EvdeKal’’ırken’’

Mydyingwish

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar
Önce tüm forum arkadaşlarıma hayırlı kandiller diliyorum
Sadece ülkemizin değil dünyamızın zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde çalışma hayatımın en uzun #evde kalma sürecini yaşamaktayım
Bu süreç içerisinde verimli zaman geçirmek için evde yaptığım kitaplığı paylaşmak istedim
Hatta bu başlık altında sizlerde bu süreç içinde yaptıklarınızı anlatır ve paylaşırsanız fikir verme açısından da faydalı olacağını düşünüyorum
Kitaplık yaparken kullandığım Ladin ağacı parçaları ebatlanmış olarak Bursa’daki bir kresteciden aldım.Sadece matkap çeşitli uçlar zımpara ve boya işlemi tamamlamam için yeterli oldu.Evin balkonunu atelyeye çevirerek işlemi 3 günde tamamladım.işte görseller

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar, güle güle kullanın. Boya üstüne vernik atarken nelere dikkat ettiniz ?

Mydyingwish

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar, güle güle kullanın. Boya üstüne vernik atarken nelere dikkat ettiniz ?
Aslında en zor kısım boya ve vernik
Ben boya siparişini internetten verirken farketmeden mat boya siparişi vermişim o yüzden vernik attım ama parlak boya kullanılırsa verniğe gerek kalmaz ve daha iyi olur.boya ve vernik yüzey hatalarını belirginleştirdiği için zımparayı iyi yapmak gerekiyor

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aslında en zor kısım boya ve vernik
Ben boya siparişini internetten verirken farketmeden mat boya siparişi vermişim o yüzden vernik attım ama parlak boya kullanılırsa verniğe gerek kalmaz ve daha iyi olur.boya ve vernik yüzey hatalarını belirginleştirdiği için zımparayı iyi yapmak gerekiyor
Teşekkür ederim, evde bir kaç boyama işlerim var dikkate alacağım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhabalar
Sadece ülkemizin değil dünyamızın zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde çalışma hayatımın en uzun #evde kalma sürecini yaşamaktayım
Bu süreç içerisinde verimli zaman geçirmek için evde yaptığım kitaplığı paylaşmak istedim
Hatta bu başlık altında sizlerde bu süreç içinde yaptıklarınızı anlatır ve paylaşırsanız fikir verme açısından da faydalı olacağını düşünüyorum
Kitaplık yaparken kullandığım Ladin ağacı parçaları ebatlanmış olarak Bursa’daki bir kresteciden aldım.Sadece matkap çeşitli uçlar zımpara ve boya işlemi tamamlamam için yeterli oldu.Evin balkonunu atelyeye çevirerek işlemi 3 günde tamamladım.işte görseller

Harika görünüyor, elinize sağlık :alkis:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhabalar

Çok klas olmuş hakkaten ellerine sağlık.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Çok iyi görünüyor, emeğine sağlık abi :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mydyingwish elinize sağlık muhteşem görünüyor. Final fotosuna baktım, sonra baştaki ürün bu muydu ya diyip yukarı çıkıp Bi daha baktım :D benzer bir işi benim de yapmam gerek ama uzun bir süreç sanırım :( oturma odasındaki TV ünitesi ve dolap rengini kahverengiden beyaza çevirmeyi düşünüyorum ama püf noktaları neler? Şurayı böyle yaptım zorlandım ama sen şöyle yaparsan rahat edersin dediğiniz şeyler neler olurdu?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ben salgının en başında annemlerin yanına Kayseri'ye geldim. Aklımda bir sürü fikir vardı ama annemden evde yapmak için vize alamayınca mecburen uzaktan uzağa izliyoruz böyle forumda yapılanları :)

Mydyingwish

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
@Mydyingwish elinize sağlık muhteşem görünüyor. Final fotosuna baktım, sonra baştaki ürün bu muydu ya diyip yukarı çıkıp Bi daha baktım :D benzer bir işi benim de yapmam gerek ama uzun bir süreç sanırım :( oturma odasındaki TV ünitesi ve dolap rengini kahverengiden beyaza çevirmeyi düşünüyorum ama püf noktaları neler? Şurayı böyle yaptım zorlandım ama sen şöyle yaparsan rahat edersin dediğiniz şeyler neler olurdu?
Öncelikle çok teşekkür ederim
En zorlayan boya vernik aşamasıydı
Renk değişimi için bence en önemli şey yüzeyi zımparalamak
Ben boya için düz yerlerde rulo kullandım Sizin için de pratik olacağını düşünüyorum ama değişim yapacağınız renkler ve malzeme cinsi yani sunta mdf masif vs de önemli

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Elinize sağlık, çok beğendim. Odaya da çok güzel uyum sağlamış.
Matkap kullandığınıza göre tahtaları birbirine vidaladığınızı anlıyorum. Görünen yerlerde bu vidaları nasıl sakladınız? Ya da sakladınız mı :)