Glaze Ürün Önerisi

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Saygıdeğer Detail Forum ailesi, öncelikle hepinize selamlar,
Biliyorum ki daha önce bu soruyla defalarca karşılaşmışsınızdır, lakin amatörlüğüme verin :) Kendi çapımda bir işlem sırası belirledim. Bu yönde de ürünler tedarik etmeye başladım. Şuan için Türkiye' de kolay tedarik edebileceğim (yakın zamanda yurtdışından gelecek olan ve bu konuda yardımcı olabilecek olan bir üstadımız var ise de çok makbule geçer) ve f/p olarak başarılı bir ürün arayışı içindeyim. Bu yönde lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin :) Kendi çapımda belirlediğim işlemlerim ise şu şekilde olacak : (eksik kısım var ise ya da hatalı ilerlediğim bir nokta var ise de değerli yorumlarınızı bekliyorum.)

-Şimdilik 2x alta foam 2000 var elimde. Aracı yeni aldığım için henüz sealant wax vs bir uygulamam yok. Bu yüzden agresif bir prewash ürün ile girişeceğim. (Ya da ph nötr bir ürünü green star ile güçlendirip yıkayacağım).
-Çift kova dip bucak bir yıkama yapacağım.
-Akabinde KC RRR ya da FB ile güzelce jant ve kaporta üzerinde demirtozu temizliği yapacağım.
-Sonrasında komple kil uygulaması yapacağım. (@akhisar hocam sağolsun bilt hamber soft kill konusunda yardımcı olacak)
-Akabinde temizlik tineri ya da ipa ile temizledikten sonra glaze uygulamak istiyorum lakin kendime uygun bir ürün bulamadım.
-Finalde de kiwami ile işlemi bitirmeyi düşünüyorum.

Ek olarak ben İstanbul Zeytinburnunda ikamet etmekteyim. Yakın çevrede bu işlerde tecrübesi olan bir hobidaşım var ise de buluşup mini bir workshop yapmak beni çok mutlu eder :)

Şimdiden katkısı olan, değerli görüşlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhaba,

Başınıza gelecek ilk şeyi söyleyeyim :) Glaze waxın ömrünü kısaltır :) Ben glaze hiç uygulamadım, wax da bir kere uyguladım, benzer soruyu sormuştum, bizim forumda da başka forumlarda da glaze'in wax ömrünü kısaltmasından bahsedildiğini çokça kez okudum. Hele kiwami, zaten parlıklığı üst düzey, dayanımı ise vasat bir wax olduğu için altında glaze ile nasıl olur bilemedim.

Agresif prewash konusunda size bir miktar ücretsiz B33 verebilirim. Ya da ürün alacaksanız B33 almanızı tavsiye ederim. Green star ile bir ürün karıştırmak da mantıklı bir hareket.

Demir tozu ve kil ile temizlik ardından da yine bir yıkama yapmanız hayrınıza olacaktır. Belki düşündüğünüz sırada vardı fakat atlamayın diye belirteyim istedim. Hatta tüm işlemler arasında durulamak da iyidir.

Bir de zift durumuna göre zift temizliği ardından kil yapmalısınız. Eğer yoğun bir zift yoksa gerek olacağını sanmam.

Glaze konusunda bir tecrübem yok bu nedenle yardımcı olamadım ama diğer konular hakkında bir şey söylemek istedim.

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

Başınıza gelecek ilk şeyi söyleyeyim :) Glaze waxın ömrünü kısaltır :) Ben glaze hiç uygulamadım, wax da bir kere uyguladım, benzer soruyu sormuştum, bizim forumda da başka forumlarda da glaze'in wax ömrünü kısaltmasından bahsedildiğini çokça kez okudum. Hele kiwami, zaten parlıklığı üst düzey, dayanımı ise vasat bir wax olduğu için altında glaze ile nasıl olur bilemedim.

Agresif prewash konusunda size bir miktar ücretsiz B33 verebilirim. Ya da ürün alacaksanız B33 almanızı tavsiye ederim. Green star ile bir ürün karıştırmak da mantıklı bir hareket.

Demir tozu ve kil ile temizlik ardından da yine bir yıkama yapmanız hayrınıza olacaktır. Belki düşündüğünüz sırada vardı fakat atlamayın diye belirteyim istedim. Hatta tüm işlemler arasında durulamak da iyidir.

Bir de zift durumuna göre zift temizliği ardından kil yapmalısınız. Eğer yoğun bir zift yoksa gerek olacağını sanmam.

Glaze konusunda bir tecrübem yok bu nedenle yardımcı olamadım ama diğer konular hakkında bir şey söylemek istedim.
Sık kullanmayacağım için direkt agresif bir ürün almaktan ziyade apc ile güçlendirilmiş bir ön yıkama yeterli olabilir gibime geldi, tabi tecrübeli arkadaşlar da doğrusunu paylaşacaktır. Yakınsanız olabilir denemek için :) hatta bulabilirsem kiwami bile elinde olan birinden ücreti karşılığı tek sefer kullanmak isterim (ya da bölmek). Denemeden de 200 gram almak pek aklıma yatmadı. Ziftte aklıma geldi ama pek yok gördüğüm kadarıyla, bir tur tar remover da geçmek faydalı olur, tavsiye için teşekkürler. Glaze kısmında da aslında araç temiz olduktan sonra wax tek başına yeterli olacaktır anladığım kadarıyla.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sık kullanmayacağım için direkt agresif bir ürün almaktan ziyade apc ile güçlendirilmiş bir ön yıkama yeterli olabilir gibime geldi, tabi tecrübeli arkadaşlar da doğrusunu paylaşacaktır. Yakınsanız olabilir denemek için :) hatta bulabilirsem kiwami bile elinde olan birinden ücreti karşılığı tek sefer kullanmak isterim (ya da bölmek). Denemeden de 200 gram almak pek aklıma yatmadı. Ziftte aklıma geldi ama pek yok gördüğüm kadarıyla, bir tur tar remover da geçmek faydalı olur, tavsiye için teşekkürler. Glaze kısmında da aslında araç temiz olduktan sonra wax tek başına yeterli olacaktır anladığım kadarıyla.

Bu arada ben kiwami ile authentici karıştırdım özür dilerim, kiwaminin dayanımı fussodan sonra en iyisiymiş. Yani fusso 5 yıldız ise kiwami 4 yıldız.

Soft 99 waxlar şu konuda değerleri var.

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Bu arada ben kiwami ile authentici karıştırdım özür dilerim, kiwaminin dayanımı fussodan sonra en iyisiymiş. Yani fusso 5 yıldız ise kiwami 4 yıldız.

O kıyaslamayı görmüştüm ama tecrübe ettiğini düşünüp birşey demedim :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Authentic maksimum 1 ay
Kiwami maksimum 3 ay
Fusso maksimum 12 ay dayanım sağlayabiliyor.

Oguzbzkrt

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
fethiye
benim arac beyaz oldugu icin mesela glaze ustune zaten halihazirda dayanimi az olan authentic atiyorum iki 3 yikama guzel parlaklik oluyo tabi bende kapali garaj var onuna goz onunde bulundurmak gerek ben glaze seviyorum

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Üstadım sen bu işin pirisin, glaze uygularken de özellikle dikkat etmemiz gereken bir husus var mıdır ?
Teşekkür ederim, estağfurullah. Orbital makina ile mi elle mi uygulayacaksın. Makina ile düşük devir ve finish yumuşak pad kullanın, baskı uygulamayın, elle uygulayacaksanız ince bir tabaka halinde sürüp yayın, bekleme süresine dikkat edin. Güzel kenarsız yumuşak bir wax beziyle güzelce ilk önce yüzeyden fazlalığı alın sonra parlatın. Hepsi bu. Uygulaması kolay ürünler.

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim, estağfurullah. Orbital makina ile mi elle mi uygulayacaksın. Makina ile düşük devir ve finish yumuşak pad kullanın, baskı uygulamayın, elle uygulayacaksanız ince bir tabaka halinde sürüp yayın, bekleme süresine dikkat edin. Güzel kenarsız yumuşak bir wax beziyle güzelce ilk önce yüzeyden fazlalığı alın sonra parlatın. Hepsi bu. Uygulaması kolay ürünler.
Orbital makine de kullanabilirim, ama güvenemezsem de elle yaparım :) faydalı bilgiler için çok sağolun.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@onurçiko bu arada üstad bu ürünleri amazondan alsak tr ye gelir mi ? Ek bir vergi alıyorlar mı ?
Valla gelir gelmesine de kol böreği kıvamında fiyat da çıkabilir. Ödeme yapmadan son adımda ne kadar ödenecek görülebiliyor. Ben sırf denemek için turtle wax ceramic serisine baktım toplam 1000 TL ücret çıktı. Hoşt dedim kapadım ekranı :D :D

alicankaradag

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Valla gelir gelmesine de kol böreği kıvamında fiyat da çıkabilir. Ödeme yapmadan son adımda ne kadar ödenecek görülebiliyor. Ben sırf denemek için turtle wax ceramic serisine baktım toplam 1000 TL ücret çıktı. Hoşt dedim kapadım ekranı :D:D
Üstad o zaman gittikçe valizi dolduracağız anlaşıldı :) ya da yurtdışından gelen arkadaşlardan ufak ufak rica edeceğiz. Eh çeyiz dizmek emek istiyor :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Üstad o zaman gittikçe valizi dolduracağız anlaşıldı :) ya da yurtdışından gelen arkadaşlardan ufak ufak rica edeceğiz. Eh çeyiz dizmek emek istiyor :D
Vergiler yüzünden bu iş bu hale geldi. 2 sene önce amazon'dan silecek aldım. Kur farkına rağmen halen servisteki ücretin 4'te 1'iydi. Şimdi almaya kalkışsam gidip servisten almak daha hesaplı olur.
En güzeli gidip gelen birinden rica etmek. Hobinin içine kan doğradılar malesef.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Vergiler yüzünden bu iş bu hale geldi. 2 sene önce amazon'dan silecek aldım. Kur farkına rağmen halen servisteki ücretin 4'te 1'iydi. Şimdi almaya kalkışsam gidip servisten almak daha hesaplı olur.
En güzeli gidip gelen birinden rica etmek. Hobinin içine kan doğradılar malesef.
Aslında şuan baktığımda Türkiye'den almak bazı ürünler için çok daha karlı. Ama Türkiyemin en büyük sıkıntısı ürünlere erişimin ya hiç olmaması ya da kısıtlı olması. Amazona bakıyorum adamların elinde o kadar çok seçenek var ki ucuzundan pahalısına bir çok ürün deneyebiliyorlar, bizde ise alabileceğin marka kısıtlı, alabileceğin satıcı kısıtlı, fiyatlar onların elinde...