Merhaba arkadaşlar dilimin döndüğü kadar anlatmak istedim yeni tip polikarbon plastik farlar cam farların yerini almıştır 80'lerin sonuna doğru hem estetik açıdan hem maliyetlerden dolayı polikarbon fara geçerek klasik kare dikdörtgen farlardanda kurtulmuş olduk ancak cam farlarda yaşamadığımız sorun zamanla kendini polikarbon farlarda göstermeye başladı '' sararma'' bunda birden fazla etken olduğunu söylemek gerekir bunların başında ise güneşin zararlı uv ışınları ülkemizde akdeniz kesimlerinde daha çok sararmış far görmemizin nedenlerinin başında gelir aşındırıcı kimyasal yıkamalar, kostik, farın yarattığı ısı gibi birçok etken bulunmaktadır bunlar zamanla fabrika çıkışı far üstündeki parlaklığı veren ve koruyucu tabakayı kaldırarak farın matlaşmasına sararmasına neden olmaktadır
Peki sararan farlarınızı nasıl düzeltirsiniz piyasada bunlar için bir çok ürün olmasına karşın( soft99 light one gibi) hiç birisi zımpara etkisi yaratmamaktadır çünkü zımpara sonrasında yapılan polish işlemine müteakip aldığımız sonucu kesinlikle kimyasal temizleyicilerden alamamaktayız kimyasal temizleyiciler sadece farın üstünde oluşan sararmış tabakayı alır ancak çizikleri alamaz ve sonuç siz detay severleri memnun etmeyecektir zımpara işlemine farın durumuna göre 600p den başlayıp 3000p ile finale gidebiliriz üstüne ise uygun polish işlemleri yapıp son katımıza ise uygun bir koruyucu kullanabiliriz
Fotoğrafta kendi uygulamamdan %50 yaptığım bir fotoğraf paylaştım umarım yardımcı olabildim sizlere
Peki sararan farlarınızı nasıl düzeltirsiniz piyasada bunlar için bir çok ürün olmasına karşın( soft99 light one gibi) hiç birisi zımpara etkisi yaratmamaktadır çünkü zımpara sonrasında yapılan polish işlemine müteakip aldığımız sonucu kesinlikle kimyasal temizleyicilerden alamamaktayız kimyasal temizleyiciler sadece farın üstünde oluşan sararmış tabakayı alır ancak çizikleri alamaz ve sonuç siz detay severleri memnun etmeyecektir zımpara işlemine farın durumuna göre 600p den başlayıp 3000p ile finale gidebiliriz üstüne ise uygun polish işlemleri yapıp son katımıza ise uygun bir koruyucu kullanabiliriz
Fotoğrafta kendi uygulamamdan %50 yaptığım bir fotoğraf paylaştım umarım yardımcı olabildim sizlere