Fatih37 İle Toyota Corolla 2014 yarı profesyonel detaylı araba yıkaması

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhabalar,
Ben İşitme engelliyim (Bilmeyenler için yazdım.) Yazdıklarım size farklı gelebilir ama anlaşılır şekilde yazmaya çalıştım umarım anlayışınız göstebilirsin. Bu ilk videom olduğu için video editleme yapmada iyi değilimdir ve zorlanmıştım ama uğraştığıma değdi.
2 yıldan fazladır her gün yabancı ve güney koreli dahil kanallarda profesyonel araba yıkama videolarda izleyerek geçirdim ve izleyerek kendime yarı profesyonel gibi hissederek öğrendim. Tabi bu ilk değildir, daha önceler bile videosuz ( videodaki gibi ) yıkama yapıyordum. Videoya gelelim.

22 Ekim Cumartesi günü saat 12:30'dan başlayıp 16:30'a kadar detaylı yıkama yaptım. Videodaki ilk fotoda gördüğün gibi tripodum olmadığı için böyle yöntemi çekerek 4 saatlik videoda bazı yerlerde uygunsuz görünenleri keserek 26 Dk'ya sığdırdım. Tuhaf ortam ve hızlandırma sesinden dolayı kapatıp güzel basslı müzikleri koymak zorunda kaldım.

26 Dk'a kadar izlemek istemiyorsan atlaya atlaya yada video hızlandırma süresi 1.5 veya 2 hızı olarak izleyip bitirebilirsin.

Not: Temmuz ayında arabamın üzerinde Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Wax uygulamıştım ve 1 buçuk hafta önce Parlawax Seramik katkılı hızlı cila numunesi üzerine uygulamıştım. O yüzden hızlı cile uygulaması yapmadan bitirdim. Su itici özelliği etkisi halen devam ediyor. Gayeti iyi dayanıyor. Gördüğünüz gibi kapalı garajımda durduğu için etkisi uzun sürer. Janttaki pek demirtozu yoktur çünkü 1.5 hafta önce yıkamıştım ondan morarmadı.

Kullandığım malzemelerim;

1) Lastik, Jant ve Davlumbaz Temizliği
Lastik temizleyici: Meguiars hot rims wheel and tire cleaner
Jant temizleyici: Flowey R1 + İK Foam Pro 2
Demirtozu Temizleyici: Valet Pro Dragon
Davlumbaz temizliği: 3D Orange
AutoFinesse lastik fırça
AutoBrite Jant ve davlumbaz fırçası
Carpro Detailing brush XL
BadBoys 19LT kova

2) Ön Yıkama (Pre Wash)
Valet Pro Citrus Prewash
İK Multi Pro 2
Eınhell Pressito

3) Ön Yıkama Köpüğü (Snow Foam)
AutoBrite Magifoam
MJJC Foam Cannon Pro 2.0
Karcher K5 Power Kontrol
Carpro Detailing Soft Brush

4) Kova yıkama
valet Pro Concentrated
Capro DabDab

5) Kurulama havlular
Purestar Dublex 45x75
Maxshine Twisted 40x40

6) Kapı eşikleri temizliği
3D Final Touch
Maxshine Twisted 40x40

7) Lastik Parlatıcı
Good Stuff Tire Dressing Shine
Parlatanadamlar Aplikatör

8) Cam Temizliği
Good Stuff Glass Cleaner
Work Stuff Zephyr Waffle

Final.

Buraya kadar okudunuz ve izlediğiniz için teşekkürler. Forumun ilk 5. Detailing Yarışmasına katıldım :gulumsemex:. Yarışmada diğer arkadaşlara başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline Emegine Saglik hocam çok güzel bir Detay Temizliği Olmuş:)

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık hocam aldıgınız malzemeler demek ki biticek rafda kalmıcak:)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline Emegine Saglik hocam çok güzel bir Detay Temizliği Olmuş:)
Çok teşekkür ederim hocam :gulumsemex:

Arabama iyi bakıyorum zannediyordum:):) ellerinize sağlık
Çok teşekkür ederim hocam :gulumsemex: Amatör kişiden profesyonel kişiye göre değişiyor hocam :)

Emeğinize sağlık hocam aldıgınız malzemeler demek ki biticek rafda kalmıcak:)
Çok teşekkür ederim hocam :gulumsemex:. Aldıklarım daha bitmeyecek, bir kaç senelik stoklarım var ne zaman biteceği Allah bilir :sırıtan1:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam elinize emeğinize sağlık keyifle izledim uzun süredir bu tarz bi çalışma yapamıyorum aracımda sezon daha kapanmadı malesef havalimanında işler çok yoğun bir türlü fırsat bulamadım elbet bir gün diyorum:saskin:

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam elinize emeğinize sağlık keyifle izledim uzun süredir bu tarz bi çalışma yapamıyorum aracımda sezon daha kapanmadı malesef havalimanında işler çok yoğun bir türlü fırsat bulamadım elbet bir gün diyorum:saskin:
Çok teşekkür ederim hocam :gulumsemex: Evet doğrudur tabi ki fırsat bulup yaparsın inşAllah hocam :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Elinize emeğinize sağlık, yarışmaya hoş geldiniz. :)

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Herkese Merhabalar,
Ben İşitme engelliyim (Bilmeyenler için yazdım.) Yazdıklarım size farklı gelebilir ama anlaşılır şekilde yazmaya çalıştım umarım anlayışınız göstebilirsin. Bu ilk videom olduğu için video editleme yapmada iyi değilimdir ve zorlanmıştım ama uğraştığıma değdi.
2 yıldan fazladır her gün yabancı ve güney koreli dahil kanallarda profesyonel araba yıkama videolarda izleyerek geçirdim ve izleyerek kendime yarı profesyonel gibi hissederek öğrendim. Tabi bu ilk değildir, daha önceler bile videosuz ( videodaki gibi ) yıkama yapıyordum. Videoya gelelim.

22 Ekim Cumartesi günü saat 12:30'dan başlayıp 16:30'a kadar detaylı yıkama yaptım. Videodaki ilk fotoda gördüğün gibi tripodum olmadığı için böyle yöntemi çekerek 4 saatlik videoda bazı yerlerde uygunsuz görünenleri keserek 26 Dk'ya sığdırdım. Tuhaf ortam ve hızlandırma sesinden dolayı kapatıp güzel basslı müzikleri koymak zorunda kaldım.

26 Dk'a kadar izlemek istemiyorsan atlaya atlaya yada video hızlandırma süresi 1.5 veya 2 hızı olarak izleyip bitirebilirsin.

Not: Temmuz ayında arabamın üzerinde Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Wax uygulamıştım ve 1 buçuk hafta önce Parlawax Seramik katkılı hızlı cila numunesi üzerine uygulamıştım. O yüzden hızlı cile uygulaması yapmadan bitirdim. Su itici özelliği etkisi halen devam ediyor. Gayeti iyi dayanıyor. Gördüğünüz gibi kapalı garajımda durduğu için etkisi uzun sürer. Janttaki pek demirtozu yoktur çünkü 1.5 hafta önce yıkamıştım ondan morarmadı.

Kullandığım malzemelerim;

1) Lastik, Jant ve Davlumbaz Temizliği
Lastik temizleyici: Meguiars hot rims wheel and tire cleaner
Jant temizleyici: Flowey R1 + İK Foam Pro 2
Davlumbaz temizliği: 3D Orange
AutoFinesse lastik fırça
AutoBrite Jant ve davlumbaz fırçası
Carpro Detailing brush XL
BadBoys 19LT kova

2) Ön Yıkama (Pre Wash)
Valet Pro Citrus Prewash
İK Multi Pro 2
Eınhell Pressito

3) Ön Yıkama Köpüğü (Snow Foam)
AutoBrite Magifoam
MJJC Foam Cannon Pro 2.0
Karcher K5 Power Kontrol
Carpro Detailing Soft Brush

4) Kova yıkama
valet Pro Concentrated
Capro DabDab

5) Kurulama havlular
Purestar Dublex 45x75
Maxshine Twisted 40x40

6) Kapı eşikleri temizliği
3D Final Touch
Maxshine Twisted 40x40

7) Lastik Parlatıcı
Good Stuff Tire Dressing Shine
Parlatanadamlar Aplikatör

8) Cam Temizliği
Good Stuff Glass Cleaner
Work Stuff Zephyr Waffle

Final.

Buraya kadar okudunuz ve izlediğiniz için teşekkürler. Forumun ilk 5. Detailing Yarışmasına katıldım :gulumsemex:. Yarışmada diğer arkadaşlara başarılar diliyorum.
Eline koluna emeğine sağlık hocam :kalplix:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık güzel bir uygulama olmuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Fatih hocam keyifli bir içerik olmuş tamamını izledim. Abone oldum beğendim yorum yaptım, videonun ön plana çıkmasında azda olsa faydamız olsun

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Fatih hocam keyifli bir içerik olmuş tamamını izledim. Abone oldum beğendim yorum yaptım, videonun ön plana çıkmasında azda olsa faydamız olsun
Çok teşekkür ederim hocam :gulumsemex:
Videomu bu kadarı beğeneceği düşünmemiştim :)
Farklı bir detay videoları çekebilirim inşAllah.