F30 Estoril Blue Uygulamaları

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Sizin yaptığınız jant temizleme aparatı nasıl iş çıkardı? Memnun kaldınız mı?

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık güzel bir uygulama olmuş. Arabanız da tam waxlara boğmalık bir renge sahip maşallah:nazar:
Sağolun hocam. Arabada seramik kaplama mevcut bazen ben de seramiği söküp türlü türlü wax mı kullansam diyorum ama hiç deneyimlemediğim için çizmekten korkuyorum

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık, harika görünüyor finaller :) seal neden sevilmedi hocam :dusun:

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Emeğinize sağlık, harika görünüyor finaller :) seal neden sevilmedi hocam :dusun:
Sağolun hocam
Hocam seali ben sulandırılma özelliği nedeniyle denemek için almıştım. Motorda 1:2 sulandırayım dedim suyla tam karışma sağlamadı ama yine de güzel bi görüntü bıraktı. Yan cam üstü kauçuklarda saf olarak kullandım vp black to the future kadar siyah bırakmadı. Deri ve iç plastikte de kullanılıyormuş oralarda da denemeyi düşünüyorum. Ben mi beceremiyorum anlamadım :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bundan sonra paylaşımlarımı buradan yapacağım
Wheel woolies benzeri jant fırçası yapımı ve uygulama linki
Wheel Woolies benzeri jant fırçası yapımı | Uygulama

Jant fırçası uygulaması yaparken arabayı da yıkamış olayım dedim birkaç fotoğraf çektim
Kirli hallerini çekmedim zaten araba kirli değildi biraz tozluydu sadece (önceki uygulamada gyeon wetcoat yapmıştım o mu toz çekti yoksa memleket mi tozlu anlamadım )

Kwazar içine valet pro ph nötr snow foam koyup etrafını döndüm

Jantlara FB sıkıp bekledim sonra evde hazırladığım şampuanla ve kendi imal ettiğim jant fırçasıyla giriştim(diğer konumda da aynı fotoğraflar var o yüzden hepsini eklemedim)

Kova yıkamasını nanolex pure ile yaptım. Tek kova çoklu eldiven yapıyorum. Çift kovaya göre çok daha pratik geliyor bana

Kurulamayı [mention]technologyst [/mention] çağrı hocamdan aldığım bezler ile yapıyorum. Gerçekten çok iyi iş çıkarıyor.

Jantlar kurutulup lastikler 3D magic dressing ile parlatıldı

Ön ızgara plastikleri için de tac system seal denemek istedim
Hiçbir şey sürülmemiş hali

Valet pro apc ile temizledim

Bu da böbrekler

Bu ikisi de tac system seal uyguladıktan sonraki resimler

Açık söyleyim bu petekli ızgaralara bunu uygulamak zulümden başka birşey değil aralara derelere giremediğim için de tatmin etmedi beni
Bundan sonra buralara [mention]mustafacagri [/mention]beyden öğrendiğim motor plast uygulaması yapacağım.

Geçen hafta yaptığım motor temizliği ve tac system seal koruma uygulamasının kontrolünü yaptım

Görüntü gayet güzel hiç tozlanma yok. Tac system seal burada yüzümü güldürdü ama yine de biterse almayacaklarım listesinde

Final

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maşallah:nazar:
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. O aralara dressingi uygulayacağım vakit kullanmadıpım bir detay fırçasıyla girişiyorum üzerine hava tutup boyaya gelen yerleri siliyorum. Magic 400ml kaldı hala kıyamadıklarımdan:D

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Maşallah:nazar:
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. O aralara dressingi uygulayacağım vakit kullanmadıpım bir detay fırçasıyla girişiyorum üzerine hava tutup boyaya gelen yerleri siliyorum. Magic 400ml kaldı hala kıyamadıklarımdan:D
Magic toz tutmuyorsa ben de deneyim hocam

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
3 kasa'ya yakışan renklerden biri ama koyu renk olunca bakımlı olmak şart. :)

Dörtyol'da bir türlü denk gelemedik sizinle ileriki yıkamalara inşallah.

Plakaları yapıştırsanız kenalarını tinerle silip daha hoş duracaktır. :mutlu:

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aynen hocam denk gelemedik şu virüs işi bitsin izmir ekibi güzel bişeyler yapalım :)
Plakalı meselesi de gözüm böyle alıştı diğer türlü güzel olur mu kafamda oturtamadım :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, güzel uygulamalar geliyor. Odar girdili çıktılı plastik aksamlar için selsil lastik parlayıcı tavsiye ederim, oldukça pratik bu kısımlar için

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Muhlis abi ellerine sağlık çok güzel olmuş. Wax denemek istiyorsan stoğum sana açık seramiği sökmeye gerek yok bir iki kez agir kimyasallarla eskitiriz waxlarin parlaklıkları boncuklamalari daha iyi gözükür

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Muhlis abi ellerine sağlık çok güzel olmuş. Wax denemek istiyorsan stoğum sana açık seramiği sökmeye gerek yok bir iki kez agir kimyasallarla eskitiriz waxlarin parlaklıkları boncuklamalari daha iyi gözükür
Sağol kutas şu işler bi geçsin beraber deneyelim bişeyler ben de öğreneyim wax nasıl yapılır diye video izledim ama canlı görmek lazım :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Sağolun hocam. Arabada seramik kaplama mevcut bazen ben de seramiği söküp türlü türlü wax mı kullansam diyorum ama hiç deneyimlemediğim için çizmekten korkuyorum
Valla acayip güzel parlıyor pırıl pırıl .
seramik sökmek vs ile uğraşmayın bence . Gayet güzel böyle. Ateş ediyor

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Valla acayip güzel parlıyor pırıl pırıl .
seramik sökmek vs ile uğraşmayın bence . Gayet güzel böyle. Ateş ediyor
Teşekkür ederim
Önce sökmeden üzerine wax deneyebilirim kısa ömürlü olur ama öğrenmiş olurum hem de çizersem seramiği çizerim diye düşünüyorum

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Teşekkür ederim
Önce sökmeden üzerine wax deneyebilirim kısa ömürlü olur ama öğrenmiş olurum hem de çizersem seramiği çizerim diye düşünüyorum
bende de seramik var bir sürü hızlı cila sprey var . bilinçsizce almışım. biraz azalsın şu cilalar bende wax denemek istiyorum

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar
Konu başlığım BMW F30 ama ben bugün kız arkadaşımın Peugeot 208 i için uygulama yaptım.
Arabaya daha önce @Orçun ve @Berkay Karaosmanoglu kardeşlerim iç detaylı temizliğini yaptılar ve çok memnun kaldım.
Ben de dışına girişeyim dedim ve başladım.

Kwazar içerisinde 60 ml b33’ü 2 litreye su ile tamamlayıp aracın etrafını döndüm paspaslasa boca ettim yine de bitmedi. Benim sedan arabadan sonra bunun küçük olduğunu düşünmeden doldurmuştum

Jant lastik kısmına ayrıntılı girişmedim demirtozu sökücü sıkıp duruladım sadece.

Kova yıkamasında tek kova valet pro concentrated kullandım ve 4 tane 3D wash pad ile arabanın etrafını döndüm.

Demirtozu temizliğinde de İzmir ekibiyle aldığım Koch chemie’nin sonunu kullandım. Artık sıra geldi yine İzmir ekibiyle aldığımız tuga demirtozu sökücü kullanmaya

Bunlar da çıkan demirtozları
KC FB ürünü biraz çabuk kuruyor.

Duruladıktan sonra Çin’den yeni aldığım kil eldiveni kullandım. Aslında aracın durumu sert bir kili hakediyordu ama polisaj yapmayacağım için bununla idare ettim. Fakat en yorucu kısmı bu kısım oldu. Yine de bazı noktalar hariç çoğu yerde pürüzsüzlüğü yakalayabildim.
Kil kaydırıcı olarak da nanolex pure shampoo kullandım.

Tekrar duruladıktan sonra geldik waxımıza
Bu benim ilk waxım ve ilk wax uygulama deneyimim oldu. Tedarik için @Tonyukuk07 Atalay hocama tekrar teşekkür ederim.

Ben pad ile sürdüm arkamdan kız arkadaşım superclean wax bezi ile 5 dk sonra sildi. Silmek gayet kolaydı hiç zorlanmadan hallettik.
Camlar için flowey s3 ile yine @Tonyukuk07 Atalay hocamdan aldığım Carbon bezleri kullandım. Tek bir hav bile bırakmadan temizliyor.

Lastik ürünü getirmeyi unuttuğum için herhangi bir şey sürmedim.

Bunlar da finaller. Araçta çizik çok ama polisajdan önce boya yapılması gereken yerleri de var o yüzden şimdilik sadece wax ile korumaya alındı.