Folyo ppf şeffaf folyo bilgi paylaşım

cerrah

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha önce takip ettiğim forumda da bu başlığı açmıştım. Son 3 aracımda tamamen folyo kaplı idi. Sırasıyla Oracal’ın PVC ürünü, Stek dynoshield, Stek dynolite(eski ismi ile proshield) Dolayısıyla ufak bir tecrübem var bu konuda.
Şimdi gelelim asil konuya. Bugün, aldığım buhar makinesi ile tamamı Stek dynolite kaplı aracıma bir güzel daldım. Amacim ısı ile kılcal çizikleri almak idi. Gayet güzel çizikleri aldı almasına ama bazi yerlerde buhar sonrası alakasız yoğun çizikler oluşmaya başladığını farkettim. Kaynar su döktüm yine geçmediler. Sonra farkettim ki Buhar folyo üzerine uyguladığım ürünleri çıkarıyor ve alttan çizikler belli olmaya başlıyordu. Sonra o parçalara jetseal uygulayınca çiziklerin tekrar kaybolduğunu gördüm. Sayfa sayfa yazmamak adına bugünün özeti: Stek dynolite hayal kırıklığı yarattı. Jetseal ise başucu malzemem olmaya devam edecek. Folyolarin yüzeyine wax, sealant vs tutanamadigi mitine zaten inanmıyordum ve sıklıkla uygulama yapıyordum ki bugün haklı olduğumu gördüm. Çizikleri farkedince moralim bozuldu fotoğraflamak aklıma gelmedi ama jetseal sonrası eski haline geldi çok şükür :) Herkese kolaylıklar

Son düzenleme:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Dynolite’ı araç içi parlak siyah kısımlar için alıp denedim,

Göstergeyi daha öncesinde dynoshield ile kaplamıştım,

Aralarında çok ciddi kalınlık ve ondan da önemli parlaklık/berraklık farklı var. Shield’e ne kadar yakından bakarsam bakayım folyo olduğu belli olmuyor ama lite direkt portakal kabuğu. Araç dışı belki tolere eder ama iç kısıma hiç uygun değil.

Naçizane bi not :)

cerrah

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dynolite’ı araç içi parlak siyah kısımlar için alıp denedim,

Göstergeyi daha öncesinde dynoshield ile kaplamıştım,

Aralarında çok ciddi kalınlık ve ondan da önemli parlaklık/berraklık farklı var. Shield’e ne kadar yakından bakarsam bakayım folyo olduğu belli olmuyor ama lite direkt portakal kabuğu. Araç dışı belki tolere eder ama iç kısıma hiç uygun değil.

Naçizane bi not :)
Bence de çok fark var. Hatta memnun olmadığım için stek Türkiye’den Zeki bey ile görüştüm. Fotoğraf filan istedi. Çok kibar ve çözümcü bir bey sağolsun. Dynoshiled e geçiş yapacağım sanırım. Ama onu da Sivas’ta değil mümkünse vintage detailing de yaptırmayı planlıyorum. Bakalım artık

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ufak incelikleri ve püf noktaları paylaştığınız için teşekkürler. :) Bilgi paylaştıkça güzel. :deli:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bence de çok fark var. Hatta memnun olmadığım için stek Türkiye’den Zeki bey ile görüştüm. Fotoğraf filan istedi. Çok kibar ve çözümcü bir bey sağolsun. Dynoshiled e geçiş yapacağım sanırım. Ama onu da Sivas’ta değil mümkünse vintage detailing de yaptırmayı planlıyorum. Bakalım artık
Emcar Emrah beyden fiyat almadan geçmeyin derim,kolay kolay kimseye kefil olunmaz ama tüm araçlarımı,eş dost araçlarını yaptırdık şu zamana kadar 10-15 araç olmuştur hem işçilikte hem fiyatta üzmedi :)

cerrah

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emcar Emrah beyden fiyat almadan geçmeyin derim,kolay kolay kimseye kefil olunmaz ama tüm araçlarımı,eş dost araçlarını yaptırdık şu zamana kadar 10-15 araç olmuştur hem işçilikte hem fiyatta üzmedi :)
Onlar da mi Stek uyguluyor acaba ?

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Bende aracı ilk aldıgımda niyetlendim dynoshield e ama sonra ne olduysa vazgeçtim şimdiye kadar aklımda yoktu unutmuştum tekrar ışıklar yandı fiyatlar ne oldu aceba sadece kaputa yaptırsam mı koruyucu etkisi gerçekten var mı

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bende aracı ilk aldıgımda niyetlendim dynoshield e ama sonra ne olduysa vazgeçtim şimdiye kadar aklımda yoktu unutmuştum tekrar ışıklar yandı fiyatlar ne oldu aceba sadece kaputa yaptırsam mı koruyucu etkisi gerçekten var mı
Araçlarımın çoğunda ön dört parçada ppf kullandım yukarıda bahsi geçen markalar kesinlikle görevini yerine getiriyor,yolda taş vs dış etkenlerden koruyabilecek en kabul edilebilir malzeme. Kendi adıma bu tarz hasarlardan rahatsız oluyorum. Sizin aracınızla aynı renk aracımda oldu gerçekten bazı renklerde rötuşla kusursuzluğu yakalamak zor.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Araçlarımın çoğunda ön dört parçada ppf kullandım yukarıda bahsi geçen markalar kesinlikle görevini yerine getiriyor,yolda taş vs dış etkenlerden koruyabilecek en kabul edilebilir malzeme. Kendi adıma bu tarz hasarlardan rahatsız oluyorum. Sizin aracınızla aynı renk aracımda oldu gerçekten bazı renklerde rötuşla kusursuzluğu yakalamak zor.
Aynn bu renkte maalesef rötuş sırıtır oda benim canımı sıkar gibi en iyisi folyo fiyatlarını araştırıp öncelik vermek olacak

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Aynn bu renkte maalesef rötuş sırıtır oda benim canımı sıkar gibi en iyisi folyo fiyatlarını araştırıp öncelik vermek olacak
bütçe durumunuzu bilmiyorum ama en kötü yapacagınız ürün ppf olması sart ön kaput filmi kesinlikle olması gerek çamurluklar ön tampon size kalmıs aracımı ilk aldıgımda 3e 5 e hiç bakmadım tampon camurluklar hepsını kapladım

F01

Çaylak Detaycı
Üye
gyeon ppf renew el ile uygulama için nasıl bir aplikatör ya da ped gerkeli marka ürün bilgisi verebilir misiniz