Fatih37'in Detay Uygulaması Paylaşımları

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar.

Aracıma yapılan bütün uygulamaları bu başlık altında paylaşacağım.

(İşitme engelliyim, sizler gibi yazdıkların yazmayabilirim diye bilginiz olsun)
Profilimdeki aracım içinde vites kolunda bulunan black pianolu plastikleri ve kapı kollarına SPTA 12V mini polisaj makineyle yaptım.
Amatör olduğum için profesyonelde yapılanlar gibi olmazsa da bir nebze istediğim gibi oldu.

Dün (28 mayıs 2022) yaptığım uygulamarım aşağıdaki gibidir.

*Uyguladığım makine ve pastalar;

*SPTA 12V mini polisaj makinesi (orbital olarak)​

*30mmlik mavi orta pedi ile ara kat ve 30mmlik sarı finish pedi ile hare giderici​

*Çerçeveyi sökerek ile başladım.

1. Pasta yapılmamış hali;
Bol ince çiziklidir. Bazıları az derin çizikleri mevcuttur.

2. Ara kat ile yapılmış hali;

3. Hare giderici ile yapılmış hali;
Kapı ve duvar yansımasında hare gibi görünüyor ama hare değildir. :)

4. Aerosol M700 sonrası son hali;
piano black'ın sol kenarındaki ince kanalın yanındaki gri boyalı olanı birazını almış. Maskelemediğim için olmuştu.

5. Vitesin kapağında çok kötü durumdaydı. Pandemi dönemde kolonya eline dökerken damlamış olabilir yada ne olduğunu belirsiz kimyasaldan puslanarak olmuş olabilir.

6. Aynı adımıdan ara kat ile yapılmış hali;

7. Hare giderici ile yapılmış hali;
istediğim gibi olmazsa da bi nebze giderilmiştir. Sanırım sert plastikten olabilir yada amatörümden dolayı hare giderememiş.

Bugün de sadece corolla skicterlerin kapılara yapıştırmadan önce uygulayayım dedim.
Aynı şekilde uygulama yaptım. Önceki hali çekmedim çünkü telefon kamerası led ışıktan dolayı pazaritlenme yapıyordu.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik hocam ilk konunuzda hayirli olsun :)

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Ellerinize sağlık .
Artık uygulamalar geldiğine göre o kadar ürünün ekipmanın hakkını vermeniz lazım. :)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bu uygulamayi meguiars plastx ile EL ile yapsak ayni etki olurmu? Birde ayda bir yapsak 3/5 sen sonda piano black altinda ne varsa cikar mi?

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu uygulamayi meguiars plastx ile EL ile yapsak ayni etki olurmu? Birde ayda bir yapsak 3/5 sen sonda piano black altinda ne varsa cikar mi?
Hocam, bu ürünün bende olmadığı ve elle uygullaması deneyimlemediğim için net söyleyemem ama az tırnak geçen çizikleri almaz sadece birazını ince veya hare, örümcek ağ gibi görünenlerı alırlar diye düşünüyorum. Elle yapmasını zor, zaman, çaba sarf ettikçe istediğin gibi sonuç alamıyorlar ama bi nebze çizikleri giderebilir. çizikleri giderirsende bir süre tekrar çizebilir sonuçta piano black plastikleri hassastır kolay çizebiliyor.
Benden daha tecrübeli abilerim hocalarım vardır cevaplayarak yardımcı olurlar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yok hocam hicbir sonuç alamazsiniz El ile uygulama icin pek kullanisli ürün degil.

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Ozaman baska soru soralim, corollanin aliexpresste cift tarafli bant ile yapıştırilan sert plastikleri var, onu yapıştırsak 10 sene sonra cift tarafli bant piano blackin icinden gecer mi?

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracıma ön ve arka kamera montajı yaptım. Hem çakmaktan hemde park modu için sigorta kutusu bağlattım.
Böylece ister çakmaktan güç alsın ister sigortadan güç alsın. Kameranın yanında usb girişi var. Hangisi takmak istediğimi takabilirim kolay olur.

En çok uğraştığım iş, direksiyonun altında sigorta kutusuna park modu kabloları bağlamaya çalıştım ve tam güç almak için farklı amper soketleri tak çıkartla uğraştım, becerememiştim ama netten araştırdıktan sonra becerebildim

Park moduyla uğraştığım için fazla çekemedim.

img yükle

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracıma ön ve arka kamera montajı yaptım. Hem çakmaktan hemde park modu için sigorta kutusu bağlattım.
Böylece ister çakmaktan güç alsın ister sigortadan güç alsın. Kameranın yanında usb girişi var. Hangisi takmak istediğimi takabilirim kolay olur.

En çok uğraştığım iş, direksiyonun altında sigorta kutusuna park modu kabloları bağlamaya çalıştım ve tam güç almak için farklı amper soketleri tak çıkartla uğraştım, becerememiştim ama netten araştırdıktan sonra becerebildim

Park moduyla uğraştığım için fazla çekemedim.

img yükle
Çok güzel ve kullanışlı bir kamera zamanında aliexpressde TL ye çevirince 1000tl gibi bir fiyata tüm set geliyordu. Kameram var diye almamıştım su an çok pişmanım. Güle güle kullanın inşallah kayıtlara bakmak zorunda olacağınız bir durum oluşmaz