Su olmadan yıkama diye bir durum zaten söz konusu olamaz.Şampuan dediğiniz kimyasal bir yüzey aktif madde içeriğidir.Rinseless wash dediğimiz kimyasal ise polimer bazlı içeriğe sahiptir.Yaptıkları iş genel olarak hemen hemen aynıdır.Şampuanlar kirleri genel olarak köpürme yolu ile yüzeyden ayırır ve uzaklaştırır.Rinseless wash ürünleri ise polimerleri oluşturan moleküllere bağlayarak yüzeyden ayırırlar.Rinseless wash ürünlerinde köpürme gerçekleşmediği için durulama işlemi yapılmadan kurulama yapılabilinir.Yıkama işleminde çok az su sarfiyatı ve durulama olmadığı için mükemmel bir yıkama şekli olduğunu düşünüyorum.
yüzeyi kirlerden arındırmadan havlu ile silme işlemi de benim tarzıma aykırı.
temiz bir yüzey olmadan havlu ile mekanik hareket kılcal çizik oluşturma riskini arttırır. ben kullanmam
yüzeyi kirlerden arındırmadan havlu ile silme işlemi de benim tarzıma aykırı.
temiz bir yüzey olmadan havlu ile mekanik hareket kılcal çizik oluşturma riskini arttırır. ben kullanmam
Onda haklısın hocam ; waterless wash olayını bırak denemeyi , videolarını bile izlemem.Rinseless wash da bile araba sadece tozlu olsa da , bir pre-wash yapmak gerektiğine inanıyorum.Olayın en pratik ve maliyeti düşüren kısmı yine aynı ürünle pre-wash işlemini yapabilmeniz..