Farlar neden matlaşır

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Merhaba arkadaşlar dilimin döndüğü kadar anlatmak istedim yeni tip polikarbon plastik farlar cam farların yerini almıştır 80'lerin sonuna doğru hem estetik açıdan hem maliyetlerden dolayı polikarbon fara geçerek klasik kare dikdörtgen farlardanda kurtulmuş olduk :) ancak cam farlarda yaşamadığımız sorun zamanla kendini polikarbon farlarda göstermeye başladı '' sararma'' bunda birden fazla etken olduğunu söylemek gerekir bunların başında ise güneşin zararlı uv ışınları ülkemizde akdeniz kesimlerinde daha çok sararmış far görmemizin nedenlerinin başında gelir aşındırıcı kimyasal yıkamalar, kostik, farın yarattığı ısı gibi birçok etken bulunmaktadır bunlar zamanla fabrika çıkışı far üstündeki parlaklığı veren ve koruyucu tabakayı kaldırarak farın matlaşmasına sararmasına neden olmaktadır

Peki sararan farlarınızı nasıl düzeltirsiniz piyasada bunlar için bir çok ürün olmasına karşın( soft99 light one gibi) hiç birisi zımpara etkisi yaratmamaktadır çünkü zımpara sonrasında yapılan polish işlemine müteakip aldığımız sonucu kesinlikle kimyasal temizleyicilerden alamamaktayız kimyasal temizleyiciler sadece farın üstünde oluşan sararmış tabakayı alır ancak çizikleri alamaz ve sonuç siz detay severleri memnun etmeyecektir zımpara işlemine farın durumuna göre 600p den başlayıp 3000p ile finale gidebiliriz üstüne ise uygun polish işlemleri yapıp son katımıza ise uygun bir koruyucu kullanabiliriz

Fotoğrafta kendi uygulamamdan %50 yaptığım bir fotoğraf paylaştım umarım yardımcı olabildim sizlere

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
@bugrahongul  elinize sağlık, güzel uygulama.. Malesef günümüz araçlarının hepsinde var bu matlaşma sorunu..

Moderatör tarafında düzenlendi:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Güzel bie konu olmuş, teşekkürler.
Mühim olan sararmayı mümkün olduğunca geciktirmek gerekli ki üstündeki koruyucu katman far üstünde kalsın.Bunun içinde kostiksiz şampuanlar kullanmak ve rütin koruma uygulamalarında farları da boş geçmeyip koruma sürmek.Böylelikle güneşin UV ışınlarından mümkün mertebe korumak.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Açıklama için teşekkürler. Aracımızın boyasını koruduğumuz gibi farlarına da sürekli koruma ürünleri sürerek-kullanarak, kostik içeren şampuanlardan kaçınarak ve en önemlisi aracı olabildiğince dış etkenlerden koruyarak bu sararmanın önüne geçebilir veya geciktirebiliriz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugra ellerine saglık güzel anlatım olmuş. Bende farları iyi durumda tutmak için koruma ürünleri kullanıyorum sararmaya faydası oluyor.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Dragstar' Alıntı:
Bugra ellerine saglık güzel anlatım olmuş. Bende farları iyi durumda tutmak için koruma ürünleri kullanıyorum sararmaya faydası oluyor.

hangi ürünler tercih edilebilir? mesela auto finess'in dış plastikler için koruma ürünü vardı  revive sanırım onun gibi bir ürün farlara sürülebilir mi korumak için.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
ersin' Alıntı:
Dragstar' Alıntı:

hangi ürünler tercih edilebilir? mesela auto finess'in dış plastikler için koruma ürünü vardı  revive sanırım onun gibi bir ürün farlara sürülebilir mi korumak için.

Revive türü olmazda Soft99 Nano Hard Clear soft99 glaco blave, gyeon trim gibi ürünler olur en azından wax bile atılabilir.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Gyeon Trim ve Soft 99 çok başarılı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi: