F30 Estoril Blue Uygulamaları

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar havanın güzelliğini fırsat bilerek kısa bir dış yıkama yapayım ve paylaşayım dedim

Arabanın kirli hali şu şekildeydi

Önce kaba kirler için su tuttum
Daha sonra youtube da gördüğüm modifiye kwazar pompamı kullandım. Çelik sibop taktığım kwazara 5-6 yıl önce aldığım en basit manuel lastik şişirme pompamı bağladım

Pompa çakmaklıktan çalıştığı için kablo yetişmiyor önce bir yarısını köpükleyip sonra diğer kapıdan yarısını köpüklüyorum.
60 ml ANSF koyup kalanını su ile tamamladım.
2 litrelik karışım tüm arabaya yetiyor tabi alt yarısına daha çok sıkıp üst yarısına nispeten az sıkıyorum

Kısa bir uygulama videosu: tek yaptığım için ancak bu kadar çekebildim normalde bi elimle kwazarı bir elimle pompayı tutuyorum hiç zorlanma yaşamadan

Köpük araç üzerinde etki ederken jantlara giriştim

Bu fırçayı züccaciyeden komik bir rakama almıştım. Katlanınca arada kalan tüyleri makasla iyice kırptım dış kısımda kalanları da uygun büyüklüğe gelene kadar kırptım.

Sonuçta jantları çizmeyen yumuşak ve etkili bir jant fırçam olmuş oldu. Küçük büyük heryere giriyor. Kıllarını uzun bırakırsanız tüm suyu topluyor ve ağırlaşıyor şuan ki uzunluk gayet ideal.
Billbery ve valet pro şampuanla güzel iş yaptı ama yine de benim jantların demirtozu temizleyiciye ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmedi. En yakın zamanda demirtozu temizleyici alacağım.

Jantlarla uğraştıktan sonra köpüğümüzün durumu

Duruladıktan sonra çift kova yöntemiyle etek altı ve üstü olarak ayırdığım yıkama eldivenlerini kullandım

Tekrar durulandıktan sonra aqua deluxe çakması bezimle kurulamaya geçtim. Yazın iyiydi ama gün geçtikçe bu bez kurulamamaya başladı. @Tonyukuk07 beyin yeni getireceği seriyi dört gözle bekliyorum.

İlk aldığım zamanlar bu küçük bez tüm arabaya yetiyordu. Kuruladıktan sonra gtechniq c2v3 uygulaması yaptım. Seramiği desteklemesi vaadiyle almıştım bunu su gibi bişey ama bitsin diye bol bol sıkıyorum bitmiyor (500 ml)
Lastiklere 3d magic dressing uyguladım
Camları flowey cam temizleyici ile temizledim.

Kurulama sonrası fotoğraflar

Kurularken farkettiğim canı sıkan bir detay. Ne zaman oldu nasıl oldu bilmiyorum. Yakın zamanda @Detail 35 Hocamla bir görüşmemiz olacak onunla başa çıkabiliriz diye düşünüyorum

Şimdilik bu kadar geribildirim öneri ve isteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Maşallah arabanın rengi çok güzel @muhlis91 bey, bir zamanlar bu rengin e30 versiyonu vardı aklımdan hiç çıkmıyor o araba. :)

ellerinize sağlık, güzel temizlenmiş üzerinden kirini atmış. Pompanızı merak ettim. Şimdi ben de kendime Alta Foam2000 şarjlı versiyonunu yapıyorum. Geldiğimde sizin pompa ile de deneyelim.

bezler geldi Şubat sonuna yakın bir kısmını gönderiyorum bir kısmı da Mart ayında kendim getireceğim. Eğer bez şu an size lazım ise benim kendi kullandıklarım evde boş duruyor ben gelene kadar onları kullanın sizin bezleri verince geri verirsiniz benimkileri. İhtiyacınız görülsün :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık, arabanın da renginin de maşallahı var :)

Hemen bir soru, kwazarı 2 litre doldurdum demişsiniz, bu durumda sibop hizasını geçmiş oluyor, bu bir sorun yaratıyor mu?

Havlu şart görünüyor. İyi detaylar.

muhlis91

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Maşallah arabanın rengi çok güzel @muhlis91 bey, bir zamanlar bu rengin e30 versiyonu vardı aklımdan hiç çıkmıyor o araba. :)

ellerinize sağlık, güzel temizlenmiş üzerinden kirini atmış. Pompanızı merak ettim. Şimdi ben de kendime Alta Foam2000 şarjlı versiyonunu yapıyorum. Geldiğimde sizin pompa ile de deneyelim.

bezler geldi Şubat sonuna yakın bir kısmını gönderiyorum bir kısmı da Mart ayında kendim getireceğim. Eğer bez şu an size lazım ise benim kendi kullandıklarım evde boş duruyor ben gelene kadar onları kullanın sizin bezleri verince geri verirsiniz benimkileri. İhtiyacınız görülsün :)
Teşekkür ederim bu rengin her ne kadar adı çıkmış olsa da ben severek biniyorum. Pompanın videosunu yükledim tekrar bakabilirsiniz. Bezler için de teşekkür ederim ince bir düşünce ama şimdilik idare edeyim beklerim tekrar getirmenizi.Düşünmeniz yeter.

Elinize sağlık, arabanın da renginin de maşallahı var :)

Hemen bir soru, kwazarı 2 litre doldurdum demişsiniz, bu durumda sibop hizasını geçmiş oluyor, bu bir sorun yaratıyor mu?

Havlu şart görünüyor. İyi detaylar.
Teşekkür ederim.
Sibop hizasını geçse de sıkıntı olmuyor ordan kaçak olmadığı sürece. Yalnız şöyle bir durum var eğer kalitesiz bir sibop kullanırsanız oradan ince bir şekilde sıvı kaçtığını görebilirsiniz bunun için kaliteli bir sibop almak şart. Fakat pompaya takınca kaçırma olmuyor. pompayı çıkarınca da sibop kapağı takıyorum yine sorun olmuyor. Sonuç olarak kalitesiz de alsanız büyük bir sorun olmuyor :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Aracınızın maşallahı var. Maşallah :nazar:

Bu arada çizikler için canınızı sıkmayın. Buradan göründüğü kadarı ile çıkabilecekler gibi..

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık güzel uygulama olmuş. Kwazar da güzel çalışıyor.

Seramik de varmış o çiziklerin kolayca çıkacağını düşünüyorum.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, gereken ilgiyi göstermişsiniz.. Maşallah:)

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Eline sağlık abi bu bilgiyi uygulamayı paylaştığın için
Abi kabloyu ek yapılsa aslında daha rahat köpük yaparsın uğraşmana gerek kalmaz bence :)

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık modifiye edilmiş pompa ilgimi çekti nasıl yaptınız hangi malzemeleri kullandınız. Saygılarımla

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Elinize saglik. Ben de kwazari aracin orijinal pompasini 18650pillerle takviye edip sarjli hale getirdim ama havalar yuzunden daha kullanmak nasip olmadi. Kablolu versiyonu bir nebze elle pompalamaktan daha iyi olmuş.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Şahane konu olmuş ellerine sağlık, :Dpompada 60ml bana fazla geldi, daha az miktarlarda çalışıyor olması lazım. Bunun sebebini ucundaki fiberlerin yoğunluğuna bağlıyorum. Nitekim 1.5 lt su 12ml ev13 ile daha iyi köpük yapıyordu secho. Bu kwazarın problemi bence.
Yorulma faktörü ortadan kalkmış çokta iyi olmuş. Araya makaronlu aynı çapta 3mt güzel bir ek yapılırsa tadından yenmez:nazar:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Mavinin bu tonunu gördüğümde tamam diyorum kesinlikle BMW ve çok yakıştırıyorum. Golf te de Pasifik mavi ve gün batımı kırmızısı tek geçerim. @alicankaradag ikisini de deneyimledin sanırım :sicak:..

Kondisyonuna geri dönmüş hocam eline sağlık..Bu arada af havludan bende de var yakındır hakkı rahmetine kavuşması. Yaşasın purestar duplex o zaman :dangeer: