Fiorino İç Temizlik

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İyi akşamlar kendi çapımda detaylı temizliğe girmek istedim, o sırada yarışma olunca buraya atıyım dedim.
Aşama aşama çektim ve paylaşıcam biraz fazla fotoğraf var.Öncelikle detay işiyle uğraşan gerek iş olarak gerek de hobi olarak uğraşanlara Allah kolaylık versin, çok zamanımı aldı.

Malzemeler
-Ceviz
-Veta pompa
-KC Green Star
-VP Carpet Cleaner
-AB Pink Sheen
-Upcare Temizlik Fırçası
-VP Kalın Detay Fırçası
-VP İnce Detay Fırçası
-Bim Temizlik Bezi
-2 adet sıcak ve soğuk su kovası
-Nivea Köpük Yapan Şişe
-Dağıtıcı Spreyler

Karıştırma Oranları
-Ceviz ve GS yi şişenin içine koydum.(Cevizi 1:10 oranında birazda GS koydum.)
-KC GS'yi 1:20 oranında
-VP Carpet Cleaner'ı 1:10 ve içine birazda GS(5ml)
-Nivea köpük yapan şişeye 1:8 Carpet ve 5 ml GS (köpük yapan şişe yaklaşık 150 ml alıyor)

Koltuk Temizliği

Gelelim koltukları tek tek söküp eve taşımaya, şu günlerde Denizli yağmurluydu sokakta temizlik yapmak istemedim hemde taban halısına daha detaylı giriştim.Tabi sök yukarı çıkar aşağıya indir tak derken yoruyor insanı. Arka koltuk 3 saat, ön koltuklar da 3 saat sürdü, şöfor koltuğunu taban halısını temizlerken söküp kenarde temizledim.

Uygulama

İlk başta plastikleri GS ile temizleyip, pink sheen ile korudum. Pink sheen'i sürdükden sonra temiz bir mf bez ile sildim. Sökemediklerimi yerinde temizledim korudum.

Söküyorum

Civataları kaybolmaması için mıktanısla tuttum, pilastikleri çıkartıp düzgünce fırçaladım.

Sonrasında korudum.

Söktüğüm yeride düzgünce VP ince detay fırçası ile köpürterek temizledim.

Sonrasında kuruladım.

Aynı işlemi emniyet kemeri tokası içinde uyguladım ama ilk başta diş fırçası bütün tozlarını çıkartarak süpürgeyle çektirdim.

Ve düzgünce köpürtüp temizledim, kurutup korudum. (Temiz fotoğrafını detaylı çekmemişim.)

Koltuğu yatırmak için olan şeyin korumasını söküyorum, zaten segmanlı olunca kolayca söküldü.

Diş fırçası yardımıyla süpürge ile diplerini temizledim.

GS ile VP fırçasıyla köpürttüm.

Temiz bir mf bez ile kuruladım.Ve pink sheen ile korudum.

Söktüğüm korumayıda aynı şekilde yaptım.

Koltuğun yüzeyi.

Düzgünce süpürdüm.

Bantımıza da çekelim.

İlk başta şişeden VP carpıt'ı sıktım ve ardından köpük yapan şişe ile fırçaya sıktım. Ve hafif bir baskıyla dikey olarak fırçaladım, tozları ve kirleri kabartmış oldum.

Ardından temiz bir kovanın içinden mf bez ile su alıp, mf bezi sıktım. Ve fırçaladğım yerden kirleri ve temizleyiciğin artıklarını almak için sildim.

Nemlenen bölgeyi kurutmak için, ıslak süpürge ile çekiyorum.

Kuru bir bez ile kontrol ettim, ıslaklık var mı diye.

Ve sonuç. (Fotoğrafları çekerken ilk başta ürünleri çektim sonra uygulamaları biraz kafa karıştırıcı olabilir.)

Oturma kısım temiz lan taraf.:)

Arka tarafına çevirip düzgünce süpürdüm.

Demir kısımları fırçalıyorum.

Ve sildim.

Koltuğun ön yüzeyindeki işlemlerin aynısını burayada gerçekleştirdim ama daha hassas davrandım.

Ön yüzü en son finali. Pink sheen ile plastiklerden bir daha geçtim.

Yolcu koltuğuna geçtim, ilk demir kısımlarına geçtim çünkü evi çok batırmasınlar dedim.

Süpürüyorum.

Her tarafı düzgünce fırçaladım.

Ve tertemiz. :mutlu:

Plastik kısımlarına geçelim.

Düzgünce köpürttüm.(İlk üst tarafı köpürtmüşüm, alt tarafın köpürmüş halini bulamadım.

Temiz bir bez ile siliyorumi girmeyen yerlere bezi fırçaya dolayıp soktum.

Ve kurulayıp korudum.

Burda da aynı işlemleri uyguladım.

Farkı

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Paspas Temizliği

Kirli hali.

GS ile köpürttüm.

Durulayıp balkonda kurumaya bıraktım.

Kapı Arası Temizliği

Ceviz ve GS karışımını sıkıp fırça ile köpürttüm.

Detaylar

Veta pompa ile duruladım, ve kuru bir bezle sildim.

Böyle küçük yerlere kulak çöpü ile temizledim.

Temiz hali.

Ne varsa köpürttüm.

Kuruttukdan sonra ufak detaylar.

8 yıldır fırça değmeğen yerler.

Fırçaladıkça kir çıkıyor.

Suyla durulayıp, güzelce kuru bir bezle kuruttum.

Tavan Döşemesi Temizliği

Tavan döşmesini temizlemek için içeriye girdiğimden yerleri düzgünce süpürdüm.

Arabaya binenler sağalsun tutamacağı tutcam diye döşemeyi tutmuşlar.

Kirli hali

Köpük yapan şişe ile carpet GS karşımını beze sıkıyorum. (Bende fırça vardı ama çok sert geleceğini ve tavan döşemesi çok kirli olmadığı için beze sıktım.Yumuşak fırçanız var ise fırçaya sıkın.) Beze sıkdıkdan sonra nazik bir şekilde tavan döşemesini sildim.

Ardından nemli bezle silip, kuru bezle kuruladım.

İç plastikler

Bant çektim.

GS'yi fırçaya sıkıp köpürttüm, ardından sildim.

Girmeyen yerlere aynı taktik.

Bagajıda düzgünce köpürtelim.

Temizleyelim.:)

Yükleme alanınında ki plastiğide köpürtelim.

Ve temiz hali. Sanki bir kısmı hala kirli gibi göürünüyor, o kısım birazcık deforme olmuş ama pink sheen ile silince geçti.

Tabanda ki koltuğun yerleştiği kısım.

Köpürtelim.:)

Ve tertemiz, tabi koltuğun demiriyle sürtüşmeler olmuş. Birazda deforme olmuş.

Şöfor kısmına geçelim.

Köpürtelim.

Kurulayalım.

Pedalların altına eski bir bez koyalım ki halımıza kirler dökülmesin.

Vp fırçayla köpürtelim, ara yerlere diş fırçası ile giriştim.

Ve pırıl prıl.:mutlu:

Biraz da anfimizi temizleyelim.(Gölge düştüğü için aşırı kirli gözükmüş kusura bakmayın.)

Temiz hali.:)

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Taban Halısı Temizliği

Aynı koltuğu temizlerken yaptığım gibi halıda da aynısını yapıcam ama bu sefer şişeye daha fazla GS koydum, ve fırçayı daha nazikçe bastırdım. Fiorino olduğu için sonuçta ticari amaç olduğundan arada bir koli taşıdığımdan biraz deformeler var.

Kirli halimiz.

Sprey ile carpet ve gs yi sıktıkdan sonra fırçaya köpük sıkıp nazikçe kirleri kabartıyorum.

Ve çekiyorum. Kuru bez ilede yapılabilir.

Final.

Yüksek olan tarafı temizlemiştim. Farkı görün diye paylaşmak istedim.

Şöfor koltuğu altı.

Bunları yaptığım gün işim çıktığı için 30 km uzaklığa gittim geldim, koltuklar olmadan gayet hızlıy oluyormuş.:komik:

Plastikleri Korumak , Koltukları Takmak , Camları Silmek

Koltukları takarken civatalarını elle tutturdum. (Biraz tozlanmış bir daha bez ile sildim.)

Cırcır ile sıktım.

Emniyet kemerinide sıktım.

Kapaklarını sıktım.

30 km gidip geldikden sonra bir baktım çamur olmuş, hemen sildim.

Ardından pink sheen ile korumaya geçtim. Herkesin farklı taktiği var bende cila pedi ile sürüp ardından bez ile fazlalığını alıyorum.

Bayılıyorum pink sheen'e

Camlara gelirsek deri beze camsil'i sıkıyorum.

Ve camı düzgünce siliyorum.

Sonrasında kuru bir bezle kuruluyorum.

FİNALLER

Herkese çok teşekkür ediyorum. Forumdan ne kadar bilgi aldıysam onlara dayanarak bu işe giriştim. Benden görüp örnek alıcaklar arkadaşlar ve abilerime kolaylık versin. Eğer eksiklerim var düzeltirseniz sevinirim.:) Çok zevk aldığım bir yönden de yorulduğum bir uygulama oldu.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Ciddi emek söz konusu, elinize sağlık gerçekten çok güzel uygulama. Ve böyle güzel paylaşım için kendi adıma teşekkür ederim:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, çok güzel bir uygulama olmuş. Finalleri görünce temizlik kokusu buraya kadar geldi ;) Konularının devamını bekleriz takipteyim :)

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ciddi emek söz konusu, elinize sağlık gerçekten çok güzel uygulama. Ve böyle güzel paylaşım için kendi adıma teşekkür ederim:)
Teşekkür ederim, 3 gün sürdü emeğim oldu baya.
Teşekkürler...:)
Ellerinize sağlık, çok güzel bir uygulama olmuş. Finalleri görünce temizlik kokusu buraya kadar geldi ;) Konularının devamını bekleriz takipteyim :)
Sağolun, dış temizlik için malzemeleri toplayınca hemen atıcam.:)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Her şeyden önce bilginin,tekniğin süzgeçten geçip ne güzel bir uygulamaya döndüğünü görüyoruz. Emeğin sonucuju almak çok ayrı bir keyif. Buradaki herkesin hemen hemen geçtiği yolların aynısı :) Hevesiniz,keyfiniz hiç azalmasın :nazar: uygulamada,anlatımda harika görünüyor :sarki:

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Her şeyden önce bilginin,tekniğin süzgeçten geçip ne güzel bir uygulamaya döndüğünü görüyoruz. Emeğin sonucuju almak çok ayrı bir keyif. Buradaki herkesin hemen hemen geçtiği yolların aynısı :) Hevesiniz,keyfiniz hiç azalmasın :nazar: uygulamada,anlatımda harika görünüyor :sarki:
Çok teşekkür ederim, elimden geldiğince sizlerden bilgi toplayıp uyguladım.:)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Sercan ellerine emeğine sağlık kardeşim. Anlatım, uygulama ve ürünler muazzam. Bütün içtenliğim ile tebrik ederim seni. Pink sheen uygulama yöntemin iyiymiş:). Pink Sheen'in bıraktığı görüntüyü ben de seviyorum, çiçek kokusu ve uzun süre toz tutmaması da cabası. Bir kaç gün içinde bıraktığı görüntü daha da güzelleşecek. Bir de kapı menteşeleri ve bagaj amortisörü için Würth HHS gress al bence. Tekrar dan ellerine sağlık. Bu heves ve heyecanla devam.:alkis:

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan ellerine emeğine sağlık kardeşim. Anlatım, uygulama ve ürünler muazzam. Bütün içtenliğim ile tebrik ederim seni. Pink sheen uygulama yöntemin iyiymiş:). Pink Sheen'in bıraktığı görüntüyü ben de seviyorum, çiçek kokusu ve uzun süre toz tutmaması da cabası. Bir kaç gün içinde bıraktığı görüntü daha da güzelleşecek. Bir de kapı menteşeleri ve bagaj amortisörü için Würth HHS gress al bence. Tekrar dan ellerine sağlık. Bu heves ve heyecanla devam.:alkis:
Çok sağolun, sizde bana böyle bir ürünü sağladığınız için tekrardan teşekkür ederim. Zaten önceden kullanmış, en az 2 hafta toz tutmuyor ve toz tutsa dahi nemli bir bezle silince geçiyor. Hevesimi iç temizlik olarak şimdilik aldım sırada dış temizlik ve wax var. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Oh mis. Taa ben burdan okurken bir rahatlama geldi. Güne güzel başlıyorum.
Ellerine sağlık.
Sökülerek yapılan detayın tadı hiç bir şeyde yok. Nasıl kirler çıkmış kapı arasından:D

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yani simdi detay ayri guzel, iscilik ayri guzel, malzemeler ayri guzel ama be mubarek bu kadar fotograflandirmayi nasil basardin?

Masallah hem bu kadar detaya girip hem de bol fotograf ve guzel anlatimla konu olusturmak bile bir meziyet.

Kendi adima tesekkur ederim. Elinize kolunuza saglik.

SeYYaH

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Hay maşallah.
Bu kadar fotoğraf ve detaylı anlatım, detaylı temizlik ellerinize sağlık muhteşem. Benim de hayalini kurduğum ama zaman bulamadığım bir çalışma favori me alıyorum. Takip.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Nokta atışı ürünler ve tenknikler ile çok güzel bir temizlik olmuş tebrik ederim. Bu kadar bol fotoğraf çektiğiniz için de ayrıca tebrik ederim.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline emeğine sağlık çok güzel olmuş yeni başlayanlara örnek olsun nasıl nokta atışı ürün alınır nasıl bolca araştırma yapılıp doğru uygulama yapılır çok güzel bir örneği burada işte helal olsun maşaAllah sercan :alkis::nazar:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
detay kelimesinin hakkkını veren detaya inen bir iç temizlik olmuş. Ayrıca görsel şölen pazar sabahımı şenlendirdi. Eline, emeğine sağlık çok güzel bir detay olmuş. Bu iş arasında bol resim çekip bizleri mahrum bırakmadığın için ayrıca teşekkür ederim hocam. :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eline sağlık güzel olmuş, koltukları direk spreyle carpet sıkıp fırçalayıp sulu süpürge ile çekebilirsiniz. Köpük şekline gelmesine gerek olmaz.