Fk8 Type-R Uygulamalarım

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aracı alalı 16-17 gün oldu. Aldığımda ilk işim boya mikron değeri ölçmek olmuştu. Değerler 110-150 arası değişiyordu ve beklediğimden yüksek çıktığı için mutlu olmuştum. Işık altında fazla çizik olmadığından direk waxa geçtim. Ön bilgiyi de verdiğimize göre uygulamaya geçelim :) Her zamanki gibi yine uzun süren bir uygulama oldu. Süre konusunda hep bir problem yaşıyorum. Normal yıkamalarım 4-5 saat sürüyor bu da 9 saat sürdü :D bu sebeple pss ve mp yi sonraya bıraktım. aslında onları da uygulamayı planlıyordum.

wax olarak soft 99 kiwami ve jantlara af mint rims uyguladım. İlk katı wax uygulamam olması sebebiyle biraz fazla kullanmışım. kiwami 30 gr, mint rimside 4 gr gitmiş. Bezdeki kalıntılar 2 yıkamada bile çıkmadı kiwaminin :) wax bezi olarakta chemical guys happy endings ve lucullan kırmızıyı kullandım. Kil olarak ise bh soft kil geçtim.

kullanım sonrası

kirliler

ilk olarak jantlara koch fb uyguladım. bu arada murat plastik spreyleri tam fiyasko çıktı. uygulamadan önce hiç kullanmadığım ve uygulama sırasında doldurduğum şişenin spreyi jantları yaptıktan sonra bozuldu ve sıkmamaya başladı. kaportaya uygularken kullanamadım. daha sonrasında hobiotomun gönderdiği taiwan başlıkların çakması olan siyahları kullandım bir sorun olmadı.

daha sonrasında aracın arka camındaki stickeri af oblitarate ve plastik spatula ile çıkardım.

ardından 2 kez b33 geçtim.

daha sonra jant-davlumbaz-lastik kovasına ev12 attım. davlumbazda b33 ve chemical guys-Bim davlumbaz fırçaları ile lastiklere tuff shinela turtle wax jet black lastik temizleyicisini kullandım. jantlara aslında fırça sürmeyi düsünmüyordum ama fb sonrası jantların iç kısmında cok kalıntı kaldı ve b33 lede r1 lede çıkmadı fırçalamadan. bu sebeple jantın ön yüzüne lucullan eldiven, içinde ez detail, bijonlara ise chemical guys goat brushla birlikte flowey R1 uyguladım.

şampuan olarak daha önce koch nms kullanıyordum hep bu sefer flowey ev 12 kullandım. köpürmesi ve kokusu çok hoşuma gitti. eldiven olarak chemical guys chenille ve lucullan kullandım.

ardından kaportaya koch fb ve bh soft kil uyguladım. çok fazla bir kızarma olmadı. neredeyse demirtozu hiç yok denebilir. kili çekerken foto kaymış :D

japona japon wax gider dedim ve kiwami kullandım. havada bayağı erken kararıyor, uygulama da uzunda sürünce planladığım gibi olmadı. karanlığa kaldık ve waxı mecbur sokak-otopark ışığı altında uyguladım. finishleri kapalıya çekince aldım. kiwami ile chemical guys happy ending kullandım.

lastik parlatma ve jant waxıda kapalıda yaptım. waxla beraber lucullan kırmızı wax bezi kullandım.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Tertemiz olmuş. Korumasız olmazmış bu araca :gulumsemex:

Yalnız lastik yanakları nedir öyle ya. Bu araç bende olsa küfür ede ede gezerdim herhalde :smilex:

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ellerine sağlık. Tertemiz olmuş. Korumasız olmazmış bu araca :gulumsemex:

Yalnız lastik yanakları nedir öyle ya. Bu araç bende olsa küfür ede ede gezerdim herhalde :smilex:
leondan biraz alışığım aslında. leon 40 yanaktı bu 30. :D yanaklar böyle ince, jantda 20 inc olmasına rağmen konfor leona göre daha iyi bence :D

Maşallah fena parlamış Kiwami alasım geldi :)
Teşekkürler. Japonlar kötü ürün yapmaz. :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık:) Kiwami de mint rims de güzel parlaklık vermiş. Kiwaminin toz toplama durumunu ilerleyen günlerde güncellerseniz seviniriz:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık güzel uygulama olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
7 kasımda yaptığım son yıkama ve kiwami uygulamamdan beri aracımı hiç yıkamadım :) 15 mayısda bir yıkama ve uygulamam oldu paylaşalım bari dedim. Yaklaşık 6 ay yıkamadan kullanmışım aracı.

kirliler

ilk olarak araca komple b33 ile ön yıkama yaptım.

daha sonra koch fb ile jantlara demir tozu uyguladım ve flowey r1 ile jantları temaslı yıkayıp, davlumbazlara koch gs, lastiklere ise turtle wax jet blackin temizleme spreyini kullandım.

Kovada flowey ev 12 kullandım ve sonrasında koch fb demirtozu uygulayıp, bh soft kil geçtim. Demirtozunda morarma yok denecek kadar az oldu. En son kiwami uygulamadan önce kullanmıştım.

daha sonra liquid elements t4000 v2 orbital makina ile kaputta ve ön tampondaki kedi çizikleri icin uygulama yaptım. Menzerna 400 ile ufs hybrid kullandım ve sonrasında 3800 kullanarak bitirdim. Kaputtaki ve tampondaki çizikleri aldım. Kaputun polisaj sonrasında mikron değerini ölctügümde degerler genelde 115-125 arası cıktı. Ne yazıkki ön ızgarayı yaparken piano black yerde ufak bir boyayı aldım. Bu hem ilk polisaj uygulamam olmasından hemde genelde forumlardan aklıma yerleşen orbital ile boya yanmaz imajından kaynaklı olarak fazla rahat ve güvenli sanıp çalışmamdan ötürü oldu. Bir daha polisaj yapar mıyım zor. Zaten bu deneyimden sonra polisaj bir daha yapmayı düşünmüyorum. Çok elzem bir durum olmadıktan sonra uygulamacı profosyonellere bile yaptırmayı düsünmüyorum :)

kaputtaki çizik

polisaj sonrası

boyayı aldıgım nokta :) neyseki plastik yer olması acıyı biraz olsun dindirdi

bu kötü deneyim yüzünden wax uygulamasına geçmedim ve ertesi güne bıraktım. aracı bir kere ipa ile geçip angelwax formulation uyguladım. Bu waxın uygulaması bana kiwami ye göre kat kat daha fazla rahat geldi. Uygulaması kolay ve hemen kurumayan yağlı bir wax. Kiwami cok daha yağlı gelmişti buna göre ama cabuk kuruyordu. Son olarak lastilere turtle wax jet black ve camlara ipa geçerek uygulamayı sonlandırdım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
7 kasımda yaptığım son yıkama ve kiwami uygulamamdan beri aracımı hiç yıkamadım :) 15 mayısda bir yıkama ve uygulamam oldu paylaşalım bari dedim. Yaklaşık 6 ay yıkamadan kullanmışım aracı.

kirliler

ilk olarak araca komple b33 ile ön yıkama yaptım.

daha sonra koch fb ile jantlara demir tozu uyguladım ve flowey r1 ile jantları temaslı yıkayıp, davlumbazlara koch gs, lastiklere ise turtle wax jet blackin temizleme spreyini kullandım.

Kovada flowey ev 12 kullandım ve sonrasında koch fb demirtozu uygulayıp, bh soft kil geçtim. Demirtozunda morarma yok denecek kadar az oldu. En son kiwami uygulamadan önce kullanmıştım.

daha sonra liquid elements t4000 v2 orbital makina ile kaputta ve ön tampondaki kedi çizikleri icin uygulama yaptım. Menzerna 400 ile ufs hybrid kullandım ve sonrasında 3800 kullanarak bitirdim. Kaputtaki ve tampondaki çizikleri aldım. Kaputun polisaj sonrasında mikron değerini ölctügümde degerler genelde 115-125 arası cıktı. Ne yazıkki ön ızgarayı yaparken piano black yerde ufak bir boyayı aldım. Bu hem ilk polisaj uygulamam olmasından hemde genelde forumlardan aklıma yerleşen orbital ile boya yanmaz imajından kaynaklı olarak fazla rahat ve güvenli sanıp çalışmamdan ötürü oldu. Bir daha polisaj yapar mıyım zor. Zaten bu deneyimden sonra polisaj bir daha yapmayı düşünmüyorum. Çok elzem bir durum olmadıktan sonra uygulamacı profosyonellere bile yaptırmayı düsünmüyorum :)

kaputtaki çizik

polisaj sonrası

boyayı aldıgım nokta :) neyseki plastik yer olması acıyı biraz olsun dindirdi

bu kötü deneyim yüzünden wax uygulamasına geçmedim ve ertesi güne bıraktım. aracı bir kere ipa ile geçip angelwax formulation uyguladım. Bu waxın uygulaması bana kiwami ye göre kat kat daha fazla rahat geldi. Uygulaması kolay ve hemen kurumayan yağlı bir wax. Kiwami cok daha yağlı gelmişti buna göre ama cabuk kuruyordu. Son olarak lastilere turtle wax jet black ve camlara ipa geçerek uygulamayı sonlandırdım.

Eline saglik hocam Finalde Angelwax gercekten çok iyi parlaklik vermiş sanirsam dayanim olarak Angelwax Formulation ve Guardian Markanin En iyi Wax i olmasi gerekiyor :)

caner92

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline saglik hocam Finalde Angelwax gercekten çok iyi parlaklik vermiş sanirsam dayanim olarak Angelwax Formulation ve Guardian Markanin En iyi Wax i olmasi gerekiyor :)
Teşekkürler Sefa hocam. Ben memnun kaldım uygulama açısından. Kiwamiye göre belki %50 daha az enerji harcamışımdır. + kiwamide cok kalıntı kalmıştı aralarda vs. bayagı bol geliyordu pede. Angelwax o kadar pede gelmemesine rağmen yağlı ve geç kuruyan bir waxmış. Tr de bu waxla ilgili paylaşıma denk gelmedim. Yabancı forumda 6 ay denmişti kalıcılık yanlış hatırlamıyorsam.. Bol bol muz koktu her yer bakalım kalıcılık ne olacak. Parlaklık memnun etti.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Teşekkürler Sefa hocam. Ben memnun kaldım uygulama açısından. Kiwamiye göre belki %50 daha az enerji harcamışımdır. + kiwamide cok kalıntı kalmıştı aralarda vs. bayagı bol geliyordu pede. Angelwax o kadar pede gelmemesine rağmen yağlı ve geç kuruyan bir waxmış. Tr de bu waxla ilgili paylaşıma denk gelmedim. Yabancı forumda 6 ay denmişti kalıcılık yanlış hatırlamıyorsam.. Bol bol muz koktu her yer bakalım kalıcılık ne olacak. Parlaklık memnun etti.
Hocam ben bunun kucuk olanini bitirdim ama paylasamadim denk gelirse paylasirim cok guzel wax :)