Fatih37'in Detay Uygulaması Paylaşımları

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam Aleyküm Forumdaşlarım :)

Kış gelmeden önce boya koruma istediğim için yeni aksiyon kameramla uygulama yaptım.
Aşama aşama göre uygulama yaptım. Bazı yerlere detaya girmedim çünkü hava soğuktu ve erken karardığı için biraz hızlandırmak istedim o yüzdendir. İyi Seyirler :)

1.Not: Videoda belki içinden soran vardı diye yazayım, kil temizliği öncesi neden yüzeye demirtozu sıkıp temziliği yapmadı, çünkü nisanda demirtozu temizliği yaptığım içindir ve polisaj yapmacağıma göre gerek kalmadığ içindir. Bir de yüzeyi elle kontrol ettim pek pütürleri yoktu o yüzden es geçip kil temizliğe başladım.

2.Not: Wax öncesi neden dodiklere maskelemedim çünkü waxı sürüp dodiklere bulaşan hemen müdahele edebiliyorum diye maskelemedim. İlk defa wax sürecek olanlara kesinlikle maskelemesi gerekiyor aksi halde uygulama sonradan unutursan dodiklere kalıcı beyazlamış olur.

-) Lastik, Jant ve Davlumbaz Temizliği
Lastik temizleyici: Gyeon Tire Cleaner
Demirtozu - Jant temizleyici: Newmix Demirtozu temizleyici / Flowey R1 + İnnovarcar Green Snow Foam + Polham sarjlı pompa
Auto Finesse lastik fırça
Autobrite Multi Purpose Short Reach jant ıırça
Volodymyr Davlumbaz Fırçası
Parlatanadamlar 13LT kova + Maxshine Tekerli Kova Aparatı

-) Agresif Ön Yıkama Köpüğü (Snow Foam)
Flowey B33 + MJJC Cannon Pro V2
Cartainer sentetik fırça

-) Temaslı Kova yıkama
AutoBrite Citrus Pearl
MissClean Çok Fonksiyonlu 2 In 1 Mikrofiber Teleskopik Uzun Saplı Fırçası
Carpro Dabdab

-) Yüzey temizliği
Fireball Wax Off + Spta LD601 12V mini polisaj makinesi
İPA

-) Üfleyici Kurutma ve Kurulama havlular
Maxshine Mini Handheld Dryer EVO-S
Purestar Dublex Havlu 45x75

-) Boya Koruma Waxı
Soft99 Fusso Coat Dark Wax

-) Lastik ve Plastik Parlatıcı
Meguiars Endurance
Badboys Mini Tire aplikatör
Good Stuff Tire Dressing Shine
Parlatanadamlar Aplikatör

-) Basınçlı Yıkama makinesi
Karcher K5
Karcher H10 Q PremiumFlex Anti-Twist Hortum
MJJC Yüksek Basınçlı Tetik Tabancası
Duş Başlıklı Nozul + Uzatma Borusu

Final.

İzlediğiniz için teşekkürler. Sonraki video için görüşmek üzere :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar Fatih bey, elinize emeğinize sağlık. Bir soru sormak isterim. Sizde ürün çeşitliliği çok olduğu için cevap verebileceğinizi düşünüyorum. Araç dışındaki plastik aksama , dodiklere zarar vermeyecek wax var midir? Bende de fusso var, uygularken çok dikkat etmeye çalışıyorum. Cila bezi ile geçerken tozları olabiliyor. Onları başka temiz bir bez ile hemen almaya çalışıyorum. Hatta dodiklere bir iki cm kala sürerken daha özenli sürmeye dikkat ediyorum fakat yinede temas oluyor arada :) , hemen nemli bir bez ile müdahale etmeye çalışıyorum. Daha önce forumda okumuştum, mavi silgi ile çıkıyor diye. Yinede acaba başka bir wax var mıdır? Plastik aksamı etkilemeyecek.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Eline, koluna sağlık hocam, güzel uygulama olmuş. Yeni ürünler ve kameran hayırlı olsun. Sakıncası yoksa bir tavsiye de bulunmak isterim, hızlandırılmış videolarda aşamaları ara ara kesitler halinde birleştirme yaparsan bence daha güzel olur, çünkü normal video hızlandırılmış şekilde yapınca bir anda hızlandırılmış şekilde aşağı yukarı, sağa sola derken gözü çok yoruyor, seyir keyfini de düşürüyor. Tabi takdir senindir.. Severek izliyoruz

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar Fatih bey, elinize emeğinize sağlık. Bir soru sormak isterim. Sizde ürün çeşitliliği çok olduğu için cevap verebileceğinizi düşünüyorum. Araç dışındaki plastik aksama , dodiklere zarar vermeyecek wax var midir? Bende de fusso var, uygularken çok dikkat etmeye çalışıyorum. Cila bezi ile geçerken tozları olabiliyor. Onları başka temiz bir bez ile hemen almaya çalışıyorum. Hatta dodiklere bir iki cm kala sürerken daha özenli sürmeye dikkat ediyorum fakat yinede temas oluyor arada :) , hemen nemli bir bez ile müdahale etmeye çalışıyorum. Daha önce forumda okumuştum, mavi silgi ile çıkıyor diye. Yinede acaba başka bir wax var mıdır? Plastik aksamı etkilemeyecek.
Fatih abiye sormuşsun ama cok kısa örnek marka vereyim abi kullandıgım K2 Proton, Vonix Native, Vonix Blendde böyle bi beyazlama görmedim fussoda inanılmaz bi beyazlama oluyordu. Genelde sentetik içerikli waxlarda yogun bi beyazlama olur onun dışında carnauba ve seramik içerikli waxlarda ben gözle görülür bir beyazlama göremedim. Artık her ay wax sürmekten el alışıyor genelde değdirmiyorum plastiklere ama illaki ister istemez değiyordur diye tahmin ediyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Fatih abiye sormuşsun ama cok kısa örnek marka vereyim abi kullandıgım K2 Proton, Vonix Native, Vonix Blendde böyle bi beyazlama görmedim fussoda inanılmaz bi beyazlama oluyordu. Genelde sentetik içerikli waxlarda yogun bi beyazlama olur onun dışında carnauba ve seramik içerikli waxlarda ben gözle görülür bir beyazlama göremedim. Artık her ay wax sürmekten el alışıyor genelde değdirmiyorum plastiklere ama illaki ister istemez değiyordur diye tahmin ediyorum.
Bilgiler için çok teşekkür ederim Emirhan. Her yıkamada fusso kullandığım için alışıyorum bende :) . Fajat bitince daha almam :) . Bitmesine az kaldı. Özellikle dış plastik aksamda değince sorun çıkarmayacak ürün gerekli :)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim hocam :) Aynen bazı yerlerde kalın sürmüştüm silinmesi bile zorlandım silince beyazları topluyor diğer farafa geçince topluyor yeni beziyle devam ettim.
@emirhaneness hocam dediği gibi carnauba veya seramikli carnauba içerikli gibi bilindik waxlarda ve ek olarak glazeler dahil dodiklere zarar vermez ve beyazlatamazlar hatta glazelerde solmuş dodiklere hafif ince aşındırıcı içerikli olduğu için uygulanıp siyahlaşıyor zaten kaporta, krom çitalar ve plastiklere uygulanabiliyor hocam.
Meguiars hybrid ceramic prep ve Meguiars hybrid ceramic liquid wax ürünlerin sırayla sürmüştüm dodiklere azıcık bulaştılar ama asla beyazlatmadı zaten @Sefa46 hocam bunu bilir.

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline, koluna sağlık hocam, güzel uygulama olmuş. Yeni ürünler ve kameran hayırlı olsun. Sakıncası yoksa bir tavsiye de bulunmak isterim, hızlandırılmış videolarda aşamaları ara ara kesitler halinde birleştirme yaparsan bence daha güzel olur, çünkü normal video hızlandırılmış şekilde yapınca bir anda hızlandırılmış şekilde aşağı yukarı, sağa sola derken gözü çok yoruyor, seyir keyfini de düşürüyor. Tabi takdir senindir.. Severek izliyoruz

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim hocam :)
Tavsiyenizi okudum pek anlamadım tekrar tekrar okuyup anlamaya çalıştım ve anladım. Aynen öyle düşünmüştüm, önceki videomdaki gibi sonraki videom için hızlandırmadan güzelce editleyeceğim inşAllah :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Teşekkür ederim hocam :) Aynen bazı yerlerde kalın sürmüştüm silinmesi bile zorlandım silince beyazları topluyor diğer farafa geçince topluyor yeni beziyle devam ettim.
@emirhaneness hocam dediği gibi carnauba veya seramikli carnauba içerikli gibi bilindik waxlarda ve ek olarak glazeler dahil dodiklere zarar vermez ve beyazlatamazlar hatta glazelerde solmuş dodiklere hafif ince aşındırıcı içerikli olduğu için uygulanıp siyahlaşıyor zaten kaporta, krom çitalar ve plastiklere uygulanabiliyor hocam.
Meguiars hybrid ceramic prep ve Meguiars hybrid ceramic liquid wax ürünlerin sırayla sürmüştüm dodiklere azıcık bulaştılar ama asla beyazlatmadı zaten @Sefa46 hocam bunu bilir.
Fatih bey, teşekkür ederim bilgiler için. Benim gibi bu işi amatörce yapanlar için aracın kaporta kısmının dışına taştığında sorun oluşturmayan ürünler lazım :) . Benjm araçta da dodik, alüminyum yerler, paino black yerler var. Fusso coat soft99 u dodik hariç her yerde kullandım. Alüminyum, jantlar, paino black yerler de kullandım. Olumsuz bir durum olmadı. Kapı kollarına sürmedim. Araç içine taşınmasın diye. Forumda okumuştum, fussodan dolayı direksiyonda deformasyon başladığını yazmıştı bir arkadaş. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum fussoyu kullanırken. Aslında ürünün su iticiliği ve parlaklığı iyi. Artık bitmeye başladı. Yazı görmez. Yeni ürün bakacağım :) .

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Fatih bey, teşekkür ederim bilgiler için. Benim gibi bu işi amatörce yapanlar için aracın kaporta kısmının dışına taştığında sorun oluşturmayan ürünler lazım :) . Benjm araçta da dodik, alüminyum yerler, paino black yerler var. Fusso coat soft99 u dodik hariç her yerde kullandım. Alüminyum, jantlar, paino black yerler de kullandım. Olumsuz bir durum olmadı. Kapı kollarına sürmedim. Araç içine taşınmasın diye. Forumda okumuştum, fussodan dolayı direksiyonda deformasyon başladığını yazmıştı bir arkadaş. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum fussoyu kullanırken. Aslında ürünün su iticiliği ve parlaklığı iyi. Artık bitmeye başladı. Yazı görmez. Yeni ürün bakacağım :) .
Abi ben uyguladıgım bütün waxlarda kapı açma koluna ve iç kısmına sürerim oralarda kapıyı açıp kapatırken tırnak çiziği oluyor onun önüne geçmek için. Gerçekten işede yarıyor gerek waxların çizilmeye karşı gösterdiği direnç gerekse kapatıcı özelliğinden kapı içlerinde çizik neredeyse hiç yok. Kapı içlerinden iç kısma wax bulaşması olayı cok saçma güzelce sildikten sonra yüzeyde kürleşiyor sonrasında içeriye taşınmasının imkanı yok. Fusso olsun kiwami olsun diger kullandıgım tüm waxlarda böyle bir sorun yaşamadım. Direksiyonunda beyazlama olan arkadaş uygularken eline değdiyse elini yıkamadan direksiyonu ellediyse belkide oradan bulaşmıştır. Şuan elimde fusso coat olsa iç aksamdaki piano blacklere bile sürmeyi düşünüyorum çizilmeye karşı korumak amaçlı :) En kısa sürede iç aksamdaki piano black kısımlara Meguiars 3-1 wax ile müdahale edeceğim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abi ben uyguladıgım bütün waxlarda kapı açma koluna ve iç kısmına sürerim oralarda kapıyı açıp kapatırken tırnak çiziği oluyor onun önüne geçmek için. Gerçekten işede yarıyor gerek waxların çizilmeye karşı gösterdiği direnç gerekse kapatıcı özelliğinden kapı içlerinde çizik neredeyse hiç yok. Kapı içlerinden iç kısma wax bulaşması olayı cok saçma güzelce sildikten sonra yüzeyde kürleşiyor sonrasında içeriye taşınmasının imkanı yok. Fusso olsun kiwami olsun diger kullandıgım tüm waxlarda böyle bir sorun yaşamadım. Direksiyonunda beyazlama olan arkadaş uygularken eline değdiyse elini yıkamadan direksiyonu ellediyse belkide oradan bulaşmıştır. Şuan elimde fusso coat olsa iç aksamdaki piano blacklere bile sürmeyi düşünüyorum çizilmeye karşı korumak amaçlı :) En kısa sürede iç aksamdaki piano black kısımlara Meguiars 3-1 wax ile müdahale edeceğim.
Emirhan, ben kapı kolu içlerine alınca ppf yaptırdım, tırnak çizmesin diye :) . Oralar sağlamda, içerdeki paino black yerlere de ppf yaptırdım :) . Şimdi başka bir wax a geçmeden fikirleri topluyorum :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Beyazlatma olmuyor :) Genelde Likit sıvı Si02 ürünler beyazlarmiyor sentetik bazli ürünler beyazlatabilir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan, ben kapı kolu içlerine alınca ppf yaptırdım, tırnak çizmesin diye :) . Oralar sağlamda, içerdeki paino black yerlere de ppf yaptırdım :) . Şimdi başka bir wax a geçmeden fikirleri topluyorum :)
Abi en temizini yapmışsın senin kafa rahat o zaman :) Bizde sıfır almıştık arabayı ama eskiden böyle ppf tir waxtır bilmiyordum birsonraki arabaya nasip olursa bende iç aksama farlara ppf kaplayacağım inşallah

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abi en temizini yapmışsın senin kafa rahat o zaman :) Bizde sıfır almıştık arabayı ama eskiden böyle ppf tir waxtır bilmiyordum birsonraki arabaya nasip olursa bende iç aksama farlara ppf kaplayacağım inşallah
Kesinlikle, tavsiye ederim. Çok rahat oluyor. Kaporta kısmında iz veya çizik olması gözüme batmıyor :) , kapı kolu içi, paino black yerler de olunca çizik çok gözüme batıyor :)

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Eline Saglik Fatih Hocam Makinan Hayirli Olsun Tekrardan Foam Lance de Gelince Kwazar ve Einhell Emekliye ayrilir Foam Lance nin verdigi Keyfi Sadece Basincli Kopuk Tanklari veriyor :)

Yikama Makinasi Konusunda 13 Senedir hep Profesyonel Sanayi Tip Rotowash/Olmo/Cleanwax gibi Markalarin Makinalarini kullandim.

Kendi Şahsimin Bosch Aquatak 135 var 2 Yildir Kullaniyorum Kullandiktan sonra Suyu kapatip İcindeki su bitene kadar calistiriyorum ve topluyorum suana kadar bir sorun yasamadim :)
BU ÜÇ MARKADAN HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
BU ÜÇ MARKADAN HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ
Çelik Yapida olan Rotowash i önerrim.

Normal olanlar 1 yil sonra delinme yapabiliyor catlama yaparak.
Sebebi genelde kostikli deterjandan dolayi oto yikamalarda kis aylarinda 1 hafta bekledigi zamanlar oluyor deterjanin tankin içinde.

Kostik kullanmam,Normal deterjani günlük yaparim derseniz Marka Farketmez En Uygun olani alabilirsin.

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Çelik Yapida olan Rotowash i önerrim.

Normal olanlar 1 yil sonra delinme yapabiliyor catlama yaparak.
Sebebi genelde kostikli deterjandan dolayi oto yikamalarda kis aylarinda 1 hafta bekledigi zamanlar oluyor deterjanin tankin içinde.

Kostik kullanmam,Normal deterjani günlük yaparim derseniz Marka Farketmez En Uygun olani alabilirsin.
ben yıkama makinası için sormuştum aslında ama onun için de rotowash iyi bir marka sanırım, profesyonel yıkama makinasına foam lance uydurmak yerine köpük tankı almak daha mantıklı mı sizce

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ben yıkama makinası için sormuştum aslında ama onun için de rotowash iyi bir marka sanırım, profesyonel yıkama makinasına foam lance uydurmak yerine köpük tankı almak daha mantıklı mı sizce
Yikama makinasi ise iş degişir.

Kesinlikle İlk Kriter İthal Pompa olmalidir.

Markasi önemli degil İthal Pompa olsun birde servis agina bakin ilgilenecek bir yer varmi genelde olmuyor olsada zaten pek garantilik bir iş cikmiyor :)

Rotowash bizde cok ariza yapti yerli pompaydi.

Sonradan ital pompali Dolphin Tahawash diye bir marka aldik 3 Senedir Kullaniyoruz hiç sorun vs cikarmadi sadece Ayda 1 Kez Yagini degisitiyoruz 250 Saatlik bir yağ degisim ömrü var.

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Yikama makinasi ise iş degişir.

Kesinlikle İlk Kriter İthal Pompa olmalidir.

Markasi önemli degil İthal Pompa olsun birde servis agina bakin ilgilenecek bir yer varmi genelde olmuyor olsada zaten pek garantilik bir iş cikmiyor :)

Rotowash bizde cok ariza yapti yerli pompaydi.

Sonradan ital pompali Dolphin Tahawash diye bir marka aldik 3 Senedir Kullaniyoruz hiç sorun vs cikarmadi sadece Ayda 1 Kez Yagini degisitiyoruz 250 Saatlik bir yağ degisim ömrü var.
ROTOWASH SONRADAN İTHAL POMPAYA DÖNMÜŞ O ZAMAN ATTIKLARI İKİ MAKİNADA İTHAL POMPAYDI ÇÜNKÜ, TANK YERİNE FOAM LANCE KULLANMAK MANTIKLI OLUR MU SİZCE

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba Forumdaşlarım,

En son kasım ayında arabaya yıkamıştım ve bu ayına kadar sadece ramazan ayı gelmeden 1 kere yıkama yaptım. Ramazan ayında hiç yıkamadan yoğun trafik kirleri kapladılar ve bayram öncesi kirleri arınmak istediğim için yıkama video eşilğiyle yıkadım. İyi seyirler :)

-) Lastik, Jant ve Davlumbaz Temizliği
Lastik temizleyici: Bad boys Tire & Rubber Cleaner
Demirtozu - Jant temizleyici: Newmix Demirtozu temizleyici / Flowey R1 + Godd Stuff Snow Foam Orange + Polham sarjlı pompa
ADBL lastik fırçası
Davlumbaz temizliği: 3D Orange Citrus Degreaser
Volodymyr Davlumbaz Fırçası
Parlatanadamlar 13LT kova + Maxshine Tekerli Kova Aparatı

-) Ön Yıkama Köpüğü (Snow Foam)
Valet Pro Citrus Prewash ve Autobrite Magifoam karışımı + MJJC Cannon Pro V2
Cartainer sentetik fırça

-) Alt Yıkama Temizliği
Alt yıkama aparatı

-) Temaslı Kova yıkama
Valet Pro Concentrated
MissClean Çok Fonksiyonlu 2 In 1 Mikrofiber Teleskopik Uzun Saplı Fırçası
Carpro Dabdab

-) Plastik Dodiklere Temizliği
Gyeon Tire Cleaner
Work Stuff Siyah 40mm fırça

-) Üfleyici Kurutma ve Kurulama havlular
Maxshine Mini Handheld Dryer EVO-S
Purestar Dublex Havlu 45x75

-) Dış Cam Temizliği
Auto Brite Crystal
Carpro Glass Mitt

-) Kapı Eşikler Temziliği
Carpro Ech2o
Sıradan bez

-) Hızlı Cila
Flowey 4.6 Quick Ceramic Detailer
Klin Korea Bezi

-) Lastik, Jant ve Plastik Parlatıcı
Meguiars Endurance
Badboys Mini Tire aplikatör
Good Stuff Rims Detailer
Meguiars Ceramic Trim Restorer
Sıradan Mini aplikatör

-) Basınçlı Yıkama makinesi
Karcher K5
Karcher H10 Q PremiumFlex Anti-Twist Hortum
MJJC Yüksek Basınçlı Tetik Tabancası
Uzatma Borusu

Final.

İzlediğiniz için teşekkürler. Sonraki video için görüşmek üzere :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Fatih bey eline emeğine yüreğine sağlık, güzel bir terapi olmuş. İzlerken kendi aracımı yıkıyorum gibi geldi :) . Araba yıkama yarışmasınin da olduğunu öğrendim :) . Bir soru soracağım, detay sonrası kullanılan malzemeleri temizleme durumunu nasıl yapıyorsun? Bu konuda senin yöntemin nedir?