Herkese selamlar.
Bayram tatilinde 3 gündür detaylı dış yıkama, polisaj ve wax koruma uygulamalarıyla yaptım. Haftasonu sakarya akyazında bir yaylasıne gideceğimiz için zamanım kısıtlıdır ve epey zordur ama yaptığım uygulamaları zevklidir

Şimdi gelelim aşağıdaki yaptığım uygulamalardır. Bazı fotoda olmayan yerlerde atlatmıştım kusura bakmayın.
1. gün (13.07.2022 çarşamba) saat: 14:30'dan arada mola vererek 20:30'a kadar gibi sürdü. o saate başlamamı nedeniyle evimin önüne gölge geçiyor diye o saate başladım.
Arabanın kirli hali, fotografta beyaz olduğu için pek kirli görünmüyor çünkü haftada 1 kere gidip geliyor, çoğu günlerin kapalı garajta yattığı için az kirlidir.
Demirtozu: Dinojob fossile (numune hediyesi)
Jant temizleyici: Newmix
lastik temizleyici: Meguiars hot rims all wheel cleaner + Fastliquid tire cleaner
fırça isimleri yazmayım zaten bilmeyen yoktur, fotoda ne görüyorsan o
Fırçalamadan lastiğin üzerinde yaklaşık 1 aydır newmix gold lastik parlatıcı var. Parlaklığı azaldı ama fazla kir kaplamadığı ve matlığı durması çok hoş oldu, hele su itici testi yaptım, su itici özelliği yitirmemiş boncukları hala duruyor
[
Demirtozu, lastik temizleyici ve davlumbaza sıktım. Biraz bekleyip fırçaladım. Lastikde parlatıcı uzun süre kaldığı için içeriği seramikli olmasında dolayı parlatıcıyı sökememiş ama boncukları azalmış.
İlk önce ön yıkama (fotoyu çekmeyi unutmuştum) için İK multi pompaya 100ml valet pro citrus + 1400ml su koydum, 5 dk bekleyip ardından duruladım ve tekrardan İK foam pompaya 50ml magifoam + 950ml su koydum ve kompresörle beraber etrafına (ön yıkama dahil) 2 tur sıktım. 5 dk bekleyip çitalar, nikelajlar, far araları, ablemleri ve birçok dar alanlara fırça detaya giriştim ardından duruladım.
Duruladıktan sonra boyanın üzerinde 10 aylık fusso wax koruması mevcut ve fotoda gördüğün gibi yarı diri boncuklanma etkisi devam ediyor

Fusso çok iyi dayanıyor tabi ki ortam koşullarına göre değişir. Camında yaklaşık 3,5 aylık ultra glaco var.
Kova yıkama: AB citrus pearl
Kovaya 10 litre su doldurup 25ml pear koydum ve temaslı yıkama yaptım. Şampuanın köpürmesi ve kayganlığı iyiydi beğendim. Ardından duruladım. o da durulama sonrası çekmeyi unuttum
Polisaj öncesi yüzey hazırlığı için Fireball wax sökücü yüzeye 50/50 olarak uyguladım sonrası komple uyguladım. 10 aylık fusso waxı biraz zayıfladığı için güzel söktü. Güzel ürünmüş. fireball ürünleri beğeniyorum zaten G. kore fanatiğim
Wax sökücüleri azı duruladım ardından demirtozuları arınmak için valet pro dragon yüzeye sıktım. yüzeyde pek demir tozu yoktu o yüzden bazı yerlerde kızardılar. Sonrası yüzeye parlatanadamlardan suyla çalışan köpük atan tabancasıyla sıktım ve makarna tipli yüzeyi arınarak duruladım.
Yüzeyde pek pürüzlü olmadığı için kil takozuyla devam ettim. Zaten eylülde yüzeyde çok pürüzlü çıkmıştı 3M kil hamuruyla temizledim o yüzden kil takozuyla temizledim. Kapalı garajımda yaptım.
2. gün (14.07.2022 Perşembe) saat: 08:30'dan arada mola vererek 20:30'a kadar polisaj yaptım. Çok yorucudur ama deneyimleyerek zevk aldım. Fotoda gördüğün gibi malzemelerdir. Bantları maskelemedim nedeni ise maskeleyecek belli yerlerde açıklık boşlukluk biraz yükseklikten falan vardı oralarda dokunmadığı için gerek kalmadı. Boya durumu orta derecede iyi, fazla çizik yok diye biliyorum o yüzden 2.aşama olarak ara kat pastayla başladım. Tavan yüzeyde hareler hologramları kaldırıp baldwipe bezi kalıntıları temizledikten sonra ışığıyla bi baktım ki ışığın ertafında düz tırnak geçmeyen kılcak çizikleri (her kaportalarda dahil) ortaya çıktı. Biraz hayal kırıklığı yaşadım, videolardaki prof gibi sağa sol aşağa yukarıya yön vererek düzeltmiştim hemde 2 tur atarak, demek ki 1.aşama daha önemli olduğu öğrenmiş oldum. Bende kısa tüylü keçe ve kalın pasta var da ama boya ölçüm cihazım elimde olmadığı ve japon araçlarda yumuşak (yumuşak mı sert mi nasıl anlaşılıyor bilmiyorum) sedef boya olduğu için vernik inceltme endişesinden dolayı 1.aşamayı ve 3.aşama finişi vazgeçip ara katla sabırla devam ettim zaten kılcal çizikleri varken finişle devam etmesi anlamı kalmaz. Yapacak bişe yoktu. Fotolarda gördüğün gibi ama telefon kameradan dolayı belli eden etmeyen çizikleri görünüyor. İstediğin gibi eleştirebilirsin benim için sıkıntı yok.
3. gün (15.07.2022 çarşamba) Cuma namazdan sonra saat: 14:30'dan arada mola vererek 18:00'a kadar gibi sürdü.
Fotoda gördüğün gibi Wax öncesi yüzey temizleyici baldwipe bezine sıkıp temizledim ardında tavandan başlayıp her panel'e waxı sürüp 10'ar dakikayla ve o dakikalarda janta fusso waxı sürüp bekleyip baldwipe beziyle silip ardından

500gsm cila beziyle parlattım. Daha sonra Good stuff shine lastik parlatıcı lastiğe sürdüm. Final fotosunda misafirliğe gittiğimiz için başka yerde çekildiği böyle görünüyor.
WS wax parlatıcı süngeri çok iyiyidi, Sarı tarafı değil siyah tarafında kadifemsi gibi dokulu sünger sürmüştüm çok güzel üründür. Waxa geline ilk defa carnauba kokusu aldım. Rahatsız edici bir koku değildi. Boncuklanması güzel beğendim.
4.gün 16.07.2022 cumartesi gününde Sakarya akyazı yaylasına misafirliğe gitmiştik. Gidiş dönüşte yaylanın yollarda çok tozludur.
5.gün 17.07.2022 pazar gününde fotoda gördüğün gibi üzerinde wax mevcut olduğu için pek toz kaplamadı sadece arka tarafta toz az kaplamıştı, bu oldukça iyiydi. Uygulaması sırası şöyledir;
- Ön yıkama: valet pro citrus prewax
- ardından ön yıkama: valet pro foamula 1
sonrası temaslı yıkama yapmadım çünkü fazla kir yoktu. tamponda sinek yapışması vardı ama prewax sonrası durularken sinekleri çıkarılmıştı. Böcek temizleyici gerek kalmadı

durulama sonrası üzerinde boncuklanma etkisi devam ediyor. Wax beğendim

Boncukları itmesini için üfleyiciyle iterek ardında kurulama havluyla kuruladım. Sonrası lastiğe newmix gold parlatıcıyla sürdüm. Final oldu

4 gün boyunca benim için oldukça zevklidir ve polisaj makinesiyle deneyimlendim. Daha sonra 1.aşama ile kısa tüylü keçe ve kalın pastayla deneyimleyeceğim inşAllah. Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim