F30 Estoril Blue Uygulamaları

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
İzmir ekibi çalışıyor :alkis: ürünler güzel, genel anlamda uygulama ve finaller de güzel Daha ne olsun. Eline sağlık :alkis::alkis: Şu wax'a doğru meyil ediyorum ama ev wax dolu. Nasıl olcekk bu işler arkadaş :):taraa::taraa:

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
İzmir ekibi çalışıyor :alkis: ürünler güzel, genel anlamda uygulama ve finaller de güzel Daha ne olsun. Eline sağlık :alkis::alkis: Şu wax'a doğru meyil ediyorum ama ev wax dolu. Nasıl olcekk bu işler arkadaş :):taraa::taraa:
Sağolun hocam. Küçük boyu var mıdır bilmiyorum ama bendeki büyük boy ömürlük gider gibime geliyor. Atalay hocamla bir konuşun yoksa Waxın yapısını bozmadan bölebileceğim bir yöntem varsa böleyim yollayım size:) ama sizde sanırım jayswax seramik waxı vardı. Onunla karşılaştırmasına baktığımda pek bi farkı olmadığını görmüştüm

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, ürünler ve ustalık çok güzel. :) Paylaşımların devamını istiyoruz. :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Sağolun hocam. Küçük boyu var mıdır bilmiyorum ama bendeki büyük boy ömürlük gider gibime geliyor. Atalay hocamla bir konuşun yoksa Waxın yapısını bozmadan bölebileceğim bir yöntem varsa böleyim yollayım size:) ama sizde sanırım jayswax seramik waxı vardı. Onunla karşılaştırmasına baktığımda pek bi farkı olmadığını görmüştüm
Bende AG HD, Jays wax bütün türleri, waxplanet show business, BH Double speed wax ve bir iki daha var. Benimki aç gözlülük :komik: iyi niyetin için çok teşekkür eder,m, pylaşmış kadar oldun :tesekkurr:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, araç wax sonrası eski halibe göre çok daha iyi duruma gelmiş ama yine de yüzey ben pasta istiyorum diye bağırıyor, bulanık okside bir yüzey var. Bunu da halledince pırlanta gibi parlar.

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık hocam:arkadass: küçük araba detay anlamımda nimet gibi hakkaten daha az çaba aynı sonuç:sırıtan1:
Teşekkür ederim doktor bey küçük araba gerçekten işi baya kolaylaştırıyor :)

Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş.

DENİZLİ
sağolun hocam :)

Eline sağlık, araç wax sonrası eski halibe göre çok daha iyi duruma gelmiş ama yine de yüzey ben pasta istiyorum diye bağırıyor, bulanık okside bir yüzey var. Bunu da halledince pırlanta gibi parlar.
Teşekkür ederim. Yüzey gerçekten çok kötü durumda ama arabanın bir de sağ tarafını görün orayı yapan usta kör olmuştur heralde. Tek çözümü sağı komple boyatmak. Ondan sonra güzel bir polisaj yapılabilir

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@muhlis91 şahane etkinlik olmuş sizin için elinize sağlık maşallah diyeyim :) marflo kil eldiveninden bende de var ama rutin Wax yenileme öncesi hala kullanamadım. Kullanırken dikkat etmemiz gereken detaylar nelerdir nası uygularım? Her panel sonrası eldiveni suya sokup çıkarmak temizlemeye yeter mi?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerinize sağlık. Araba kendine gelmiş waxı yiyince. Polisaj da yakın sanırım o zmna kadar iş kotarılmış:D

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
@muhlis91 şahane etkinlik olmuş sizin için elinize sağlık maşallah diyeyim :) marflo kil eldiveninden bende de var ama rutin Wax yenileme öncesi hala kullanamadım. Kullanırken dikkat etmemiz gereken detaylar nelerdir nası uygularım? Her panel sonrası eldiveni suya sokup çıkarmak temizlemeye yeter mi?
Teşekkür ederim hocam. İlk defa kullandım ben YouTube dan birkaç video izledim. Köpüklü su hazırladım yarım kova. Bir de spreye köpüklü su hazırladım. Elimin altındaki hışırtı gidene kadar çizgisel şekilde sürttüm. Her panelde 2-3 kere yıkadım ama benim araç hiç yılllardır ne kil görmüştü ne demirtozu o yüzden çok etkili olmadı. Siz wax yenileyecekseniz Daha önceden yapıldıysa eldiven tam size göre

Ellerinize sağlık. Araba kendine gelmiş waxı yiyince. Polisaj da yakın sanırım o zmna kadar iş kotarılmış:D
Teşekkür ederim hocam şimdilik korumaya aldık bakalım

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar
Uygulama geçen haftadan ancak yeni konu açma fırsatı bulabildim.

Araç pek kirli değildi sadece tozluydu
Yıkama yeri olarak apartmanın tek araçlık otoparkını kullanıyorum. Otoparkı benden başka kullanan yok zaten.

Jantlara izmir ekibiyle aldığımız 1:1 sulandırılmış tuga Demirtozu sökücü sıkıyorum.

Bu süreçte kwazara 70-80 ml b33 koyup 2 litreye su ile tamamlıyorum ve şarjlı pompa ile arabanın etrafını dönüyorum.

Tuga jantlarda güzel çalışıyor ve kuruma yapmıyor.

Aracı durulayıp lastik ve jant temaslı yıkamasına geçiyorum. Lastiğe 1:10 sulandırılmış b33 sıkıp fırçalıyorum

Jantlarda gyeon rim seramiği olduğu için kovada valet pro concentrated şampuan ve kendi üretimim jant fırçası ile girişiyorum. Jant ön yüzü ve kolları için de eski mikrofiber eldivenimi kullanıyorum.

Kaportada demirtozu temizliği için yine tuga 1:1 kullanıyorum. 1 ay önce @Orçun ve @Berkay Karaosmanoglu ile soft 99 autentic yaptığımız için demirtozu nerdeyse hiç çıkmadı.

Duruladıktan sonraki gyeon rim boncukları ve parlaklığı gayet iyi.

Kova yıkamasında nanolex pure şampuan 2 kapak gayet yeterli oluyor. Köpük ve kayganlık çok iyi

Yöntem olarak tek kova çoklu eldiven benim favori yöntemim
5 tane 3D wash pad aldım onları kullanıyorum. Epey su tuttukları için çok rahat çalışılıyor.

Kurulamada bir küçük bir büyük twisted bez fazlasıyla yetiyor.

Jantları bim beziyle kuruluyorum.

İyice kuruladıktan sonra @Tonyukuk07 Atalay hocamdan aldığım infinity supergloss+ waxı sürmek için kapağını açıyorum.

Sürmek ve silmek gerçekten kolay

Sonra yine @Tonyukuk07 Atalay hocamdan aldığım carbon cam bezleri ile camı siliyorum

Ve işlem bitiyor.
Bunlar da finaller

Lastiklere 3D magic dressing uyguladım

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık Muhlis abi, Supergloss'un parlaklığı ve derinliği ile araç çok güzel olmuş. :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@muhlis91 izmir şartlarında gölge alan imkanınız şahaneymiş :) ankarada yıkama yaptığım alanda bu gölgeyi bulma şansım olmadığı için gece yıkamak zorunda kalıyorum :D tek kova çoklu eldiven yöntemine ben de iyice ısınmaya başladım. Çift kovaya göre daha pratik ve daha az yorucu geliyor. Supergloss fotoğraflar anlatıyor kattığı derinliği, maşallah :) elinize sağlık :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam estoril blue nun maşallahı var. Wax da çok iyi sonuç vermiş.

Bende jantlara carbon collective platinum wheels uyguladım. Amaç temassız yıkamada direk temizlenmesi benim için, tabi parlaklık ve dayanımın yanında :) Dün ilk yıkamayı yaptım sadece birkaç günlük balata tozu olmuştu onun harici kirli değildi. Magifoam ile ön yıkamada temizlendi. Gyeon rim de temassız temizlikte sonuçlar nasıl. B33 1:10 aslında kuvvetli yapmışsınız alışkanlıktan mı fırçayla da detaylandırdınız yada kıyı köşe bucakta kirli yer kaldıysa temizlensin diye mi ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık Muhlis abi, Supergloss'un parlaklığı ve derinliği ile araç çok güzel olmuş. :)
Sağol Sercan uygulama sonucu beni de tatmin etti :)

@muhlis91 izmir şartlarında gölge alan imkanınız şahaneymiş :) ankarada yıkama yaptığım alanda bu gölgeyi bulma şansım olmadığı için gece yıkamak zorunda kalıyorum :D tek kova çoklu eldiven yöntemine ben de iyice ısınmaya başladım. Çift kovaya göre daha pratik ve daha az yorucu geliyor. Supergloss fotoğraflar anlatıyor kattığı derinliği, maşallah :) elinize sağlık :)
teşekkür ederim. Tıkamakta yaptığım alanın günde 3-4 saat güneş alıyor onun haricinde hep gölge. O yüzden baya rahat oluyor :) Tek kova kesinlikle çok daha rahat ve bence çift kova tek eldivene göre daha güvenli geliyor bana. Çünkü wash pad arabaya değdikten sonra asla kovaya tekrar değmiyor.
Eline sağlık hocam estoril blue nun maşallahı var. Wax da çok iyi sonuç vermiş.

Bende jantlara carbon collective platinum wheels uyguladım. Amaç temassız yıkamada direk temizlenmesi benim için, tabi parlaklık ve dayanımın yanında :) Dün ilk yıkamayı yaptım sadece birkaç günlük balata tozu olmuştu onun harici kirli değildi. Magifoam ile ön yıkamada temizlendi. Gyeon rim de temassız temizlikte sonuçlar nasıl. B33 1:10 aslında kuvvetli yapmışsınız alışkanlıktan mı fırçayla da detaylandırdınız yada kıyı köşe bucakta kirli yer kaldıysa temizlensin diye mi ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)
Teşekkür ederim hocam. Gyeon rim de temassız yıkamada çok başarılı. Özellikle basınçlı su varsa sadece magifoam yeterli. Ben hortum başlığıyla yaptığım için ve biraz da jant lastikle uğraşmayı sevdiğim için kova yıkaması da yaptım :) 1:10 b33 konusuna gelirsek de zaten ıslak olan lastiğe sıkıp fırçalıyorım. 500 mllik şişeye koymuştum öyle kaldığı için devam ediyorum. Fırçalama olayı ise şöyle. Dediğim gibi jant lastikle uğraşmayı seviyorum. Lastiği fırçalarken köpürüp kahverengi hale gelme olayını ve fırçalama sesi beni mutlu ediyor :sırıtan1:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,mavi boncuğada maşallah :) supergloss en sevdiğim hybridlerdendi ama erken vedalaştık kendisiyle saklama koşullarına uygun olmasına rağmen. Güle güle kirletin:nazar:

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Emeğinize sağlık,mavi boncuğada maşallah :) supergloss en sevdiğim hybridlerdendi ama erken vedalaştık kendisiyle saklama koşullarına uygun olmasına rağmen. Güle güle kirletin:nazar:
Sağolun hocam. Ben buzdolabında saklıyorum ama nasıl bir sıkıntı olmuştu sizde