacağız karakızın.

Teknik olarak ise 2019 model 35 TFSİ Design + Prestige paket bir A3-8V kendisi. Piyasadaki araçlara göre bi miktar dolu olsa da tam anlamıyla dolu dolu bir Audi diyemem. Kendisiyle minimum 4-5 yıllık bir birliktelik düşündüğüm için zaman içerisinde bazı OEM yükseltmeler yapmayı planlıyorum. Hem detay hem de OEM eklemeleri tek konu altında derli toplu sizlerle paylaşmak adına bu başlığı açayım istedim.

Hem bir hoşgeldin hem de bir hayırlı olsun alırım, inşallah güzel uygulamalar ile birlikte olmak dileğiyle.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tekrar hoşgeldiniz hayırlı olsun. Bende yeni 8P kasa araç almıştım yaptığım işleri konuda paylaşıyorum :)

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Hoş geldin eski detaycı, iyi forumlar. :)
Çok teşekkürler, hoş buldum :)

Tekrar hoşgeldiniz hayırlı olsun. Bende yeni 8P kasa araç almıştım yaptığım işleri konuda paylaşıyorum :)
Teşekkürler, peder beyde B6 kasa A4 vardı 8P A3 ile epey ortak bir platform sayılır. 15 yıla yakın süre kullanıp tüm servislerini de kendimiz yapınca epey hakim olduk o kasaya, yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman ulaşabilirsiniz.

Hayirli olsun detaya tekrardan hosgeldin.
Teşekkür ederim, çok sağolun :)

hayırlı olsun kazasız belasız hoşgeldiniz tekrardan
Teşekkür ederim, hoş buldum :)

Tekrar hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız binmek nasip olsun.
Çok teşekkürler, hepimiz için kazasız belasız günler olsun inşallah

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tekrardan hoşgeldin, hayırlı olsun ve iyi forumlar dilerim

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hayırlı olsun Okan, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Tekrar aramıza hoşgeldin :)

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Herkese merhaba, bugün çok uzun zaman sonra (sanırım 2-3 yıl olmuştur) kendi arabamı kendi yıkama keyfimi yeniden yaşayabildim. Her ne kadar tam bir detaycı işi olmasa da bu kadarıyla bile özlenen duyguları yaşamak güzeldi :) Gelelim neler yaptığıma.

Arabayı aldıktan sonra hiç yıkayamamıştım. 7-8 haftadır Kayseri kar ve yağmur altında olduğundan fırsat da olmadı zaten. Bugün güzel bir pazar gününü yakalayıp önümüzdeki hafta da havayı güzel görünce bagajı doldurup düştüm benzinlik yoluna.

Çeyiz şimdilik biraz zayıf. Eski kalan ürünlerime henüz yeni takviyeler yapamadım o yüzden kullanılan ürünler bakımından çok bir çeşitlilik sunamayacağım :) Nerede ne kullandığıma gelirsek:

Yıkama : Maalesef benzinlik köpüğü ve suyu,
Jantlar : Flowey R1
Böcek Kalıntıları için : TW Intensive Tar and Sap Remover
Kurulama Havlusu : Nasiol Twist
İç Mekan : Sonax Xtreme Cocpit Cleaner Matt,
Koltuklar : VP Carpet Cleaner
Paspaslar ve Motor : 3D Orange
Camlar : Würth Glass Cleaner
Cila : Soft99 Authentic,
ve bolca BİM MF Bez.

Kirli halimiz:

Dışını benzinlikte yıkayıp kurulayıp geri kalan detaylar için evin otoparkına geçtim.

Sanırım motora daha önceden silikon içerikli parlatıcılarda sürmüşler neredeyse her yer çamur gibiydi. Bu seferlik yüzeysel plastiklerin üzerini temizledim ama daha uygun bir zamanda buharlı bir temizlikle girişeceğim.

Ardından sunroof perdesi ve fitillerine el attım.

Bir sonraki aşamada depo ve sunroof giderlerini temizledim.

Devamında paspaslara geçtim:

İç kısımda detay yaparken bir ara dalmışım ve hiç fotoğraf çekmemişim :) Sadece ön konsolu Sonax sonrası genel olarak gösterebiliyorum, sonrasında koltuklar ve tabanlar süpürüldü.

Son olarak camları da temizleyip cila aşamasına doğru geçiyoruz:

Ve final. O kadar uzun zaman sonra tüm bunları yapmak epeyce yorucu oldu doğrusu. Üstüne eski evde kendim otoparkta yıkama yapabiliyordum Karcher sayesinde ama maalesef bu evde site kararı gereği yıkama yapamayınca git gel de epeyce uğraş oldu. Sanırım bu işe daha pratik bir çözüm bulmaya çalışacağım:

Okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkürler.

Son düzenleme:

Cüneyd

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık umarım en kısa sürede gönlünüze bir yıkama sistemine geçebilirsiniz. Böyle de çok güzel detay işleri olmuş.