Ford Mustang Detailing

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ellerinize sağlık, iyi ki geri gelmişsiniz bu güzel uygulama ile. Makinede çok güzelmiş ve kondisyonluymuş. Daha da sizden uygulama bekliyoruz.:)
Teşekkür ederim . Makine bazı açılardan çok güzel :)
arabalar ile ilgili bilgim ve ilgim yokken bile ( hala yok ) mustang i çok severdim. özellikle amerikalıların filmlerde arabaya bakınca kaç model olduğunu 1-2 yıl hatalı tahminleri vs motor bilgilerini vs söylemeleri çok hoşuma giderdi.

burada da 4-5 katı fiyatına satılmasıda ayrı bi tartışma konusu.

lafın özü severim mustang i .

sonuçlar çok güzel olmuş. tebrikler..

tepeden çekimlerde size mi ait ?
Teşekkür ederim , bende mustang sahibi olmak isterim ama Amerika'daki fiyatlarla satıldığı zaman :D
Evet , bana ait.
Öncelikle yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun Allah bol kazanç versin. Mekan neresi ben mi göremedim yazmamışmısınız? Başlangıç olarak araç şahane elinize sağlık.
Teşekkür ederim , amin . İsim olarak soruyorsanız konu hala netleşmediği için yazmadım. Biraz ani bir başlangıç oldu :)
Faik hoşgeldin tekrar dan. Uygulamaya söyleyecek söz yok. Yeni işin hayırlı olsun, Allah işini gücünü rast getirsin, bol kazançların olsun.
Hoşbulduk Emre , teşeşkkür ederim :)
Abi öncelikle yeni yerin hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın bereketli bol kazançlı eylesin inşallah :)

Muhteşem bir araca muhteşem de bir uygulama yapmışsınız, özellikle final fotoğrafları arkadaki Erciyes (diye tahmin ediyorum) manzarası ile çok güzel olmuş maşallah :):nazar:
Çok teşekkür ederim , amin :) . Evet doğru tahmin Erciyes :) .
Tekrardan hoşgeldiniz diyeyim, uzun zamandır paylaşımlar yoktu. Golf paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyordum :) yeni yeriniz hayırlı olsun. Araç kondisyon yaşına oranla hoşuma gitti gayet güzel görünüyor. Sizin dokunuşlarla da hakettiği o mükemmelliği yakalamış :)
Hoşbulduk , evet malesef bir süredir yoktum. Golf iyice üvey evlat gibi oldu sırası geldiğinde o da hakettiği uygulamayı görecek :D . Teşekkür ederim , elimden geldiğince kusurlarını gidermeye çalıştım.
Faik hocam geçen gün adminimle kulağını çınlattım nerelerde görünmüyor diye :) hayırlı olsun,allah utandırmasın. Umarım içindeki hobi duygusunu kaybetmeden sürdürürsün işini :sarki: uygulama güzel görünüyor,final fotoğraf şovları ondan güzel. Emeğine sağlık :cicek:bereketli kazançların olsun:paraa:
Teşekkürler abi , artık buralardayım inşallah :) . Amin , benimde niyetim ve isteğim o yönde. Bu işi keyif alarak yapmamın tek yolu o bence . Fotoğraf konusunda daha başka fikirlerim var ama şu an sadece telefonla çekim yapabiliyorum :) .
Elinize sağlık,Mustang fabrikadan çıktığı kondüsyonuna ulaşmış gibi görünüyor.

Kl pro makina muhabbetine konuşmuştuk,yeni işiniz hayırlı olsun Allah utandırmasın.Gayette keyifli bir başlangıç olmuş Maşallah diyelim
Teşekkür ederim , amin . Klpro yerini koruyor yedek oyuncumuz olarak :D
Araç çok iyi uygulama daha da iyi ellerinize emeğinize sağlık Faik hocam. Kullandığınız ürünleri ve ekipmanları anlaşılır şekilde listelemeniz çok faydalı olmuş
Yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun bol bereketli kazançlar.
Teşekkür ederim hocam . Özellikle yeni başladığım dönem çok faydası oluyordu böyle kullanılan ürünlerin açık açık yazıldığı konular. Malumunuz yeni başlayan birisi için baya karmaşık gelebiliyor başlarda :D . Amin , inşallah.
Oh mis sonunda konu gelmiş ellerine sağlık. Şahane olmuş. Özlemişiz senin dronla falan çekimlerini. Çok klas duruyorlar.
Maşallah diyelim :nazar: yeni yerin hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Bol bol müşteri versin sıraya koyasın:atess:
Pat diye gelecem birgün dükkana buradan da haber vereyim:D
Teşekkür ederim kardeşim , amin :) . Ne zaman istersen başımın üstünde yerin var :D
Hayırlı olsun. Allah utandırmasın inşallah. Uygulama harika görünüyor.
Teşekkür ederim , amin :)
Hayirli isler bol kazanclar olsun. Allah utandirmasin.

Bazi fotograflar var ki katalog cekimi gibi. Ellerinize saglik :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim , inşallah . Fotoğraflara özenmeye çalıştım , beğenmenize sevindim :)
eline sağlık. araba da yaptığınız iş de paylaşım da şahane
Teşekkür ederim :)
@ffsahin Faik bey, bende yolun daha çok başında olsam da sizinle benzer bir yolda ilerliyorum. Bu nedenle videonuzu ayrı bir ilgi ile izledim ve uygulama paylaşımını büyük bir dikkat ile okudum. İnşallah bana da aynı şekilde bir işletme nasip olur :)

Size de tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli kazançlar dilerim.
Teşekkür ederim , amin :) .
İnşallah istediğiniz herşey kısmet olur. Bu işin başı sonu pek yok . Bence asıl olay heves ve öğrenmeye olan açıklığınız . O da sizde var gördüğüm kadarıyla :) .
Yeni yeriniz hayırlı olsun hocam, Allah bol kazanç versin. Uygulamanız çok güzel elinize sağlık, aracında masallahı var
Faik sen naptın:saskin: görüşmeyeli işler çığırından çıkmış , maşallah..

Ellerine sağlık, uygulama ve çekimler muhteşem... Görüşmeyeli baya geliştirmişsin kendini :alkis:
Teşekkür ederim abi , kendimizce yaptık birşeyler :D . İnşallah şu virüs belasından kurtuluruzda bol bol uygulama yaparız birlikte .
Bak unutulanlar listesine seni yazmayı unuttum birader ama dönüşün harika oldu :)
Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun Rabbim utandırmasın bereketli işler versin hemşerim :paraa:
Kayseriye gelince hayırlı olsuna uğrarız inş dimi @Pro @Mentalfeed :D
Teşekkür ederim , inşallah . Sadece hayırlı olsuna değil uygulama yapmayada beklerim :) .
Süper ötesi uygulama olmuş
Teşekkür ederim :) .
@ffsahin hosgeldin. Eline saglik :nazar: Rabbim is rastligi hayırlı müşteriler nasip etsin
Hoşbulduk , teşekkür ederim :) . Amin , inşallah .

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık araca yakışan detaylı mükemmel bir uygulama olmuş.

DENİZLİ

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinize sağlık yeni işinizde hayırlı olsun, garajınızın tanıtımını yapsanız güzelde olur aslında garaj açmayı düşünenler için. İçeride yapılması gerekenler, ekipmanlar maliyet vb. Forumda bu konuya pek değinen olmuyor.
Bir de flowey b33 ile -3D Orange Degreaser arasında fark nedir b33’ü de motorda kullandanız olmazmıydı.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tekrar hoşgeldin hocam, harika bir iş çıkarmışsınız mustang ile. Yeni işletme hayırlı olsun :)

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba . Bazı özel sebeplerden dolayı foruma yazamıyorum bir süredir . İnşallah bu konuyla başlayarak eskisinden daha aktif olacağım. Hayatımda bazı değişiklikler var. Bunlardan biriside artık bir detay garajına sahip olmam. Hobi garajı düşüncesiyle çıktığımız yol şu an bana iş olmuş durumda. Doğru kelime bu mudur bilmiyorum ama butik hizmet veren bir garaj olarak çalışmaya başladık. Başladık dediğime bakmayın tek başıma çalışıyorum :) . Daha fazla uzatmadan uygulamanın paylaşımına geçeyim.

Aracımız 2006 model Ford Mustang . 70 bin km civarı yol yapmış bu zamana kadar. Yaşına göre oldukça düşük sayılabilir . Bu kullanıma bakınca özellikle koltuk derileri yıpranmadan kalmışlar. Boyasında ise az miktarda derin çizik bunun yanında bolca kılcal çizik mevcuttu. Detaylı bir yıkamayla aracı polisaja hazırladım. Polisaj kısmında çeşitli ped/pasta/makine kombinasyonlarıyla çalıştım. Polisajdan sonra motor temizliği ve koruma öncesi son yıkamasını yaptım. Araç sahibinin isteği üzerine seramik kaplamayla boyalı yüzeyleri korumaya aldım. Jantlar yeni boyandığı için polisaj ihtiyacı yoktu o yüzden 2 kat Gyeon Rim uygulayarak koruma altına aldım.Ön ve yan camlara Gyeon View uyguladım. İç temizlikte aracı detaylı süpürüp derileri Colourlock ürünleri ile temizleyip 2 kat Colourlock deri koruyucu uyguladım. Plastik kısımlarda Colourlock hafif deri temizleyici ve Valet Pro Apc kullandım.Koruma amaçlı Auto Finesse Spritz tercih ettim. Araç içi paspasları , halısı ve bagaj halısı Valet Pro Carpet Cleaner ile temizlendi. Bagaj ve kapı fitillerine 2 kez Sonax Gummipfleger uyguladım. Motor ve dış plastiklere Koch Chemie Pss , lastiklere Meguiars Endurance uygulayarak işlemi bitirdim.Atladığım yerler olabilir aklıma geldikçe güncellerim :) .İşlemler sırasında çok fotoğraf çekemedim o yüzden bol bol final fotoğrafı ekliyorum. Birde bazı işlemlerde çektiğim videoları ekliyorum hızlandırılmış bir şekilde , sonunda bir cold-start mevcut .

Kullanılan bazı malzemeler şöyle:

Yıkama / Polisaja Hazırlık
-Foam lance / Flowey B33
-Kova / Vp Concentrated
-Jant/ CG Wheel Cleaner
-Detay temizliği / 3D Orange Degreaser
-Demir tozu temizleyici / Vp Dragons Breath
-Kil / VP Mavi Kil

Yardımcı ekipmanlar
-Karcher HD400
-AutoBrite Foam Lance
-Valet Pro Detay Fırçaları
-Klin Duo Havlu

Polisaj
-Tac System Refinish 1
-Tac System Refinish 2
-Gyeon Primer
-Koch Chemie Kırmızı / Sarı / Mor Ped
-Ufs Hybrid Keçe
-Ufs Premium Focus Keçe
-CG Metal Wax

Yardımcı ekipmanlar
-Flex Xfe 7-12 80
-Flex Xfe 7-15 150
-Bosch Gpo 14 Ce
-Aliexpress Uzatma Aparatı ve pedleri
-3m Maskeleme Bantları
-M700 Tiner
-Gyeon Prep

Motor Temizliği
-3D Orange Degreaser
-Würth Motor Temizleyici

İç Temizlik
-Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü (Tavan için)
-Vp Carpet Cleaner
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Hafif Deri Temizleyici
-Vp APC
-Meguiars Cam Temizleyici
-3D Orange Degreaser(Bagaj tabanı için)

Yardımcı Ekipmanlar
-Karcher WD5 Süpürge
-Karcher SC3 Buhar Makinesi
-Karcher Puzzi 8/1 C
-Vp Detay Fırçaları
-Colourlock Deri Fırçası

Koruma / Parlatma
-Gyeon Syncro
-Gyeon Rim
-Gyeon View
-Sonax Gummipfleger(Fitiller için)
-Koch Chemie Pss ( Dış ve motor plastikleri için)
-Meguiars Endurance(Lastikler için)
-Auto Finesse Spritz

Elinize sağlık araç çok güzel motorun o hırıltısı gözümde canlandı sizin emeğinizle birlikte keyifle binilir

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir uygulama olmuş, canavar fena. Mekanınız hayırlı olsun :)

ozkameh

Çaylak Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık hocam böyle paylasimlari görmeyi özlemişiz gerçekten. Stoplarda ve kapı altlarında kullandığınız mini polisaj makinasının marka modeli nedir aceba ?

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık abi. Garaj açmanıza çok sevindim, umarım her şey istediğiniz gibi gider. Uygulama muthiş keşke daha çok fotoğraf olsaydı dedim :)

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Böyle Tr için özel araçlar neden bakımsız kalır anlamış değilim. Elinize sağlık :)
Teşekkür ederim :) . Araç çok bakımsız değildi aslında.
Ellerine sağlık araca yakışan detaylı mükemmel bir uygulama olmuş.

DENİZLİ
Teşekkürler abi :)
hayırlı olsun bol kazançlar dilerim maşşallah elinize sağlık. hakkı olanı almış sayenizde mustang.
Elinize sağlık yeni işinizde hayırlı olsun, garajınızın tanıtımını yapsanız güzelde olur aslında garaj açmayı düşünenler için. İçeride yapılması gerekenler, ekipmanlar maliyet vb. Forumda bu konuya pek değinen olmuyor.
Bir de flowey b33 ile -3D Orange Degreaser arasında fark nedir b33’ü de motorda kullandanız olmazmıydı.
Teşekkür ederim . Bazı eksikler var onlarda tamamlandıktan sonra böyle bir konu açabilirim.
B33 şampuan 3d apc diye sınıflandırılabilir , kir sökme olarak birebir karşılaştırmadım hiç. B33 motorda kullanılabilirdi tabiki ama ben apc tercih ettim bu araçta.
Tekrar hoşgeldin hocam, harika bir iş çıkarmışsınız mustang ile. Yeni işletme hayırlı olsun :)
Teşekkür ederim hocam , beğenmenize sevindim :) .
Elinize sağlık araç çok güzel motorun o hırıltısı gözümde canlandı sizin emeğinizle birlikte keyifle binilir
Teşekkür ederim , aracın en güzel yanı sesiydi bencede :) .
Hayırlı olsun elinize sağlık bol kazançlar, Sonax Gummipfleger için yorum alabilirmiyim ...
Teşekkürler . Fitiller için kullandığım tek ürün o yüzden başka birşeyle karşılaştıramıyorum ama işini güzel yapıyor. Düzenli kullanımda fitillerin ömrünü uzatıyor.
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir uygulama olmuş, canavar fena. Mekanınız hayırlı olsun :)
Teşekkür ederim :) .
Emeğinize sağlık hocam böyle paylasimlari görmeyi özlemişiz gerçekten. Stoplarda ve kapı altlarında kullandığınız mini polisaj makinasının marka modeli nedir aceba ?
Teşekkür ederim . Mini polisaj makinası değilde rotary makineye bağladığımız bir aparat. Yanlış hatırlamıyorsam bendeki SPTA marka . Piyasada Autotriz markası ürettiği benzerlerini görebilirsiniz.
Ellerinize sağlık abi. Garaj açmanıza çok sevindim, umarım her şey istediğiniz gibi gider. Uygulama muthiş keşke daha çok fotoğraf olsaydı dedim :)
Teşekkür ederim Kutas , girdik bir yola bakalım :) . Bende daha fazla fotoğraf çekmek istiyordum ama bu seferlik böyle oldu.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Öncelikle hayırlı olsun, bereketli kazançlar dilerim:) uygulama ve anlatım gerçekten çok güzel, devamını bekleriz:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Faik hayırlı uğurlu olsun. Araç ve uygulanan detay şahane.

Umarım kalbinin temizliği ve iyi niyetin bu işte seni daha iyi yerlere getirir. <3

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tebrik ederim, araca yakışan bir uygulama olmuş. Finallere bayıldım. Başarılarınızın devamını dilerim.:nazar::alkis:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam yeni işiniz hayırlısı olsun, bol kazançlar. Mustang işin ehli ile buluşunca söze pek gerek kalmamış, elinize sağlık..

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline koluna sağlık, cold start beni benden aldı:) Keşke gelebilseydim de beraber yapsaydık bu yavruya detay. Bıl bol paylaşom bekliyoruz artık, Allah işini gücünü rasgetirsin. Bol kazançlar olsun.